Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ2

Προβλήθηκε την Πέμπτη στις 11 1Ιανουαρίου, από την ΕΡΤ2 στην σειρά "Στέκια" του το ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη (του Τρίδη για τους παλιούς συμμαθητές του, εδώ στο Χαλάνδρι) για την  "Πλατεία Αβησσυνίας" που είχε γυριστεί το 2014.
Μεταξύ του 9.ου και 14.ου λεπτού, εμφανίζεται και ο παλιοσύντροφός μας, ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος που με την βαθιά ιστορική γνώση και την μακροχρόνια ενασχόλησή του με τα μυστικά της Αβησσυνία (Αιθιοπίας) μας μαθαίνει γιατί ονομάστηκε η πλατεία του δημοπρατηρίου στο Μοναστηράκι, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΒΗΣΣΥΝΊΑΣ.

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες και δείτε το στο WEB TV της ΕΡΤ, αξίζει τον κόπο (αντί να βλέπετε Κυριακάτικα) .... άντε να μην το γράψω το "αγαπημένο μου" , "καραντικειμενικό" κανάλι.


Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος (μεταξύ 6ου και 14ου λεπτού στο ντοκιμαντέρ)
Ο Γ.Π. είχε τότε, ήδη σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνά το, που μετά και το ταξίδι του στην Αιθιοπία, κατέγραψε στο βιβλίο του 

ΑΙΘΙΟΠΙΑ (ΑΒΗΣΣΥΝΙΑ) Ένα μικρό Βυζάντιο στο κέρας της Αφρικής

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑΛόγω των εξαγγελθεισών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη Δευτέρα 15.01.2018 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Επιπλέον θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

του Ν. Κομπότη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
( non paper του υπουργείου της 8-1-2018)

«Η αναγκαστική εκτέλεση του πλειστηριασμού εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και ΥΨΗΛΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η καθολική εφαρμογή του».

Μάθαμε επιτέλους γιατί τόση επιμονή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επειδή είναι υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φροντίζει για την ψυχική κατάσταση όσων χάνουν τις περιουσίες τους.


Η γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι προσφορά στους διεθνείς και εγχωρίους γύπες, στους δανει(λη)στές και στους τραπεζίτες. Ούτε θέλει να εξουδετερώσει την αντίδραση στη φυσική διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Όχι.

Δεν είναι τίποτε από αυτά.

Επιδίωξη είναι η προστασία της ψυχικής ηρεμίας των πολίτων. Να αποφεύγεται η υψηλή ψυχική ένταση και το προσωπικό κόστος.

Όποιος νομίζει ότι θα έχει τέλος η κατηφόρα από μόνη της θα διαψεύδεται συνεχώς. Πάτος δυστυχώς δεν υπάρχει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει οριστικά και αμετάκλητα.

Μόνο εμείς μπορούμε πια να μετατρέψουμε την κατηφόρα σε ανηφόρα, αν συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας ως Λαός και ως Χώρα.

Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και το σύστημα που την γεννά. Ας ανατρέψουμε το σάπιο πολίτικό σύστημα, που μας έχει φτάσει ως εδώ και μας χλευάζει υποσχόμενο ότι μπορεί τώρα να μας ξανά «σώσει»!!!

Η μητέρα των μαχών πρέπει να δοθεί πλέον μπροστά στις πρώτες και μοναδικές κατοικίες που θα εκπλειστηριάσουν, ώστε κανείς άλλος να μη μπορέσει να μπει μέσα, εκτός του σημερινού ιδιοκτήτη.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ!


Ευρωπέη, θέλω ειλικρινά να μου πει ΕΝΑΣ 
σε ποια χώρα της Ευρώπης 

ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

εξαρτά την συμμετοχή του σε σύσκεψη 
υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

ασχέτως του θέματος, πόσο μάλλον αν είναι "μέγα εθνικόν" 

από την στάση του οποιουδήποτε άλλου κόμματος.
Και μάλιστα αυτό το χαρακτηρίζει "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ