Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΒΡΑΔΥΑ BLUES ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ! ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!


Συνήθως τα θέματα του δήμου θα έχετε παρατηρήσει ότι τα γράφουμε πρωί, ενώ το απόγευμα το γυρίζουμε στα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Σήμερα θα κάνουμε εξαίρεση γιατί τα τηλέφωνα έχουν σπάσει με το που κυκλοφόρησε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ρεματιάς, μετά τις μεταβολές που επέβαλε - ο Θεός ξέρει πώς, με αυτά που έχουμε ακούσει από μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου αλλά και μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ" - ο νέος πρόεδρος Κώστας Άγγελης.

Ξαφνικά παραστάσεις προστέθηκαν από το πουθενά, αφού ονομάστηκαν "παραστάσεις άλλων νομικών προσώπων του δήμου" και μάλιστα με ειδικές αποφάσεις του Δ.Σ. να εξαιρεθούν ακόμα και από την καταβολή των 400 ευρώ για μίσθωση του θεάτρου.

Παραστάσεις της Φιλαρμονικής, του Αθλητικού Οργανισμού προστέθηκαν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ με την δικαιολογία ότι είναι παραστάσεις που διοργανώνουν άλλα νομικά πρόσωπα.

Και βέβαια αυτό θα ήταν ευτυχές γεγονός ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - που οργανώνουν με δημόσιο χρήμα άλλα νομικά πρόσωπα - προσφέρονταν ΔΩΡΕΑΝ στους δημότες του Χαλανδρίου.

Όμως - όπως μας κατήγγειλαν ΈΞΑΛΛΑ - μέλη του Δ.Σ. "έτσι νόμιζαν και ψήφισαν την ένταξη των συγκεκριμένων παραστάσεων".

Όταν είδαν όμως το καλαίσθητο και προσεγμένο έντυπο (με χορηγία για τον σχεδιασμό του) που κυκλοφόρησε έπαθαν καθολικό ντουβρουτζά και ζήτησαν πανικόβλητα από την ΠΛΑΤΕΙΑ να καθαρίσει: "Έβαλαν εισιτήριο στις παραστάσεις των νομικών προσώπων, εμείς ποτέ δεν ψηφίσαμε τέτοιο πράγμα".

- "Πήραμε τηλέφωνο και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. για να διευκρινιστεί η απόφασή μας, αύριο κι όλα, σε παρακαλούμε γράψε κάτι, έχουμε εκτεθεί όλοι από αυτό το όργιο".

- "Έχω πάθει ταραχή, πάει το φαϊ που μαγείρευα, κάηκε. Τι έκανε ρε το άτομο; Εμείς ποτέ δεν ψηφίσαμε να μπει εισητήριο στις παραστάσεις που οργανώνουν τα νομικά πρόσωπα"

"Τον πήραμε τηλέφωνο, έξι μέλη του Δ.Σ. και ζητήσαμε έκτακτη σύγκλιση συνεδρίασης και μας είπε ότι θα το κοιτάξει".

"Σκάνδαλο και με την παραγωγή του εντύπου. Αναφέρεται ως χορηγός η επιχείρηση στην οποία ανατέθηκε η παραγωγή του εντύπου ενώ έχουμε εγκρίνει το κονδύλι της πληρωμής της και μάλιστα ΑΜΕΣΑ".

Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ! Το τι ακούσαμε εναντίον του νέου προέδρου ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ούτε από την ΠΛΑΤΕΙΑ (που δεν είναι δα και έκδοση κόρης ναυάρχου).

Αλλά δεν έφταναν αυτά από μέλη του Δ.Σ. του Αετοπουλείου.

Διότι το πιο ανεξήγητο είναι ότι κόπηκε ως ακατάλληλη η εκδήλωση της Ένωσης Αρκάδων που είχε εγκριθεί και που ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τους δημότες, γεγονός που έκανε τα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, δημοτική σύμβουλο Άννα Βυτινάρου να βγάλουν φλίκτενες και να ζητούν άρον άρον ραντεβού με τον Αεικίνητο.

Παιδιά, έχουμε κάψει εγκέφαλο στο κινητό, παρακαλούμε να κάνετε υπομονή μέχρι αύριο όπου θα βγάλουμε ΟΛΟΥΣ τους άσσους που ΕΣΕΙΣ μας στείλατε από "το μανίκι" - απαρτίες, νομιμότητες αποφάσεων, κλήση αναπληρωματικών, αποχές από τις ψηφοφορίες που έριχναν απαρτίες κλπ διότι ΤΑ ΠΑΙΞΑΜΕ.

Ψάχνουμε και την Τζίνα Πούλου μπας και μας εξηγήσει τι έχει γίνει, οπότε ... και αύριο μέρα είναι.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ΥΓ: Πολύ ωραία η αφίσα!

Μπράβο. Θα την στείλουμε στην Ένωση Ελλήνων Γραφιστών για να αναδείξουμε πώς το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο συμπεριφέρεται στον Εφαρμοσμένη Τέχνη.

Ναι ξέρω: Η αισθητική είναι υποκειμενική. ΑΛΛΑ Η ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Διότι αν είναι θα ζητήσουμε και εμείς να δώσουμε ρεσιτάλ μουσικής στη ρεματιά με καραμούζες, βουβουζέλες και τρίγωνα για τα κάλαντα.
Θα παίξουμε και εμείς μουσική!
Υποκειμενικό είναι, εμάς μας αρέσει αυτό που παίζουμε.ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ! ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ ....

Έχουμε πολύ δουλειά με το θέμα του καταλογισμού αλλά τρέχει και το ημερήσιο ρεπορτάζ.

Έτσι και αλλιώς το θέμα του καταλογισμού θα μας απασχολήσει πολλές μέρες.

Βγήκε λοιπόν το πρόγραμμα του Αετοπούλειου.

Να και η αφίσα.

 Και επειδή πρόκειτε για αφίσα που δεν θα βγάλετε άκρη τι λέει, δείτε τις εκδηλώσεις στο site που διαβάζεται και μπορείτε να βγάλετε άκρη.

http://www.festivalrematias.gr/


 
Λοιπόν έχει γίνει πάλι ο κακός χαμός και σας έχουμε πράγμα πολύ.
 
Μέχρι τώρα κράζαμε γιατί έδιναν το θέατρο μόνο με 400 ευρώ ανά παράσταση.
 
Ε, τώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα! Δίνουν το θέατρο ΤΣΑΜΠΑ στους φίλους τους.
 
Και να ήταν τσάμπα και η παράσταση για τον κόσμο,  πάει στην ευχή.
 
Αλλά να το δίνουν τσάμπα και να βάζει ο ιδιώτης εισητήριο είναι θεματάκι, δε νομίζετε;
 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
 
Έχει και άλλο.
ΤΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ!
 
(συνεχίζεται)
Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 27-6-2013


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 27/6/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει.
Η – με το «μανδύα» της «διαθεσιμότητας» - απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους επιβεβαιώνεται από την είδηση που όλοι διαβάσαμε σήμερα το πρωΐ :

Σε 30 δήμους επικεντρώνεται , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «ενδιαφέρον» των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.
Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.
Σ’ αυτούς αναμένεται να προστεθούν και άλλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικά προβλήματα ή έχουν πλεονάζον προσωπικό αλλά σε μικρότερο βαθμό.

5.000 δημοτικοί υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα αποτελέσουν ένα μεγάλο τμήμα των 12.500 «διαθέσιμων» θα είναι περίπου 5.000, ενώ άλλοι τόσοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί.
Θα ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση των υπόλοιπων 12.500 υπάλληλων που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2013 ακόμη 2.000 υπάλληλοι περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών.

14 ΟΤΑ σε «πιλοτική» αξιολόγηση

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενταχθεί εθελοντικά στο πρόγραμμα πιλοτικής αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών 14 ΟΤΑ: οι δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και οι περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι προφανές ότι, θα υπάρξει και συνέχεια. Όπως σαφές είναι ότι, όσο ασχολούμαστε με επουσιώδη θέματα και παραπλανητικά σχέδια, εικασίες και εξαγγελίες, η επόμενη ημέρα θα είναι μαύρη για τη ζωή των εργαζομένων και εκατομμυρίων ελλήνων.
Ο κύβος ερρίφθη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. Με κάθε τίμημα. Η απαξίωσή της είναι – μεταξύ άλλων – ο δρόμος προς αυτό το στόχο.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ! ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

 
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΈΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ!
 
ΔΥΟ ΛΕΥΚΑ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Άρης Νόμπελης μέσα από το blog του τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα.

Αναδημοσιεύσαμε τι είπε - διότι θεωρούμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ότι το έκανε.

Ο Άρης - τα έχουμε πει αυτά - είναι ειδική περίπτωση. Δεν είναι όπως οι άλλοι "αγελαίο ζώο". ¨Εχει προσωπικότητα.

Νιώθει την ανάγκη να μιλάει δημόσια, νιώθει την ανάγκη να διευκρινίζει τις θέσεις τους σε κάποια θέματα απέναντι στους πολίτες. ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ (δεν είναι το ίδιο με την απολογία που δείχνει αδυναμία η λογοδοσία).

Και όταν το σταμάτησε προσωπικά του άσκησα κριτική΄.

Διότι του πέρασαν - προσωρινά - την άποψη ότι ο κατέχων αξιώματα πρέπει να μην ομιλεί εις το πόπολο.

Γνωστές και χιλιοπαιγμένες λογικές του κατεστημένου.

Ο Άρης είναι μέσα στο πρόβλημα. Ο καταλογισμός τον έχει συμπεριλάβει. ως μέλος του δημοτικού συμβουλίυ εκείνης της περιόδου.

Και είπε αυτά που είπε, πολλά από τα οποία μας βρίσκουν σύμφωνους με κάποια άλλα θα ασχοληθούμε ιδιαιτέρως σε επόμενη ανάρτηση.

Είπε όμως, ο Άρης Νόμπελης, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας έχουν κάνει ΕΥΣΥΝΗΔΗΤΩΣ την δουλειά τους.

Να τι λέει ο Άρης για τα ΘΥΜΑΤΑ αυτής της ιστορίας και οφείλουμε να σταθούμε σε αυτά ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

Αρκεί βεβαίως μια ματιά στο φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του επιτρόπου για να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος τρίτος ότι δεν είναι δυνατόν οι ευθύνες να επιμεριστούν σε όλους το ίδιο.
Υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που εκτελούσαν εντολές δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν ένοχοι, αφού απλώς εξετέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Είμαι 100% σίγουρος ότι αδίκως ανησυχούν και δηλώνω απολύτως βέβαιος για την τελική αθώωσή τους στην έφεση που θα ασκηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, όπως εγώ, που απλώς ψηφίσαμε ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μας παρουσιάστηκε ως εξαιρετικά επείγον και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία.

http://profiltispolis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5287.html

ΚΑΙ ΑΥΤΟ οφείλουμε να το πιστώσουμε πολιτικά ως μια "ιδιαίτερη" στάση ενός "ιδιαίτερου" παράγοντα της τοπικής μας πολιτικής σκηνής.
Ιδιαίτερου αφού οι άλλοι βολεύονται στο "μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς" και επιθυμούν την .... αγελοποίηση.

Όπως επίσης έχουμε πιστώσει και την μοναδική παράταξη που δια του επικεφαλής της ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της εμπλοκής της οικονομικής υπηρεσίας, έστω και πολύ χαλαρά δηλαδή ως εξής:

"Σήμερα σε επαφή που είχα με ένα από τους αδίκως και κατά την δική μου γνώμη εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας υποσχέθηκα την πλήρη συμπαράσταση μας και την παρουσία μας σε όποια έρευνα ή κατάθεση θα ακολουθήσει.  Όλα τα άλλα δεν αφορούν εμάς."
http://pantazisnikos.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Επίσης στο θέμα έχει τοποθετηθεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε ότι θα στηρίξει και θα συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο  στους συναδέλφους της οικονομικής υπηρεσίας  στην ακατανόητη εμπλοκή τους στο φύλλο μεταβολών του ελεγκτικού συνεδρίου.
http://sedhalandriou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3.html

Είναι λοιπόν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ όσοι ακόμα σφυράνε αδιάφορα ή εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους ... από μέσα τους.

Και να ξέρουν ότι ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ, όσοι συνεχίσουν και σήμερα να σιωπούν επιχειρώντας να συγκαλήψουν τις προφανείς ευθύνες των κολλητών τους.

Το παιχνιδάκι "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 335.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΙΤΣΑ ΤΟΥΣ.

 
 
 
Αυτή η ιστορία με τον καταυλισμό, τα έργα, τις συναυλίες, το μαύρο χρήμα, τα δάνεια, την σπουδή για να διωχθούν οι τσιγγάνοι όσο εκδικάζεται η υπόθεση (δεν λέω ότι ήταν στημένο αλλά - πες - δεν περνάει από το βρώμικο μυαλό σου αναγνώστη μου ότι μπορεί να μπερδεύεται το θέμα;), οι λευκές ψήφοι στην δημαρχιακή επιτροπή, τα αντίδωρα στους υιούς - μέσω του Αετοπούλειου - όσων έδωσαν την λευκή ψήφο, οι συνεχείς απόπειρες αποπροσανατολισμού σας από τα συνεταιράκια με την δεκαετή καταλασπολόγηση, της ΦΛΥΑ - που είναι το μόνο νομικό πρόσωπο του δήμου που έχει ελεγχθεί δέκα φορές και έχει βγει ΚΡΥΣΤΑΛΟ - και άλλα πολλά που θα πούμε, δεν θα μείνει χωρίς ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ, ούτε θα διευκολυνθούν κάποιοι με το να σε απασχολήσουν τα έργα τους αναγνώστη μου αφού πρώτα κάνουν την δουλειά τους, του χρόνου τον Μάιο.


Από την ημέρα που ήρθε στον δήμο το φύλλο μεταβολών - στις 15 Απριλίου - σας ενημερώσαμε και το ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ.

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_15.html

Ο καταλογισμός ήταν προ των πυλών.

Πολλοί εκ των αναφερομένων δημοτικών συμβούλων ή υπηρεσιακών ενοχλήθηκαν για την δημοσιοποίηση και μίλησαν για "προσωπικά δεδομένα".

Ο φίλος μου ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος μας έλεγε ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο και θα κλείσει.

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ:

Κανένα θέμα που αφορά τις δημόσιες υποθέσεις, την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αποφάσεις - πράξεις - παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων αιρετών ή υπηρεσιακών που οδήγησαν σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ - ζημία τον δήμο ή το δημόσιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, αφορά όλους τους δημότες - κερατάδες που πληρώνουν, άρα η επίκληση προσωπικών δεδομένων για τον ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ - όχι για φήμες λασπολόγων - ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, σε συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ και αν νομίζουν κάτι τέτοιο να μας μηνύσουν που θα μιλάμε με ΟΝΟΜΑΤΑ.

Δεν το κάναμε μέχρι τώρα, από την ημέρα δημοσιοποίησης του φύλου μεταβολών - γιατί σεβαστήκαμε τις προσπάθειες κάποιων να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΕΡΟ και περιμέναμε να δούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών που δήλωναν ότι έκαναν πρώην και νυν δήμαρχος.

Αλλά πλέον έχουμε την πρώτη ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και επί αυτής έχουμε δικαίωμα και να μιλήσουμε, και να σχολιάσουμε και να αναφερθούμε σε ονόματα.

Πολύ περισσότερο που σε αυτή συμπεριλαμβάνεται μέλος της οικογένειάς μου - η αδελφή μου ΝΤΑΒΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - προϊσταμένη λογιστηρίου στην οποία καταλογίζεται το ποσό των 335.000 ευρώ, διότι - αφού η δημαρχιακή επιτροπή ενέκρινε ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ - την πληρωμή του τιμολογίου, της το διαβίβασε για να το ενταλματοποιήσει ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για ΘΕΩΡΗΣΗ - λες και μπορούσε να κάνει και αλλιώς, αφού αυτή είναι η δουλειά της.

Το ένταλμα ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ από τον επίτροπο και πήγε στην ταμειακή υπηρεσία.

Στην ταμειακή υπηρεσία όπου ένας άλλος υπάλληλος του δήμου - Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ο ταμίας, πλήρωσε αυτό το εγκεκριμένο και θεωρημένο ένταλμα (λες και μπορούσε να κάνει και αλλιώς) και τώρα είναι και αυτός μέσα στον καταλογισμό.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ή ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ ΩΣ ΦΕΡΕΤΖΕ!

(Υπάρχουν και άλλοι υπηρεσιακοί στους οποίους θα αναφερθούμε αναλυτικά - με έγγραφα - έχετε υπομονή, ΣΚΑΝΑΡΟΥΜΕ ΗΔΗ).

ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ! (δεν είναι όλοι ίδιοι, θα τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να ξέρεις. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!)

ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ που σιωπούν τώρα, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ παρατάξεων που σιωπούν τώρα προσπαθώντας ακόμα και αυτή την ώρα μεγάλης κρίσης στον δήμο, να παίξουν ΑΝΗΘΙΚΑ, ΧΥΔΑΙΑ, πολιτικά παιχνίδια συμψηφισμών και αυτοεξαιρέσεων.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Δεν θα το επιτρέψουμε ΕΙΔΙΚΑ σε όσους επιχειρηματολογούν για την κρίση που οδήγησε την χώρα μας σε διεθνή επιτήρηση και εμάς, τον λαό, γονατισμένους, λέγοντας ότι είναι ΚΥΡΙΩΣ ηθική και αξιακή. ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Διότι έτσι λένε όσοι δεν θέλουν να συμφωνήσουν μαζί μας, ότι η κρίση είναι ΚΥΡΙΩΣ κρίση με ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ, κρίση κλεπτοκρατίας και καταλήστευσης των ισχυρών απέναντι στους ασθενέστερους, κρίση υπερσυγκέντρωσης.

Και ότι αυτό που συμβαίνει και με το θέμα του έργου των τσιγγάνων είναι ένα μικρό δείγμα του πυρήνα του δόγματος του σοκ: "ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ!"

Μείνετε κοντά. Θα πούμε πολλά.


Monde Diplomatique: Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας γυρίζει στον Μεσαίωνα

Κύριο άρθρο-καταπέλτης του διευθυντή της έγκυρης Le Monde Diplomatique, δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουλίου της εφημερίδας. Ο Serge Halimi αναφέρεται στα εγκληματικά λάθη που παραδέχθηκε το ΔΝΤ και στην μαεστρία της τροίκας που βασανίζει τον ελληνικό λαό. Ακολουθεί το άρθρο, που έχει τίτλο “Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας:

Οι οικονομικές πολιτικές που επιβάλλονται για την υπεράσπιση του ευρώ παραμένουν ακόμα συμβατές με τις δημοκρατικές πρακτικές; ..Χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση των Αθηνών που υλοποιεί τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέλεξε να αντικαταστήσει την ΕΡΤ με μια μαύρη οθόνη. Πριν τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίσουν την αναστολή της απόφασης, η Κομισιόν( Ευρωπαική Επιτροπή) στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να υπενθυμίσει τα κείμενα της Ένωσης, σύμφωνα με τα οποία “το σύστημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας" . Εκείνη προτίμησε να εγκρίνει το πραξικόπημα, υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο βρισκόταν " στο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας."

Η Ευρωπαική Επιτροπή στις Βρυξέλλες νίπτει τας χείρας της για την καταστροφή των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που δεν έχουν ανήκουν ακόμη στους εφοπλιστές, από την στιγμή που επιτρέπει να απολυθούν με μιάς 2.800 εργαζόμενοι από μια δημόσια υπηρεσία που πάντα μισούσε. Και να πετύχει έτσι τον στόχο για την περικοπή θέσεων εργασίας που υπαγορεύει η τρόικα, σε μια χώρα όπου το 60% των νέων είναι άνεργοι.

Αυτή η σκληρή πολιτική επιβάλλεται την ώρα που ο αμερικανικός τύπος δημοσιεύει μια εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία παραδέχεται ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα επι τρία χρόνια κατέληξαν σε «παταγώδεις αποτυχίες»... Σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση που κάνει η Wall Street Journal το ΔΝΤ παραδέχεται ότι "η άμεση αναδιάρθρωση [του ελληνικού χρέους όταν προέκυψε το πρόβλημα-ΣΣ] θα ήταν η καλύτερη λύση για τους ευρωπαίους φορολογούμενους, επειδή(στην συνέχεια) οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα εξοφλήθηκαν με χρήματα που δανείστηκε η Αθήνα. Το ελληνικό χρέος δεν έχει μειωθεί, τώρα όμως ανήκει στο ΔΝΤ και στους φορολογουμένους της ευρωζώνης και όχι στις τράπεζες και τα hedge funds.

Με αυτόν τον τροπο τα τελευταία αποσύρθηκαν χωρίς να χάσουν ούτε μια δεκάρα από τα δάνεια που είχαν δώσει, με αστρονομικά επιτόκια, στην Αθήνα. Καταλαβαίνει κανείς ότι, αυτή η μαεστρία της τρόικας στην αφαίμαξη των ευρωπαίων φορολογουμένων της δίνει μια ιδιαίτερη εξουσία ώστε να βασανίσει τον ελληνικό λαό ακόμη περισσότερο. Αλλά μετά από τη δημόσια τηλεόραση, δεν είναι η σειρά για να κλείσουν χωρίς να δοθεί κάποια μάχη τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια ; Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Γιατι αυτή είναι η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη η Ευρώπη, για μια θέση στην θριαμβευτική πορεία προς τον Μεσαίωνα ...

Αναδημοσιεύουμε από το tvxs.gr

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΤΖΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ! ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ

 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                                                                                 Τηλ. 2132023959ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 26/06/2013

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 30/06/2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Β1 (ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ-ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ) ΚΑΙ Β2 (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.

 Υπόλογος μόνο στον λαό του Χαλανδρίου!


Πριν από λίγο καιρό, έπειτα από μια καταγγελία του Στάθη Ανδρεόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, η οικονομική επιθεωρήτρια κυρία Μιράντα Παπούλη διενήργησε έλεγχο διαπιστώνοντας στην πορισματική της έκθεση ότι προκύπτει ένα ποσό 333.700 ευρώ το οποίο δόθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν σε μια τεχνική εταιρεία για την πραγματοποίηση έργου καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων σε περιοχές διαβίωσης ρομά.


Υστερα από τον διενεργηθέντα έλεγχο ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε ευθύνες σε περίπου 25 πρόσωπα, αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς, φυσικά, και στην εν λόγω ανάδοχο τεχνική εταιρεία.


Ασφαλώς επειδή εμείς σεβόμαστε απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας δεν θα αναφέρουμε κανένα όνομα, παρά μόνο το δικό μου (αφού θεωρώ ότι δεν έχω τίποτα απολύτως να κρύψω).

Αρκεί βεβαίως μια ματιά στο φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του επιτρόπου για να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος τρίτος ότι δεν είναι δυνατόν οι ευθύνες να επιμεριστούν σε όλους το ίδιο.

Υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που εκτελούσαν εντολές δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν ένοχοι, αφού απλώς εξετέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Είμαι 100% σίγουρος ότι αδίκως ανησυχούν και δηλώνω απολύτως βέβαιος για την τελική αθώωσή τους στην έφεση που θα ασκηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, όπως εγώ, που απλώς ψηφίσαμε ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μας παρουσιάστηκε ως εξαιρετικά επείγον και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία.

Οσον αφορά τον εαυτό μου, διαμένοντας μόλις εκατό μέτρα από τον καταυλισμό των τσιγγάνων, επί της οδού Ιριδος, τότε, είχα ιδία αντίληψη, βλέποντας σε καθημερινή βάση τόνους από μπάζα, σκουπίδια και ακαθαρσίες να συσσωρεύονται δίπλα στο σπίτι μου, στην αυλή του οποίου έκαναν... παρέλαση οι αρουραίοι, οι κατσαρίδες και άλλα... συμπαθητικά ζωάκια και ζωύφια.

Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα στα οποία καταλογίζονται ευθύνες, τα οποία είχαν πιο ουσιαστική συμμετοχή στην πορεία του έργου. Ομως, και αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται να δηλώνουν αθώοι, χωρίς τελικά σήμερα κανείς από τους πιθανούς υπόλογους να μπορεί να καταδικαστεί στη συνείδηση των Χαλανδραίων ωσότου αποφανθεί οριστικά η δικαιοσύνη. Προσωπικά, ως πλήρως αμέτοχος στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, διαθέτω πληροφόρηση μονάχα από διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη μας, αναλόγως πάντοτε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του καθενός.
Ενα σοβαρότατο ζήτημα που δημιουργείται και κανένας από τους απ' έξω δεν λαμβάνει υπόψη του είναι τα δυσβάσταχτα έξοδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν φτωχοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι, προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους: Υπομνήματα, εφέσεις, αιτήσεις αναστολής, ανακοπές κ.λπ. Για να μην αναφερθώ στην ψυχική ηρεμία του κάθε υπόλογου, που, μη γνωρίζοντας τι προβλέπει ο νόμος, μπορεί να φαντάζεται τον εαυτό του χρεοκοπημένο, κυνηγημένο, έγκλειστο, στιγματισμένο στο Χαλάνδρι και στο πανελλήνιο.

Εγώ, φίλοι αναγνώστες, παρά τις πίκρες για απάτες, κομπίνες και κοροϊδία εις βάρος μου, τη χαμένη μου περιουσία που καταχράστηκαν αδίστακτοι απατεώνες, την εξοργιστική αθώωση ή ποινές-χάδι σε σκοτεινά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν με αδιάσειστα στοιχεία για καραμπινάτη υπεξαίρεση και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, εξακολουθώ να πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και στη σύντομη απαλλαγή μου από κάθε κατηγορία σε κανονικό δικαστήριο με πεπειραμένους δικαστικούς. Δηλώνω μάλιστα απερίφραστα πως, σε κάθε άλλη περίπτωση, θα παραιτηθώ από κάθε αξίωμά μου και δεν θα διεκδικήσω ποτέ ξανά την ψήφο των συμπολιτών μου.

Δυστυχώς, η κρίση χρέους και, πρωτίστως, αξιών, ενώ οδήγησε ορισμένους "μεγαλοκαρχαρίες" στη φυλακή, έδωσε το έναυσμα σε κάθε δημοσιογραφίσκο της κακιάς ώρας να κατηγορεί ανερυθρίαστα όποιον βάλει στο μάτι ή πάρει γραμμή. Κι έτσι, για κάθε έναν Τσοχατζόπουλο και Παπαγεωργόπουλο που αποκαλύπτει η δικαιοσύνη, υπάρχουν και δέκα αθώοι που ρίχνονται βορρά στη-διψασμένη για αίμα-κοινή γνώμη στη λογική τού "όλοι κλέβουν" από επαγγελματίες συκοφάντες. Οταν οι τελευταίοι θα κάνουν παρέα στους διεφθαρμένους πολιτικούς πίσω από τα σίδερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάσταση της ταλαιπωρημένης Ελλάδας μας.

Άρης ΝόμπεληςΕκτός παιδικών σταθμών ένα στα δύο παιδιάΕκτός βρεφονηπιακών σταθμών θα μείνουν φέτος πολλά παιδιά, καθώς το επιδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις περισσότερες από 120.000 μητέρες.

Για το θέμα είχε κρούσει «καμπανακι κίνδυνου» από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ενωσης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα και τότε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε δηλώσεις του είχε υπογραμμισει ότι το το πόσο των 150 εκατ. ευρω για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ για τη νέα σχολική χρονιά δεν επαρκεί, με δεδομένο ότι και φέτος – λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης – αναμένεται νέο κύμα αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.

«Για αυτό ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς», ειχε αναφέρει ο κ. Ασκουνής.

aftodioikisi.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *