Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ: Aνακοίνωση για στάση εργασίας τη Παρασκευή 4 - 9

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων


Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-9-2015 από τις 12:00 μέχρι το τέλους του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.


Συνάδελφοι

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) που δουλεύουν στους Δήμους της Αττικής καλούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 12:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούμε γιατί μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κωλυσιεργούν τη καταβολή των μισθών με διάφορες δικαιολογίες. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους 5μηνίτες. Η καταβολή τους να γίνεται εγκαίρως και σταθερά. Πρόκειται για εργαζόμενους που ήταν μακροχρόνια άνεργοι.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έλεγαν ψέματα ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να δημιουργούν φθηνό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες του κεφαλαίου. Θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί χρόνια τώρα όπως τα μέτρα προστασίας σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές, τα επιδόματα, τις άδειες κ.λ.π. Όμως το κυριότερο είναι ότι θέλουν η νέα γενιά να δεχτεί να ζει μια χαμοζωή που θα περιπλανιέται από την ανεργία στη μισοδουλειά και θα παρακαλάει για ένα μισθό που και αυτός θα είναι λειψός.

Στην ίδια ρότα βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων που υλοποιούν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και δεν διστάζουν ακόμα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αλλά και τους νόμους και τις διατάξεις που ψήφισαν τα κόμματα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλη τη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα προγράμματα τα θεωρούσε δουλεμπορικά, σήμερα τι άλλαξε;

Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζουν με ψευδαισθήσεις ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα αλλάξουν, αντιθέτως οι συνθήκες θα χειροτερέψουν. Οι δανειστές, το κουαρτέτο, επιζητούν και άλλο αίμα και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους αλλά και από τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες) να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιθέτως, να ορθώσουν το ανάστημα τους. Να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε κάθε δήμο, σε κάθε υπηρεσία στήνουμε επιτροπές αγώνα πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ενιαία οργανώνουμε τη μάχη.

Στην επίθεση τους απαντάμε με ενότητα και αγώνα.

Απαιτούμε:

1) Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


2) Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που ο μισθός τους θα είναι κατώτερος από τα 751 ευρώ.


3) Μισθός από το πρώτο μήνα και ασφάλιση από τη πρώτη μέρα.


4) Να πληρώνονται οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα.


5) Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος του προγράμματος.


6) Δωρεάν μεταφορά προς και από τη δουλειά τους.


7) Άδεια 2 μέρες τον μήνα.


8) Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.


9) Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.


10)Καμιά παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζομένων πέρα από τους φορείς που προσλήφθηκαν.


Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-9-2015 από τις 12:00 μέχρι το τέλους του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ..... ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ!

kf Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχολική χρονιά 2014-2015, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε 30 μαθητές και απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύνατων οικογενειών.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε έγκαιρα τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα (στόχος είναι να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβρη), σας ενημερώνουμε ότι:

- Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

- Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους οκτώ μαθητές και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές με αδικαιολόγητες απουσίες θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

- Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα το καταρτίσει η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή του.

- Οι δηλώσεις συμμετοχής, που είχαν ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και διακοπεί την 24η Ιουλίου, συνεχίζονται από σήμερα 24 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

α) Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.

β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

γ) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.

δ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ε) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

στ) Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοινωνικής έρευνας κ.α

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας (Κα. Τζανή, Κα Μάνδρου) στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601.

http://www.agiaparaskevi.gr/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/2036-dimos-agias-paraskevis-diloseis-symmetoxis-sto-koinoniko-frontistirio-gia-to-2015-2016

ΣΧΟΛΙΟ: 

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ: "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ" και "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ" ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ!
ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ! 

ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ αλλά όμως - σου λέει - εδώ προετοιμάζεται ο αυτοδιαχειριζόμενος σοσιαλισμό. Δεν παίζουμε!

(Α να χαθεί αυτή η Πλατεία που τα λέει αυτά!)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Ένα απίστευτο - ειδικά όταν ακούγεται από στόμα αριστερού (όπως έρχεσαι) δημάρχου - διατύπωσε ο  Σίμος Ρούσσος στο δημοτικό συμβούλιο, για να δικαιολογήσει την επίθεση στην "αναξιόπιστη" Πλατεία που κατηγορεί την πολιτική των συνεχών μειώσεων στις θέσεις των παιδικών σταθμών που υλοποιεί με σχέδιο και διαχρονική συνέπεια ο Γερολυμάτος.

Χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που πρώτος είχε διατυπώσει ο Γιάννης Λαδόπουλος - τον πρώτο χρόνο Κουράση -όταν άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιο του αίσχους με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και την σταδιακή μείωση των θέσεων από 950  σε 300.
(Που οδήγησε - θυμίζουμε - στο "θαύμα" να βγάλει ΚΕΡΔΗ ο οργανισμός κοινωνικής προστασίας του δήμου και να το διαφημίσουν και από πάνω).

Ο Σίμος Ρούσσος λοιπόν αναμάσησε το επιχείρημα προχθές: "Μειώνουμε τις θέσεις για να δίνουμε καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στα παιδιά που μπαίνουν, δεν θέλουμε τους παιδικούς σταθμούς "παιδοφυλαχτήρια".

Και βέβαια έκανε και το ατόπημα να "διαψεύσει" τον Νταβία που του είπε "Μα εσείς είχατε υποσχεθεί ότι θα πάρετε φέτος όλα τα παιδιά" λέγοντας "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ"
(Διαψεύδουν τους εαυτούς τους μπας και πείσουν κανένα ότι διαψεύδουν εμάς).

Με το επιχείρημα αυτό αναγνώστη μου, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς αντιστάθηκαν συνδικαλιστικά στην αύξηση των παιδιών χωρίς την ανάλογη αύξηση του προσωπικού, όλα αυτά τα χρόνια που ακούγεται από όλους τους απολογητές της μνημονιακής μείωσης των θέσεων στο δημόσιο - ακόμα και σε ευαίσθητους χώρους του όπως αυτό της προσχολικής αγωγής - το  "ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ", ζητώντας ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, όχι .... απολύσεις ωφελουμένων.
Αντιστάθηκαν σε αυτούς δηλαδή που ζητούσαν από αυτούς  να παρέχουν υπηρεσίες σε υπεράριθμο από τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών χωρίς να κάνουν προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ είχαν δίκιο.

Οι διοικήσεις όμως έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δίνουν λύση.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ, όπως έχουμε αναδείξει, για να μην λέει κανένας "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ".
Αυτό που συμβαίνει στο Χαλάνδρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!

Εμείς να κάνουμε καθαρό το βασικό αξίωμα - κατ' εμάς - για να συνεννοηθούμε: Το μεγαλύτερο δίκιο το έχουν οι  πολίτες που πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, όπως και στη νηπιακή και την υποχρεωτική εκπαίδευση.

 ΤΕΛΕΙΑ χωρίς κανένα αλλά.

ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" να το πουν και για τα νηπιαγωγεία ή τα δημοτικά για να μην προσλάβουν ωρομίσθιους ή να μην νοικιάσουν κτίριο;;;

Ή στα νοσοκομεία;;;

Και να αφήνουν παιδιά ή ασθενείς εκτός;;;;

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ!!!

Μόνο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ και ΑΝΕΠΑΡΚΉΣ ή ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αυτοδιοικητικός παράγων - ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ και να διασφαλίσει την υπηρεσία στον δημότη του - με όποιο κόστος και όποια ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία, αξιολογώντας  ως ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ  την εξασφάλιση χώρων και προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων,  λέει αναίσχυντα ότι ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, παιδάκια για να έχουν τα εντός των τειχών παιδιά καλύτερη υπηρεσία.

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΟΥ, στο δημοτικό συμβούλιο!

Τότε που ξεκίνησε το πανηγύρι των μειώσεων των θέσεων οι κ. Ανδριανάκης και Λαδόπουλος είπαν ότι είναι "οικονόμοι" και δεν αποδέχεται η "μεγάλη νοικοκυροσύνη" τους να ενοικιάζει ο δήμος κτίρια για παιδικούς σταθμούς.
ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ, έλεγαν από την οποία έπρεπε να απαλλάξουν τον δημοτικό προϋπολογισμό.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ κτίρια κατά την γνώμη τους, τις προτεραιότητές τους και τα συμφέροντα που εκφράζουν πολιτικά.

Σε αυτή την πολιτική ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ!

Μετά από την "οικονομία" λοιπόν, με το ξενοίκιασμα των κτιρίων με δικαιολογία την χρήση της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ για συστέγαση, πήγαμε στο οριστικό κλείσιμο των παιδικών σταθμών που έγινε σε συνεργασία και με αξιοποίηση της καταγγελίας  Γερολυμάτου - είπαν ότι δεν θέλουν να έχουν εργαζόμενους με μπλοκάκια γιατί είναι αντιδεοντολογικό. 

Άφησαν λοιπόν την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΤ (να πάει σε ιδιώτες) και έκλεισαν τους συστεγαζόμενους εκεί παιδικούς σταθμούς αρχίζοντας την μείωση των θέσεων.

Το Χαλάνδρι ΕΧΑΣΕ τα δύο τρίτα των θέσεων σε παιδικούς σταθμούς.
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Έβγαλαν έξω τα παιδιά των δημοτών γιατί θέλουν να παρέχουν - σου λέει - υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους  έμπαιναν μέσω της επιλογής της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Τόσοι δικοί μας - τόσοι δικοί σας.
Θεσμοθετημένος διαπαραταξιακός ρουσφετολογικός μηχανισμός.
Δεν μιλάει κανείς τότε. ΟΜΕΡΤΑ!

Και τέλος, φέτος  ο Γερολυμάτος έκλεισε και την διαπαραταξιακή επιτροπή, έκανε μόνος του την επιλογή, έβαλε μέσα τους φίλους και ψηφοφόρους του και για να τους παρέχει "καλές υπηρεσίες" έβγαλε και άλλους από τους άλλους. ΟΧΙ ΔΙΚΟΥΣ.

ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (ΚΟΥΡΑΣΗΣ και ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) τα τελευταία χρόνια.
 Αυτοί που θέλουν να μας φιμώσουν για να μην στα λένε αυτά αναγνώστη μου.

Και επειδή τους αποκαλύψαμε μας επιτίθενται με τόση λύσσα γιατί δεν έχουμε - σου λέει ο Μύρωνας - "συναδελφική" συμπεριφορά.
Λες και είναι το δημοτικό συμβούλιο συμμορία, κομματική οργάνωση ή στοά και όχι ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δεν αντέχει άλλη πολιτική το τοπικό σύστημα εξουσίας. ΜΟΝΟ ΜΙΑ.
Δεν αντέχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και δημόσια αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων.

Στα παραπάνω προσθέστε αναγνώστες μας ότι ο νέος παιδικός σταθμός στο Πάτημα έπρεπε να είχε παραληφθεί από ΠΕΡΥΣΙ, η παραλαβή καθυστερεί, η τεχνική υπηρεσία του Γερολυμάτου δεν επισπεύδει την διαδικασία παραλαβής και επειδή είναι χρηματοδοτημένος από ΕΣΠΑ μπορεί να ζητηθεί η επιδότηση πίσω και το κτίριο να .... ιδιωτικοποιηθεί και βγάλτε συμπέρασμα σχετικά με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν με τόση ευκολία κατά της ΜΟΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ που διατυπώνεται γι' αυτά τα θέματα εντός δημοτικού συμβουλίου και μέσω αυτού του blog στην κοινωνία.

Το ότι ζητήσατε θέσεις ΙΔΟΧ - λιγότερες από τις αναγκαίες - για ξεκάρφωμα, δεν αποκρύπτει την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής που σας υπαγορεύουν οι πολιτικοί σας μέντορες (γιατί εσείς είστε άσχετοι και ανασφαλείς) ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τουλάχιστον ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Η προχθεσινή απρόκλητη, χυδαία επίθεση στην Πλατεία και τον Νταβία αποδεικνύει ότι ξέρετε ότι έχουμε δίκιο, έχετε ήδη αρχίσει να δυσκολεύεστε να σηκώσετε το βάρος της κοινωνικής πίεσης που προκαλεί η αλλοπρόσαλη πολιτική σας και ελπίζετε ότι θα μπορέσετε να το ελαφρύνετε αν εμείς δεν μιλάμε.

Τα είπε και άλλοτε αυτά ο Μύρωνας.
Τα είπε και για τον Νόμπελη που τόλμαγε να γράφει.

Εκείνος σταμάτησε.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Θα ταυτιστεί η πρωτηφοραριστερα με την λογική της "εσωτερικής σιωπής" για τον δήμο;
ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!

Πρόκληση στη λογική και αναίσχυντη διαστρέβλωση της πραγματικότηταςΣχετικά με δηλώσεις του τ. Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού για νέο ΠΕΣΔΑ (δεν έχουν σταλει στην Πλατεία) κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής σχολιάζουν:

Πρόκληση στη λογική και αναίσχυντη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων Αττικής που ψηφίστηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ βάζει τις βάσεις για μια νέα, οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ), στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων με αναβαθμισμένο το ρόλο και τη συμμετοχή των Δήμων, μέσω των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, με μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας. Πρόκειται για μια πολιτική ακριβώς στον αντίποδα της πολιτικής της τέως Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, που προωθούσε τις φαραωνικές εγκαταστάσεις σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, παραβιάζοντας τη σχετική ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Ο τέως περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια:

1. Γιατί δεν προχώρησε σε αξιολόγηση του ΠΕΣΔΑ ως όφειλε εκ του νόμου (ΚΥΑ 50910/2727/2003, σύμφωνα με την οποία ο ΠΕΣΔΑ οφείλει να αξιολογείται ανά πενταετία);

2. Γιατί δεν ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ που είχε ξεκινήσει από το 2010;

3. Γιατί επί τέσσερα της θητείας του η αναθεώρηση αυτή «σερνόταν» σε μελετητικά και διοικητικά γραφεία, χωρίς ποτέ να τεθεί σε διαβούλευση, χωρίς ποτέ να τεθεί υπόψη των αρμόδιων αιρετών οργάνων, και, εντέλει, χωρίς ποτέ να εγκριθεί;

Ο υφιστάμενος ΠΕΣΔΑ δεν έχει αξιολογηθεί (από το 2003 ως σήμερα) ενώ από το 2006 δεν έχει γίνει αλλαγή – αναθεώρησή του, σύμφωνα με όσα ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ας απαντήσει επίσης ο τέως Περιφερειάρχης αναφορικά με:

1. Το πλήρες αδιέξοδο και την ολοφάνερη αποτυχία του υφιστάμενου ΠΕΣΔΑ που αποτυπώνεται στο ΠΛΗΡΩΣ χρεοκοπημένο, οικονομικά, κοινωνικά, μοντέλο της Φυλής.

2. Τι εμπόδισε να εφαρμοστεί τα όσα πρεσβεύει ο ν. 4042/12, όπου ενσωματώνεται η Οδηγία – Πλαίσιο 2008/98/ΕΚ;

3. Τι εμπόδισε την υλοποίηση έστω κι ενός έργου διαχείρισης απορριμμάτων κατά τη θητεία του;

Συνιστά πρόκληση στη λογική και αναίσχυντη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το να εγκαλείται η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής για την… εφαρμογή της νομιμότητας – ειδικά από εκείνους που την έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους σε βάρος της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1.«Ενημερώσεις – Ανακοινώσεις».

2.«Επικύρωση πρακτικών της 23ης/6/2015 συνεδρίασης».

3.«Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του εγγράφου του Δημάρχου Αίγινας, κ. Δημ. Μούρτζη σχετικά με το Σχέδιο Νόμου, που αφορά στις δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας».

4.«Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) Αττικής».

Εισηγητής: κ. Ανδρέας Βαρελάς – δημ. Σύμβουλος Αθηναίων.

5.«Λήψη απόφασης για μετάταξη της υπαλλήλου Αθανασίας Καλδή σε ανώτερο κλάδο, λόγω απόκτησης πτυχίου».

6.«Έγκριση χορήγησης Μισθολογικού Κλιμακίου 3, με βαθμό κατάταξης Β΄, κλάδου Π.Ε. Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών αναδρομικά από την 1/2/2015 στην υπάλληλο της Π.Ε.Δ.Α. Σπύρου Μαρία».

7.«Έγκριση χορήγησης Μισθολογικού Κλιμακίου 3, με βαθμό κατάταξης Β΄, κλάδου Π.Ε. Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών αναδρομικά από την 1/1/2015 στον υπάλληλο της Π.Ε.Δ.Α. Τούντα Θεόδωρο».

8.«Έγκριση χορήγησης Μισθολογικού Κλιμακίου 2, με βαθμό κατάταξης Β΄, κλάδου Π.Ε. Μηχανικών αναδρομικά από την 15/11/2013 στον υπάλληλο της Π.Ε.Δ.Α. Λελούδα Στυλιανό».

9.«Ενημέρωση Απόφασης Προέδρου για την επιλογή προσωπικού σε θέσεις υπευθύνων Γραφείων».

Περισσότερη αυτονομία στην Αυτοδιοίκηση υποσχέθηκε ο Τσίπρας


Πεδίο ελεύθερο να υλοποιήσουν ένα σχεδιασμό εγκαταλείποντας τη λογική του προληπτικού ελέγχου έτσι ώστε οι δημοτικές αρχές να κριθούν από τους πολίτες, και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται και να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους Δημάρχους των Χανίων στην προεκλογική περιοδεία του στην Κρήτη εξαγγέλλοντας την αναμόρφωση του Καλλικράτη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ αλλά και στο πακέτο "Γιούνκερ" των 35 εκατομμυρίων, που πρέπει όπως είπε να κατευθυνθεί κυρίως σε μικρά και μεσαία έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κρίνουν τους τοπικούς άρχοντες, έχοντας όμως τη δυνατότητα οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια να υλοποιήσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων και έργων, που μέχρι σήμερα κατευθύνονταν από την κεντρική εξουσία και όχι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είπε ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και βασικό μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού των 35 δις του προγράμματος Γιούνκερ θα πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πρώτη προτεραιότητα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να έχουν το πεδίο ελεύθερο να υλοποιήσουν ένα σχεδιασμό και να φύγουμε από τη λογική του προληπτικού ελέγχου, και να πάμε στο κατασταλτικό έλεγχο. Δηλαδή, να δοθεί η δυνατότητα στους Δημάρχους και τους Δήμους να υλοποιήσουν και να κριθούν από τους πολίτες, έναν σχεδιασμό έχοντας στη διάθεση τους τους φόρους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται και να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων τους.

Μόνο έτσι σημείωσε ο τ. Πρωθυπουργός θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε, από τον "βραχνά" της γραφειοκρατίας, τον μεγάλο αυτό "εφιάλτη", τον οποίο αντιμετώπισε και ο ίδιος όπως είπε από κοντά τους 6-7 μήνες, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέσεις διακυβέρνησης.

Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι βασικός πυρήνας της αντίληψή του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή που ετοιμάζεται ως θεσμική τομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου του "Καλλικράτη", είναι να δοθεί η δυνατότητα των υπαρχουσών πόρων να κατευθυνθούν στους Δήμους και οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια τοπικά να έχουν τη δυνατότητα να κατανείμουν αυτούς τους πόρους όπως νομίζουν και να υπόκεινται βέβαια στην κρίση και τον έλεγχο των πολιτών».

http://www.myota.gr