Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ με τον Γ.Γ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Τσουκαλά


Συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριο Δημήτρη Τσουκαλά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ήταν θέματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κυρίως, η επαναπρόσληψη και επιστροφή των συναδέλφων που οδηγήθηκαν στην απόλυση και στη διαθεσιμότητα, η κατάργηση του Ν.4250/14 που αφορά στην «αξιολόγηση» και τον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων και η παύση κάθε ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας σε όσους εργαζόμενους ή αιρετούς αρνήθηκαν την εφαρμογή του άρθρου 42, η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε μορφής, το θέμα της άσκησης–εξάντλησης ένδικων μέσων από διοικήσεις δήμων κατά συναδέλφων οι οποίοι έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις κ.α.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σοφία Κορωναίου, ο Γιάννης Χάιλας Αντπρόεδρος, η Στέλλα Λίτινα Γραμματέας και ο Νίκος Αράμπαλης.

581.708,74 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 (Γ' κατανομή), σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

Το ποσό που θα πάρει ο Δήμος Χαλανδρίου είναι 581.708,74 ευρώ.

Δείτε Ε Δ Ω την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. που αφορά τους Δήμους όλης της χώρας. 

ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Έγκλημα της διοίκησης του δήμου!
Χαρατσώνει τα αθλητικά σωματεία.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος που έχει πάρει προίκα το ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ και εισπράττει από δεκάδες παιδιά του Χαλανδρίου συνδρομές,

Ο Γυμναστικός Σύλλογος που ζητάει 100 ευρώ το μήνα για να προετοιμάσει το παιδί σου για να συμμετάσχει στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια και δια του προέδρου του - δημοτικού συμβούλου - επιβάλλει στον δήμο να μην κάνει πρόγραμμα για να μην έχει ανταγωνισμό, με αντάλλαγμα να γλείφει και να "στηρίζει" τον εκάστοτε δήμαρχο σε όλες τις επιλογές του για τα υπόλοιπα θέματα του Χαλανδρίου,

Ο Γυμναστικός Σύλλογος πρέπει να δίνει στον δήμο 310 ευρώ τον μήνα!

ΧΑΡΑΤΣΙ!
ΑΙΣΧΟΣ!

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!

Βέεεεβαια!

Δίκαιες οι διαμαρτυρίες του προέδρου του - δημοτικού συμβούλου του Γ. Λαδόπουλου.
Ο ίδιος δημοσιοποίησε το μέγα σκάνδαλο στο blog του διαμαρτυρόμενος.Και χρησιμοποιεί το απόλυτα λογικό - κατά την γνώμη του - επιχείρημα:

Αν ο δημότης μπει μέσα ("ακόμα και με τον σκύλο του" όπως λέει απαξιωτικά για τους δημότες) για να τρέξει - ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -  ο δήμος δεν του παίρνει λεφτά (άκουσον - άκουσον).

Αν πληρώσει συνδρομή στον Πανταζή και τον ΓΣΧ όμως, ο παράλογος δήμος απαιτεί να εισπράττει 310 ευρώ τον μήνα ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΣΧ, για να πληρώνει το ρεύμα - που καίει ο σύλλογος, το νερό - που καταναλώνει ο σύλλογος, την καθαριότητα των χώρων - που βρομίζει ο σύλλογος, την συντήρηση των χώρων - που φθείρει ο σύλλογος, αφού κανένας άλλος δεν μπαίνει.

Ο Νίκος Πανταζής και οι σύλλογοι είναι οι μόνοι που δικαιούνται να εισπράττουν από τον δημότη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Χαλανδριστάν.

Να εισπράττουν άμεσα από τον δημότη, να διορίζουν δικούς και εξαρτώμενους, να διαπλέκονται, να ρουσφετολογούν και ύστερα ο δημότης να τους ξαναπληρώνει - μέσω τον φόρων του για να έχουν αυτοί συλλόγους και να κάνουν τους παράγοντες.

Μόνο ο Πανταζή νομιμοποιείται να χαρατσώνει στο Χαλάνδρι τον Χαλανδραίο.

ΕΣΥ ΜΗΝ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΕΡΓΙΟ ΓΚΑΓΚΑ!

 ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ! Κάνουν κοινωνικό έργο!  Δεν είναι επιχειρήσεις. Αυτά τα λέει ο αναίσθητος Νταβίας. Εσείς είσαστε "ευαίσθητοι".

ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ (του κάθε δημότη) ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΝΕΙΣ.

ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, τα ΚΑΠΗ, τις αίθουσες στα σχολικά κτίρα να κάνουν την δουλειά τους οι σύλλογοι! ΤΣΑΜΠΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ!
Προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο! (με το αζημίωτο βεβαίως η δική τους προσφορά).

Αλλά να γίνεις συνέταιρός του. Μην το κάνεις τσάμπα, όπως τώρα, γιατί είναι μαλακία.

Είναι έξυπνη καργαριστερή πολιτική αυτή. Γαμώ τον Προυτόν!
Τον εφαρμόσαμε (εν μέρει βέβαια) στο Γαλατικό χωριό.
Καταργείται η εργασία, καταργείται ο δήμος - ζήτω η αυτοοργάνωση (και η αυτοϊκανοποίηση).

Αλλά έχει και τα καλά του.
Στο επόμενο συμβούλιο ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η διαχρονική φυσιογνωμία των  Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων  και  Χαλανδρίου οι επιδράσεις στη ρεματιά Πεντέλης- Αμαρουσίου- Χαλανδρίου.


Μπορούμε να διακρίνουμε πέντε σημαντικούς σταθμούς στη διαχρονική εξέλιξη των Δήμων :

Μέχρι τη δεκαετία του 1960 το Μαρούσι, Χαλάνδρι και Βριλήσσια διατηρούν τη δομή και το χαρακτήρα του προαστίου. Διαθέτουν ένα οργανωμένο παραδοσιακό κέντρο με εξυπηρετήσεις σε λιανικό εμπόριο και αναψυχή (περιορισμένης εμβέλειας, αφού το πραγματικό κέντρο της περιοχής είναι το κέντρο της Αθήνας) και περιοχές αμιγούς κατοικίας, αραιοδομημένες, με χαμηλά μονώροφα και διώροφα κτίρια.

Στη δεκαετία του 1970 ο χαρακτήρας της περιοχής μεταβάλλεται, όχι ιδιαίτερα όσον αφορά τις χρήσεις και τις εγκατεστημένες λειτουργίες, αλλά τον τρόπο και τις διαδικασίες διαμόρφωσης του δομημένου περιβάλλοντος, στο οποίο διατηρείται ως κυρίαρχη χρήση η κατοικία. Βασικό κέντρο της περιοχής παραμένει το παραδοσιακό κέντρο.

Στη δεκαετία του 1980 ολοκληρώνεται η μεταλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής που συνδυάζεται με τη σταδιακή αλλά βίαιη μετατροπή της δομής και οργάνωσης του Λεκανοπεδίου γενικότερα.

Το κέντρο βάρους του Λεκανοπεδίου, από το κέντρο της Αθήνας μετατοπίζεται βόρεια. Σ’αυτό βοηθά και η χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών δικτύων που εξελίσσεται γρήγορα. Όλες οι μεγάλες εταιριες έχουν ήδη εγκαταστήσει τα γραφεια τους μακριά από το κέντρο, στις ακτινικές προεκτάσεις του.

Η λεωφόρος Κηφισίας μετατρέπεται σε βασικό άξονα ανάπτυξης δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα. Κατά μήκος της εγκαθίστανται νέες υπερτοπικές δραστηριότητες στον τομέα του αθλητισμού (ΟΑΚΑ), της υγείας και κυρίως ιδιωτικής διοίκησης και εμπορίου, δημιουργώντας ένα δυναμικό υπερτοπικό κέντρο, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Στη δεκαετία του 1990 η περιοχή εμφανίζονται τα συμπτώματα της χρόνιας απουσίας γενικής ρύθμισης των χρήσεων γης. Δημιουργούνται συνεχώς νέες καταστάσεις ασυμβίβαστων χρήσεων στον ίδιο χώρο, τόσο στην εντός όσο και στην εκτός σχεδίου γη. Η ασύνδετη αλληλουχία φάσεων ανάπτυξης, δηλαδή η κατασκευή έργων χωρίς μακροπρόθεσμες προβλέψεις, περιορίζει ή εκμηδενίζει τα περιθώρια για τα επόμενα έργα, έτσι ώστε οι διαδοχικές φάσεις να μη συνιστούν αρμονικά και λειτουργικά σύνολα. Αυτό βαραίνει ιδιαίτερα την κυκλοφοριακή υποδομή.

Το πρώτο ΓΠΣ του Αμαρουσίου το 1991 καθόρισε μια περιοχή εκατέρωθεν της λεωφορου Κηφισίας ως υπερτοπικό κέντρο, με χρήση «πολεοδομικού κέντρου» με το σχετικό Π.Δ. του 1987 .

Σήμερα αυτό το κέντρο καταλαμβάνει σημαντική έκταση και διαθέτει σημαντικό δυναμικό δραστηριοτήτων. Αποτελεί, μάλιστα, το τρίτο μετά την Αθήνα και τον Πειραιά κέντρο με περαιτέρω τάσεις ενίσχυσης.

Στη δεκαετία του 2000 να σημειώσουμε εδώ ότι, η κατασκευή της Αττικής Οδού μπορεί να ανακούφισε περιστασιακά το κυκλοφοριακό, αλλά επιβάρυνε και συνεχίζει να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και έχει μεγάλες επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής.

Το περιβάλλον στους 3 Δήμους διαπιστώνεται ότι υποβαθμίζεται καθημερινά. Πολλά οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει στην περιοχή, με αποτέλεσμα την πυκνή δόμηση και τον κορεσμό του οδικού χώρου που δημιουργεί έλλειψη χώρων εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, χώρων στάθμευσης και χώρων κίνησης παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία της πόλης.

Έχουμε λοιπόν μια έντονη και διαρκή οδική κυκλοφορία, η οποία σε ώρες αιχμής δημιουργεί μεγάλα προβλήματα εκνευρισμού και καθυστερήσεων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός και ιεράρχηση των κινήσεων, δεν απομονώνονται υπερτοπικές και άλλες άσχετες προς την περιοχή ροές, δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια σε πεζούς και τροχοφόρα, δεν λαμβάνεται πρόνοια για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Αρτηρίες που θα κάλυπταν υπερτοπικές κινήσεις είναι αναγκασμένες να παίζουν ταυτόχρονα πολλούς ρόλους, χωρίς τελικά να ανταποκρίνονται πλήρως σε κανέναν. Με αποτέλεσμα, - συμφόρηση- κατασπατάληση χρόνου- ρύπανση- αποσύνθεση πολεοδομικού ιστού- υποβάθμιση ποιότητας ζωής.

Οι τρεις πόλεις που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το περιβάλλον τρόπο, λόγω των τεράστιων κτιρίων με υπερτοπικές οικονομικές λειτουργίες που συσσωρεύτηκαν άναρχα κυρίως στην περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας και της Αττικής Οδού, η οποία ήδη ασφυκτιά και υποφέρει. Ο σχεδιασμός των σχετιζομένων με την Ολυμπιάδα έργων συνέστησε περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η ταχύτητα των προβλεπομένων αλλαγών στους Δήμους επιβάλλει αφενός την κατάρτιση προγραμμάτων στρατηγικών παρεμβάσεων και δράσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αφετέρου όμως αποτελεί και πρόκληση μελέτης των μηχανισμών που θα καθορίσουν την ανάπτυξη των αστικών λειτουργιών και κατ’επέκταση τις αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα του περιβάλλοντος. Αρκεί οι μηχανισμοί αυτοί να μην αντιμετωπιστούν σαν ευκαιρία για επενδυτική κερδοσκοπία, αλλά ως μια δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά συνέπεια οι πιέσεις της οικιστικής επέκτασης και των ανεξέλεγκτων χρήσεων ή μη συμβατών με την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν δυσμενή επίδραση και στο περιβάλλον της ρεματιάς , με χαρακτηριστικότερη αρνητική επίδραση την εξαφάνιση της σε μήκος μεγαλύτερο των 300 μέτρων στην διασταύρωση της με την Αττική Οδό εξαιτίας της τελευταίας αλλά και της προσθήκης της τύπου «λούνα παρκ» χάραξης του νέου τμήματος της οδού Φραγκοκλησιάς που προέκυψε σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου κ. Σ Ρούσσου (Δ.Σ. Χαλανδρίου 22-10-2014) αναγκαστικά λόγω της άρνησης της «Αττικής Οδού» να αξιοποιήσει τον παράδρομο προκειμένου να διοχετευθεί η κίνηση μεταξύ των δύο Δήμων.

Η πρόταση που δημοσιεύεται εδώ  http://ecogreensba.blogspot.gr/2014/12/blog-post_18.html  των Οικολόγων Πράσινων του Βορειοανατολικού Τομέα Αθήνας,  μήπως είναι η λύση που πρέπει ως σύλλογος να υιοθετήσουμε και να επιδιώξουμε  για την μεγαλύτερη πληγή της ρεματιάς ;

                                                                                                                                                Π. ΠΑΝΤΟΣ