iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 Αγαπητοί Γονείς,

Μια δυσάρεστη εξέλιξη συμβαίνει αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους της πόλης μας. Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών αθλητικών χώρων  επειδή δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Πρώτη σημαντική επίπτωση από αυτό το γεγονός που μας αφορά και ως γονείς είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της Αθλητικής Κατασκήνωσης 2014 στο "Ν. Πέρκιζας".
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, θορυβημένο από την εξέλιξη αυτή, και ανησυχώντας ότι εκτός από το πρόγραμμα της Αθλητικής Κατασκήνωσης ενδέχεται να κινδυνεύει και η υλοποίηση του προγράμματος της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης θα προβεί σε

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο
στη Συνεδρίαση της Τετάρτης, 4/6/2014, ώρα 8:00 μμ
για να διαμαρτυρηθούμε για την εξέλιξη αυτή απαιτώντας να δοθεί η πρέπουσα λύση σ' αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν και να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης.

Καλούμε όλους τους γονείς να παρασταθούν μαζί μας.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης

ΑΑΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ! ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ...Ακούω τώρα στις ειδήσεις ότι μάλλον υπουργοποιείται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
(είναι ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Αρκαδίας και όταν είναι στην Αθήνα μένει στο Χαλάνδρι)

Και μου λύθηκε η απορία!

ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Αυτός είναι ο .... αντίλογος.

Αυτά είναι τα επιχειρήματα της "άλλης" άποψης (?)

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.

 Ότι έχουμε χρωματίσει με το μπορντώ της Πλατείας κρατήστε το. 

 Θα έχει ενδιαφέρον.

Τι έγραψε λοιπόν ο Νίκος Πανταζής; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Έρχεται Αναπτυξη . Φοβερη πρόταση να δοθούν οι Αθλητικές εγκαταστάσεις για Μπαρ

Κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και Αθλητικοί Σύλλογοι
Θαύμα στο Χαλάνδρι υπάρχουν και Αθλητικοί σύλλογοι που απασχολούν χιλιάδες παιδιά και διαπρέπουν Αθλητικά παρά την πλήρη απουσία του Δήμου.
Αυτοί μάλιστα οι Σύλλογοι χρησιμοποιούν τις Αθλητικές εγκαταστάσεις και τις στερούν από τον Δήμο που θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει για Μπαρ, Μίνι Μαρκετ, Μπουζουξίδικα, καφετέριες.
Η νέα διεύθυνση Αθλητισμού με την καθοδήγηση του ξερόλα που τα διαπίστωσε αυτά θα βάλει τάξη. 
Προτείνουμε να ξεκινήσει από την άδεια λειτουργίας των χώρων μετά να αντικαταστήσει το Ταμπλό που είναι σπασμένο δύο μήνες, μετά να πάει στο στρώμα του ύψους που είναι από Φελιζόλ, μετά στις τουαλέτες του κοινού που είναι εστία μόλυνσης και ας αφήσει ήσυχους τους Συλλόγους γιατί και να θέλει δεν μπορεί ούτε να τους βλάψει ούτε να τους βοηθήσει
Όσο για τον φανταστικό γυμναστή που δήθεν εμποδίζεται από τους Συλλόγους να ανταποκριθεί στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού ρωτάμε να μας πει πρώτα πόσες ώρες δουλεύει την ημέρα με πόσα παιδιά απασχολείται και ποιος ευθύνεται γι'άυτό.

Τέλος λυπάμαι που κάποιοι άλλοι παρασυρόμενοι από τον αρχηγό τους χρησιμοποιούν εκφράσεις που και τους ίδιους δεν τιμούν.

"ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ" ..... ΟΥΣΙΑΣ!


Παραβιάσαμε την Δημοσιογραφική Δεοντολογία 1 

Λάβαμε αυτό το email και το αναρτούμε για λόγους "δεοντολογίας" - αφού αναφέραμε μόνο την αρχική πηγή του άρθρου για τους ΡΟΜΑ και όχι την πηγή της αναδημοσίευσης:

Κύριε Νταβία καλησπέρα σας,

Θα θέλαμε να κάνουμε μια επισήμανση για λόγους καθαρά δεοντολογικούς.

Αναρτήσατε σήμερα 3 Ιουνίου 2014 στο blog σας http://stinplatia.blogspot.de/ το άρθρο "Οι Ρομά Χαλανδρίου καλούν αυτοδιοίκηση" http://stinplatia.blogspot.de/2014/06/blog-post_3.html , το οποίο είναι αναδημοσίευση από το σάιτ www.efsyn.gr, του οποίου όμως ο πρωτότυπος τίτλος είναι: "Ρομά καλούν αυτοδιοίκηση". 

Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας www.myxalandri.gr χθες το βράδυ 2 Ιουνίου 2014, στις 11:30 μ.μ. με τον τίτλο "Οι Ρομά Χαλανδρίου καλούν αυτοδιοίκηση" και με φωτογραφία που βρήκε το Myxalandri, διότι στο πρωτότυπο άρθρο του www.efsyn.gr δεν υπήρχε φωτογραφία. Θα ήταν λοιπόν δεοντολογικά σωστό, αφού "πήρατε" τον τίτλο και τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα www.myxalandri.gr, να αναφέρετε ως πηγή και το Myxalandri.gr, εκτός από το Πηγή: (http://www.efsyn.gr/?p=203134) .

Το Myxalandri.gr όταν αναδημοσιεύει άρθρα από το blog σας, πάντα αναγράφει στο τέλος του άρθρου την πηγή σας, κάνοντας επίσης το ίδιο σε όλες τις ιστοσελίδες και blog που αναδημοσιεύει κείμενά τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τις ενέργειές σας.


H Oμάδα του ΜyXalandri.gr

Παραβιάσαμε την Δημοσιογραφική Δεοντολογία 2:

Η αίθουσα στο "Νίκος Πέρκιζας" που είναι κλειδωμένη - και η υπηρεσία του δημοτικού γυμναστηρίου δεν έχει κλειδιά -  είναι η αίθουσα που έχει παραχωρηθεί (ΕΝΤΕΛΩΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΑ)  για αποκλειστική χρήση στο αθλητικό σωματείο "ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ",  όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια των αθλητικών χώρων κα Νταβία Ειρήνη κατόπιν παρέμβασης του ΓΣΧ αλλά και ο υπεύθυνος του βόλλευ του ΓΣΧ κος Γώγος Νίκος (συνεργάτης μας, με άδεια αναρτήσεων στην αθλητική Πλατεία) και όχι η αίθουσα που έχει παραχωρηθεί -  επίσης ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ - στον ΓΣΧ αφού γι΄ αυτήν η υπηρεσία έχει κλειδιά. (Είναι ο ένας από τους δύο όροφος).

Απολογούμαστε ειλικρινά για τις σημερινές 2 "κατάφορες" παραβιάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την Πλατεία. 

Πραγματικά αυτά τα απαράδεκτα "λάθη" μας βάζουν σε σκεπτικισμό για το αν πρέπει να συνεχίζουμε να σας αποκαλύπτουμε, όσα σας αποκαλύπτουμε ή πρέπει να τα παρατήσουμε,  να αφήσουμε την ενημέρωσή σας στα πιο σοβαρά από εμάς site, που τηρούν την δεοντολογία ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ για τους λόγους που το Χαλάνδρι δεν έχει λειτουργούντες αθλητικούς χώρους αφού αυτό δεν είναι καν θέμα προς δημοσιογραφική κάλυψη.

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ!

Κάνει λάθη στην πληκτρολόγηση μερικές φορές, είναι "λασπολόγιο", λέει πολλά.

Αναδεικνύει δύο - τρία αποκλειστικά την ημέρα, δεν έχει διαψευστεί ΠΟΤΕ επί της ουσίας ενώ έχουν κάτσει όλοι από πάνω της και περιμένουν μια λάθος λέξη - που δεν το κάνουν ούτε για τον ΣΚΑΙ, οπότε .... ΝΑΤΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ! 
Έκανε λάθος η Πλατεία.

ΚΑΝΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ MΟΥ  ΜΙΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗ, ΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΔΙΑΒΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΘΑ MIAZOYN ΤΕΛΕΙΑ!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ;

Συγνώμηνη για την παραβίαση της δεοντολογίας.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟ 5οΟλοκληρώθηκε χθες Κυριακή το 5ο φεστιβάλ της ένωσης γονέων Χαλανδρίου.

Το φεστιβάλ διήρκησε δύο ημέρες 31/5 και 1/6.

Σαν μέλος του ΔΣ της ένωσης και ως ενεργά εμπλεκόμενος και στα πέντε φεστιβάλ, προσπαθώ να κάνω τον απολογισμό μου και να τον μοιραστώ μαζί σας.

Οδηγός μου κάθε φορά, είναι, τα συναισθήματα που παίρνω από τις αντιδράσεις, των παιδιών, δασκάλων, γονιών.

Φέτος λοιπόν, ήταν ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά διήμερο.

Είδα παιδιά όλων των ηλικιών, να γελάνε, να τρέχουν χαρούμενα, να αγκαλιάζονται με τους γονείς τους, γονείς που ήταν γεμάτοι υπερηφάνεια και γέμιζαν τις μνήμες των καμερών τους.

Είδα δασκάλες να κλαίνε, να αγκαλιάζουν γονείς και να θυμούνται πως ήταν την πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια.

Είδα την κόρη μου που όταν ξεκίνησε, ήταν στην 3η δημοτικού και χθες παρακολουθούσα μια ολόκληρη γυναίκα, μαζί με τις φίλες της να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω, για να νιώσεις αυτό το βάρος στα μάτια, αυτό το τσούξιμο, που σε κάνει να γυρίζεις από την άλλη, για να μην σε πάρουν τα ζουμιά και γίνεις ρεζίλι ολόκληρος άντρας.

Είναι όμως και αυτό το συναίσθημα, που σου παίρνει όλη την κούραση και την πίεση της ευθύνης και σε κάνει να θέλεις την επόμενη φορά, να γίνει κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο, κάτι που να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας, να παρουσιάσουν όλες τις προσπάθειες τους.

Προσωπική μου άποψη (με την οποία πιστεύω ότι δεν θα διαφωνήσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της ένωσης), από την πρώτη κιόλας χρονιά ήταν και είναι ότι, το φεστιβάλ για να είναι πραγματικό φεστιβάλ και όχι μια απλή παρουσίαση κάποιων δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει σε έναν πιο ανοικτό χώρο.

Πιο ανοικτό και σε μέγεθος αλλά και σε πρόσβαση στους δημότες.

Η τότε πρότασή μου ήταν το πάρκο της Aττικής οδού η οποία και παραμένει.

Προτείνω ένα τέτοιο χώρο, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι εκεί μπορούν να γίνονται διάφορα πράγματα ταυτόχρονα.

Μπορούν να παρουσιαστούν όλα αυτά που κάνουμε μέχρι σήμερα, αλλά μπορείς να έχεις ενδιαφέρουσες προτάσεις και για αυτούς που δεν έχουν παιδιά, εγγόνια ή ανίψια, αλλά θα ήθελαν να χαζέψουν μια έκθεση βιβλίου ή τις εργασίες των παιδιών για διάφορα θέματα που συμβαίνουν και δεν τα μαθαίνει κανείς.

Να ενημερωθούν για την κατάσταση των σχολείων της πόλης, για πιθανές συγχωνεύεις – καταργήσεις, να τους δοθεί η δυνατότητα να συμπαρασταθούν στους αγώνες των γονιών για να μην κλείσει κανένα σχολείο και τόσα άλλα πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε.

Είναι ένας τρόπος για να «ανοίξεις» τα σχολεία για όλους τους πολίτες.

Θα σταματήσω όμως εδώ γιατί δεν θέλω να με θεωρήσετε γκρινιάρη, γιατί δεν γκρινιάζω.

Αυτό που κάνω, είναι να βάζω στόχους, να οραματίζομαι και να ελπίζω ότι θα βρω συνοδοιπόρους και να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα παρακάτω γιατί πραγματικά….. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.Λέρτας Δημήτρης

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ  ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ.

Το θέμα των αθλητικών χώρων θα το εξαντλήσουμε σε κάθε του λεπτομέρεια.

Όχι για να "νικήσουμε" κανένα. Αυτά τα λένε όσοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αλλά για να είναι καθαρό σε όλους τι ακριβώς συμβαίνει στους αθλητικούς χώρους όταν θα παίρνουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο, θα εισηγούνται και θα ψηφίσουν.

Ό,τι κάνουν και ό,τι πουν να μην έχει την δικαιολογία του "δεν ήξερα".

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ!

Να ξέρουν όλοι ότι ό,τι και αν συμβεί, όποια θέση και αν λάβουν, η διοίκηση του δήμου και οι παρατάξεις, θα είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.

Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ έρχεται και άλλο και πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό γιατί είναι εξίσου σοβαρό - αν όχι σοβαρότερο!


ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ! 

Και μάλιστα με μια κυβερνητική απόφαση που βρωμάει μνημονιακή σκοπιμότητα.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΑΡΑΣ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΚΑΙ ΑΠΟ 31-12 ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΑ 31-6!

Όπως καταλαβαίνετε και γνωρίζετε ο δήμος Χαλανδρίου δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τις παιδικές χαρές.

Άρα, στις 31-6 ..... παίζει να ζήσουμε και κλείσιμο των παιδικών χαρών.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ..... άντε μην πω τι θα παραλάβει και με λέτε βρωμόστομο μετά.


ΓΙΑ OΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:

(είναι από το dimosnet που είναι συνδρομητικό και γι' αυτό δεν βάζουμε link)

- Προθεσμία για την προσαρμογή παιδικών χαρών στη νομοθεσία
Με την υπ' αριθμ. 18239/05.05.2014 (ΦΕΚ 1289/21.05.2014 τεύχος Β’) απόφαση ΥΠ.ΕΣ. τροποποιείται το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 12 της αρ. 28492/11-5-2009 (ΦΕΚ Β' 931) απόφασης ΥΠ.ΕΣ. και τίθεται πιο σύντομη προθεσμία για την προσαρμογή των παιδικών χαρών στις διατάξεις της απόφασης 28492/11-5-2009 (ΦΕΚ Β' 931) από αυτή που είχε τεθεί με την 15693/18.04.2013 (ΦΕΚ 1096/02.05.2013 τεύχος Β') απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Έτσι, οι δημοτικές αρχές οφείλουν να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές που λειτουργούν ήδη στην περιφέρειά τους μέχρι τις 30.06.2014, αντί της 31.12.2014 που ίσχυε προηγουμένως.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 2

Οι προπονητές των δημοτικών προγραμμάτων ξέρουν όσο κανείς τι συμβαίνει στα αθλητικά κέντρα.

Εχθές ένας εξ αυτών μίλησε (ανώνυμα).

Σήμερα συνεχίζει με νέο email:


 Άγγελε πολύ σωστά αυτά που γράφεις αλλά είναι η μισή αλήθεια. 

Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη!!! 

Αυτά που έχουν δει τα μάτια μου σε σχέση με τους συλλόγους και συμβαίνουν σε όλους τους χώρους (Παπαδάκης, Αποστολοπούλου, Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής) είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο!

Πραγματικα πιστεύω οτι πρέπει όλα αυτά να τα μάθει ο κόσμος με λεπτομέρειες και με αποδείξεις.  

Για την αίθουσα που αναφέρεις σήμερα δεν είναι μια, είναι δυο (μια κάτω και μια επανω).
Ήταν κλειστές για χρόνια και  χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκες.

Αδειαστηκαν, καθαρίστηκαν, βάφτηκαν, μπήκαν κλιματιστικά ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ για να χρησιμοποιηθούν στην καλοκαιρινη κατασκήνωση πριν 3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος και αμέσως μετα δόθηκαν στους συλλόγους που αναφέρεις. 

Από τότε πρέπει να πέρνουμε την άδεια τους για να τις χρησιμοποιούμε!

Και κάτι που έμαθα μόλις τώρα. 

Στο Παπαδάκης χθες ο Προμηθέας μπήκε και έκανε προπόνηση.

Ναι στο Παπαδάκης που έχει κλείσει με απόφαση δημάρχου μπήκαν σαν στο σπίτι τους!!!
Με τα κλειδιά τους!!


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ!
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στο κλειστό γυμναστήριο Χαλανδρίου υπάρχει μια κλειστή αίθουσα γυμναστικής.
Είναι αρκετά μεγάλη και θα μπορούσε να φιλοξενεί προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
πχ να στεγάσει κάποιες ώρες την εβδομάδα τις γυναίκες - ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - που κάνουν ZUMBA στο πάρκο της Αττικής οδού (τον χειμώνα), να προπονούνται παιδιά που πάνε για ΤΕΦΑΑ ή Στρατιωτικές σχολές τα πρωινά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας ότι μπορεί να στεγαστεί σε μια αίθουσα που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί 16 ώρες την ημέρα.

Η πόρτα αυτή είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.
Η υπηρεσία του δημοτικού γυμναστηρίου δεν έχει κλειδιά για να την ανοίξει!
Έχει - λέει - παραχωρηθεί μόνιμα σε δύο αθλητικά σωματεία για να εξυπηρετούνται.
Τον ΓΣΧ και την ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ.

ΟΧΙ! Δεν τους έδωσαν ώρες προπόνησης των αθλητών στην αίθουσα. Αυτό θα ήταν λογικό - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.
Τους παραχώρησαν πλήρως την αίθουσα, η οποία όταν δεν την χρειάζονται - π.χ. εχθές το πρωί που πήγαμε εκεί - είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ και δεν μπορούν να την χρησιμοποιούν οι δημότες στους οποίους ανήκει.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Εκτός αυτού είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ με βάση τον κανονισμό που ισχύει σε όλα τα Εθνικά και δημοτικά αθλητικά κέντρα ο οποίος είναι σαφέστατος: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - αίθουσες, γραφεία κλπ.

Εκτός από παράλογο, παράνομο και προκλητικό είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια του χώρου να υπάρχουν ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ αίθουσες για τις οποίες η υπηρεσία δεν έχει κλειδιά και πρόσβαση για παν ενδεχόμενο.

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΥΓ: 
Εξυπνάκηδες που προσπαθούν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους - ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - αναρωτιούνται γιατί δεν μιλάγαμε πριν τις εκλογές για αυτά τα θέματα. Η απάντησή μας σε αυτούς είναι μία: ΕΤΣΙ!

Σε εσένα αναγνώστη μου θα σου απολογηθούμε: 
Σου ζητήσαμε την ψήφο σου και την εντολή σου να μιλάμε με τα γνωστά 10 σημεία παρέμβασης. 
Μαζευτήκαμε μια παρέα, δύο μήνες πριν τις εκλογές, χαλάσαμε μόλις 3000 ευρώ (σκάρτα), μας έκοψαν τα ΝΕΑ, το aftodioikisi.gr, όλα τα καθεστωτικά μέσα που δεν ανέφεραν καν ότι κατεβαίνουμε στις εκλογές, έκαναν μονομέτωπο εναντίον μας σχεδόν ΟΛΟΙ και όμως μας έδωσες εντολή ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ! 
Ε ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ και να μην συγκρίνουν με την περίοδο που δεν είχαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ για να μιλάμε.
Για εκείνη την περίοδο ας ρωτάνε τους αρχηγούς τους ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝ. ΟΧΙ ΕΜΑΣ!

Οι Ρομά Χαλανδρίου καλούν αυτοδιοίκηση


roma
Ο νόμιμος εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου, Π. Δημητράς, με επιστολή του ζητά τη συνδρομή των νεοεκλεγέντων σε Περιφέρεια και στους δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής για να ανασταλεί η προγραμματισμένη κατεδάφιση του καταυλισμού τους.
Με ανοιχτή επιστολή προς την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής και τους νέους δημάρχους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, ο νόμιμος εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου, Παναγιώτης Δημητράς, καλεί να ζητήσουν από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΓΓΑΔΑ) και από την Πολεοδομία του Δήμου Αγίας Παρασκευής να αναστείλουν όλες τις ενέργειες που αφορούν την προγραμματισμένη κατεδάφιση του καταυλισμού στις 17 Ιουνίου.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την αντίθεσή του στους χειρισμούς επί του θέματος. Μάλιστα, πρότεινε «την αξιοποίηση προβλέψεων του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για δωρεάν παραχώρηση κυριότητας και χρήσης ακινήτων σε Ρομά και άστεγους δημότες, καθώς και την άμεση συνέργεια των αρμόδιων αρχών (δήμων, περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης) για εξεύρεση χώρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή αξιοπρεπών κατοικιών».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον νέο δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία κατεδάφιση και απομάκρυνση πληθυσμού προτού ολοκληρωθούν όλα όσα προβλέπονται. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία κατεδάφιση αν πρώτα δεν εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους Ρομά και απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών σε υπηρεσίες υγείας», ενώ πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι η απογκετοποίηση».
Στην επιστολή ο κ. Δημητράς αναφέρει ότι «ο γγΑΔΑ πρέπει να ακυρώσει την παράνομη και παραβιάζουσα τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΗΕ απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού στο Χαλάνδρι στις 17 Ιουνίου 2014», ενώ λίγο πιο κάτω προσθέτει ότι και «το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων – ΣΥΠΟΘΑ πρέπει να αναβάλει επ’ αόριστον την εξέταση της ένστασης των Ρομά κατά των πρωτοκόλλων της Πολεοδομίας της Αγίας Παρασκευής, με τα οποία μεταξύ άλλων τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα χιλιάδων ευρώ».
Θυμίζουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2014 επιδόθηκαν πάνω από εβδομήντα καινούργιες εκθέσεις αυτοψίας οι οποίες ουσιαστικά έβγαζαν άκυρες όλες τις προηγούμενες αποφάσεις κατεδάφισης, καθότι βασίζονταν σε αποφάσεις κατεδάφισης από το 1996 που παρουσίαζαν μια πολύ διαφορετική μορφή του οικισμού απ’ αυτήν που έχει σήμερα. Η εξέταση της ένστασης έχει προσδιορισθεί για τις 10 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να έχουν κλητευθεί νόμιμα οι ενδιαφερόμενοι Ρομά.
«Θα το διερευνήσω»
«Η Πολεοδομία έχει πάρει ήδη κάποιες αποφάσεις. Ισως θα πρέπει να το δει κανείς με τους εν ενεργεία δημάρχους, μια και εγώ αναλαμβάνω από την 1η Σεμπτέμβρη» μας λέει ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει προσωπικά το ζήτημα με την Πολεοδομία προκειμένου να λάβει γνώση για τις αποφάσεις που ισχύουν μέχρι στιγμής.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης του γγΑΔΑ για τη μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου στο Ορος Πατέρα στα Μέγαρα, τις οποίες έχουν υποβάλει οι Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Ρομά Χαλανδρίου.

Της Διαλεκτής Αγγελή
Πηγή: (http://www.efsyn.gr/?p=203134)


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Η ΕΦΣΥΝ αναφέρεται στον κο Δημητρά (Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) ως νόμιμο εκπρόσωπο των τσιγγάνων. Όμως η Πλατεία έχει καλύτερες πληροφορίες. Διότι σε λίγο - μου είπε το πουλάκι - ότι εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ θα είναι .... ο Νίκος Πανταζής. 
Ο οποίος - μου είπε το πουλάκι - φτιαχνει σύλλογο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ!
 Διότι άλλαξε ο δήμαρχος - ο προηγούμενος ήταν υπέρ της κατεδάφισης, υπέρ της κατεδάφισης ήταν και ο κος Πανταζής.
Ο Σίμος Ρούσσος είναι κατά της - άμεσης - κατεδάφισης άρα και ο Νίκος Πανταζής .... προσαρμόζεται και αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει τους ΡΟΜΑ.

ΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ! 
ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ  ΤΡΙΧΙΑ ΑΣ ΜΑΣ  ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΑ!

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κάλεσμα σε συλλαλητήριο – συναυλία αλληλεγγύης Πέμπτη 5-6-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε Υπουργεία), σταδιακά σε απόλυση. Είναι οι πρώτοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζοντας τον ηρωικό αγώνα των χιλιάδων αυτών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται εδώ και μήνες καθημερινά στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία,

ΚΑΛΕΙ

κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κάθε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε άνεργο και άνεργη, κάθε νέο και νέα, συνταξιούχο, να πάρουν μέρος

σε συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις

που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30μμ, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10),

όπου οι καθαρίστριες επί 23 μέρες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Συντάγματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
Όχι στη διάλυση του δημόσιου τομέα

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.