Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ – ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ


Στις 23 Μαΐου , πριν 8 χρόνια, τουρκικό F -16 χτύπησε το μαχητικό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη....

Οι Έλληνες πιλότοι σήμερα τον τιμούν. Μάχονται καθημερινά για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αναχαιτίζοντας τους Τούρκους.

Είναι σίγουρα όλοι τους οι ιππότες του Αιγαίου.

Αθανάσιος Μακρής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

Αθήνα, 23 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 513

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναδύουν την οσμή σκανδάλου στη διαχείριση των απορριμμάτων με την εμπλοκή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, της συγκυβέρνησης που τον στηρίζει και μεγάλων εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τα έγγραφα αποδεικνύουν πώς κινούνται από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις αρμόδιες διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι διαδικασίες ακύρωσης των χρηματοδοτήσεων, μέσω του τρέχοντος και του νέου Ε.Σ.Π.Α. των 14 Σ.Δ.Ι.Τ. διαχείρισης των απορριμμάτων, κυρίως στην Αττική, αλλά και σε ακόμη δέκα Περιφέρειες της χώρας συνολικού ύψους 2,2 δις ευρώ.

Ο λόγος είναι, σημαντικές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας με πιο κραυγαλέα αυτή του όρου-καρμπόν σε όλες τις Σ.Δ.Ι.Τ. περί εγγυημένης ποσότητας παραγωγής απορριμμάτων. Κάτι που συνιστά μία μεθόδευση εκ μέρους της συγκυβέρνησης, του κ. Σγουρού και αρκετών ακόμη Περιφερειαρχών για την πριμοδότηση των μεγαλοεργολάβων σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «τιτλοφορείται» «ΕΥΡΩ-ΒΟΜΒΑ στο πάρτι των σκουπιδιών» και προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη, αλλά και πανικό στη συγκυβέρνηση και στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με την προσφιλή του τακτική. Αυτή της εκτόξευσης λάσπης και της προσπάθειας να κάνει το άσπρο μαύρο υποστηρίζοντας πώς δήθεν δέχεται πόλεμο με «ψεύδη» και «συκοφαντίες».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. γνωρίζει πολύ καλά τόσο τα «υπόγεια παιχνίδια» του κ. Σγουρού με τους μεγαλοεργολάβους όσο και την τακτική που ακολουθεί προκειμένου να καλύψει τις παρανομίες στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και της συγκυβέρνησης με στόχο να ανατεθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις με ασύστολα ψεύδη από τα συστημικά Μ.Μ.Ε. που ελέγχονται και καθοδηγούνται από τα ίδια συμφέροντα.

Τις παρανομίες που εντοπίζουν τώρα τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις έχει καταγράψει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013 με τίτλο: «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ» σε μία προσπάθεια να ενημερώσει τους πολίτες, όπως και σε μία σειρά ανακοινώσεων που καταδείκνυαν τις μεθοδεύσεις του κ. Σγουρού και άλλων Περιφερειαρχών για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και μόνο.

Μεθοδεύσεις σε βάρος όχι μόνο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού στόχος είναι να εκχωρηθούν οι υπηρεσίες διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, αλλά και σε βάρος των πολιτών, που στην τελική θα κληθούν να πληρώσουν αδρά, μέσω των δημοτικών τελών, τα ασύμφορα εργοστάσια για τα σκουπίδια και τις ρυπογόνες και ξεπερασμένες πρακτικές. Η ασυδοσία στο μεγαλείο της. Τα συμφέροντα των πολιτών θυσιάζονται στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

Οι καταγγελίες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το ρόλο και τα τερτίπια του Περιφερειάρχη Αττικής όλα αυτά τα χρόνια ήταν βάσιμες και τεκμηριωμένες. Αποδεικνύεται περίτρανα τώρα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Γιάννης Σγουρός είναι έκθετος και υπόλογος απέναντι στους πολίτες της Αττικής, γιατί το ψέμα, όσο καλά και να είναι αμπαλαρισμένο, έχει κοντά πόδια.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Πυγμή στις καθαρίστριες, αβουλία στους ισχυρούς»Λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές και λίγο μετά την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να επαναπροσλάβει τις δικαιωμένες καθαρίστριες, ο κ. Στουρνάρας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, «καρφώνει» με περίσσια υποκρισία και κυνισμό τον κ. Θεοχάρη για την αποτυχία των ελεγκτικών αρχών να πατάξουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Έπειτα από 4 χρόνια αφαίμαξης των μισθωτών και των συνταξιούχων, ο Υπουργός Οικονομικών ομολογεί αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει εδώ και καιρό με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή για τις off shore, τις ενδοομιλικές συναλλαγές, το λαθρεμπόριο, τις λίστες και τους ληστές:
Τα «μεγάλα ψάρια» παραμένουν στο απυρόβλητο!
Εν τω μεταξύ, η εκ νέου διολίσθηση της Ελλάδας στους δείκτες διεθνούς ανταγωνιστικότητας αποδεικνύει ότι η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και της συρρίκνωσης του εργατικού κόστους ουδόλως ευνοεί την ελληνική οικονομία. Οι περιβόητες θυσίες του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, όπως επαίρεται ο Πρωθυπουργός, αλλά επικυρώνουν τα τετελεσμένα της οικονομικής καταβαράθρωσης.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολλαπλές εξαρτήσεις της κυβέρνησης -εντός και εκτός της χώρας- την καθιστούν επιζήμια για την κοινωνία και τον τόπο, καθώς περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώριά της να ασκήσει πολιτική υπέρ των πολλών και των αδικημένων. Οι στυλοβάτες της στο εξωτερικό δεν της επιτρέπουν να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανάσχεση της κρίσης. Από την άλλη, οι εγχώριοι εξωθεσμικοί υποστηρικτές της τής απαγορεύουν να καταμερίσει δίκαια το κοινωνικό κόστος. Μοναδική οδός για την επιβίωσή της είναι το μείγμα αυταρχισμού, συκοφαντίας και δημοκρατικής εκτροπής στο οποίο μας έχει συνηθίσει.
Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι ανίκανοι, φύσει και θέσει, να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία, να εγγυηθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και να σεβαστούν τη δημοκρατία. Η χειμαζόμενη και προδομένη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει αυτή την Κυριακή να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή.

Το Γραφείο Τύπου

  
Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3707060
Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158

ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Με διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις έγινε εχθές η σύσκεψη των στελεχών της παράταξης Ανδρεόπουλου που θα αποφάσιζε για την στάση της παράταξης στον δεύτερο γύρο.

(Της παράταξης που ήταν στον δεύτερο γύρο τις δύο προηγούμενες φορές και αυτό κρατήστε το γιατί θα το σχολιάσουμε από Δευτέρα.)

Σύμφωνα με τους σμπίρους μας η εισήγηση του επικεφαλής κου Ανδρεόπουλου ήταν να μην υπάρξει σαφής κατεύθυνση της παράταξης υπέρ κανενός των δύο μονομάχων.

"Η αντίθεσή μας με την διοίκηση Κουράση εκφράστηκε την πρώτη Κυριακή, ενώ και με τον Σίμο Ρούσσο δεν είμαστε καν "όμορη" πολιτική δύναμη για να δώσουμε πολιτική στήριξη" ήταν σε γενικές γραμμές η θέση του Σ. Ανδρεόπουλου με την οποία συμφώνησαν ανοικτά οι "παλαιοί" της παράταξης - κκ Γκότση, Μιχαήλ, Πετροπουλος, ο Στ. Καραμολέγκος- καθώς και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Να βγει ανακοίνωση υπέρ του Σ. Ρούσσου τοποθετήθηκαν αρκετά στελέχη της παράταξης νεώτερης ηλικίας - Κεχαγιόγλου, Πράσσος κ.ά. - που προέταξαν την ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στην πόλη.

Υπέρ της ανοικτής στήριξης στον Σίμο Ρούσσο τοποθετήθηκαν και οι κκ Δ. Παπαδόπουλος και Ηλ. Ντάβαρης.

Το γενικό κλίμα, όπως μου μετέφερε πάντως ο σμπίρος μου, ήταν τελικά υπέρ του Σ. Ρούσσου "αλλά χωρίς να κάνουμε και αγώνα" όπως χαρακτηριστικά μου είπε.

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ : Όλοι μαζί για μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής

Δύναμη Ζωής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι μαζί για μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής

Η περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να στηρίξουν την προσπάθεια μας να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής, ανεξάρτητα των επιλογών τους στο επίπεδο των Δήμων.

Η νέα νοοτροπία διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής δεν κατατάσσει τις δημοτικές αρχές, ή τους δημοτικούς συνδυασμούς σε προνομιούχους και μη. Αντιθέτως θα επιδιώξουμε την ισότιμη συνεργασία με όλες τις δημοτικές αρχές με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.dinamizois.gr
www.renadourou.gr
Fb: /renaperifereia
Twitter: @renadourou

Το Γραφείο Τύπου, 22/5/14

ΣΥΡΙΖΑ : Τα δύο 10λεπτα για τις ΕυρωεκλογέςΠράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις