Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ! ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ!

Φθηνή πατάτα και στην Αττική με πρωτοβουλία του δήμου ΠαλλήνηςΜετά τη Βόρειο Ελλάδα έφτασε και στην Αττική η φθηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε ιδιώτες αλλά στο δήμο Παλλήνης Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας.
Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών , παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις.

Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λ. ανά κιλό.
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας ), Γραφείο
Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.
Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας".
 Από το Ποντίκι


Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων σήμερα, από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι) την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.
«Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Τονίζει ότι η Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις,

Με συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.
 


30% μείωση της επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων !

Από το υπουργείο Εσωτερικών διανεμήθηκαν στους Δήμους της χώρας, διαμέσω του λογαριασμού των "Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων", 20.000.000 ευρώ, ως πρώτη δόση του 2012, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εδώ η απόφαση

Για τα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου αναλογεί το ποσό των 97.078,89 ευρώ

Το 2011, στην πρώτη δόση από τους Κ.Α.Π. για τα σχολεία, είχαν διανεμηθεί 30.000.000 ευρώ και αντίστοιχα ο Δήμος Χαλανδρίου είχε λάβει το ποσό των 145.618,33 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή, στην πρώτη κιόλας δόση, μειώνεται η κρατική επιχορήγηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της χώρας κατά 10 εκατ. ευρώ (-30%), κάτι το οποίο προμηνύει σημαντικές περικοπές και για τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις της χρονιάς και δημιουργεί πολύ ανησυχητικές προοπτικές.

Ειδικότερα για τα σχολεία του Χαλανδρίου, διανέμονται 48.500 ευρώ λιγότερα (-30%) από το 2011 !
Το ..."Πρώτα η Παιδεία" περικόπτεται στο μισό
Είναι ενδεικτικό της οικονομικής υποβάθμισης της εκπαίδευσης, πως παρότι συστηματικά έχουν εκτοξευθεί στα ύψη όλοι οι φόροι οι οποίοι σε ποσοστιαία αναλογία συνθέτουν τους Κ.Α.Π. (φυσικά πρόσωπα, ακίνητα, ΦΠΑ), η κρατική επιχορήγηση μέσω αυτών τα τελευταία 2 χρόνια και ειδικά για τα σχολεία, έχει μειωθεί πάνω από το 50%!

Δεν χρειάζεται να αναλυθεί το γιατί με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες για την λειτουργία τους, υποβαθμίζοντας σταδιακά συνολικά τις συνθήκες και το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η λύση φυσικά δεν πρέπει να αναζητηθεί στην επιπλέον επιβάρυνση -έμμεση ή άμεση- των ήδη υπερφορολογημένων και ταυτόχρονα υποπληρωμένων γονιών. Θα ήταν άδικο και ανήθικο.
Ούτε φυσικά αποτελεί λύση η "αξιοποίηση" των σχολείων με εμπορικές χρήσεις ή η παράδοσή τους σε "χορηγούς" που θα τα συνδιαχειρίζονται. Αυτά θα διευρύνουν την εξαθλίωση των ίδιων των σχολείων και της εκπαίδευσης. 

Εάν αναγκαίο να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης, αλλά και οι Δήμοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των σχολείων, διεκδικώντας επιτακτικά και έμπρακτα από το κράτος, να αυξηθεί η χρηματοδότηση.

Είναι φανερό ότι κάθε περιορισμός οικονομικών παροχών προς την εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδα όχι μόνο τη σχολική λειτουργία, με απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.
 

- Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την Ετήσια επιχορήγηση του 2011 για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

Στέφανος Καμπάς 

Halandri Pedia Εντυπωσιακές τοποθετήσεις βουλευτών στην Γερμανία υπέρ της Ελλάδας και κατά των σχεδίων της Μέρκελ

Heike Hänsel: Wir sind alle Griechen! Είμαστε όλοι Έλληνες!
 
Διαβάστε την τοποθέτηση από μια άλλη βουλευτή του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς, την Chrostine Bucholz ενάντια στα σχέδια της Γερμανικής κυβέρνησης. Βάζει τα γυαλία σε πολλούς Έλληνες !

ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Σήμερα καταψηφίζω το νομοσχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης με τον παραπλανητικό τίτλο «Οικονομική βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία».
Με αυτό προσπαθεί να μας πείσει, ότι θέλει τάχα να βοηθήσει τους Έλληνες.
Αυτό
είναι ένα ψέμα. Ούτε ένα σεντ από τα 130 δισεκατομύρια ευρώ του σχεδίου θα πάει στον ελληνικό λαό.
Το ελληνικό κράτος θα πάρει τα λεφτά, για να ξεπληρώσει τα χρέη του στις γερμανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες. Η δήθεν βοήθεια δε δίνεται στον ελληνικό λαό, αλλά στις ευρωπαϊκές τράπεζες
.

Καταψηφίζω σήμερα, επειδή δε θέλω να επιβραβευθούν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση. Και καταψηφίζω επείδη θα είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι φτωχοί που στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων. Κάθε ευρώ που δίνεται θα πρέπει να ξεπληρωθεί με εξαιρετικά ψηλούς τόκους. Θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι που οι μισθοί τους έχουνε αγγίξει τα όρια της πείνας, που καθημερινά χάνουν τις δουλείες τους και που καταληστεύονται οι συντάξεις τους.

Καταψηφίζω γιατί είναι εμφανές, ότι αυτή η πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με διατάγματα από τα Έξω. Το δήθεν σχέδιο διάσωσης είναι στα αλήθεια ένα όπλο με το οποίο η Ελλάδα χάνει την κυριαρχία επί της δημοσιονομικής της πολιτικής. Η Τρόικα, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κομισιόν και το ΔΝΤ καταστρέφει τη δημοκρατία για τη διεξαγωγή ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου εναντίον της ελληνικής εργατικής τάξης.

Και στη Γερμανία οι εργαζόμενοι πληρώνουν για αυτή την πολιτική. Είναι τα δικά τους λεφτά που θα πάνε στα σχέδια διάσωσης των τραπεζών.
Για να μας παραπλανήσουν μας παρουσιάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους σαν τους ενόχους. Όχι, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι «τεμπέληδες». Ούτε ζούσαν «πάνω από τις ανάγκες τους».
Καταψηφίζω γιατί αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτό το παιγνίδι που στρέφει τον ένα Ευρωπαίο εργαζόμενο ενάντια στον άλλο.

Χρειαζόμαστε κατώτατους μισθούς σε ένα πανευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειαζόμαστε την εδώ και τώρα εθνικοποίηση των τραπεζών. Η δράση των χρηματιστηριακών αγορών πρέπει να περιοριστεί. Μόνο έτσι μπορεί να σταματήσει η καιροσκοπική χρεωκοπεία ολόκληρων κρατών.

Το «Όχι» μου στη Βουλή είναι συνάμα ένα «Ναι» στην αντίσταση. Υποστηρίζω τις απεργίες των ελληνικών συνδικάτων ενάντια στις περικοπές της Τρόικας. Και υποστηρίζω επίσης τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις στο τραπεζικό κέντρο της Φρανκφούρτης τον επόμενο Μάιο. Μόνο η αλληλεγγύη στην αντίσταση μπορεί να ανατρέψει τα διατάγματα και τις περικοπές της άρχουσας τάξης.
Βερολίνο, 27 Φεβρουαρίου 2012

---------------------------------------

Την αντίθεσή της στην πολιτική του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας εξέφρασε από το βήμα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, η βουλευτής τoυ Die Linke που ολοκλήρωσε την ομιλία της μιλώντας στα ελληνικά.

«Ντρέπομαι που η κυβέρνηση της γερμανίας φέρνει όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό», είπε η Χάϊκε Χάνσελ και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας «Εϊμαστε όλοι Ελληνες».

Σημειωτέον πάντως ότι το Die Linke δεν ψήφισε το πρόγραμμα στήριξης, γεγονός που κατά μάλλον παράδοξο τρόπο στηλίτευσε με ανακοίνωσή της η εγχώρια «Δημοκρατική Αριστερά» που επίσης δεν ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ


Και όμως βρέθηκε ελληνικό κόμμα που κατηγόρησε τους μόνους Γερμανούς που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της Μέρκελ για καταλήστευση και υποδούλωση της Ελλάδα και φώναξαν μέσα στην γερμανική βουλή "Είμαστε όλοι Έλληνες!"

Όπως αναφέρει η δήλωση του υπευθύνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γερ. Γεωργάτου «τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή

Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι - δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο».    

Heil Merkel
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Χαλάνδρι, 24/2/2011
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Α.Π.: 3214

- 5η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
--------
- 2012


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 29η Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενάμιση μήνα, για την υλοποίηση του προγράμματος ‘Καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση’ για μαθητές Δημοτικών σχολείων & Νηπιαγωγείων.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, για την υλοποίηση ‘Τοπικού σχεδίου για δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ)’, από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω συμμετοχής σε αναπτυξιακή σύμπραξη του Δήμου Χαλανδρίου και άλλων φορέων καθώς και έγκριση υποβολής φακέλου ειδικής διαχειριστικής επάρκειας.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, για την υλοποίηση ‘Τοπικού σχεδίου για δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ)’, από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω συμμετοχής σε αναπτυξιακή σύμπραξη της ΦΛΥΑ ΑΔΕ, του Δήμου Χαλανδρίου και άλλων φορέων καθώς και έγκριση υποβολής φακέλου ειδικής διαχειριστικής επάρκειας.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 22/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου ‘Ανακαίνιση κληροδοτήματος Σαχάλα για χρήση ΚΑΠΗ’ ως προς τον προϋπολογισμό.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Διαπλάτυνση πεζοδρομίων από 0,50 μ. – 1,00 μ. σε διάφορες περιοχές του Δήμου’, Α.Μ. 9/06.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων κεντρικών οδών’, Α.Μ. 25/07.

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Καθαρισμός Ρεματιάς’, Α.Μ. 7/09.


Χαλάνδρι 24/02/2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *