Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!

F4 παγκορασίδ​ων volley στο ΧαλάνδριΜια σημαντική διοργάνωση πρόκεται να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου.

 Συγκεκριμένα, το διήμερο 02-03/06, στο κλειστό του Δ.Γ.  Χαλανδρίου "Ν. Πέρκιζας", είναι προγραμματισμένο να γίνει το F4 των παγκορασίδων της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Οι αγώνες θα γίνουν
στις 18:00 και στις 20:00, ενώ ο πρώτος ημιτελικός είναι ανάμεσα στο Ζ.Α.Ο.Ν. και τον
Α.Ο. Παλλήνης και ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στο Γ.Σ. Κηφισιάς ο Ηρακλής και τον Α.Ο.
Νέοι Βύρωνος. Παράλληλα, στο πλαίσιo αυτού του γιορτινού διήμερου, και πιο συγκεκριμένα
την Κυριακή  πρωϊ 09:30-13:30, θα διεξαχθούν αγώνες mini volley, για παιδιά δημοτικού. Σας
περιμένουμε όλους και όλες να απολαύσετε από κοντά τα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού
βόλεϊ!


ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΥΡΙΠΙΔΗ"

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»  Δήμου Χαλανδρίου, διοργανώνει την 4η  Κολυμβητική Ημερίδα για τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο Πρόγραμμα Εκμάθησης του Δήμου μας.
 Θα διεξαχθεί  στο Κλειστό  Κολυμβητήριο  «N. Πέρκιζας» (Λ. Πεντέλης 150 ) το Σάββατο 9 Ιουνίου  2012 και ώρα 16:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας: Golfland?

Ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού.Σάββατο 2 Ιούνη, στις 8.00μμ,
στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), οδός Π.Μπακογιάννη & Πλαταιών στα Βριλήσσια.

Ο τίτλος παραπέμπει στη δημιουργία των θέρετρων γκολφ και εξετάζει το θέμα Τουριστική Ανάπτυξη και Γκολφ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξετάζει τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουρισμού μέσα από ποικίλες επενδυτικές προσπάθειες δημιουργίας γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, τις αντιδράσεις πολιτών και (οικολογικών και άλλων) οργανώσεων, τις θέσεις των επιστημόνων αλλά και τις προθέσεις της πολιτείας. Τα συγκροτήματα γκολφ παρουσιάζονται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από μια πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική προσέγγιση.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Θα εισηγηθεί ο Ηλίας Γιαννίρης, τ. Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενεργός πολίτης σε θέματα περιβάλλοντος.  


Οικολόγοι Πράσινοι ΒΑΠροαστίων Αθηνών
http://ecogreensba.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ LIBERATION. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή.  Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.

Είναι επίσης το μέλλον μας.

Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

Ο χρησμός, ο Κ. Λαλιώτης και η συμπάθεια στον Α. Τσίπρα


Μια διαφορετική ερμηνεία της τοποθέτησης που έκανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας αν βρίσκεται πίσω από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ


Την προσέξατε τη χτεσινή δήλωση-τοποθέτηση του Κ. Λαλιώτη, με την οποία απάντησε (με δυο μέρες καθυστέρηση πάντως…) στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο «πίσω απ’ τον Τσίπρα βρίσκεται ο Λαλιώτης»;

Για όσους γνωρίζουν καλά τη σημειολογία με την οποία λειτουργεί το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η δήλωση ναι μεν διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα, ωστόσο αποκαλύπτει πράγματα ενδιαφέροντα:

Πρώτον, με τη δήλωσή του ο Κ. Λαλιώτης ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι είναι αντιμνημονιακός! Πράγματι, τονίζει ότι είναι αντίθετος με κάμποσα σημεία των επιλογών του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια: Το «λεφτά υπάρχουν», την προσφυγή στο ΔΝΤ, τα μνημόνια! Γιατί άραγε ο Λαλιώτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρέμενε σιωπηλός, αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει αντιμνημονιακός, σε μια δήλωση διάψευσης ενός δημοσιεύματος που τον αφορούσε; Ο Λαλιώτης τίποτα δεν κάνει τυχαία!

Δεύτερον, διαψεύδει μεν το δημοσίευμα της εφημερίδας, αλλά σε όλη τη δήλωση δεν υπάρχει ούτε καν ένας υπαινιγμός ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα!

Το "Newsbomb.gr" λοιπόν επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει αυτό τον… χρησμό Λαλιώτη έκανε ρεπορτάζ, απ’ το οποίο μας προέκυψε ότι:

Πράγματι ο Κ. Λαλιώτης δεν έχει κάνει οιαδήποτε απευθείας επαφή με τον Αλ. Τσίπρα, ωστόσο έχει δίαυλο επικοινωνίας μαζί του!
Περισσότερα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε. Προς το παρόν…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνεδρίαση 16η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

            Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 05/06/2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:


      1.Έγκριση όρων νέου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε για το έργο «Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 37.900.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).

          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)

       2.Έγκριση υποβολής τροποποιημένης πρότασης προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα « Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013».

          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)

     3.Έγκριση των όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το έργο «Αποξήλωση και αντικατάσταση του συνθετικού Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Δ.Κ. Μοσχάτου », προϋπολογισμού 467.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%
         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β.Κόκκαλης )

    4. Ορισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Αττικής και αναπληρωτή αυτού για συμμετοχή σε επιτροπή για τη χορήγηση άδειας Εκπαιδευτή Υποψηφίων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

            (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Δήμου)
   5.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης – διακίνησης υγρών καυσίμων της εταιρείας BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε. Πετρελαιοειδών, στη Δραπετσώνα Αττικής.

             (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

                          6. Γνωμοδότηση επί  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου:  Εργοστάσιο Σοκολατοποιίας, που βρίσκεται στη θέση “Σκαλιστήρι ή Βαθύ Σπιθάρι”, του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής.

            (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανανέωση – τροποποίηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων για την δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης, διαλογής και μηχανικής επεξεργασίας μεταλλικών και μη μεταλλικών μη επικυνδύνων στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ), απορρύπανσης και ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), δευτερογενούς αποθήκευσης χρησιμοποιημένων συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και πρατηρίου υγρών καυσίμων για ιδία χρήση, της εταιρείας “ΚΛΕΙΔΑΣ ΜΑΤΑΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.” στη Θέση “Ήμερος Τόπος” στον Ασπρόπυργο Αττικής.

                            (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)    

        

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Δημοσκοπήσεις Πανεπιστημίου Πατρών & Pulse: Προέλαση ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Μετά την VPRC, έρχεται νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Πατρών αυτή την φορά (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), όχι απλώς δείχνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον εμφανίζει να προηγείται και με διαφορά 10 μονάδων έναντι της ΝΔ ήτοι 26,2%, ενώ έναντι 15,2%. Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει εκτόξευση των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό 8,7%. Και επειδή είναι χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων η δημοσκόπηση, μπορεί να φτάσουν μέχρι και 10% και να αναδειχθούν η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη στο χώρο της δεξιάς, αφού έτσι ή αλλιώς η κεντροδεξιά (ΝΔ) θα έχει υποστεί ήττα που θα διαλύσει το κόμμα.

Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Τέλος τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8%.

Εκτός Βουλής ΛΑ.Ο.Σ. (2,4%), Οικολόγοι - Πράσινοι (1,0%) οι οποίοι λεηλατούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ Επίσης το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση νίκης της συγκεκριμένης δημοσκόπησης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, με ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.
Eπίσης μάχη στήθος με στήθος φαίνεται να δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει όψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, καθώς συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 24,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», αλλά η ίδια εταιρεία σε άλλη δημοσκόπηση πριν από τέσσερις ημέρες έδινε πρώτη τη ΝΔ με 2,2 μονάδες (25,6% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 23,4).

Κοντά στα επίπεδα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο λαμβάνει προτίμηση 13,5%, ενώ απώλειες καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο 7%.

Ισοπαλία έχουν όμως και το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή, που λαμβάνουν ποσοστά 5%. Θεωρείται βέβαιο ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα είναι σημαντικά υψηλότερο αφού έχει επιβεβαιωθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι ένας στους πέντε ερωτώμενους που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή τελικά, είναι "κρυπτοχρυσαυγίτης" και δεν το δηλώνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΤΣΕΛΗ - ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ!- ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΑΡΧΕΣ
- ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ .... ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.

(δεν ξέρω αν με εννοήσατε ... ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΝΟΗΣΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!)

ΥΓ: Πρόσφατα η κα Κατσέλη ρωτήθηκε για την σχέση της με το τοπικό μας ΑΙΣΧΟΣ με το οποίο κάποιοι λένε ότι έχει στενές σχέσεις: "Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση. Πολιτικός είμαι, μου οργάνωσαν μια εκδήλωση σε μια Ταβέρνα (στον γνωστό ΗΛΙΑ) και πήγα. Τίποτε περισσότερο".

(Όμως σε κάποιο Χαλανδραίικο σαλόνι ουσιαστικά ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κα Κατσέλη να επικοινωνήσετε με τους "κακούς" όπως ΞΕΡΕΤΕ . Και σε ανοιχτή εκδήλωσή σας στον Συνοικισμό επίσης. Και το γραφείο σας μας ζήταγε να έρθουμε ... στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ για να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μην παρεξηγηθεί η .... ΞΕΡΕΤΕ, αν είμαστε στο Χαλάνδρι! Εκεί δεν ήσασταν "πολιτίκός";;;)

Πάντως ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ανεξάρτητα από όποια τοπικά ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ και αν η χώρα είναι στα πόδια της, με μια ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - είναι ΘΕΤΙΚΟ.
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ και μετά ΤΑ ΜΙΚΡΑ.

(Αν και για το Χαλάνδρι το θέμα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟ).

Ο κόσμος όπως τον θέλουν οι Γερμανοί ή μια ωδή στην αταξία...Μια απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος

Η ελληνική πραγματικότητα ουδέποτε παύει να μας εκπλήσσει, όσο εξοικειωμένοι κι αν είμαστε με τα απίστευτα και αναπάντεχα που μπορούν να προκύψουν εκεί όπου έχει βάλει το χέρι της η δημόσια (κακο)διοίκηση.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα από το naftemporiki.gr, όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα Ολυμπιακά έργα θα μας στοιχειώνουν με το ανεξέλεγκτο κόστος τους, την αδιαφορία για τη μεταολυμπιακή αξιοποίησή τους, αλλά και για την προχειρότητα και την έλλειψη οργάνωσης που χαρακτήρισε την κατασκευή τους. Οπως αποδεικνύεται στην πράξη, οι απαράδεκτοι χειρισμοί γύρω από τα έργα που έγιναν για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν σταματά να βρίσκεται στην επικαιρότητα ακόμη και τώρα, οκτώ χρόνια μετά.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα; Οπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το κτήριο του Badminton, στου Γουδή, είναι αυθαίρετο και προφανώς θα πρέπει να γκρεμιστεί! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, ότι το Δημόσιο προχώρησε στην κατασκευή του αυθαιρέτως ή ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης κινήθηκε με δέκα χρόνια καθυστέρηση για να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα; Ασχετα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την απόφαση αυτή, στο σκέλος της που αφορά το περιβάλλον, το Badminton ήταν ένα από τα δύο μόνον ακίνητα που αξιοποιήθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς και απέφεραν έσοδα στο Δημόσιο.

Οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν τη διαχείριση του θεάτρου προχώρησαν σε επενδύσεις και δημιούργησαν θέσεις εργασίας, σχεδιασμός ο οποίος οφείλει τώρα να ανατραπεί, αν πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα. Εκτός αν λάβουμε υπόψη μας πως καμιά αυθαιρεσία δεν τιμωρείται στην Ελλάδα, οπότε και αυτή η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό καθεστώς παρανομίας, ποντάροντας την τύχη της στις διαθέσεις όχι μόνο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, αλλά και των αρμόδιων κρατικών λειτουργούν όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θα κρίνουν αν θα συνεχίσει ή όχι την ύπαρξή της.

Οσο για άλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για τα κρατικά ακίνητα, τι συμπεράσματα θα μπορούσε να βγάλει κανείς; Η εξέλιξη αυτή σαφώς θα τους κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς και αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες ανάγκες υπάρχουν για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προσπαθούμε να ανατάξουμε την οικονομία, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΗΜΑΡ : Κυβερνητικός εταίρος «βρέξει - χιονίσει»

Διαβεβαιώνει ότι θα βάλει πλάτη για το σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιούνη

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, ο Φ. Κουβέλης άσκησε κριτική στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα δεν έκρυψε ότι επιδίωξή του είναι να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιούνη. Η κριτική στις πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται τον στόχο της αστικής διαχείρισης, δεν αποσκοπούσε παρά στο να εγκωμιάσει τελικά το κόμμα του για τους «ρεαλιστικούς στόχους» που έθεσε περί «παραμονής στο ευρώ και σταδιακής απαγκίστρωσης από τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου», συμπληρώνοντας πως «τώρα όλοι έρχονται στα λόγια μας».
Σε δήλωσή του στο «Βήμα», ο ίδιος ανέφερε: «Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την εντολή για να εγγυηθούμε την ενότητα και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου». Πρόσθεσε ωστόσο σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση δεν τον αφορά «αν θέλουν μονομερείς καταγγελίες και δημοψηφίσματα». Ο Φ. Κουβέλης επικέντρωσε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θέλει να κυβερνήσει, ότι «δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα ή μάλλον έχει όσα προγράμματα έχουν οι συνιστώσες του».
Απέναντι στο «δίπολο», τοποθέτησε το κόμμα του ισχυριζόμενος ότι αποτελεί «τον τρίτο πόλο»... Θέση που βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται απ' τις πολιτικές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αστών για τη διαχείριση της κρίσης προς όφελός τους. Ο Φ. Κουβέλης αναπαρήγαγε τις αυταπάτες περί ευνοϊκότερου πολιτικού κλίματος στην ΕΕ, οι οποίες βεβαίως εξαϋλώθηκαν και από την πρόσφατη άτυπη σύνοδο κορυφής. Τέλος, ανέπεμψε ύμνους στην ευρωένωση και δεσμεύτηκε για «σκληρή διαπραγμάτευση» για επιμήκυνση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου μέχρι το 2017, θέση που προβάλλει και το ΠΑΣΟΚ!

Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/5/2012

Τελικά, λεφτά υπάρχουν! - 3 εκατ. ευρώ για ιστοσελίδα & ξενάγηση στο Πολ. Μουσείο!


Την στιγμή που ακόμα και τα κονδύλια για την αγορά ανταλλακτικών για υπερπολύτιμα οπλικά συστήματα αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία (π.χ. για την βολή επιχειρησιακής αποδοχής των S-300PMU1 γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για το κολοσσιαίο κονδύλί των ... 2,4 εκατ. ευρώ!), κάποιοι στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας έχουν χιούμορ και πιστεύουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να δαπανηθούν με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ, τρία εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρονική αναβάθμιση του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η προκήρυξη διαγωνισμού με  τίτλο, «Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο (το οποίο "εντοπίστηκε" από το yened.blogspot.com) περιλαμβάνει :

• Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και συνοδευτικού λογισμικού
• Υπηρεσίες ψηφιοποίησης, τεκμηρίωσης και ανάπτυξη εφαρμογώνδιαχείρισης του υλικού του αρχείου του ΠΜ
• Ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου
• Ανάπτυξη εφαρμογών για ηλεκτρονικό μουσείο – εγκατάσταση συστήματος ξενάγησης
• Ανάπτυξη πολυμεσικής έκθεσης
• Υπηρεσίες προβολής του έργου
Το συνολικό ύψος της σύμβασης ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα 3.065.000 ευρώ (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 2.491.869,92 - ΦΠΑ (23%): € 573.130,08).  Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.
Προφανώς κάποιοι έχουν χιουμορ, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Ε, λοιπόν εμείς δηλώνουμε εδώ στο defencenet.gr ότι μπορούμε να αναλάβουμε το έργο και να το παραδώσουμε "με το κλειδί στο χέρι" με το 20% του ποσού, κάπου 500.000 ευρώ. Θα μας το δώσουν;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr , 30/5/2012

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...