Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤην Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - το ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων για το Χαλάνδρι.

Με πρώτη ανάγνωση η μελέτη είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΜΕ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΗ, ΧΡΗΖΟΥΣΑ ΗΔΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Δυστυχώς για τις προβλέψεις της μελέτης δεν υπάρχει πλέον η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην οποία βάσισε μεγάλο μέρος των προβλέψεών της. Την εταιρία η οποία φαλίρησε μετά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. (Αλήθεια οι οπαδοί της ιδιωτικοποίησης τι να έχουν να πουν τώρα).

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ (μη τζιζ - έχει πολιτικό κόστος αυτό, μόνο εμείς τολμάμε).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

koronakis_7

Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΗ 7:30 μμ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

https://syrizahalandriou.wordpress.com

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 17η Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) Δήμου Χαλανδρίου.

2.     5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος.

3.        Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2015-2016.

4.        Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς.

5.        Αίτημα απαλλαγής και διακανονισμού τροφείων για νήπια του ΣΤ΄ & Β΄ Παιδικού Σταθμού.

6.        Επέκταση της μίσθωσης του επί της οδού Αντιγόνης & Δαναϊδων 28 ακινήτου με την προσθήκη του χώρου του Α΄ ορόφου εμβαδού 365 τ.μ. με μηνιαίο μίσθωμα 816,33 € (συνολικό μίσθωμα 2.244,90 €) και για όσο χρόνο διαρκεί η κύρια σύμβαση.

7.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (αρ. πρωτ. 16611/11-06-2015).

8.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (αρ. πρωτ. 16612/11-06-2015).

9.        Παρακράτηση από υπαλλήλους ποσού κρατήσεων αχρεωστήτως καταβληθέντων.

10.     Αντικατάσταση ενός τακτικού μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών έως του ποσού των 15.000,00 € για το 2015 (άρθρο 28 της 11389/93 Υ.Α. ΕΚΠΟΤΑ).

11.     Έγκριση σκοπιμότητας για την «Προμήθεια πετρελαίου κίνησης».

12.     Έγκριση απόσυρσης οχήματος που βρίσκεται σε ακινησία.

13.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάσης – στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου, που εδρεύει επί της οδού Αριστοφάνους (και Παπάγου 7), στο Ο.Τ. 82.

14.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάσης – στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου, στο Ο.Τ. 168.

15.     Έγκριση εισόδου – εξόδου και άδεια απότμησης πεζοδρομίου επί της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας αρ. 6, Ο.Τ. 174, στο Δήμο Χαλανδρίου, για την ίδρυση πρατηρίου καυσίμων και συνεργείου αυτοκινήτων.

16.     Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Έργα επισκευής και καθαρισμού φρεατίων ομβρίων υδάτων», Α.Μ. 3/2012.

17.     Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Έργα επισκευής και καθαρισμός φρεατίων όμβριων υδάτων», Α.Μ. 6/2014.

Τελική επικαιροποίηση των στοιχείων της ρύπανσης από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο


Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των μετρήσεων που διενεργούνται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα στοιχεία αφορούν στην αποτύπωση των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης, σε ενδεικτικές θέσεις.

Μετά τις κάτωθι μετρήσεις αλλά και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκαν από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πλησίον της δραστηριότητας.

Ακολουθεί το επικαιροποιημένο σημείωμα με τα στοιχεία των μετρήσεων .

Επικαιροποίηση των στοιχείων των μετρήσεων

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής με την συνδρομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για μετρήσεις καυσαερίων ρύπων προερχόμενων από καιόμενη εγκατάσταση «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (Δραστηριότητα Ανακύκλωσης μη Μεταλλικών Αποβλήτων) στον Ασπρόπυργο Θέση Πεύκο Μαυράκη ή Πάτημα στον Ασπρόπυργο

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της από 12-6-2015 αποτύπωσης των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από τα αποκαΐδια καμένης εγκατάστασης «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (Δραστηριότητα Ανακύκλωσης μη Μεταλλικών Αποβλήτων) στον Ασπρόπυργο, Θέση Πεύκο Μαυράκη ή Πάτημα.


Σε συνέχεια των από 9, 10 και 11/6/2015 ενημερωτικών σημειωμάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, σας γνωρίζουμε ότι και στις 12-6-2015, επιστημονικό προσωπικό της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής με τη συνδρομή φορητού εξοπλισμού του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προχώρησε σε αποτύπωση των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης, σε ενδεικτικές θέσεις. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών σε απόσταση 10-500μ αλλά και έως 5χλμ από την δραστηριότητα παρουσιάζονται στις Εικόνες 1 και 2 αντίστοιχα, που αποτελούν επικαιροποίηση της αντίστοιχης εικόνας από τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από μακροσκοπική παρατήρηση η πυρκαγιά έχει πλέον τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, και όποιος καπνισμός υπήρχε προέρχονταν από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης. Η έκλυση των απαερίων καύσης και αντίστοιχες οσμές ήταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με σαφώς πολύ μικρότερο ύψος του νέφους και με μικρότερη διασπορά αυτού, το οποίο εμφανίζονταν κυρίως μετά από έντονες ρυπές του ανέμου.

Πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικές μετρήσεις της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm στην περιοχή περιμετρικά της εγκατάστασης (από περίπου 10μ έως και 5000μ.). Οι συγκεντρώσεις στα περισσότερα σημεία που πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και κυρίως στις αστικές περιοχές του Δήμου Ασπροπύργου περιμετρικά της δραστηριότητας ήταν κάτω από τις τιμές ορίου που ορίζει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (μέση τιμή 25 μg/m3/24h) και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (μέση τιμή 25 μg/m3/έτος), όπως φαίνεται στην Εικόνα 1. Αν και η σύγκριση στιγμιαίων τιμών με μέσες ημερήσιες ή ετήσιες τιμές δεν είναι απολύτως δόκιμες επιστημονικώς, εντούτοις αναδεικνύουν μία σε πραγματικές συνθήκες εικόνα των επιπέδων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενα από τα εναπομείναντα καπναέρια που προέρχονταν από τα αποκαΐδια της εγκατάστασης.

Μόνο σε δύο σημεία που βρίσκονταν στα όρια της δραστηριότητας και έως 50 μ απόσταση από αυτήν προς την κατεύθυνση του ανέμου (μεταξύ της δραστηριότητας και της Λεωφόρου ΝΑΤΟ) στη Βιομηχανική Ζώνη διαπιστώθηκε εκ νέου ότι οι μέγιστες τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφηκαν ήταν μεγαλύτερες από τις προαναφερθείσες τιμές ορίων. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι οι μετρούμενες αυτές συγκεντρώσεις στις αντίστοιχες αποστάσεις κατά τη διεύθυνση του ανέμου, ήταν μικρότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ημερών (9-11/6/2015), και πολύ πιο κοντά στα ανωτέρω αναφερθέντα όρια, καταδεικνύοντας την μείωση της έντασης των εκπομπών από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης. Στο παραπάνω συμπέρασμα συνηγορεί και το γεγονός ότι και ο αριθμός των θέσεων που καταγράφηκαν υψηλότερες τιμές από τα προαναφερθέντα όρια ήταν μικρότερος συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό θέσεων στις μετρήσεις των προηγούμενων ημερών, και πολύ κοντύτερα στην εγκατάσταση (στα όρια αυτής). Σε μεγαλύτερες αποστάσεις από την πηγή (παραπάνω από 100μ) οι τιμές αυτές έπεφταν στα φυσιολογικά επίπεδα. Σε φυσιολογικά επίπεδα (μικρότερα από τα προαναφερθέντα όρια) βρέθηκαν και οι τιμές των συγκεντρώσεων στις αστικές περιοχές του Δήμου Ασπροπύργου, όπως παρουσιάζονται στην Εικόνα 2.

Μετά τις παραπάνω μετρήσεις αλλά και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς, με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πλησίον της δραστηριότητας.Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR

Τι συμφέρει άραγε στις μέρες μας να είσαι, γιατρός ή μανικιουρίστα; Προφανώς το δεύτερο.

Επαγγελματικό προσανατολισμό φαίνεται πως θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα οι Έλληνες γιατροί και να το γυρίσουν σε κάτι πιο… καλλιτεχνικό, που αποφέρει και περισσότερα χρήματα! Άλλωστε εν μέσω κρίσης, το πιο ασύμφορο επάγγελμα μοιάζει να είναι αυτό της ιατρικής.

Και για του λόγου του αληθές: Οι ειδικευόμενοι γιατροί που είναι πλέον εξαντλημένοι και συχνά απλήρωτοι από τις εφημερίες, αμείβονται με περίπου 2,5 ευρώ την ώρα καθαρά.

Οι ιδιώτες γιατροί από την άλλη, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβονται με 6,5 ευρώ καθαρά για κάθε εξέταση ασφαλισμένου του οργανισμού.

Βέβαια για να φθάσουν οι ιδιώτες γιατροί να έχουν ιδιωτικό ιατρείο έχουν προηγηθεί: σπουδές περίπου 12 και πλέον χρόνων μαζί με την ειδικότητα και το αγροτικό. Χωρίς να υπολογίσει κανείς τις αναμονές.

Ανεργία και άγχος επιβίωσης. Αναζήτηση ρευστού για τη δημιουργία ιατρείου. Αγορά ειδικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό του ιατρείου. Μηνιαία αποπληρωμή τουleasing στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ρευστό από το …σπίτι και το μπαμπά, και η προμήθεια των μηχανημάτων έχει γίνει με δόσεις.

Καταβολή μισθού στη γραμματέα, όταν υπάρχει, καταβολή ενοικίου για το ιατρείο, συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση για να μη χάνεται η επιστήμη καθώς και πολλά άλλα.


Στις περιπτώσεις που κανείς έχει ακολουθήσει ειδικότητα που απαιτεί εργαστήριο, θα πρέπει να συνηθίσει να αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 2,20 ευρώ για την εξέταση της χοληστερίνης στο αίμα, με 2 ευρώ επίσης για την εξέταση σακχάρου στο αίμα και με το …υπέρογκο ποσό των 3,49 ευρώ για τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Και αυτά όταν τα πάρει από τον ΕΟΠΥΥ.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να συνοδεύονται με ευγένεια, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία, ανεξάρτητα διάθεσης και οικονομικής κατάστασης. Και βέβαια στο ωράριο που εξυπηρετεί τον ασθενή διότι ο …πελάτης ασθενής έχει πάντα δίκαιο.

Αντίθετα, εάν επιλέξει κανείς και εν μέσω κρίσης το επαγγέλματα τηςμανικιουρίστας τα πράγματα είναι εξαιρετικά εύκολα και προσοδοφόρα.

Οι σπουδές περιορίζονται σε μερικούς μήνες με έναν χρόνο. Ιατρείο δε χρειάζεται. Συχνά πυκνά αρκεί και ένας χώρος ολίγον τετραγωνικών για να γίνει η δουλειά.

Το άγχος και η ευθύνη περιορίζονται στο χρώμα και το πιθανό σχεδιάκι στο νύχι. Άγχος για τη ζωή του ασθενούς, ούτε για αστείο. Ο εξοπλισμός περιορίζεται επίσης σε μερικά μανό και ασετόν και στην καλύτερη περίπτωση και στεγνωτήρα νυχιών.

Στις ακόμα καλύτερες περιπτώσεις, μπορεί να μη χρειάζεται καν και χώρος εργασίας αφού οι επισκέψεις κατ΄οίκον δίνουν και παίρνουν στις μέρες μας. Έτσι και οι πελάτες –ασθενείς με το πρόβλημα στα νύχια είναι ικανοποιημένοι αφού δε χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους, και οι μανικιουρίστες είναι χαρούμενες αφού εισπράττουν το ρευστό μαύρο και ζεστό.

Ευγένεια σε πολλές περιπτώσεις δε χρειάζεται για την ικανοποίηση των «ασθενών». Οι ίδιες καθορίζουν το πελατολόγιο τους αλλά και την ώρα που τις εξυπηρετεί.Έκτακτα περιστατικά μόνο σε γάμους και βαφτίσεις.

Κι όμως η εφορία και το ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να κάνουν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε ….spa νυχιών ούτε στις κατ οίκον επισκέψεις.

Αντίθετα συχνά πυκνά επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία για να πιάσουν στα πράσα το γιατρό που δεν έκοψε απόδειξη.

Όσο για τις αμοιβές που λαμβάνουν οι …ιέρειες του νυχιού, αυτές απέχουν παρασάγγας από τις αμοιβές των γιατρών.

Σύμφωνα με …βιωματικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, για απλό μανικιούρ -πεντικιούρ οι τιμές ξεκινούν ενδεικτικά: από 25 ευρώ και άνω! Αν επιλεγεί η σύγχρονη …επιστημονική μέθοδος του ημιμόνιμου βαψίματος, γνωστό με τον επιστημονικό όρο σελάκ, τότε το ποσό ανεβαίνει στα 30 και άνω Αν η πελάτης-ασθενής του νυχιού απαιτήσει …χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητών νυχιών, τότε θα πληρώσει και …φακελάκι καθότι η ταρίφα εκτοξεύεται στα 50 ευρώ, αναλόγως με τη δυσκολία του «χειρουργείου» (φαγωμένα νύχια κλπ).

Γι αυτό λοιπόν κάντε αίτηση τώρα στην κοντινότερη σχολή «χειρουργικής νυχιών», να προλάβετε! Οι εγγραφές ξεκίνησαν με και δίχως μνημόνια. ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ !!!!!!

ΜΕΡΕΕΕΣ