iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ - Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κο ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΩΣΗΣ:

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1821 - ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΜΑΡΟΥΣΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1821: Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΩΛΑΣ

Ο Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ και πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ,  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΩΛΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Ν. ΖΗΣΗΣ, Ξ. ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Θ. ΜΠΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟTη γλιτώνουν των δημοτικών νομικών προσώπων
Μάλλον τη γλιτώσανε για το 2013 οι εργαζόμενοι των νομικών προσώπων των δήμων και δεν θα συμπεριληφθούν στην λίστα των 4.000 απολυόμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να αξιολογηθούν οι δομές και να καταργηθούν δημοτικά Νομικά Πρόσωπα εγκαίρως.

Η τρόικα αναμένει άμεση απάντηση και αυτή δεν μπορεί να προέλθει από τους δήμους προς το παρόν.
 
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τρόικα δεν δέχεται ούτε τη δεξαμενή των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Ηταν μια δεξαμενή που φάνηκε ότι είχε ανακουφίσει προς το παρόν την κυβέρνηση, αφού οι εργαζόμενοι σ’ αυτές κολλούσαν γάντι στους 2.000 της ΕΡΤ, στις 500 αποχωρήσεις και στους 230 επίορκους για να συμπληρωθεί το 4.000. Τώρα οι 1.270 που απομένουν, πρέπει να βρεθούν από άλλους οργανισμούς.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως είχε επισημάνει έγκυρα το myota.gr το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε στοχεύσει στην εξεύρεση των 1.270 μέσα από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων των Δήμων. Ομως τώρα βλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του ’13 και έχει προσανατολιστεί στους οργανισμούς των υπουργείων.

Από την άλλη όμως φαίνονται να είναι λίγες οι πιθανότητες οι εργαζόμενοι στα ΝΠ των δήμων να μην ενταχθούν στις απολύσεις των 11.000 του 2014. Είδη η περίπτωση των σχολικών φυλάκων φαίνεται να παίρνει αρνητική τροπή. Η διαθεσιμότητα δεν μπαίνει στον άξονα της κινητικότητας και η έξοδος πια είναι ορατή, σε αντίθεση με τους δημοτικούς αστυνόμους. Το υπουργείο ετοιμάζει την αντικατάστασή τους μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στις δομές φύλαξης των σχολείων που είχαν 2.200 θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει συνολικά 5.500 με 6.000 εργαζόμενοι των απολύσεων να προέλθουν από τα νομικά πρόσωπα των δήμων και άλλοι τόσοι να μπουν στην διαθεσιμότητα, έστω και με την μορφή της εσωτερικής κινητικότητας.

http://www.myota.gr

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Οι κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων στον δήμο μπάζουν από παντού.

Μια στημένη διαδικασία με προαποφασισμένο αποτέλεσμα και έναν μοναδικό στόχο: Να προλάβουν πιθανές "απρόβλεπτες εξελίξεις" με "ανεπιθύμητους - μη ελεγχόμενους" προϊστάμενους και διευθυντές.

Και πλέον αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Διότι όπως αμέσως θα σας δείξουμε οι κρίσεις αυτές - που ζητήθηκαν στις 31-8 από την διοίκηση Κουράση - δεν έγιναν τυχαία και η κουτοπονηριά των βλαχοδημαρχόπουλων που μας διοικούν είχε ήδη λειτουργήσει.

ΔΙΟΤΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TOY ΥΠ.ΕΣ. - που προφανώς γνώριζαν και έσπευσαν να αποφύγουν.ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ;

Μα ορίζει - μεταξύ άλλων - στην πρώτη της παράγραφο - κάτι το απολύτως αυτονόητο,  σε κάποια χώρα που δεν βασιλεύει το ρουσφέτι και η προεκλογική παπάτζα και που οι άρχοντες δεν αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ:

Ότι για τις κρίσεις διευθυντών πρέπει να έχει καταρτιστεί νέος οργανισμός υπηρεσίας σύμφωνα με τον Καλλικράτη!

Και βέβαια οι κρίσεις πρέπει να γίνουν ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, στις διευθύνσεις και τις θέσεις προϊσταμένων που προβλέπονται.

Ποιον οργανισμό, όσο αφορά το Χαλάνδρι;

Μα εκείνον "που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο" και που δεν έχει περάσει ακόμα καν δημοτικό συμβούλιο, πόσο μάλλον να πάει και για τις άλλες εγκρίσεις που απαιτούνται.

Αυτόν τον οργανισμό που ως σχέδιο  κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του δήμου και με το σχέδιο καταργήθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα και μόλις καταργήθηκαν προσλαμβάνουν σε αυτά προσωπικό!

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
 Αυτή δεν είναι διοίκηση, ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Και δεν αδικήθηκε μόνο ένας ή μία από αυτές τις κρίσεις.

Αδικήθηκαν αρκετοί.
ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Τ.Ε. του δήμου και βέβαια όσων το όνομα αρχίζει από Ν και τελειώνει σε ια, με ειδική εντολή για ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ σχετικούς με το αίμα και το DNA.

Με αυτό θα συνεχίσουμε αύριο.

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ...

Μπήκαμε στο Νοέμβριο.

Ο μήνας θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Χαλάνδρι, πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον που υπάρχει για το γενικότερο ζοφερό πολιτικό περιβάλλον σε κεντρικό επίπεδο.

Από διαρροές του περιβάλλοντος της διοίκησης του δήμου, ξέρουμε ότι αυτή την βδομάδα - εκτός απροόπτου - θα καταθέσουν στον ανακριτή οι 8 στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το θέμα του καταυλισμού και θα μάθουμε αν η υπόθεση τελικά θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα μπει στο ... χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αφήνοντας μόνο το αστικό κομμάτι να σέρνεται και το ποσό των 335.000 ευρώ να πληρώνεται σταδιακά από τις τσέπες όσων δεν είναι στο ''κόλπο" για να προστατεύονται από την ΔΟΥ, που παρακρατεί χρήματα και δεσμεύει ΑΦΜ σε όποιους γουστάρει.

Στις 25 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί να συνεχιστεί και η άλλη ποινική διαδικασία που αφορά την μήνυση που κατέθεσε ο Βάσιος, αμφισβητώντας την υπογραφή του στο πρακτικό παραλαβής του έργου, η οποία ξεκίνησε πριν μήνες και διακόπηκε με εντολή της έδρας να γίνει γραφολογική εξέταση.
Διαδικασία που έχει καθίσει τον σημερινό Αντιπρόεδρο της ΦΛΥΑ ΑΕ, πρώην αντιδήμαρχο  Βαγγέλη Λέκκα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μέχρι σήμερα η στρατηγική Κουράση στην διαχείριση αυτής της υπόθεσης έχει δικαιωθεί - για εκείνον - απολύτως.
Χρησιμοποιώντας την υπόθεση του έργου, από την πρώτη μέρα της δημαρχίας του, ο Κουράσης και οι σύμμαχοί του κατάφεραν να έχουν δεμένους και ... υπό τας διαταγάς τους όλους όσους σκέφτηκαν να τους αμφισβητήσουν.
Και - ω του θαύματος - να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που εισηγήθηκε το θέμα εκτός κάδρου διερεύνησης ποινικών ευθυνών και να τρέχουν στον ανακριτή .... τον κ. Ντούρο.

Αυτά είναι που δεν γίνονται παρά μόνο σε γελοίες, τριτοκομικές χώρες που διοικούνται από ΦΥΛΑΡΧΟΥΣ.

Το παιχνίδι είναι απολύτως καθαρό σε όποιον έχει μάτια να δει: Όποιος κουνιέται και επιχειρεί να βγει από το μαντρί στην διαχείριση του μεγάλου αυτού θέματος αρχικά δέχεται μια προειδοποιητική βολή και αν δεν πάει γονατιστός να δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι του λένε και ότι βολεύει την υπερασπιστική γραμμή του δημοτικού συστήματος και των προστατευομένων του, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και πληρώνει τα κερατιάτικα, αφού καμιά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν προστατεύει - ως γνωστόν - όποιον καταγγείλει ΒΙΑΣΜΟ από ισχυρό, αλλά δικάζει τον .... ΒΙΑΣΜΕΝΟ.

Και αυτό γίνεται υπό την απόλυτη ανοχή, την ηχηρή σιωπή και τελικά την συνενοχή ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που θεωρεί ότι είναι έξω από τα "δικά της" χωράφια να ασχοληθεί με τα "διαχειριστικά" θέματα του δήμου - όπως λένε κυρίως οι παρατάξεις της παραδοσιακής αριστεράς που δεν ασχολούνται με τα πεζά γιατί έχουν να κάνουν κομμουνισμό και παραγωγική ανασυγκρότηση (ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ) και δεν προκάνουν να πάνε στον δήμο και να μάθουν τι παίζεται για να παρέμβουν ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ, όπως είναι ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ  ή κρατούν την "ψετορομφαία" μιας αυτοεξυπηρετούμενης, υποκριτικής και a la cart "κάθαρσης" κατά των αδυνάτων όμως μόνο. (Κατ' αναλογίαν της γνωστής δοσιλογικής  κυβερνητικής γραμμής, αυτής της "χαζοκάθαρσης" που παρακολουθούμε  από τα δελτία των βοθροκάναλων και που αφορούν στην υπερπροβολή της υπόθεσης κανένος φτωχοδιάβολου, που πήρε (ΚΑΚΩΣ) την σύνταξη της πεθαμένης γυναίκας τους δυο-τρεις μήνες παραπάνω αλλά που ξιφουλκούν κατά του συριζαίικου λαϊκισμού, για να μην μάθουμε ΠΟΤΕ τι έχει γίνει επιτέλους με τα γαμουποβρύχια που σαπίζουν.)

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΣΜΟΣ στην διαχείριση αυτής της ιστορίας από όλους τους θεσμικούς παίκτες του δήμου είναι και το σημείο το οποίο ουσιαστικά τους ενώνει. 

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

ΟΛΟΙ, αλλά ΟΛΟΙ όμως - δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε κανένα όσο και να παρεξηγούνται, -  όσοι δεν καταψήφισαν και μετά 3 χρόνια κατήγγειλαν, όσοι διαπραγματεύτηκαν καρέκλες και μετά 3 χρόνια κατήγγειλαν ότι δεν ήταν εκεί, όσοι λεοντάριζαν κατά του Κουράση και τώρα σιωπούν, όσοι σιωπούν γιατί αυτό βολεύει την "εικόνα" ΤΟΥΣ - αδιαφορόντας όμως για το ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ να ελέγχουν την εξουσία ώστε να είναι ΔΙΚΑΙΗ και να λειτουργεί με αρχές όπως ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, όσοι πουλάνε αυτόν που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι έχει δίκιο για να συγκαλύψουν εκείνον με τον οποίο διαπραγματεύονται και τους εκβιάζει

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ! 
 ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ:
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: 
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. 
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. 
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. 
(Αγάθων,450-400 π.Χ.)

Και βέβαια αν μπεις στον κατήφορο είναι δύσκολο να φρενάρεις, ειδικά αν έχεις φθαρμένα τακάκια.

Καθημερινά μαθαίνουμε, ακούμε, βλέπουμε την απόπειρα πολλών να απαξιώσουν κάθε διαφορετική οπτική θεώρηση που αφορά το συγκεκριμένο μεγάλο θέμα.

Και βέβαια ο στόχος είναι η Πλατεία που μιλάει και διαβάζεται.

Και λέει τον Κουράση ... Κουράση και όχι ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΞΟΝ ή ΛΕΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ.

Και δεν έχει σημασία τι κάνουν και τι λένε οι δηλωμένοι αντίπαλοί μας.

Ο Πέρκιζας θυμάμαι μου έλεγε "ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ".

Όμως ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ασχοληθούμε ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ και ΑΓΝΟΜΩΝΕΣ "φίλους".

"Φίλους" που φαίνεται ότι ήταν ΟΧΙΕΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Διότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!

Και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο .... 

Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη του Δήμου Αβδελιώδη


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Παλλάς 

Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία και με αφορμή την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η παράσταση «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» σε κείμενο-σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με την Ελένη Ερήμου, θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΛΛΑΣ τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 21.00.

Μια παράσταση που με τη δύναμή της άφησε το στίγμα μιας σύγχρονης και επίκαιρης Τραγωδίας, ζωντανεύοντας συγκλονιστικές στιγμές και μνήμες της πρόσφατης ιστορίας μας.

H «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» προσπαθεί να αποδώσει το βαθύτερο, τραγικό και προμηθεϊκό πνεύμα του Αλέκου και της οικογένειας των Παναγούληδων, μέσα από τις μεταμορφώσεις μιας ηθοποιού, της Ελένης Ερήμου -από Αθηνά Παναγούλη σε Αλέκο Παναγούλη και σε όλα τα πρόσωπα του έργου-, αλλά και με ενσωματωμένες, κινηματογραφημένες σκηνές, που αναδύονται μέσα από τη σκέψη της Ηρωίδας Μάνας, όταν κλείνοντας τα μάτια, περνάει στον εσώτερο χώρο της μνήμης των ηρώων, και μας αποκαλύπτονται στην οθόνη. 

Σκηνές τις οποίες "ντύνουν" ζωντανά 5 μουσικοί, όπως και στις πρώτες προβολές του βωβού κινηματογράφου.

Το κείμενο του Δήμου Αβδελιώδη είναι βασισμένο στο βιβλίο του Κώστα Μάρδα, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, Πρόβες Θανάτου». Στα τραγούδια της παράστασης ακούγεται η φωνή του Παντελή Θαλασσινού.

Συντελεστές:
Κείμενο, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Εικαστική παρέμβαση - ενδυματολογία: Aριστείδης Πατσόγλου

Πρωταγωνιστεί η Ελένη Ερήμου

Παίζουν & ενορχηστρώνουν οι:
Aλέξανδρος Αβδελιώδης, Πιάνο
Γιάννης Αβδελιώδης, Κρουστά, Μαντολίνο, Μεταλόφωνο
Γιάννης Βιλιώτης, Τσέλλο, Μαντολίνο
Γιάννης Πλαγιαννάκος, Κοντραμπάσο- δοξάρι
Παναγιώτης Ράπτης, Σαξόφωνο σοπράνο, Φλάουτο

Παράσταση: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 21:00
Διάρκεια: 86’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 15€, 20€, 25€,
Φοιτητικό & ανέργων 10€ (από το ταμείο)

Προπώληση:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3213100
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνος κερδισμένος τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες


«Απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν. Πρόκειται για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας . Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

http://aftodioikisi.gr

ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙTου Στρατή Μαζίδη

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επρόκειτο για αντίποινα από την άκρα αριστερά ή ακόμη και εκείνη την πραγματικά εκτός πραγματικότητας άποψη ότι η ίδια η Χρυσή Αυγή σκότωσε τα μέλη της, η αλήθεια μάλλον είναι διαφορετική.
Καταρχήν είχαμε μια οργανωμένη επιχείρηση όπου η ΕΛΑΣ εκτιμά πως εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα ως υποστηρικτική ομάδα ενώ το δρομολόγιο διαφυγής ήταν καλά σχεδιασμένο με εγκατάλειψη της μηχανής και χρήση της Αττικής Οδού. Άραγε τυχαία να επιλέχθηκε η Τ.Ο. του Νέου Ηρακλείου και όχι πχ της Κυψέλης;
Όμως αυτό που εκτιμώ πως κάνει τη διαφορά

είναι η εκτέλεση. Δεν είναι εύκολο πράγμα να πάρεις ένα πιστόλι, να ανέβεις στη μηχανή και να γαζώσεις όποιον βρεις. Οι εκτελεστές πήγαν για κυνήγι. Είχαν εντολή να σκοτώσουν. Το αν θα ήταν αντί για το Μάνο και το Γιώργο, η Μαρία και ο Δημήτρης, ελάχιστη σημασία είχε. Είχαν εντολή να σκοτώσουν. Πιθανώς και παραπάνω από δύο μιας και ένας τρίτος χαροπαλεύει αλλά όπως είπε ο ένας στον άλλο "πάμε γιατί αργήσαμε".

Το να ρίξεις λοιπόν σε κάποιον, σε ένα νέο παιδί που δε σου φταίει σε τίποτε, δεν είναι απλή υπόθεση. Μη βλέπετε που αστεία κυβερνητικά χείλη μίλησαν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μπορεί να μην έχουν μαλλιά αλλά λένε μια χαρά τρίχες.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ήταν πιο δύσκολη περίπτωση ούσα οργανωμένη. Αυτή τη φορά χρειαζόταν κάτι άλλο. Το να πάρεις τηλέφωνο ένα 45χρονο ρεμάλι να αρπάξει το μαχαίρι και να το στρίψει στην καρδιά κάποιου δε θα έφερνε αποτέλεσμα. Μάλλον θα τις έτρωγε αποχωρώντας ντροπιασμένος.

Μια συντονισμένη ομάδα με δύο ψυχρούς εκτελεστές όμως θα μπορούσε να φέρει εις πέραν την αποστολή της. Και την έφερε.

Την ίδια στιγμή κάτι τρόικες, κάτι δημεύσεις ακίνητης περιουσίας, κάτι νέα οριζόντια μέτρα, κάτι το ένα, κάτι το άλλο, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμπτωσις όμως επαναλαμβανομένη, ουκ έστι σύμπτωσις.

http://www.freepen.gr

Αλλαγή ωραρίου στα δρομολόγια των γραμμών Β1 και Β2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας από σήμερα


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-11-2013 ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Β1 ΚΑΙ Β2 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 07:50 ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00 ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ) ΕΝΩ ΑΠΟ 11:50 ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


11:50 ΑΠΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
13:00 ΑΠΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ
13:50 ΑΠΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
15:00 ΑΠΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ
15:50 ΑΠΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
17:00 ΑΠΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
 
 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΡΩΣΑΝ ΤΑ ΝΟΜΠΕΛ 2013 ( video απονομής)