Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - HABEMUS ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

 

Ένα λύκειο στο Χαλάνδρι που έχει την ατυχία να στεγάζεται σε ένα κτίριο που δεν θα έπρεπε - για κάποιους - να είχε γίνει σχολείο αφού τον χώρο την ήθελε (και τον θέλει;;;) η .... αγορά.

Το σχολείο λειτουργεί εδώ και πάνω από δεκαετία ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ!

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!

Οι λόγοι δεν είναι της ώρας να εξηγηθούν και οι ευθύνες δεν είναι η ώρα να αποδοθούν.

Ένα σχολείο που λειτουργεί χωρίς να έχουν νόμιμη συγκρότηση τα όργανα διοίκησής του - εν προκειμένω το ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - βγαίνει - εκ των πραγμάτων - εκτός του νόμιμου θεσμικού πλαίσιου λειτουργίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της χώρας και λειτουργεί με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ αλλά εμπεριέχει - για να το γράψουμε sic - ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ.

Γίνεται ένα είδος "ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ" που λειτουργεί με το δικό του καθεστώς, χωρίς τον προβλεπόμενο κοινωνικό έλεγχο και την προβλεπόμενη συναπόφαση μεταξύ των τριών φορέων της σχολικής κοινότητας: Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων, Μαθητικό Συμβούλιο.

Μετά την κατάληψη και όσα έγιναν εχθές στο σχολείο, οι κινητοποιημένοι γονείς έφτασαν σε αρχαιρεσίες για ΔΣ του Συλλόγου.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, το σχολείο απέκτησε Σύλλογο Γονέων εκλεγμένο με τις νόμιμες απαρτίες και ΝΟΜΙΜΑ εκπροσωπούμενο στην Ένωση Γονέων του Δήμου.

Σε ένα δυναμικό 123 μαθητών στις χθεσινές αρχαιρεσίες συμμετείχαν 74 γονείς.

Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν:

Τακτικά Μέλη: Καρποδίνη Φαίη, Παπαδάκη Δώρα, Νταβία - Χαλκιά Βίκυ, Καστελλάνου Λουίζα, Ματζουράτου Ελένη, Μαριέτη Ελένη και Ξυνίδη Δώρα.

Αναπληρωματικά Μέλη του ΔΣ:Φουρνάρη Αγγελική και Φουρνάρη Κωνσταντίνα.

Στην Ένωση Γονέων του Δήμου το σχολείο θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Φαίη Καρποδίνη και Νταβία Χαλκιά Βίκυ.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Παπαδάκης Γιώργος, Κωτάτου Βάσω και Καρπούζης Δημήτρης. 

ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ρε τέτοιο τρολλάρισμα, ούτε εγώ ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ δεν θα σκεφτόμουν να κάνω στην διοικησάρα.

Όταν είδα στην ΠΛΑΤΕΙΑ, το δελτίο τύπου του δήμου με τίτλο "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" νόμιζα ότι αυτός ο κάφρος ο "διευθυντής μας" τρολλάρει την συγκέντρωση του κατοίκου του Συνοικισμού και τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ περί συμμετοχικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ  ΚΑΤΑΛΑΒΑ - και είδα και σε άλλα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης - ότι τον τίτλο του δελτίου τύπου τον επέλεξε το ίδιο το σουλτανικό γραφείο προπαγάνδας έχω πάρει αγκαλιά την Ντόλυ και έχουμε ξεκωλωθεί στο γέλιο!

 Μπουχαχαχαχα!

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ!

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το παραμύθι από τη γέννηση μέχρι τη διάδοσή του μέσω της αφήγησης βρίσκει στο Χαλάνδρι μια φιλόξενη πόλη να ξεδιπλωθεί. Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει στο Χαλάνδρι Φεστιβάλ Παραμυθιού με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και εκτός από το να ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον κόσμο του παραμυθιού, στοχεύει επίσης στο να γίνει μια αφορμή ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι.

Το Φεστιβάλ έχει τέσσερις εστίες δράσης σε αντίστοιχες γειτονιές της πόλης (Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου) και διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα – παράλληλες δράσεις:

Α. Kύκλος σεμιναρίων δημιουργίας παραμυθιού για όλους. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους παραμυθάδες, γονείς, φοιτητές και παιδαγωγούς αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Β. Eργαστήρια σε Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου με τη συμμετοχή μαθητών καθώς και σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου με σκοπό τη δημιουργία παραμυθιών από τη σχολική κοινότητα.

Γ. Παρουσίαση – αφήγηση των παραμυθιών που δημιουργήθηκαν από τη δουλειά των σχολείων κατά τη διάρκεια της δεύτερης δράσης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Δράση Α:

Σεμινάριο για όλους: «Φτιάχνοντας ιστορίες και παραμύθια μαζί με τα παιδιά / Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία μέσα από το παιχνίδι και τον μύθο»

Κύκλος σεμιναρίων / βιωματικό εργαστήριο από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον κόσμο του παραμυθιού και να γίνουν παραμυθάδες.

Περιλαμβάνονται τρεις συναντήσεις, διάρκειας 2 ½ ωρών κάθε Τετάρτη στις 8, 15 & 22 Μαρτίου από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο είτε τηλεφωνικά στο 210.6820464 είτε ηλεκτρονικά στο aetopoli@otenet.gr σημειώνοντας «Φεστιβάλ Παραμυθιού: σεμινάριο για όλους».

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

1η Συνάντηση:


- Βιωματικές ασκήσεις για την καλύτερη γνωριμία και συνεργασία της ομάδας.

- Προσέγγιση του κόσμου των παραμυθιών (ανάλυση της δομής κ.ά.).

- Γνωριμία με τις «λειτουργίες» του παραμυθιού και τη «Μαγική Τράπουλα».

- Τεχνικές και παιχνίδια για να φτιάχνουμε παραμύθια με την ομάδα ή την τάξη.

- Ο κάθε εκπαιδευόμενος αναλαμβάνει, να δημιουργήσει και να παρουσιάσει στην επόμενη συνάντηση τη δική του ιστορία, βασισμένη σε οδηγίες που θα του δοθούν.


2η Συνάντηση:

- Παρουσίαση και συζήτηση των παραμυθιών που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι.

- Παρουσίαση του Προγράμματος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα» και

- Συζήτηση για την εμπειρία του εκπαιδευτικού προγράμματος και για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα παραμύθι μέσα από τη γνώση της τοπικής ιστορίας.

- Συζήτηση για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί περίπατοι στην Πλάκα στο βιβλίο Ο Θεός Διόνυσος και οι Πειρατές (αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ekedisy.gr)

- Οι εκπαιδευόμενοι αναλαμβάνουν να ερευνήσουν και να παρουσιάσουν ο καθένας από ένα δικό του παραμύθι επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα θέματα που συνδέονται με τις τέσσερις γειτονιές της πόλης που θα φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ: παραμύθια της Μικρασίας (Συνοικισμός), παραμύθια της φύσης (Πολύδροσο), παραμύθια των αμπελιών (Κάτω Χαλάνδρι), παραμύθια των νερών (πλατεία Χαλανδρίου).

3η Συνάντηση:

- Παρουσίαση και συζήτηση των παραμυθιών που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι.

- Αναφερόμαστε στην τοπική ιστορία του Χαλανδρίου και δημιουργούμε νέες ιστορίες εμπνευσμένες από αυτήν.

- Δουλεύουμε ομαδικά διαλέγοντας τις καλύτερες ιστορίες και βελτιώνοντάς τες. Συζητάμε το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο Φεστιβάλ Παραμυθιού.


Δράση Β

Δημιουργία παραμυθιών στις σχολικές κοινότητες

α) Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων που έχουν κληθεί να μετέχουν με δράσεις τους στο Φεστιβάλ (1ο, 3ο , 4ο & 9ο Δημοτικό Χαλανδρίου).

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου (4.00 μ.μ. - 6.30 μ.μ.) στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα – στάση Μετρό Ακρόπολη). Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη δημιουργία παραμυθιών μαζί με τα παιδιά, βασισμένων στην ιστορία της κάθε περιοχής του Χαλανδρίου, όπου εστιάζονται οι δράσεις του Φεστιβάλ (Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου). Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο είτε τηλεφωνικά στο 210.6820464 είτε ηλεκτρονικά στο aetopoli@otenet.gr σημειώνοντας «Φεστιβάλ Παραμυθιού: σεμινάριο για εκπαιδευτικούς».

β) Εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου

Με τη στήριξη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων θα υλοποιηθούν εργαστήρια με τη συμμετοχή μαθητών και στόχο τη δημιουργία παραμυθιών βασισμένων στην τοπική ιστορία. Αυτά τα παραμύθια θα παρουσιαστούν σε τέσσερις «βραδιές παραμυθιού» που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Δράση Γ

Παραμυθένιες βόλτες στην πόλη

Ως επιστέγασμα των δράσεων στα σχολεία και της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών για τη δημιουργία παραμυθιών εμπνευσμένων από την τοπική ιστορία θα παρουσιαστεί η δουλειά τους στο ευρύ κοινό.

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ θα απολαύσουμε όλοι μαζί μέσα από την αφήγηση γνωστών παραμυθάδων τα θεματικά παραμύθια που δημιουργήθηκαν στα σχολεία της κάθε γειτονιάς. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Τα παραμύθια της Μικρασίας, Σάββατο 13 Μαΐου – Συνοικισμός

- Τα παραμύθια της φύσης, Κυριακή 14 Μαΐου – Θέατρο Ρεματιάς

- Τα παραμύθια των αμπελιών, Δευτέρα 15 Μαΐου – Κάτω Χαλάνδρι

- Τα παραμύθια των νερών, Τρίτη 16 Μαΐου – Πλατεία Χαλανδρίου

Ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΓΩ": 2η Συνάντηση Λέσχης Ανάγνωσης - Δευτέρα 1η Μαρτίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ

 
 
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην κοπή της πίτας των δύο συλλόγων της περιοχής μας.

Θα γίνει την Κυριακή 19/2/2017 στις 13,30 το μεσημέρι,όπως θα δείτε και στην αφίσα.

Ελπίζω να διασκεδάσουμε,το έχουμε όλοι ανάγκη.Ο χώρος είναι άνετος με πολύ καλό φαγητό.

Επιτρέπονται τα αποκριάτικα, και η ευχάριστη διάθεση είναι απαραίτητη.


Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων

Κέλλυ Δάνου &; Παναγιώτης Πάντος

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ


Τον ΥΠ.ΕΣ. κ. Πάνο Σκουρλέτη, συνάντησε το Προεδρείο της Ένωσης Δημάρχων.
Η συνάντηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. παρουσίασε τις βασικές θέσεις της Ένωσης, για την αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. ενόψει και της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, που προωθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Παράλληλα, το Δ.Σ., ενημέρωσε τον Υπουργό για επείγοντα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους Δημάρχους, όπως το θέμα της χορηγίας, το θέμα των εκλογικών δαπανών και την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από τον Νόμο Κατρούγκαλου ως προς τους αιρετούς και τις συντάξεις τους.

Ο Υπουργός, αφού άκουσε με προσοχή τις «έμπειρες και εμπεριστατωμένες» όπως είπε, προτάσεις, ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας, ότι αμέσως μετά την παράδοση του κειμένου από την Επιτροπή για τον Καλλικράτη, θα υπάρξει διαβούλευση, ώστε στα μέσα του έτους περίπου να προωθηθούν οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Στη διαβούλευση αυτή κάλεσε και την Ένωση να καταθέσει τις ολοκληρωμένες της θέσεις.

WEEΚEND ΜΕ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ LAZY