Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠO ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα) Πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος κ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε για πέντε λεπτά για να συνεννοηθεί με τον Α.Σαμαρά για τον αν η συζήτηση αρχίζει τώρα ή μετά από διακοπή των εργασιών της βουλής για δύο ημέρες.

- Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να αρχίσει η συζήτηση Παρασκευή 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Δείτε την ομιλίαhttp://kinisienergoipolites.blogspot.gr/

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε πριν από λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Κώστας Μανιάτης ο οποίος εξέδωσε σήμερα απαγορευτική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των 7 Κυριακών που ορίζει ο νόμος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανιάτης
 
Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης δήλωσε, μεταξύ άλλων:
 
«για μεγάλο χρονικό διάστημα αναπτύξαμε έναν ειλικρινή, ουσιαστικό και γόνιμο  διάλογο με τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων, τους προέδρους των Επιμελητηρίων, τους Δημάρχους των Δήμων της Π.Ε. του Βόρειου Τομέα Αθηνών, με τα προεδρεία της ΓΣΕΕΒΕ και της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κεντρικός στόχος του διαλόγου ήταν να ληφθεί μια απόφαση η οποία θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς, θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των επαγγελματιών, θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές και θα προστατεύει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, η οποία απειλείται με αφανισμό.

Καταλήξαμε στην απόφαση με την οποία δεν επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, ήτοι στους Δήμους: Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμορφώσεως, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης, Χολαργού – Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ηρακλείου, πέραν των προβλεπόμενων από την παράγραφο 1, του άρθρου 16,  του Ν. 4177/2013 επτά (7) Κυριακών, οι οποίες είναι οι εξής :

α) Η πρώτη Κυριακή των τακτικών εκπτώσεων και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του Ν. 4177/2013. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή.

β) Οι δυο (2) Κυριακές πριν από τη μέρα των Χριστουγέννων.

γ) Η Κυριακή των Βαΐων.

Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω καταστημάτων τις Κυριακές εφαρμόζεται το πλαίσιο ωραρίου του άρθρου 23 του Ν. 2224/1994, το οποίο για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του ανωτέρω άρθρου, όπως αυτό ισχύει.

Η απόφαση μας επιβεβαιώθηκε από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου την προηγούμενη Κυριακή καθώς δεν αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε με τις εκπτώσεις και τον καλό καιρό.

 Η τόνωση της αγοράς και η αναθέρμανση της οικονομίας δεν πρόκειται να έρθουν με ευχολόγια και με κούφια –ανέξοδα λόγια αλλά μέσω της αύξησης της κατανάλωσης  η οποία θα έρθει μόνο όταν υπάρχει αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές.

Με 1,5 εκ. ανέργους, με το 1/3 του πληθυσμού της χώρας στα όρια της φτώχειας, με 29% γενική ανεργία (59% ανεργία στους νέους από 18-25 ετών), με αφαίμαξη των μισθών, με υπερφορολόγηση και με κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων πέραν των 7 Κυριακών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, θα οδηγήσει σε κλείσιμο τη μικρή και μεσαία επιχείρηση που συμβάλει  καθοριστικά στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και την ανασυγκρότηση της χώρας».

 
 
Φώτο από την σημερινή συνέντευξη τύπου.
Την Πλατεία εκπροσώπησαν ο Άγγελος Νταβίας και ο Δημήτρης Λέρτας
 

Όλοι σήμερα στην ΕΡΤ στις 4 μ.μ.

Διαδώστε: Όλοι σήμερα στην ΕΡΤ στις 4 μ.μ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΜΑΤ σήμερα τα ξημερώματα.

- See more at: http://left.gr/news/diadoste-oloi-simera-stin-ert-stis-4-mm#sthash.ruxNdLFq.dpuf

Διαδώστε: Όλοι σήμερα στην ΕΡΤ στις 4 μ.μ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΜΑΤ σήμερα τα ξημερώματα.

- See more at: http://left.gr/news/diadoste-oloi-simera-stin-ert-stis-4-mm#sthash.ruxNdLFq.dpuf
 
Στις 4 μαζευόμαστε στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΓΡΑΨΑΜΕ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΣΥΡΟΥΜΕ!

ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ - ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ - ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ 3,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!

Το οικόπεδο στο Πάτημα 1 (ΟΤ 1111) όπου προβλέπεται να γίνει ο παιδικός σταθμός.

Οι προδιαγραφές για ανέγερση παιδικού σταθμού προβλέπουν  περίπου 10 τ.μ. ανά παιδί.

ΑΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ (και τονίζουμε το περίπου) για 100 παιδιά χρειάζονται περί τα 1000 μέτρα κτίσμα.

Αν υπολογίσουμε ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ, μιλάμε για 1.500.000

Μελέτες, εξοπλισμοί, απρόβλεπτα κλπ;

ΠΟΣΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ;;;

3.200.000;;; 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ::::

Και να σκεφτείτε ότι το κτίριο στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ 
είναι .... ΚΕΝΟ !!!!!!

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Από τούτο εδώ το μικρο blog, προσπαθούμε να μην αναμασάμε κοινοτοπίες ούτε να επαναλαμβάνουμε χιλιωγραμμένες αναλύσεις, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Κάποιος φίλος λέει ότι ο πιο σίγουρο δρόμος προς την ήττα είναι η προσέγγιση όλων των θεμάτων με ιδεολογικούς όρους. Εγώ συμφωνώ με αυτό και αυτό με κάνει αντιδημοφιλή σε εκείνο το τμήμα της αριστεράς που είναι έρμαιο του επιστημονισμού, της σοβαροφάνειας και της σταλινικής ηθικής.

Δεν πειράζει, δεν θα σκάσουμε κιόλας επειδή κάποιοι γουστάρουν περιθώριο.

Άλλωστε η ασφάλεια του περιθωρίου δεν είναι για εμάς. Εμείς είμαστε της ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με τα προβλήματα και αυτό οδηγεί σε επιτυχίες (που είναι ΟΛΟΝΩΝ) και αποτυχίες που είναι μόνο δικές μου. 

ΟΚ! Δεν τρέχει μία. 

Ενώ άμα κάνεις μόνο αναλύσεις τι να πάθεις; Το πολύ πολύ να μην ασχολείται κανείς.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν η συμμετοχή σου στην λήψη απόφασης είναι «καταψηφίζω τα πάντα εξ ορισμού». Πάλι δεν μπορεί να πάθεις τίποτα. Ασφάλεια έναντι κάθε κινδύνου.
Αφού μετά είναι εύκολο, ό,τι και αν γίνει  να λες «α εγώ καταψήφισα» και να είναι όλα καλά. ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Έχεις μόνο τα … «καλά» της συμμετοχής - ενημέρωση, διαπραγμάτευση, PR, ,,,, - όλα καλά.

Αυτά είναι τα καλύτερα παιδιά για τους εξουσιαστές, οι πιο βολικοί «αντίπαλοι» ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.
Γι’ αυτό ΠΟΤΕ δεν ενοχλήθηκαν οι ισχυροί από αυτές τις πρακτικές και τις πριμοδοτούν.

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΔΕΝ ΕΞΕΘΕΣΑΝ τις διαχειριστικές επιλογές και αυτούς που τις κάνουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Και όταν το έκαναν, τo έκαναν μέσω άλλων.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΣΥΣΤΗΜΑ». Την  «αόρατο αρχή» έξω από τα ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ και τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ που είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. Το σύστημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Όσοι λοιπόν «πήγαν σοβαρά κόντρα»  το έκαναν ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ, ΒΙΩΣΙΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
Και γίνανε κόκκινα πανιά, στοχοποιήθηκαν, πέσανε όλοι να τους φάνε.

Διότι τα κονδύλια, ο ΜΠΕΡΝΤΕΣ είναι δουλειά άλλων, κατά το αυτοαποκαλούμενο σύστημα. 
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖEΤΑΙ κατά πώς γουστάρει από το παρασκήνιο.

Αυτά είναι γνωστά παντού. 
Τα ξέρουν όλοι, τα έχουν ζήσει όλοι οι πραγματικοί ανεξάρτητοι πολίτες που ενεπλάκησαν με τα κοινά σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό ακόμα και στην κεντρική πολιτική.
Πριν περάσω στο ψαχνό αυτού του άρθρου επιτρέψτε μου ένα απλό παράδειγμα από την επικαιρότητα στον δήμο μας που κατά την γνώμη μου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ αυτή την στρέβλωσης  που περιγράφω:
Πρόκειται για τα θέματα που «επιλέγονται» να αναδειχτούν από όλες τις πλευρές του τοπικού πολιτικού παιχνιδιού:

ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και πλέον οι πολίτες δεν είναι ούτε κουτοί, ούτε αψίλιαστοι.

Και όταν λέω να «αναδειχθούν» εννοώ να επιλεγούν ώστε να εξαντληθούν σε αυτά, τα ΝΟΜΙΜΑ όπλα που έχουν (κυρίως οι αντιπολιτευόμενοι και οι κοινωνικοί θεσμοί - πχ εμπορικός σύλλογος - lol), ώστε να επιχειρηθεί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ επιλογών, με την οικοδόμηση κατάλληλων κοινωνικών συμμαχιών και να αναγκαστεί η πλευρά της συμπολίτευσης να είναι περισσότερο προσεκτική στις επιλογές της και να κάνει πιο σόφρωνα διαχείριση.

Τα θέματα που «σηκώνει» η κάθε πλευρά μπορείτε να τα δείτε στα sites, blogs, προφίλ κοινωνικών δικτύων κλπ των κεντρικών προσώπων του δήμου. (βλέπετε αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο βοηθάει πολύ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ.)

Και αν αυτό είναι ΚΑΚΟ για τον πολίτη που είναι ΙΔΙΩΤΗΣ, για τους ενεργούς πολίτες, για όσους επιλέγουν και διεκδικούν να έχουν ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ, είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω απλά ως παράδειγμα για τον ισχυρισμό μου το θέμα της ανέγερσης του Χρυσού Παιδικού Σταθμού που αναδείξαμε.


Θα πέσουν 3 μύρια 200 χιλιάρικα για να χτιστεί κτίριο παιδικού σταθμού 400 μέτρα μακριά από το κτίριο του Κουρτέση που είναι άδειο γιατί έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί που στεγάζονταν εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων!!!!

Οι αποφάσεις ελήφθησαν, η σύμβαση υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο!

Και μόλις πέσει ο μπερντές και μοιραστεί η πίτα, το κτίριο που θα φτιαχτεί θα είναι άδειο αφού δεν θα υπάρχει και γι’ αυτό προσωπικό να λειτουργήσει παιδικό σταθμό.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;;
Διαβάσετε τίποτε πουθενά αλλού;;
Ακούσατε;; Σας είπε κανείς τίποτα;;

Δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ και κυρίως οι «ΘΕΣΜΙΚΟΙ» αντιπολιτευόμενοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει θέμα να κάνουν μια δήλωση, να γράψουν ένα κείμενο, να αναδημοσιεύσουν έστω αυτό που αναδείξαμε για να ενημερωθείτε;

(Ή να κάνουν μια προσφυγή, αφού έχουν το δικαίωμα, αλλά ας μην το χοντραίνουμε πολύ).

ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ;;;
Ποια σκοπιμότητα ή ποια πολιτική επιβάλλει αυτή την σιωπή;

Αυτό λοιπόν που κάνουμε εμείς είναι «αντιθεσμική, αντισυστεμική αντιπολίτευση» και δεν επιτρέπεται από το «σύστημά τους. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ.

Περίπου γίνεσαι κάτι σαν ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ άμα τα λες αυτά. Και «λοκάρεσε» μέχρι εξοντώσεως.

Αλλά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ», ανεξάρτητα από το κομματικό μαντρί που αυτή την εκφράζει.
Αλλά δεν είμαστε ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ γιατί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ. Στο κόλπο που στήθηκε – και στο Χαλάνδρι – αρκετά πίσω στον χρόνο (δεν είναι της ώρας).

Βλέπετε εμείς ήμασταν με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ – που λέει ένας φίλος, υψηλόβαθμος πολιτικός – και όχι με τον ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟ και την ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ δηλαδή με τις χρηματιστηριακές, τραπεζικές φούσκες και τα παιχνίδια τους. (αυτό είναι ανάλυση μεγάλη, άλλη ώρα θα την κάνουμε).
Και εμείς είμαστε με το ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Με την ανοικτή λειτουργία των θεσμικών οργάνων, τον δημοκρατικό προγραμματισμό στην κατανομή των κονδυλίων, τον δημόσιο έλεγχο στην διαχείρισή τους και την κοινωνική λογοδοσία και εναλλαγή των αιρετών. (ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ).

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ «ΑΟΡΑΤΕΣ ΑΡΧΕΣ», «ΣΩΤΗΡΕΣ» και ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ.

Αν θέλει ο λαός να σωθεί και να μας σώσει όλους μαζί θα το κάνει. Με αυτή την φιλοσοφία έχουμε πορευτεί, με αυτή πορευόμαστε. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ έγινε στο Χαλάνδρι και φτάσαμε σε τέτοια ΑΚΡΑΙΑ επίπεδα σιωπής;;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ, ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ, ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, αλλά θα κάνουμε πάλι την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ να πούμε ανοικτά και δημόσια ότι λέτε όλοι στα καφέ:

ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Μιλάμε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ, μιλάμε για την απόλυτη ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Και καλούμε ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ να μας αντιπαρατεθεί ανοικτά και δημόσια.

Και καλούμε όποιον συμφωνεί ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΙΜΒΙΒΑΣΤΟΥ στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών (και υιών και συζύγων), όπως γίνεται στα βουλευτικά ψηφοδελτια. 
Διότι αυτοί που απλά μιλούν για την «ηθική αξιολόγηση» τέτοιων επιλογών πρέπει να διδαχτούν από το παράδειγμα του Χαλανδρίου. Η ΗΘΙΚΗ δεν λύνει τα πολιτικά ζητήματα γιατί είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. Και η ηθική των καβαλημένων εξουσιαστών δεν αναγνωρίζει όρια και πλαίσια, πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των πολλαπλασιασμό των ακινήτων στο Ε9. Φτάνουν να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της κοινωνίας που - υποτίθεται ότι καλούνται να υπηρετήσουν - για να επιβάλλουν το καθεστώς τους.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ, ειδικά μετά το 1998, την εποχή που άρχισε το μεγάλο πάρτυ και η καμαρίλα μετά την εκλογή δημάρχου με 1 ψήφο και τα αλλεπάλληλα παρασκηνιακά deals μεταξύ αντιπάλων και "αντιπάλων";

Όλα τα πολιτικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ένιωθαν και νιώθουν ίσως ακόμα, την απειλή από πιθανό ΕΚΒΙΑΣΜΟ με χρήση του υπέρτατου μηχανισμού του κράτους διαχρονικά: ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ!

Όποιος δεν ένιωσε ή δε νιώθει αυτή την απειλή ή την υπερβαίνει είναι ΤΡΕΛΟΣ!

Το ΠΑΣΟΚ που έκανε – καταρχήν - την πολιτική  επιλογή να διαπλέξει την ΔΟΥ με τον δήμο (κάνοντας βέβαια και deals με την άλλη πλευρά – αυτά όμως αργότερα) επέδειξε τέτοια φασίζουσα συμπεριφορά σε όσους δεν εντάχθηκαν στο deal, που μπροστά του ο Παναγιώταρος είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.

Τα τοπικά στελέχη αξιολογήθηκαν με βάση τον βαθμό υπακοής και οσφυοκαμψίας. Και οι συμμαχίες δομήθηκαν με ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. «Κάτσε καλά γιατί υπάρχει και η εφορία».

«Χρωστάς στην εφορία; Έχεις αδήλωτα εισοδήματα; Θες να κάνεις έναρξη μιας μικροεπιχείρησης, παίζει να σου βρουν ότι λείπει κάννα χιλιάρικο μείον σε αυτά που μπορείς να δικαιολογήσεις για κάποια αγορά που έκανες; Χρειάζεσαι ρύθμιση στην καταβολή των φόρων;
ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Δεν μας ψηφίζεις; Θα σου βρούμε ότι ξέχασες να φέρεις πιστοποιητικό θανάτου της προγιαγιάς σου και θα σε καθυστερήσουμε να ανοίξεις μαγαζί μέχρι να βαρεθείς. Έρχεσαι μαζί μας; Απολαμβάνεις ειδικές διαδικασίες fast truck με θεώρηση βιβλίων με fax από το σπίτι ή από τον Πειραιά."

Η ισορροπία στην πόλη βγήκε, έχοντας όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους αυτή την μικρή …. λεπτομέρεια.
Και τους έγινε σαφές ότι «είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ».

ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΙΑΖΕ ΟΛΑ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ!

«Και άμα ο τρελός ξαναβγεί στο μεϊντάνι;» ήταν και είναι όλο το άγχος του κονκλάβιου (για το οποίο κονκλάβιο - πότε στήθηκε, πώς, ποιοι συμμετέχουν - θα μιλήσουμε άλλη φορά).

ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ! ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ.

«Θα σου γ@μήσουμε όλο το γενεολογικό δέντρο» μου είπε πριν καιρό ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ που θέλει να παίξει ρόλο στην πόλη, αντικαθιστώντας τον ρόλο του … καμένου πλέον, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι δεν τους αρκεί να χτυπάνε εμένα αλλά θα στρέψουν την "σοσιαλιστική τους"  δράση  σε όλο μου το σόι.
Τηλεφωνικά διότι ως γνωστόν είναι όλοι τους caumme il faut και "κύριοι" ενώ εγώ είμαι γνωστός βρωμόστομος και Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ EN FACE!
(Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι του έδειξα τον Λυκαβηττό για να πάρει φόρα με την όπισθεν και βγήκα στο μεϊντάνι).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ KATA ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!
Η διαπλοκή του Δήμου με την ΔΟΥ!
Το «κράτημα» των πολιτικών αντιπάλων.

Το «πολιτικό κράτημα» όλων των πολιτών μέσα από ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ πρέπει να μένουν ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ και να ρυθμίζονται όπως ο νόμος καθορίζει και χωρίς να μπορεί ο κάθε ΠΑΠΑΡΑΣ να επικαλείται για ψηφοθηρικούς λόγους αν χρωστάς, αν πάει καλά η δουλειά σου, αν στραβοπήδηξες κλπ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ» - όπως μου είπε φίλος – για να προτάξεις την ιδεολογία σου, να την κάνεις στάση ζωής και να πεις ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ και ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.

Φτάσανε ακόμα και στον άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό της τοπικής αγοράς και των ελεύθερων επαγγελματιών που καλούνται να ενημερωθούν για την περαίωση από τον … υποψήφιο δήμαρχο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και μάλιστα στο κατάστημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, στέλεχος του αντιπάλου του. 
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ. Αν δεν έρθεις κοντά (ΑΝΔΡΕΑΣΗΣ) σε έφαε το μαύρο φίδι.

ΑΥΤΗ TΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, βρίσκει κανείς σε διάφορες Αφρικανικές φυλές (ΖΟΥΑΒΟΪ, ΚΑΒΤΛΟΪ κλπ) καθώς και στις φυλές εκεί στα νησιά του Ειρηνικού όπου έχουν ακόμα ΦΥΛΑΡΧΟ (Βόρνεο, Παπαούα Νέα Γουινέα, Σουμάτρα κλπ) αλλά δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκά κράτη.

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ή Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι κατά την γνώμη μου αυτό που πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις στην πόλη μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η τοπική κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ από αυτά τα δεσμά, παράλληλα βέβαια και ως συνέχεια του αγώνα για την απεμπλοκή από τα δεσμά των δανειστών και του μνημονίου.
Πρέπει να αναζητήσει να επανέλθει Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ στο προσκήνιο, χωρίς να κρέμεται ο πέλεκυς μιας ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ και ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ που δεν ζητά – όπως είναι λογικό – να ΠΕΙΣΕΙ τους πολίτες αλλά τους ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ή ΑΜΕΣΑ.
Μιας ΕΛΙΤ που αξιώνει απίστευτα προνόμια για τον εαυτό της όπως ακόμα και την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, όταν είναι για την πάρτη της, όπως ισχύει για κάποιους που εμμένουν στην  άρνησή τους να μας δείξουν – ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ – τι περιουσία έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και πώς, αναρτώντας το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους στο διαδίκτυο.

Μια ΕΛΙΤ που προστατεύει, αν δεν προκαλεί, ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ δημοτικών υπαλλήλων με ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ζητήματα που έχουμε αναδείξει και θα αναδείξουμε και στο μέλλον, παρά τις συνεχείς ΑΠΕΙΛΕΣ που φτάνουν ακόμα και σε απειλές δολοφονίας.

Μιας ΕΛΙΤ που τώρα που νιώθει ότι σβήνει γίνεται ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ και μεταλλάσσεται ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Καλούμε σήμερα όλους όσους νιώθουν ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί και έχει κοστίσει ΠΟΛΥ σε πολλούς πολίτες του Χαλανδρίου, να αντιληφθούν ότι ακόμα και η ανοχή που προσφέρουν σε αυτές τις πρακτικές, κάποια στιγμή τους μετατρέπει από απλούς παρατηρητές σε συνενόχους.

Ήδη τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες μέρες – ύστερα από πίεση που ασκήθηκε από τον τύπο -  μιλούν εύγλωττα.

Και πιο εύγλωττα μιλούν εκείνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των υπόχρεων από το νόμο. Η ασπίδα προστασίας πέφτει καθημερινά με την συμμόρφωση όλο και περισσότερων που αργά ή γρήγορα θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ταυτίζονται απλά και μόνο γιατί αυτό τους βολεύει μικροπολιτικά.

Τον λόγο για την εφαρμογή του νόμου έχουν οι δικαστικές αρχές, όχι εμείς. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ και η κατάθεση γνώμης και ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ η αντιποίηση αρχής ή ο εκβιασμός και εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε σε τίποτα από τα δύο, όσο και αν περιμένουν.

Τον λόγο για την εξομάλυνση αυτής της άρρωστης κατάστασης στην τοπική κοινωνία με την ουσιαστική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, με την συνταξιοδότηση καθεστωτικών  δημοτικών παραγόντων που  είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση διοικούν ως ΠΑΡΕΑ τον δήμο κοντά στα 30 χρόνια και ανακυκλώνονται από την δεκαετία του 80, τον έχετε εσείς αναγνώστες μου. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.

Και το κάναμε ήδη προτείνοντας σε όλε τις πλευρές ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΤΙΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στην τοπική κοινωνία.
(ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ).
Μένει σε όλους να τοποθετηθούν.

Εμείς το κάνουμε καθημερινά.
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΜε ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου Πηγή: Με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου

Με νέο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα τελευταία «μαγειρέματα» στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ψηφιστεί ως τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι βασικές πρόνοιες του νέου νόμου, όπως τον οριστικοποίησε ομάδα ειδικών του υπ. Εσωτερικών και της Συγγρού, είναι οι εξής:
Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν διαθέτουν το 42% των ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν συγκεντρώνει το ποσοστό αυτό, τότε θα γίνονται νέες εκλογές, την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον πρώτο γύρο.
Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Με το ένα οι πολίτες θα επιλέγουν δήμαρχο και με το άλλο τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας τους που δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την ίδια παράταξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.
Οι εκλεγέντες δήμαρχοι θα διαθέτουν απαραιτήτως και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων. Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος που αναδείχθηκε νικητής των εκλογών, δεν διαθέτει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων θα την αποκτά ως εξής: Θα καταλαμβάνουν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του δικού του συνδυασμού μέχρι ο αριθμός τους να είναι πλειοψηφικός και αντίστοιχα δεν θα εκλέγονται οι τελευταίοι της λίστας των παρατάξεων που μειοψήφησαν. Ενα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: Αν π.χ. σε ένα 31μελές συμβούλιο (συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου) ο νικητής δήμαρχος δεν εκλέξει 15 συμβούλους την πρώτη Κυριακή, αλλά 12, τότε θα εκλέγονται οι 3 που του λείπουν από τους επιλαχόντες της παράταξής του που κατετάγησαν μετά τον 30ό. Και παράλληλα δεν θα εκλέγονται οι 3 τελευταίοι της λίστας από τις μειοψηφούσες παρατάξεις.
Μπαίνει για πρώτη φορά όριο εκλογής (5%). Αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν συγκεντρώσουν αυτό το ποσοστό την πρώτη Κυριακή, δεν θα εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο ούτε οι ίδιοι ούτε οι σύμβουλοί τους, ακόμη κι αν έχουν περισσότερες ψήφους από συνυποψηφίους τους άλλων παρατάξεων. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, δηλαδή το να βάζει κάποιος υποψηφιότητα χωρίς να ανήκει σε συνδυασμό δημάρχου.

Αρχική πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου να μην σχετίζεται καθόλου με το ποσοστό του εκλεγέντος δημάρχου. Ωστόσο, φαίνεται ότι υποχωρεί από αυτή τη θέση σε μια προσπάθεια το σχέδιο να γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, και πάλι οι αλλαγές που προωθούνται είναι αμφίβολο αν θα γίνουν αποδεκτές από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα για τις περιφερειακές εκλογές.
iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Είναι απίστευτοι υποκριτές. Μοίρασαν στην αρχή καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς με "άξιους", "ανεξάρτητους" υποψήφιους εκτός κομμάτων και καταλήγουν σε ένα σύστημα που το μόνο που διαφέρει από το προηγούμενο είναι ότι δίνει την δυνατότητα στους ψηφοφόρους της μιας παράταξης να καθορίζουν ποιοι θα εκλεγούν από την άλλη, ενώ εξαφανίζει τις μικρές ανεξάρτητες παρατάξεις.

Μέρες μνημονιακού "γύψου"-Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ (διαρκής ενημέρωση)

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ
Μέρες μνημονιακού "γύψου"... Άγρια χαράματα, λίγο μετά τις 4:30, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.Το κτίριο εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης οδηγείται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ.


Τα τελευταία λεπτά της ελληνικής ραδιοφωνίας, η ώρα της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ: «Καλημέρα Μεσαίωνα»

Μπροστά στην είσοδο του ραδιομεγάρου στη Μεσογείων μεγαλώνει με την ώρα η συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν το λαό της Αθήνας να κατέβει μαζικά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να φιμωθεί!

Δημήτρης Βίτσας πριν λίγο στο Κόκκινο: Μπήκαν στην ΕΡΤ νύχτα, να τους διώξουμε από την κυβέρνηση μέρα μεσημέρι.Η φωτογραφία από τον Δρομογράφο, κατά τις 6 π.μ.

Οι εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

6:12 πμ: Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους συγκεντρωμένους μπροστά στο ραδιομέγαρο.

6:15: Πέφτουν χημικά και τα ΜΑΤ απωθούν τον κόσμο προς την πλατεία της Αγ .Παρασκευής

6:18: Tα ΜΑΤ χτυπάνε κόσμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

6:24: Συνεχίζεται η απώθηση των διαδηλωτών της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ

6:26: Τα ΜΑΤ χρύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

6:29: Στρατούλης: Όλοι στην ΕΡΤ!

6:40: Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ.6.43: Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με τα ΜΑΤ μπροστά από την ΕΡΤ

6.45 π.μ.: Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων είναι κλειστά.

Συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος των εργαζομένων της ΕΤ3 στο ertopen.com

6:50: Στο Κόκκινο 105,5 διαρκής ενημέρωση για την εισβολή στην ΕΡΤ με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

6.57: Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να μπει στο χώρο που πλέον εχουν καταλάβει τα ΜΑΤ.

7.00: Οι ορδές των ΜΑΤ στη λεωφ. Μεσογείων ενάντια στους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους:7.01: «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι. Ο Δ. Στρατούλης έκανε λόγο για«μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση. «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων

Δείτε το πρόγραμμα της ΕΤ3

7.10: "Απολύστε τον Σαμαρά όχι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ"Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με το πλακάτ μπροστά από τα ΜΑΤ.

7:11 Ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

7.19: Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

7.23: Η ΔΤ δεν μεταδίδει τίποτε σχετικό με την εκκένωση της ΕΡΤ.

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την άνοδο της Μεσογείων από το ύψος του σούπερ μάρκετ πριν το Ραδιομέγαρο, έχοντας απωθήσει τους συγκεντρωμένους ως την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

7.26: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα 24ωρη πανεργατική απεργία. Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου τώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ζητώντας να μπουν μέσα στο Ραδιομέγαρο. Φόβοι από τους εργαζόμενους για το τι μπορεί να συμβεί κατά την «καταμέτρηση» μηχανημάτων και υλικού.http://left.gr