Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να τεθούν στην Καγκελάριο Μέρκελ, τα ζητήματα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου


Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα, είναι μία πρώτης τάξεως αφορμή να ξανατεθεί επί τάπητος, τόσο το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων όσο και το ζήτημα του κατοχικού δανείου.

Όπως είναι γνωστό, η καγκελάριος Μέρκελ, θα συναντήσει διαδοχικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Πράσινο Κίνημα ζητά και από τους τρεις να θέσουν, μετ΄ επιτάσεως, στην ατζέντα των συνομιλιών το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Εξ άλλου, μία δρομολόγηση της λύσης, του δίκαιου αυτού αιτήματος, θα δώσει θετικά μηνύματα προς τις Αγορές.

Για το θέμα αυτό, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, έκανε την εξής δήλωση: «Είναι, επιτέλους, η ώρα να ξεκινήσει, ουσιαστικά, η δρομολόγηση της επίλυσης του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, καθώς αποτελούν ηθική αλλά και οικονομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Ειδικά, στην Ελλάδα του σήμερα, στη μετά μνημονίων εποχή, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
Η λύση των ζητημάτων αυτών θα αποκαταστήσει το κοινό «περί δικαίου» αίσθημα, σε μια δημοκρατική Ευρώπη που το Δίκαιο και η Αλληλεγγύη πρέπει να αποτελούν θεμέλιο λίθο του πολιτισμού της».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ της Καγγελαρίου ΑΓΚΕΛΑΣ ΜΕΡΚΕΛ στην Αθήνα και την κατάπτυστη «Συμφωνία των Πρεσπών»


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


«Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα σφραγίζει την βάσιμη εκτίμηση της ισχυρής παρέμβασης του Διεθνούς παράγοντα, (Η.Π.Α, Γερμανίας) για την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία θα προστεθεί ένα ακόμα «ακάνθινο στεφάνι» στον Ελληνισμό.

«Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άνγκελα Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel». Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας, αυτής, καταφθάνει στη χώρα μας, η καγγελάριος Μέρκελ , ως υψηλός «τοποτηρητής» της «αποικίας χρέους», για να εκφράσει την στήριξη της, τόσο στην Συμφωνία, όσο και στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα που την υλοποιεί εργολαβικώς.

Με την «Συμφωνία των Πρεσπών», πέραν της παραχώρησης στους Σκοπιανούς του ονόματος της Μακεδονίας, που αποτελεί πηγή αλυτρωτισμού, η Ελληνική πλευρά παραχώρησε –αναγνώρισε πέραν κάθε ακραίας επιδίωξης των Σκοπιανών «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», υπονομεύοντας έτσι μακροπρόθεσμα την ίδια την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Ελλάδας.

Προκειμένου να μην παραχωρηθούν τα παραπάνω και όσα άλλα ανιστόρητα και επικίνδυνα περιλαμβάνονται στην συμφωνία αυτή, αρμόδιος να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ είναι μόνο ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, και όχι μια παραπαίουσα Κυβέρνηση.

Στο όνομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την έγκριση ή ΟΧΙ, της εν λόγω Συμφωνίας

«Πρωτοβουλία 14ης Μάη»

"Επιτροπή για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών"ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα αποτελεί κορύφωση των παρεμβάσεων που επιχειρεί απροκάλυπτα ο διεθνής παράγοντας, δια του ευρωϊερατείου, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, προκειμένου να επιβάλει στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σέρνει την Ελλάδα, ως κράτος χειραγωγούμενο, να υπογράψει μια συμφωνία που απειλεί να επισφραγίσει μια επαίσχυντη υποχώρηση απέναντι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και να «βαλκανοποιήσει» σε μόνιμη βάση τη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα την αναστολή της μείωσης των συντάξεων και ολιγόμηνες καθυστερήσεις στην εφαρμογή επαχθών μνημονιακών δεσμεύσεων. Θέλοντας να τη φέρει άμεσα στην ελληνική Βουλή για κύρωση, μεθοδεύει τετελεσμένα που θέτουν κίνδυνο το μέλλον της χώρας και διχάζουν τον λαό, ενώ επιδίδεται σε αήθεις συναλλαγές στη Βουλή για να εξασφαλίσει την ευτελή πλειοψηφία των 151 βουλευτικών ψήφων.

Ήδη ο Ζάεφ δίνει ρεσιτάλ «ψευδομακεδονισμού» αξιοποιώντας την αναγνώριση γλώσσας και υπηκοότητας που του παραχώρησε η Ελλάδα και προετοιμάζει την έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων διαβατηρίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Κάτι που αποτελεί προάγγελο για το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον σε σχέση με το ίδιο το όνομα των Σκοπίων ως «Μακεδονίας».

Για την ολοκλήρωση και επιστασία αυτών των διαδικασιών έρχεται στην Ελλάδα η κα Μέρκελ, η οποία κομίζει έναν διπλωματικό μποναμά όμοιο σε καταστροφικότητα με τις οικονομικές πολιτικές που μας επέβαλε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Και η παρουσία της δεν συνδέεται μόνο με τη στήριξη μιας κυβέρνησης την οποία και χειραγωγεί, αλλά αποσκοπεί και στην πίεση στα υπόλοιπα κόμματα, βουλευτές και θεσμούς, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επικύρωση της συμφωνίας, υποχρεώνοντας την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να προβάλουν συμβολική και μόνο αντίδραση.

Ο ελληνικός λαός, όμως, θα συνεχίσει να κινητοποιείται μαζικά απέναντι σε εκείνους που είναι έτοιμοι να παραδώσουν τις τύχες αυτής της χώρας, την ιστορία, την ταυτότητα, και την ακεραιότητά της. Απέναντι στους εκβιασμούς Μέρκελ, Αμερικανών και ΝΑΤΟ, διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για την κύρωση ή όχι αυτής της συμφωνίας με δημοψήφισμα. Και δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συμφωνίας και να μη παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες.


ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Επιτροπή για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αθήνα 8 Ιανουαρίου 2019

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει το Χαλάνδρι με την Λούλα Καρατζά που θα ηγηθεί της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει λοιπόν να είναι μια ακυρωμένη δημοτική παράταξη όταν το δημοτικό συμβούλιο θα συζητάει για το μεγαλύτερο θέμα της πόλης ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ στο σχέδιο, αφού η Λούλα Καρατζά θα φεύγει από το συμβούλιο γιατί πήρε οικοπεδάκι.

Η Καρατζά έλεγε δεξιά και αριστερά ότι θα αποχωρήσει.
Μάλιστα κάποιοι την πίστευαν κιόλας.

Δεν την ξέρουν καλά και την πιστεύουν.
Εκτός αν απλά έκαναν ότι την πιστεύουν για να την προστατεύσουν, αφού έχουν υποχρέωση να προστατέψουν το γαλαζοπρασινολουλακί σύστημα στο Χαλάνδρι.

Η Καρατζά δεν μπορούσε να αφήσει χωρίς "ιδεολογική καθοδήγηση" το γαλαζοπρασινολουλακί κατεστημένο του δήμου ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από αυτό.

Και εξηγούμαστε: Όταν η υπόθεση της δωροληψίας από τον Κουράση, η συμφωνία των γραμματίων Ιωνά βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας, όταν η μήνυση Κουράση στον Νταβία για την οποία η Καρατζά κατέθεσε ό,τι είδε στον ύπνο της και όχι ό,τι έγινε, μπορεί να μπει στο αρχείο, όταν για άλλη μεγάλη υπόθεση που αφορά το τρίτο σκέλους, την πράσινη κορυφή του τριγώνου των Γαλζοπρασινολουλακί προσφάτως η άσκηση ποινικής δίωξης μετατράπηκε από "κατά παντός υπευθύνου"  σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων - ενός υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου και του πατέρα ενός πρώην δημοτικού συμβούλου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τότε η Καρατζά οφείλει να συνεχίζει.

ΟΛΟΙΜΑΖΙ πρέπει να υπερασπιστούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους που είναι σε κίνδυνο.

Η μάχη θα είναι ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ.

Είμαστε εμείς και απέναντι δωρολήπτες, οικοπεδούχοι, οικοπεδοφάγοι, υπόδικοι, πλυντήρια, συκοφάντες,

Και κάποιοι που παριστάνουν τους κυανόκρανους θέλοντας να βρουν λύση ίσων αποστάσεων.
Δεν γίνεται αυτό. Δεν γίνεται να σβηστεί το παρελθόν με μια μονοκοντυλιά.

Εσύ με ποιους θα είσαι; 

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "Il conformista" του Bernardo Bertolucci, Πέμπτη 10/1 και ώρα 20:30

 
 
Στο Cine ΑΡΓΩ, το 2019 μας βρήκε έτοιμους να ανοίξουμε πανιά για νέες θάλασσες,
γεμάτοι κινηματογραφικές εμπειρίες και εικόνες από τη χρονιά που πέρασε!
Σας προσκαλούμε αυτή την Πέμπτη 10/1 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων),
να θυμηθούμε και να τιμήσουμε ένα σπάνιο σκηνοθέτη, έναν άνθρωπο του κινηματογράφου
που μπορεί να τον χάσαμε από πλήρωμα, πάντα όμως θα συνοδεύει το καράβι μας με τις ταινίες του,
το μεγάλο Bernardo Bertolucci,
με την προβολή του αριστουργήματός του

"Il conformista"
(Ο κονφορμίστας)

Παραγωγή: Ιταλία, Γαλλία, Δ.Γερμανία - 1970
Σκηνοθεσία: Bernardo Bertolucci
Σενάριο: Bernardo Bertolucci, βασισμένο στο βιβλίο του Alberto Moravia
Πρωταγωνιστούν: Jean-Louis Trintignant, Stefania Sandrelli, Gastone Moschin,
Enzo Tarascio, Fosco Giachetti, Yvonne Sanson
Μουσική: Georges Delerue
Φωτογραφία: Vittorio Storaro
Κοστούμια: Gitt Magrini
Διάρκεια: 113'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ