Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ρεπορτάζ σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής στο Χαλάνδρι από τον ΣΚΑΙ (Video) κατά την Αυγή

Αναδημοσιέυουμε το άρθρο της συντοπίτισσάς μας αρθρογράφου της ΑΥΓΗΣ για το θέμα των παιδικών χαρών και την σκοπιμότητα της παρουσίασης του θέματος από τον ΣΚΑΪ γιατί θα το χρειαστούμε τις επόμενες μέρες, που θα ασχοληθούμε με το θέμα των παιδικών χαρών και θέλουμε να έχει διαβάσει ο αναγνώστης της Πλατείας την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος από την κα Μπρέγιαννη.

Αλλά κρατείστε και καμιά γάτα στα συμπεράσματά σας ...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ:

Ρεπορτάζ σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής στο Χαλάνδρι από τον ΣΚΑΙ (Video)Εικόνες εγκατάλειψης, εικόνες μιας πικρής αλήθειας που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Χαλανδρίου απόρροια της αναλγησίας και της έλλειψης οποιασδήποτε βούλησης επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας από τις αδιάφορες διοικήσεις που ευτυχώς πλέον είναι παρελθόν για το Δ. Χαλανδρίου. Μαρτυρούν όμως από την άλλη, τη σοβαρότητα των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, μόλις ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βέβαια δεν είχε αυτό το στόχο, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο νέο δήμαρχο Χαλανδρίου, σε μια προσπάθεια σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής με βάση το ρεπορτάζ της εκπομπής "Τώρα" στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου.

Όπως φαίνεται και στο συνοδευτικό βίντεο, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ως "πλακόστρωτο" στο οποίο πέφτουν τα παιδιά παίζοντας στην τσουλήθρα, ο τάπητας που μπαίνει στις παιδικές χαρές. Να σημειωθεί δε ότι η άμμος που αναφέρει η δημοσιογράφος απαγορεύεται στις παιδικές χαρές για να μην την επισκέπτονται τα διάφορα περαστικά ή μη ζωάκια.

Οι καταγγελίες των περιοίκων που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, είναι ανύπαρκτες, τουλάχιστον στο χρόνο που έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, όπως πληροφορηθήκαμε μετά από σχετική ερώτηση της"Α".

Επίσης σε όλο το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ούτε λέξη ότι πρόκειται για χρόνια κατάσταση και δεν αφορά μία παιδική χαρά, αλλά σχεδόν όλες. Μια εικόνα που μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο, την πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Χαλανδρίου, από τις προηγούμενες διοικήσεις και ειδικά του απερχόμενου δημάρχου Γ. Κουράση που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και για την οποία δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται η νέα διοίκηση που μόλις πριν 8 μέρες όρισε τα όργανά της.

Να θέσουμε μια απλή και ευσύνοπτη ερώτηση, γιατί ο ΣΚΑΙ και οι "ανώνυμοι γονείς" δεν κατήγγειλαν τόσα χρόνια την κατάσταση στις παιδικές χαρές στο Χαλάνδρι όταν οι δήμαρχοι ήταν της ΝΔ?

Γιατί ανακάλυψαν σήμερα, αυτή την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί χρόνια και παρά τις καταγγελίες, τόσο στο Δημ. Συμβούλιο όσο και κρούσεων στους απερχόμενους αντιδημάρχους, δεν είχε γίνει το παραμικρό, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς.

Γιατί, τέλος, δεν ζητήθηκε η άποψη της σημερινής δημοτικής αρχής από το ΣΚΑΙ, όπως απαιτεί άλλωστε η πληρότητα και όπως επιτάσσει η όποια αντικειμενικότητα διεκδικεί το ρεπορτάζ;

Άμεση ήταν η αντίδραση εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής, ενδεικτική της ετοιμότητας που επέδειξε και της σημασίας που δίνει στα καθημερινά προβλήματα του δημοτών του Χαλανδρίου. Ο νέος αντιδήμαρχος υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Γερολυμάτος, δήλωσε στην ΑΥΓΗ:
"Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι μία από τις 27 που έχουν ξεκινήσει έλεγχοι μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας ελέγχου των παιδικών χαρών, από το Υπ. Εσωτερικών. Έχει γίνει έλεγχος σε 9 από αυτές, μία από τις οποίες και η συγκεκριμένη και έχει ήδη βγει κωδικός, που αφορά την άμεση επισκευή τους, συνολικού κόστος 23.800 ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί.
Επιπλέον για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δ. Χαλανδρίου έχει δρομολογηθεί η πλήρη επισκευή τους με συνολικό κόστος 800.000 ευρώ, που και αυτό έχει εγκριθεί. 10 παιδικές χαρές δεν περιλαμβάνονται στην δικαιοδοσία του Δ. Χαλανδρίου, οπότε εκεί η δημοτική αρχή δεν βλέπει πως μπορεί να παρέμβει."

Σύμφωνα με τελευταίες μας πληροφορίες, το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βασίστηκε σε δημοσίευμα του newpost (14/9) στο οποίο υπήρξε καταγγελία μητέρας, κατοίκου της περιοχής. Σε επικοινωνία μαζί μας, η ίδια ανέφερε ότι είχε παραπονεθεί για το θέμα πριν 10 ημέρες στο δήμο (πριν αναλάβουν δηλαδή τα καθήκοντά τους οι νέοι αντιδήμαρχοι) και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το πρόβλημα "κληροδοτήθηκε" στη νέα δημοτική αρχή.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δ. Αμαρουσίου: Ζητά από την Περιφέρεια Αττικής τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικής μελέτης


Την κατεπείγουσα έγκριση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής της μελέτης Πολυδρόσου για την οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, ζητά η Διοίκηση του Δήμου με αφορμή τις πλημμύρες των ημερών.

Με αφορμή τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου, με επίκεντρο την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά στις παρακάτω επισημάνσεις και διεκδικήσεις από την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας κατ’ επείγοντα χαρακτήρα στην έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για την περιοχή Πολυδρόσου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, έχουν ολοκληρώσει μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων για συνολικά δέκα περιοχές του Δήμου.

Για τις τρεις από αυτές έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Για τις υπόλοιπες επτά αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και η μελέτη για την περιοχή Πολυδρόσου, που θα δώσει οριστική λύση σε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που παρατηρούνται στις γειτονιές Πολυδρόσου και Παραδείσου και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Η συγκεκριμένη μελέτη δεν συνδέεται με τη διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς που επίσης, έπειτα από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος μετά και τις εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καλεί τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής κατά προτεραιότητα να προχωρήσει στην έγκριση της χρηματοδότησης των μελετών των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πλημμυρικό πρόβλημα αλλά στο και κυκλοφοριακό που παρατηρείται στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου.

http://www.aftodioikisi.gr

Οργάνωση η Αρχή των πάντωνΌχι αυτό που είδαν τα μάτια μας χτες δεν ήταν τυχαίο, είναι προϊόν προγραμματισμού.

Γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει σε επίπεδα οργάνωσης, και όχι μόνο είναι πλέον μια ομάδα η οποία χτίζεται συνεχώς πάνω σε μια ξεκάθαρη ποδοσφαιρική λογική.

Σε καίρια διοικητικά πόστα υπάρχουν άνθρωποι που το ξέρουν το αντικείμενο, π.χ. ο αθλητικός διευθυντής Πιέρ Ισά, αποδεικνύεται στην πράξη πως δουλεύει καθημερινά για να κρατήσει την εύρυθμη λειτουργία ενός ζωντανού οργανισμού γιατί οι ομάδες, είναι κάτι τέτοιο και το κάνει καλά.

Εμφανίζεται μια ομάδα μετά τις πωλήσεις βασικών παικτών από τον κορμό της, να της λείπει μεν το ελληνικό στοιχείο αυτό που θέλει κάθε οπαδός, ωστόσο έχει προσθέσει αρκετά σε ποιότητα.

Από την άλλη για την προώθηση του Ολυμπιακού ως κλαμπ, σε ευρωπαϊκά πρότυπα υπάρχει μια διεθνής προσωπικότητα όπως είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Από κει και πέρα διοικητικά υπάρχει και η συνεργασία, με κορυφαίους μάνατζερ π.χ. Ραϊόλα, Μέντες, Ενροτό το σημαντικότερο στοιχείο αφού είναι πολυτέλεια για κάθε προπονητή να μπορεί να διαλέξει παίκτες έστω βʼ διαλογής ωστόσο όμως από το πάνω ράφι.

Πάμε τώρα στον προπονητή και το τι είδαμε χθες: Ο Μίτσελ που για μένα είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο των ερυθρόλευκων, έχει βάλει πλέον το ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου στην πιο σωστή ρότα και νοοτροπία.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το χθεσινό παιχνίδι, στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι κάλυπταν σωστά τις γραμμές τους δίνοντας χώρο και κατοχή η οποία όμως αποδείχτηκε ανούσια.

Αφού η ανάπτυξη των χθεσινών νικητών, ήταν τέτοια όπου αν προσέξει κανείς την φάση του δεύτερου τέρματος, η κίνηση του Ντομίνγκες η πάσα η προσποίηση του Μήτρογλου αλλά και το γκολ του Αφελάϊ, δείχνουν ομάδα που πλέον έχει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πρότυπα.

Το πρώτο αλλά και το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε χθες η ομάδα του Μίτσελ, είναι και ότι είχε να κάνει με ένα πάρα πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Όσο για το τρίτο τέρμα εκτός από την κίνηση του πιο ποιοτικού παίκτη της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού που λέγεται Κασάμι, μεγάλο ρόλο παίζει και η κίνηση του Μήτρογλου.

Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένας σκόρερ σαν τον Μήτρογλου και σαν τον Αθανασιάδη, να είναι καλά και να ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο.

Κλείνοντας θέλω να πω πως η κίνηση για την οποία αναρωτήθηκαν πολλοί χθες, η αλλαγή του Φουστέρ στον Τσόρι είναι η κίνηση ματ του Μίτσελ που κράτησε την νίκη και την γιορτή σε παιχνίδι και εξέδρα στο Φαληρικό Γήπεδο.

Σπύρος Χρυσικόπουλος

Παραχώρησε την πλειοψηφία ο Μανιατογιάννης στα Βριλήσσια

Μεγάλη συζήτηση και διαπραγμάτευση γίνεται αυτές τις ημέρες σε όλους τους δήμους της Ελλάδας για τις θέσεις που παραχωρούν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα, οι δημοτικές πλειοψηφίες. Ο νόμος ορίζει τουλάχιστον δύο θέσεις όμως στους περισσότερους δήμους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον έξι με αποτέλεσμα οι περισσότερες να μην εκπροσωπούνται στα Νομικά Πρόσωπα.
Αρκετοί δήμαρχοι παραχωρούν θέσεις χωρίς ψήφο, δίνοντας το δικαίωμα σε όλες τις παρατάξεις να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν χωρίς να επηρεάζουν τις αποφάσεις.
Στη υπόθεση παρενέβη δυναμικά ο νεοεκλεγής δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης που παραχώρησε την πλειοψηφία των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του δήμου.
Συγκεκριμένα στο θέμα της συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης παραχώρησε την πλειοψηφία του συμβουλίου στους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων και στους εκπροσώπους των φορέων του οργανισμού.
Το ίδιο έγινε και με την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΒ) όπου, ως εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ορίσθηκαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων (ΑΟΒ) και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων.
Η απόφαση αυτή ήταν προεκλογική δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής για συμμετοχική και άμεσης δημοκρατία και υλοποιήθηκε στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Έτσι όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου με τις παραπάνω ενέργειες, η Δημοτική Αρχή αποτύπωσε όχι μόνο το πνεύμα συνεργασίας, την επιδίωξη της συναίνεσης για τα θέματα της πόλης ,τη συλλογικότητα στη δράση και τη διαφάνεια αλλά και ανέδειξε το ρόλο των φορέων στο κοινό καλό και το συμφέρον της πόλης .

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1: Η δημοκρατία και η πολυφωνία είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από την πλειοψηφία. 
Στο Χαλάνδρι η παρουσία της αντιπολίτευσης "στριμώχνεται" στις κατά νόμο θέσεις και βασίζεται στην πολυφωνική αντίληψη που έχουν επιδείξει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που εφαρμόζει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το νόμο και μάλιστα αυτό θα φανεί ιδιαίτερα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2: Κατά καλή  τύχη της πλειοψηφίας δεν έχουμε διοικήσεις νομικών προσωπων αφού - με την σύμφωνη γνώμη της σημερινής πλειοψηφίας - τα κατάργησε η προηγούμενη.  Τώρα αν είναι για την καλή τύχη της πόλης η μη ύπαρξη νομικών προσώπων είναι άλλη κουβέντα, αν και νομίζουμε ότι σταδιακά ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν το εγκληματικό λάθος που συντελέστηκε από ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 3: Μπράβο στον Ξένο Μανιατογιάννη που απέδειξε τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.  (Κάποιοι το γνώριζαν αυτό για το νέο δήμαρχο Βριλησσίων, άλλοι το μαθαίνουν δια των πράξεών του)

ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ PART 3 (σε καλό δρόμο είμαστε)


Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ LINK ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ  ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ


Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορήθηκα ότι, σε πηγαδάκι στο 6ο Γυμνάσιο, την ημέρα του αγιασμού, ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, κος Λυμπεράτος, αναφέρθηκε στην πρόθεση του (ελπίζω και της διοίκησης), να ξεκινήσει προσπάθεια συγκέντρωσης στα σχολεία τηγανέλαιου, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσημο.

Αν θυμώσατε, πριν λίγο καιρό, είχα ασχοληθεί με αυτό το θέμα.  (2η αναφορά).

Είναι λοιπόν πραγματικά ευχάριστο, να επιβεβαιώνεται μια πρότασή σου, μια ανησυχία σου, από έναν σοβαρό επιστήμονα και θα είναι ακόμα πιο ευχάριστο αν πραγματοποιηθεί.

Ελπίζω αυτή η σκέψη, να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις εστίασης, που δόξα τον γιαραμπή, έχουμε μπόλικες στην πόλη μας.
Τόσες πολλές που μας βλέπω μέλη του ΟΠΕΚ.

Λέρτας Δημήτρης    

Δράση Ενημέρωσης Για Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer


ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ! ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ....


 
Τα σχολικά που συγκεντρώθηκαν από χορηγίες μεγάλων εταιρειών (που προσεχώς σχεδιάζουν λέει, να μετατραπούν και σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ για να συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής και να επιδοτούνται από τα αριστερά ΕΣΠΑ ) θα  μοιραστούν - μου είπε ένας κακοήθης, τον οποίο δεν πρέπει να λάβετε καθόλου στα σοβαρά αναγνώστες μου  - σε 150 ωφελούμενους του κοινωνικού παντοκοροϊδείου.

Η σεμνή τελετή θα διεξαχθεί στην κλειστή εδώ και χρόνια παιδική χαρά του αύλιου χώρου της Εστίας Παιδιού του Ιδρύματος και για την προβολή της θα διατεθεί το ευτελές ποσό των 18000 ευρώ στον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ και φιλικά προς το παντοκοροϊδείο μέσα, ενώ εξετάζεται ήδη και  η περίπτωση να ενοικιαστεί μόνιμος χώρος - με 15000 ευρώ τον μήνα -  για να οργανωθεί η αντίστοιχη δράση διανομής σχολικών για την χρονιά 2015-2016.

Την διανομή θα κάνουν προσεκτικά επιλεγμένοι δεθελοντές, οι οποίοι έχουν προταθεί εγγράφως από δύο τουλάχιστον παλαίμαχους δεθελοντές για να έχουν το προνόμιο να κάνουν .... αγαθοεργίες και να βοηθούν τους πτωχούς (όχι όλους, όσους καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα δεκάδες απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που τους ζητούνται για φακέλωμα από την εταιρία που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ για να οργανώνει τους δεθελοντές).

Διότι δεν μπορεί ο πάσα, εις, ένας να γίνει δεθελοντής, αναγνώστη μου και να μολύνει το κίνημα. 
Μη νομίζεις ότι είναι ό,τι και ό,τι το "κόλπο" του δεθελοντισμού.
 (Απλά λέει ό,τι νάναι στους ινδιάνους που ακούν και πιστεύουν ό,τι θέλουν να ακούσουν και να πιστέψουν).

Η δημοτική  "κοινωνική" πολιτική Κουράση αναγνώστη μου, συνεχίζεται με την ίδια, αμείωτη , ανατρεπτική, αντιστασιακή επιμονή, βασισμένη πάντοτε σε χρήματα του ΕΣΠΑ (για τους από μέσα) και σε χορηγικά προγράμματα και προσφορές δημοτών (ό,τι μαζέψουμε) για τους "ωφελουμένους".

Χορηγικά προγράμματα εταιρειών που διαφημίζονται δεόντος - σε τιμές χορηγίας από τον δήμο προς αυτές - και που σύντομα θα δημιουργήσουν με κοινές  δράσεις  με τους φίλους τους (που οργανώνουν σύλλογο) τον πρώτο "FABER -  Kindergarden" .
(FABER είναι η γνωστή γερμανική εταιρία μολυβιών που φέρεται σύμφωνα με τον κακοήθη ως ο μεγάλος χορηγός του εγχειρήματος που ετοιμάζεται ενώ το δεύτερο μέρος του τίτλου, είναι η λέξη που θα αντικαταστήσει για τα νέα ελληνάκια, εκείνο το παρωχημένο, γραφειοκρατικό και  αντιεθελοντικό "ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ"

ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!! 

Αγορά προϊόντων από μικρούς έλληνες παραγωγούς, για κοινωνικό σκοπό, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (16/9/2014)


 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΤΥΧΙΑ (ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ) Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ - ΕΠΑΨΥ

Με δύο δελτία τύπου - στο γνωστό πνεύμα της επιδοτούμενης από το ΕΣΠΑ, φρειδερικής  "φιλανθρωπίας" Κουράση, που συνεχίζεται αμετάβλητη,  ο δήμος μας ενημερώνει ότι οι Κοινωνικές Δομές του συνεχίζουν ακάθεκτες το γνωστό "θεάρεστο" και επιδοτούμενο "εθελοντικό" έργο τους μέσω του κοινωνικού παντοκοροϊδείου των 5500 ευρώ τον μήνα, της χρήσης των εγκαταστάσεων της ΕΣΤΙΑΣ παιδιού και των διορισμένων κολλητών..

Με το πρώτο δελτίο τύπου που ακολουθεί ο δήμος ευχαριστεί ΄(και διαφημίζει) την πολυεθνική Pelican και την SCAG που έδωσαν μολύβια και γομολάστιχες στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοκοροϊδείου.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Χορηγίες σχολικών ειδών για τα 150 παιδιά των ωφελούμενων από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου ΧαλανδρίουΟι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου, με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες Skag και Pelikan Hellas που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα τους για χορηγία σε σχολικά είδη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των 150 παιδιών που ωφελούνται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου
Συγκεκριμένα οι δυο εταιρείες προμήθευσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τετράδια, σάκες, στυλό, μολύβια, γόμες και άλλα είδη γραφικής ύλης.

Επίσης, ευχαριστούν τους δημότες Χαλανδρίου για τη δική τους προσφορά σε σχολικά είδη.

 Παράλληλα συνεχίστηκε η αστειότητα της - σχεδόν εβδομαδιαίας πια - συγκέντρωσης τροφίμων για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο, το περασμένο Σάββατο στον Σκλαβενίτη με τα "φοβερά" αποτελέσματα που βλέπετε στην φωτό που συνοδεύει το δελτίο τύπου του δήμου.

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου 

φωτό: Myxalandri
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, επί της Αγ. Παρασκευής 111 στο Χαλάνδρι, μεγάλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Χαλανδρίου.


Οι συνδημότες μας ενημερώθηκαν για τις δράσεις των Κοινωνικών Δομών και πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.
Ευχαριστούμε θερμά το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίων.

Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας για την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που έδειξαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Κοινωνικές Δομές Δήμου Χαλανδρίου

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 17-9-2014

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 17-9-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι πρόσφατες δηλώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες, φιλικά προσκείμενα σε αυτούς Μ.Μ.Ε. αλλά και διάφορα «παπαγαλάκια» διασποράς κατευθυνόμενων ειδήσεων, προαναγγέλλουν ένα θερμό και σκληρό φθινόπωρο.

Στον τομέα των απολύσεων, η – χωρίς τη λαϊκή έγκριση «συγκυβέρνηση» - επιμένει στο μοντέλο «ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ», έτσι όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές τροϊκανές επιταγές προστάζουν.

Ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί, καθώς επικρατεί ένα «αλαλούμ» σχετικά με τις μετατάξεις, τις συνταξιοδοτήσεις και τις καθημερινές νομολογίες που «περιφέρονται» από γραφείο σε γραφείο, πότε για να αποπροσανατολίζουν και πότε για να προετοιμάζουν για το χειρότερο και, στο τέλος, να γίνει κάτι άλλο και να πανηγυρίζουν!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται μέρα με την ημέρα, καθώς καινούριες αρμοδιότητες προστίθενται, ενώ προσωπικό απομακρύνεται, μεταφέρεται ή σχεδιάζεται να «σφαγιαστεί» στο βωμό των μεσοπρόθεσμων συμφωνιών για εμάς, χωρίς εμάς. Ο στόχος είναι σαφής και έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί σε αυτόν : Όχι, πλέον, η απαξίωση της Τ.Α. – αυτή έχει προ πολλού επιτευχθεί – αλλά η πλήρης αποσύνθεσή της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδο ιδιωτών σε λειτουργικές υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και όλα αυτά θα έχουν ως συνέπεια ένα (τουλάχιστον μισό, μετά από απολύσεις) προσωπικό κακοπληρωμένο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ οι υπηρεσίες που θα ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ – και ΟΧΙ θα προσφέρονται – θα είναι επί πληρωμή.

Το στοίχημα για τις νέες διοικήσεις των δήμων θα αποτελέσουν οι νέες προσλήψεις και η εύρεση νέων οικονομικών πόρων. 

Η «πρΟΤΑση» πιστεύει ότι, παρά το πάγωμα των προσλήψεων, θα πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο προκήρυξη για πρόσληψη μονίμου (απαραίτητου) προσωπικού, διότι χωρίς προσωπικό και χωρίς πόρους, είναι βέβαιο ότι τα παραπάνω που φαίνονται να έρχονται, θα γίνουν πραγματικότητα πολύ νωρίτερα απ’ όσο πιστεύουμε.

Κάποιοι, όπως οι εναπομείναντες αμετανόητοι οπαδοί των δύο κυβερνητικών εταίρων, δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τη σοβαρότητα των πραγμάτων. Συνταξιούχοι δεν «πτοήθηκαν» από την αντισυνταγματική περικοπή των συντάξεών τους ούτε από τη σχεδιασμένη ΕΝΦΙΑ-λτική ΚΛΟΠΗ των περιουσιών τους που βρίσκεται προ των πυλών. Και κάποιοι άλλοι, νομίζουν ότι, δεν πρόκειται να τους αγγίξει η – «success story» – λαίλαπα των μαθητευόμενων μάγων της χώρας. Αυτών που, φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν ψεύτη, απατεώνα και «μειοδότη» αυτόν ή αυτούς που προτείνουν κάτι διαφορετικό για την έξοδο των ελλήνων από την τεχνητή κρίση που τους έχουν φορτώσει.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, αμέσως μετά τις σημαντικές δηλώσεις του στις 12 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, έκανε πράξη τα λεγόμενά του και με απόφασή του έδωσε «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ», ώστε να μην προχωρήσουν η διαδικασία της αξιολόγησης με «ποσόστωση» και να μην παρασχεθούν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.
Το ίδιο, μαθαίνουμε, έγινε τόσο στον Δήμο Ιωαννίνων, όσο και στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. 

Καλούμε τους Δημάρχους και άλλων πόλεων, να ακολουθήσουν το ΓΕΝΝΑΙΟ παράδειγμα των συναδέλφων τους και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των οποίων το μέλλον και η ίδια τους η ζωή δοκιμάζεται. 

Καλούμε και τους συναδέλφους στον Δήμο μας να σταθούμε δίπλα στον Δήμαρχο ο οποίος, κάνοντας ο ίδιος την αρχή (μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο) είπε ΟΧΙ στη διάλυση του Δήμου του. Τα επόμενα βήματα ανήκουν σε εμάς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν (εξ)αγοράζεται.

πρΟΤΑση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4250/2014.


Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγώνας για την κατάργηση του Ν.4250/2014 συνεχίζεται…

Την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και τη συμπαράσταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα), οι εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα, ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης για την «συγκριτική αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνα μας χρειάζεται ενότητα, διάθεση και η αποφασιστικότητα ΟΛΩΝ μας για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Στο πλαίσιο της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε με το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρή Λιβάνιο και τέθηκαν τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης. Πιο συγκεκριμένα:

1. Η επιμονή από την συγκυβέρνηση για την εφαρμογή με κάθε τρόπο του Ν.4250/2014 για τη «συγκριτική αξιολόγηση», ιδιαίτερα μετά τον καθορισμό νέων ημερομηνιών για την εφαρμογή του.

2. Η άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας για τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων που μόνο στόχο έχει την απόλυση εργαζομένων εντός του 2015.

Στη συνάντηση τόσο με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όσο και με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ξεκαθάρισαν, σε αντίθεση με την προπαγάνδα και την συκοφάντηση της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αντιδρά στον έλεγχο πλαστών πτυχίων ή πιστοποιητικών, διαδικασία που άλλωστε πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Λεωφ. Συγγρού 60) όπου υπήρξε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Παρασκευά Νομικό. Τέθηκαν οι λόγοι αντίδρασης στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων, ενώ γνωστοποιήθηκε στον Επικεφαλής του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ότι η αντίδρασή μας εκτός από συνδικαλιστική θα είναι και νομική. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έρχεται με νέα κριτήρια από αυτά που προέβλεπαν οι διατάξεις να κάνει τον επανέλεγχο και από αυτό δεν θα εξαιρεθούν ούτε τα κλιμάκια ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Σε αναμονή και της έκδοσης της δικαστικής απόφασης μετά και τη νέα αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Απεργίας-Αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συζητήθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική, στην ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε κάθε ισχυρισμός του Ελληνικού Δημοσίου. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, εξέλιξη που ουσιαστικά ακυρώνει για άλλη μια φορά τα χρονοδιαγράμματα και τις ημερομηνίες που το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ορίσει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση. Με τη δυναμική, τη μαζικότητα και την ενότητα ΟΛΩΝ μας μπορεί να καταργηθεί στην πράξη ο Νόμος 4250/2014 που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην απόλυση και στην ανεργία και στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης