Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙ KAI ΕΦΗΒΟΙ


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΕΛΑΗΔΟΝΗΣ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΟΥΚΙΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το σχολείο πρέπει να αποκτήσει νόμιμο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Αυτό θα κριθεί από την συμμετοχή σου στις αρχαιρεσίες της Παρασκευής.

Τα παιδιά μας, μας χρειάζονται, δεν έχουμε δικαίωμα να μην είμαστε εκεί, δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορούμε.

Από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 8 το βράδυ η εφορευτική επιτροπή θα είναι εκεί για να βρεις χρόνο να ψηφίσεις για το νέο ΔΣ.

Μην το αμελήσεις γιατί:

¨Οταν η αδικία και ο αυταρχισμός γίνεται νόμος, η δράση είναι υποχρέωση.


Άρειος Πάγος: Παράνομες οι μειώσεις μισθών Δημοτικών Υπαλλήλων!

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 113/2017 απόφασή του δεν επέτρεψε την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προέβλεψε ο νόμος 4354/2015 και δικαίωσε εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ξάνθης.

Ειδικότερα, με τον νόμο 4024/2011 είχε καθιερωθεί ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, που προέβλεπε εκτεταμένες μειώσεις αποδοχών, ενώ οι ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποχρεώθηκαν να μειώσουν το μέσο μισθολογικό κόστος τους κατά ποσοστό 35%, σε σχέση με το μισθολογικό κόστος που είχαν κατά το έτος 2009. Οι περικοπές αυτές προβλέφθηκε να γίνουν σταδιακά. Έτσι, περικοπές που δεν ξεπερνούσαν το 25% των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011 έγιναν αμέσως, ενώ οι περαιτέρω περικοπές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ισόποσα τα επόμενα δύο έτη (2012 και το 2013).

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που είχαν υποστεί περικοπή 25% του μισθού τους συνέχισαν να λαμβάνουν, προσωρινά μέχρι και το 2013, όπως προβλέφθηκε αρχικά, ένα επί πλέον ποσό, το οποίο στην πράξη επικράτησε (αδόκιμα φυσικά) «υπερβάλλουσα μείωση». Αναλυτικότερα, με τον νόμο 4093/2012, οι περαιτέρω περικοπές των αποδοχών ανεστάλησαν μέχρι την 31.12.2016 και έτσι οι εργαζόμενοι συνέχισαν να λαμβάνουν το επιπλέον ποσό («υπερβάλλουσα μείωση») και μετά το 2013. Όμως, με τον ίδιο νόμο υπήχθησαν τελικά στο ενιαίο μισθολόγιο και οι ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Και ενώ αναμενόταν ότι και μετά την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι θα συνέχιζαν να λαμβάνουν κανονικά την «υπερβάλλουσα μείωση», το Γενικό Λογιστήριο υποχρέωσε με εγκύκλιό του τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των λοιπών ΝΠΙΔ να προβούν σε εκ νέου περικοπές αποδοχών μέχρι 25%.

Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι που είχαν ήδη υποστεί μείωση των αποδοχών τους κατά 25% τον Νοέμβριο του 2011, έγινε τον Ιανουάριο του 2013 εκ νέου περικοπή αποδοχών τους μέχρι και το 25% των αποδοχών που ελάμβαναν τον Δεκέμβριο του 2012. Δηλαδή, τον Οκτώβριο του 2011 ένας εργαζόμενος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που ελάμβανε τον ίδιο μισθό με έναν εργαζόμενο στον στενό δημόσιο τομέα, κατ' εφαρμογή της εγκυκλίου του ΝΣΚ, από τον Ιανουάριο του 2013 θα ελάμβανε πολύ μικρότερο μισθό.

Στο μεταξύ, το 2014 οι μειώσεις των αποδοχών που επιβλήθηκαν με την εν λόγω εγκύκλιο του ΓΛΚ κρίθηκαν παράνομες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ είχαν προηγηθεί και αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων.

Στη συνέχεια, με το Ν. 4354/2015 προβλέφθηκε ότι ειδικά για τους εργαζομένους των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ του Δημοσίου και των ΟΤΑ, η αναστολή που είχε δοθεί το 2012 με τον Ν. 4093/2012 «ισχύει από 1.1.2013». Έτσι, τροποποιήθηκε εκ των υστέρων η αναστολή που είχε χορηγηθεί στο παρελθόν από τον νομοθέτη, με συνέπεια περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Ο Άρειος Πάγος συντασσόμενος με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι οι περικοπές πέραν του 25% των αποδοχών δεν είναι νόμιμες, καθώς ο νομοθέτης δικαιούται μεν κατ' αρχήν να θεσπίζει αναδρομικές ρυθμίσεις, όταν η ευχέρειά του αυτή δεν περιορίζεται ευθέως από το Σύνταγμα και η ευχέρεια του νομοθέτη έχει όρια, τα οποία ελέγχονται από τα δικαστήρια, ενώ οι αναδρομικές ρυθμίσεις δεν επιτρέπεται να θίγουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Ακόμα, αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση ότι η αναδρομική ρύθμιση του νόμου δεν επιτρέπεται να προσκρούει σε άλλες συνταγματικές διατάξεις, όπως η αρχή της ισότητας και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας (άρθρα 4 και 17 του Συντάγματος) ή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, οι δικηγόροι Δημήτριος Βασιλείου και Σπύρος Μπαλατσούκας που εκπροσώπησαν στον Άρειο Πάγο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΕΥΑ (η οποία είχε ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων) σε δήλωσή τους χαρακτηρίζουν την επίμαχη απόφαση «πολύ σημαντική, καθώς ξεκαθαρίζει πολλά σημαντικά νομικά ζητήματα, που ανέκυψαν από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς ερμήνευσε (το ΓΛΚ) εσφαλμένα τον νόμο και ενέμεινε στην εφαρμογή της εγκυκλίου που το ίδιο εξέδωσε, ακόμη και αφού το σφάλμα του είχε επισημανθεί με πολλές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, αλλά και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

www.epoli.gr

Σύλλογος "ΑΡΓΩ"- Εκδήλωση με θέμα: "Μουσικοθεραπεία: Tί είναι και πως μας βοηθά"Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" προσκαλεί
με τη μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη (ΜΑ, NICU) με θέμα:
Μουσικοθεραπεία: Tί είναι και πως μας βοηθά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου) με το εξής πρόγραμμα:
18.30 - 20.00 Ομιλία
20.00 - 21.30 Βιωματικό εργαστήριο*


* Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενηλίκους. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο argohalandriou@yahoo.com, ή στο τηλ. 6936.78 07 46, μεταξύ 12-16.00 και 20-22.00

Επιτροπή Αγώνα Φυλής:Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2035.


       Η Ρένα Δούρου συνεχίζει να γεμίζει με σκουπίδια τους υπάρχοντες λάκκους Β3-Β6 στην Β΄ φάση της καρκινοχωματερής Άνω Λιοσιων - Φυλής, μετά το γέμισμα της Α΄ φάσης, εφαρμόζοντας πιστά την Περιβαλλοντική Μελέτη του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) η έγκριση της οποίας φέρει τον αριθμό πρωτ.:195120/05-01-2011 και τον αριθμό ανάρτησης στο σύστημα «Διαύγεια» ΑΔΑ: 4Α9Ξ0-Ψ και έχει γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (Ε.Υ.ΠΕ.) της Γενικής Διευθύνσεως Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α..
Σύμφωνα με αυτή την μελέτη, όπως φαίνεται παρακάτω, ο Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ ή ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ανάλογα με τις ποσότητες των σκουπιδιών που θάβονται στους υπάρχοντες λάκκους Β3-Β6 της Β΄ φάσης, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2035.


ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


1η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 8η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:


ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση της Διαχειριστικής Έκθεσης και του Ισολογισμού Οικονομικού Έτους 2015 του Δήμου Χαλανδρίου.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 8η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων εν όψει της δίκης της 13ης Φεβρουαρίου.

2. Ψήφισμα συμπαράστασης στους 9 διωκόμενους φοιτητές στην Ξάνθη.

3. Ψήφισμα στήριξης δανειοληπτών ελβετικού φράγκου.

4. Αίτημα για πλήρη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση του κοινοχρήστου χώρου του κτήματος Δουζένη με τα επικείμενα.

5. 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού και Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Ο.Ε. 2017.

6. Κανονιστική διάταξη για χώρους όπου επιτρέπεται η ανάπτυξη νέων τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο χώρο σε ΚΥΕ αναψυχής και εστίασης στον Δήμο Χαλανδρίου.

7. Έγκριση παράτασης ισχύος της υπ΄ αριθ. 450/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου στο εταιρικό σχήμα για την υλοποίηση του έργου ‘‘Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου’’ και την παραχώρηση του χώρου λειτουργίας τους.

8. Καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ στον Δήμο μας.

9. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου ως Προέδρου με τον αναπληρωτή του, στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης χώρων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων για το έτος 2017.

10. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου ως Προέδρου με τον αναπληρωτή του στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης χώρων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων για το έτος 2017.

11. Μείωση ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 6ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

12. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου.

13. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης στο 5ο Γυμνάσιο του Δήμου Χαλανδρίου.

14. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση αφηγηματικής παράστασης και εργαστηρίου για παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

15. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού και ανάθεση μουσικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εορτασμού των Απόκρεων.

16. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης δαπάνης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των Απόκρεων.

17. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 980,00 € εις βάρος του Κ.Α. 00.6442 με τίτλο: «Διοργάνωση συνεδρίων – συναντήσεων – διαλέξεων» για τη διοργάνωση δύο συναντήσεων εργασίας του Δήμου Χαλανδρίου.

18. Έγκριση πίστωσης για την έκτακτη επιχορήγηση της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

19. Έγκριση πίστωσης για την έκτακτη επιχορήγηση της Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

20. Κατανομή ποσού 114.767,59 € Α΄ δόσης Ο.Ε. 2017 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

21. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

22. Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης στα πλαίσια της Σύμβασης πώλησης φυσικού αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ Α.Ε.) στον Δήμο Χαλανδρίου.

23. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου: «Έργα συντήρησης και επισκευών δημοτικών κτιρίων», Α.Μ. 10/15.

24. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση διαφόρων παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Χαλανδρίου», Α.Μ. 05/2014.

25. Μετονομασία της οδού Καρελά σε οδό Μικρασιατών Προσφύγων.

26. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.