Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Ο θάνατος του εμποράκου καταγγελία για την ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Χαλανδρίου
Όπως μας κατήγγειλε μόνιμος κάτοικος Χαλανδρίου ο Δήμος έχει αρχίσει τις διαγραμμίσεις για ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο και το αντίτιμο θα είναι 8 ευρώ τις 3 ώρες.

Εάν αυτά ισχύουν τότε η αγορά του Χαλανδρίου θα πεθάνει και ο κόσμος θα πηγαίνει στα πολυκαταστήματα της περιοχής .

 http://kataggeilte.blogspot.com/2012/06/blog-post_5073.html#ixzz1xsrp92rO

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε1 ΚΑΙ Ε9 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΚΙΝΗΤΑ

Μια νέα υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» στην οποία φέρονται να εμπλέκονται η διευθύντρια της Εφορίας Καρπάθου, ο ιατρός σύζυγος της και ένας αρτοποιός, διερευνάται στην Κάρπαθο από τις διωκτικές αρχές του νησιού...

Στο πλαίσιο της έρευνας, που γίνεται με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπουτσίκου, διατάχθηκε και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Πταισματοδίκη Καρπάθου καθώς και κατάσχεση όλων των φακέλων της υπόθεσης από τα γραφεία της Εφορίας αλλά και της Πολεοδομίας του νησιού.

Εξετάζεται δε η συσχέτιση της υπόθεσης με αυτήν του 49χρόνου πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση περίπου 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία, του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες όταν έγινε καταγγελία σε βάρος του αρτοποιού, ο οποίος πρόσφατα είχε αγοράσει από πλειστηριασμό που έγινε, επιχείρηση την οποία διατηρούσε ο 49χρονος πρώην διευθυντής της Α.Τ.Ε.

Από τη καταγγελία φέρεται ότι ο αρτοποιός δεν διέθετε όλες τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσει μια τέτοια αγορά. Μάλιστα στο θέμα αυτό φέρονται να εμπλέκονται η διευθύντρια της Εφορίας Καρπάθου καθώς και ο γιατρός σύζυγος της, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί.

Τη Δευτέρα με εισαγγελική εντολή έγινε «έφοδος» τόσο στην Εφορία Καρπάθου, όπου κατασχέθηκαν ο φάκελος και οι φορολογικές δηλώσεις του αρτοποιού, όσο και στην Πολεοδομία. Από εκεί κατασχέθηκαν οι φάκελοι οικοδομικής άδεια του ξενοδοχείου του ιατρού.

Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση του 49χρονου πρώην διευθυντής της Α.Τ.Ε. Καρπάθου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ασχολείται ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος έχει κληθεί να εξετάσει τη διαδρομή των χρημάτων που κατέθετε και έκανε ανάληψη το πρώην διευθυντικό στέλεχος, καθώς επίσης και τους λογαριασμούς, οι οποίοι κινούνταν ή αυτοί στους οποίους κατέληγαν τα ποσά αυτά.

Σκοπός της έρευνας αυτής είναι να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο γίνονταν ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αλλά και ποια διαδικασία ακολουθούνταν προκειμένου ως σημαντικά στοιχεία συμπεριληφθούν στη δικογραφία, Παντός ο 49χρονος από τη πλευρά του είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας να «ανοιχτούν» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί προκειμένου να διαπιστωθεί το τι πραγματικά έχει συμβεί αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης που κατηγορείται.

Το αίτημα αυτό είχε γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου. Ο 49χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Οκτωβρίου 2008 μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του, και στη συνέχεια συνοδεία αστυνομικών μετέβη στη Κάρπαθο όπου και συμμετείχε στην έρευνα που πραγματοποιούσαν οι επιθεωρητές της τράπεζας προκειμένου να βρεθούν οι λογαριασμοί στους οποίους και κατατέθηκαν τα χρήματα που έχει υπεξαιρέσει.

Στη συνέχεια προσήχθη στη Ρόδο όπου ασκήθηκαν σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ' εξακολούθηση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος ενώπιον του ανακριτή αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε αναλυτικά όλα τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους οποίους «βοήθησε» χρηματοδοτώντας τες, ενώ δήλωσε πως είναι πρόθυμος να μεταβιβάσει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στην Αγροτική Τράπεζα αλλά και να βοηθήσει με τον όποιο τρόπο τις ενέργειες που γίνονται.

Μετά την απολογία του ο 49χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ανακριτή Ρόδου, Λάζαρο Βαλσαμή, έστω και με περιοριστικούς όρους.

Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το δικαστικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009, με τον όρο της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και τη καταβολή εγγύησης ποσού 10.000 ευρώ.

Ο 49χρονος δεν κατέβαλε το ποσό της εγγυοδοσίας και έτσι στα τέλη Οκτωβρίου 2009 λόγω συμπλήρωσης 12μηνου, με βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος όπως ορίζει ο νόμος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, χωρίς όμως την καταβολή εγγυοδοσίας.

ENOΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ XAΛΑΝΔΡΙ

       listis

Δύο ένοπλες ληστειες σημειωθηκαν το μεσημερι της Παρασκευής σε λογιστικά γραφεία στο Χαλάνδρι.
Στις 11 άγνωστος νεαρός υπό την απειλή μαχαιριου απέσπασε το κινητο τηλέφωνο υπαλληλου του γραφείου ενώ στις 12 παρα δέκα σε άλλο γραφειο μεγαλολογιστή 2 ατομα υπό την απειλη όπλου και μαχαιριού των καταδρομικών δυναμεων, πήραν μεγάλο χρηματικο ποσό.
Σε μια πολη με ανύπαρκτη αστυνομευση θα γινουν κι άλλα χειρότερα.

http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2279:eno-&ca
tid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ....

Τελικά ο σοφος λαός εντόπισε τους πρωταιτίους της καταστροφής

Ήταν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες !!! Και τους τιμώρησε!!

Ω, απίστευτε γραικύλε !! Σοφά ως θεός εποίησες.. Εξουσιοδότησες εκ νέου στα κόμματα που σε κατέστρεψαν να ολοκληρώσουν -από κοινού με το ευρωμπορντέλο που σε πηδάει αλλά εξ όσων φαίνεται σου αρέσει- το τερατώδες έργο τους τιμωρώντας παραδειγματικά εκείνους που είχαν την απρονοησία να σταθούν στο πλευρό σου ..

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ υπό τον Καρατζαφέρη υπήρξε το θεμελιώδες αμάρτημα, το οποίο την έφερε έως το χείλος του γκρεμού. Νίκησε στην κάλπη, αλλά παρέμεινε αδύναμη, κάτω από το ποσοστό της συντριβής του 2009.
Υπερέχει ωστόσο έναντι των δυνητικών εταίρων της στην επόμενη κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ, με τη Ν.Δ. στο 30% και τον εαυτό του στο 13%, δεν μπορεί να αρνηθεί την πρωθυπουργία στον Σαμαρά – άλλωστε η κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας και όχι «οικουμενική»...
Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. πήρε την ψήφο του φόβου για το «άγνωστο» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως έχουμε ήδη γράψει από την πριν από τις εκλογές, είναι ορατός ο κίνδυνος ότι «η σημερινή ψήφος φόβου αύριο θα καταλήξει σε οργισμένη απόρριψη». Ή, λοιπόν, αρπάζει την ευκαιρία ή έρχεται το τέλος.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια δική του μεγάλη νίκη: καθιερώθηκε στο σύστημα ως πόλος εξουσίας, επιβεβαιώνοντας και αυξάνοντας την εκλογική επίδοση της 6ης Μαΐου και αφήνοντας πίσω του τον ρόλο του κόμματος διαμαρτυρίας του 5%. Στην πραγματικότητα ανέλαβε ένα διπλό στοίχημα:
● Στις 6 Μαΐου έλαβε την εντολή να ανασυνθέσει την Κεντροαριστερά και μάλιστα χωρίς το συντετριμμένο ΠΑΣΟΚ να έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο, αλλά και με τη ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα από τα σπλάχνα του ΣΥΝ, να διεκδικεί τον ίδιο ρόλο.
● Χθες έλαβε μια ακόμη εντολή: να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να αποτελέσει στο μέλλον πράγματι μια εναλλακτική κυβερνητική επιλογή.
Κανένα άλλο κόμμα, από τη μεταπολίτευση και ύστερα, δεν ανέλαβε να κουβαλήσει τέτοιο βάρος και με τον χρόνο να τρέχει εναντίον του. Αν τα καταφέρει, ο άθλος θα είναι τεράστιος. Αν όχι, τότε δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χάνει το «τρένο».

Τα ζόρια του ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του Βενιζέλου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παίξει το στοίχημα της «ανασύστασης» όχι μόνο με την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και με τη ΔΗΜΑΡ να διεκδικεί ρόλο, αλλά και ενώ παράλληλα θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση τήρησης των «μνημονίων», η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για το όλο εγχείρημα.
Η συγκράτηση των δυνάμεών του στο 13% παρά την περαιτέρω απώλεια 80.000 ψήφων, δεν αποτελεί νίκη, ούτε καν ισοπαλία, αλλά επιβεβαίωση της συρρίκνωσης του πολιτικού του ρόλου. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα – με ενεργές τις κοινωνικές και πολιτικές διαδικασίες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς – θα πρέπει, εκτός όλων των άλλων, να διατηρήσει πρωτίστως τη συνοχή του, η οποία θα απειληθεί από ένα πλήθος ετερόκλητων να αντιπαρατιθέμενων απόψεων και προσωπικών φιλοδοξιών στο εσωτερικό του.

Ήρθαν και έμειναν
Παράλληλα με το παιχνίδι μεταξύ των τριών πρώτων θα εξελιχθεί ένα ακόμη, το οποίο αφορά τη μοίρα τριών ακόμη νέων κομμάτων, τα οποία μπήκαν στη Βουλή στις 6 Μαΐου και επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στη χθεσινή κάλπη. Ας τα δούμε:
1. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μπορεί να υποχώρησαν, σε συνθήκες σκληρής πόλωσης, κατά 3% και 200.000 ψήφους περίπου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι γέννημα των τελευταίων μηνών.
Η καθιέρωσή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι έτσι ή αλλιώς... κατόρθωμα.

2. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, παρά το σκληρό «πάρε - δώσε» που κατέγραψε το exit poll και τις διαρροές τους προς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αναπλήρωσαν τις απώλειές τους συγκρατώντας τις στις 15.000 περίπου και παρέμειναν στην περιοχή του 7%.
3. Η ΔΗΜΑΡ, χάνοντας μόνο 20.000 ψήφους περίπου, δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει στο παιχνίδι της εξουσίας, ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα. Άγνωστο τι θα καταφέρει, αλλά η σταθερότητά της σε ψήφους και ποσοστά είναι μια πρώτη «προίκα»...

Την πλήρωσε... το ΚΚΕ!
Τελικά ίσως ο μοναδικός καθαρά ηττημένος από τα επτά κόμματα της νέας Βουλής είναι το ΚΚΕ. Με απώλειες σχεδόν κατά 50% των ψήφων και των ποσοστών του, ο Περισσός πλήρωσε πανάκριβα πολλά περισσότερα από την πόλωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως το σημαντικότερο είναι πως, παρότι στην αρχή της κρίσης – και δημοσκοπικά – σημαντικό μέρος της κοινωνίας στράφηκε προς το μέρος του αναζητώντας ασπίδα προστασίας, η ηγεσία του επέλεξε, αντί να ανοίξει τις πύλες του Περισσού και να επιχειρήσει μια μεγάλη έξοδο προς την κοινωνία, να καλεί το... βουνό να πάει στον Μωάμεθ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ειδικά μετά τις 6 Μαΐου, όταν η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλου μέρους ψηφοφόρων δημιούργησε κοινωνικό ρεύμα, οι απώλειες του ΚΚΕ το περιόρισαν στα ποσοστά του «καταραμένου»... 1993, τότε που, μετά τις περιπέτειες της συγκυβέρνησης του ενιαίου ΣΥΝ με τον Μητσοτάκη και τη διάσπαση που ακολούθησε, υποχρεώθηκε να ξαναστηθεί από την αρχή.
Ο τρόπος αντιμετώπισης της μεγάλης ήττας δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πολιτικό τοπίο.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...