Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Γ.: "ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ"

 Σε απάντηση του σχολίου στην προηγούμενη ανάρτηση ο Γ.Γ. μας λέει τα ακόλουθα. 

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ μετα την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ εκ των παρισταμένων, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ!!!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ! 


Θα παραιτηθεί κανείς;;;;

Να τι γράφει ο Γ.Γ.:

ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Φίλε Άγγελε

Με αυτά που γράφεις για μένα σε ότι αφορά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και τον προϋπολογισμό, με αδικείς.

Εν πρώτοις, να σε ενημερώσω ότι εγώ δεν ψήφισα το προσχέδιο προϋπολογισμού. Μάλιστα αποχώρησα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν γνωρίζω καν, εάν έγινε τέτοια ψηφοφορία, για την οποία δεν είχα εξουσιοδοτήσει κανένα να ψηφίσει αντί εμού.

Δεύτερον, με χαρά θα σε ενημερώσω για το τι συζητήθηκε στη διαβούλευση: Ο κ. Γερολυμάτος, πρόεδρος της επιτροπής, η κυρία αντιδήμαρχος επί των οικονομικών και ο αντιδήμαρχος επί της καθαριότητας, μας ενημέρωσαν επί μακρόν για άσχετα με τον προϋπολογισμό θέματα, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό του έργου τους, κυρίως για το πόσο καλά διαχειρίστηκαν τον Δήμο το 2015 και για το πόσο καλύτερα θα τα κάνουν το 2016. Ομολογώ ότι χωρίς να έχω γνώση επί των θεμάτων αυτών, αν πραγματικά έτσι έγιναν, ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν.

Επί του προϋπολογισμού τώρα, η κυρία αντιδήμαρχος μας εξήγησε ότι, για κάποιους τεχνικούς λόγους που εγώ δεν κατανόησα, τα κονδύλια που προβλέπονται για διάφορες δράσεις δεν είναι αυτά που μας παρουσιάστηκαν αλλά μετά τον καινούριο χρόνο, θα αλλάξουν και να μην ανησυχούμε.

Μας είπαν δηλαδή ότι αυτά που μας παρουσίασαν ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. (Το γιατί μας κάλεσαν να μιλήσουμε έχοντας ως βάση κάτι που όπως είπαν δεν ισχύει και θα αναθεωρηθεί, δεν το κατάλαβα).

Σε ότι με αφορά και για να μην υπάρξουν και παρερμηνείες σε αυτά που είπα, κατέθεσα στη γραμματέα ένα μικρό κειμενάκι 5 γραμμών, ώστε σε περίπτωση που δημοσιεύσουν κάποτε τα πρακτικά που τηρούσαν, να έχουν επακριβώς τα λόγια μου.

Αυτά λοιπόν που ανέφερα, (εκπροσωπώντας τον ΣΟΧ, τοποθετήθηκα ΜΟΝΟΝ στα σχετικά κονδύλια) είναι περίπου τα εξής:

‘Βλέπω ότι τα κονδύλια για τον αθλητισμό και πολιτισμό είναι σημαντικά μειωμένα, σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν στον αντίστοιχο προϋπολογισμό του περασμένου έτους. Ήθελα λοιπόν επί αυτών να υποβάλλω την ένστασή μου. Δέχομαι τις εξηγήσεις των αντιδημάρχων ότι για κάποιους τεχνικούς λόγους που εγώ δεν κατάλαβα, έπρεπε να είναι γραμμένα με τον τρόπο αυτό και ότι θα αναθεωρηθούν στις αρχές του έτους και περιμένω να δω ότι τα νέα κονδύλια θα είναι τόσα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πολιτισμού και του αθλητισμού στο Χαλάνδρι.’

Πρακτικό της συνεδρίασης ούτε είδα, ούτε κατά μείζονα λόγο υπέγραψα.

Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Υ. Γ.
Φαίνεται ότι θα γράφουν και θα σβήνουν συνεχώς, ώστε να φτιάξουν τον τελικό προϋπολογισμό, έτσι θα εξηγείται η εξωφρενική δαπάνη για φωτοτυπίες.Γ. Γ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α.Ν.: 
Δεν σε αδικώ εγώ Γιώργο. Το πρακτικό που φτιάχτηκε - με ευθύνη του προέδρου της επιτροπής διαβούλευσης - βεβαίως - Κ. Γερολυμάτο, σε αδικεί αφού φέρει την υπογραφή σου - όπως λες εν αγνοία σου, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΟΥ.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα βγουν σε καλό του δήμου Γιώργο.
Αν η διοίκηση υφαρπάζει την υπογραφή ή την ψήφο των άλλων τότε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ!

ΙΔΟΥ:


Ο Γ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


6. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας φωτοτυπικών μηχανημάτων, φαξ, μηχανημάτων επεξεργασίας εγγράφων και καταστροφέων έγγράφων, προϋπολογισμού 47.150,50 €.

Πλάκα κάνεις, έτσι δεν είναι;

Στην εποχή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ψηφιακής αρχειοθέτησης, αυτό που λένε paperless office, σαράντα επτά χιλιάρικα για φωτοτυπικά, φαξ και καταστροφείς εγγράφων;
Εν τω μεταξύ, μη μου πεις ότι θα είναι και λεφτά για υπολογιστές, πρόσφατα διάβασα άλλη μια χοντρή δαπάνη για τέτοια.
Ποιος «σοφός» το εισηγήθηκε; Ποιος «αξιοκρατικός» αποδέχθηκε και προχώρησε την εισήγηση;
Προσοχή, δεν μιλάω για ρεμούλα, για ανοργανωσιά και λάθος πολιτικές φοβάμαι.
 
Γ. Γ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ A.N.: 
Δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ ρε ΓΓ, μην με ρωτάς εμένα αν "σου κάνω πλάκα".

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. 
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ - έτσι λέει το πρακτικό που ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  - ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ και τις επιλογές τους τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα. Οπότε εσύ γράψε μας για να μας εξηγήσεις, που είσαι "και της καταστάςσεως".

Αποφάσεις 37ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (8.12.2015) και υιοθέτηση ψηφίσματος από το ΠΕ.ΣΥ σχετικά με την έκδοση των πέντε Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία
Συνεδρίασε την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Συζήτηση με θέμα: «Αναπηρία και Περιφέρεια Αττικής, πεπραγμένα και στρατηγικός σχεδιασμός»: πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση μετά από τις σχετικές εισηγήσεις που πραγματοποίησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Π. Τσαβαλιά και η Αντιπεριφερειάρχης Αικ. Θανοπούλου, η οποία προχώρησε σε απολογισμό των δράσεων κοινωνικής πολιτικής. Στη συζήτηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι των ΑμεΑ (π.χ. Ε.Σ.ΑμεΑ, Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων, Εθνική Συνομοσπονδία Γονεΐκού Κινήματος ΑμεΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Στήριξης Ατόμων με Νοητική Στέρηση, Ομοσπονδία Κωφών κλπ)

2. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 5.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην εκστρατεία Ecomobility – FreeMobility : το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

3. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)» για το έργο: «ΕΞΩΡΑÏΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.): το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρος, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης. Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αν. Μαυρίδης

4. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το έργο «Κατασκευή έργων αποχέτευσης, ύδρευσης και συναφών εργασιών στην περιοχή του Άνω Περάματος – 3η φάση» συνολικού προϋπολογισμού 233.835,28 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%): το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη – Κρασοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς ως προς τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης

5. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση διατηρητέου κτίσματος για τη δημιουργία Μουσείου Κεραμικής-ΑΚΕΛ “Πάνος Βαλσαμάκης” και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο Λαύριο Αττικής»: το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη – Κρασοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την «Παρακολούθηση τοξικών μικροφυκών σε περιοχές αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων» προϋπολογισμού 87.255,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%): το θέμα αποσύρθηκε

7. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την ανάθεση επιχορηγούμενου ερευνητικού προγράμματος με τίτλο "Βελτιστοποίηση του συστήματος ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Rhynchophorus ferrugineus στο Πεδίον του Άρεως" συνολικού προϋπολογισμού 20.000,00 €: το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα

8. Λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση λαϊκών αγορών Καλλιθέας και Σφαγεία Καλλιθέας, ημέρα Παρασκευή, της Β’ Αθηνών του Δήμου Καλλιθέας: το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα

9. Λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Πετρούπολη, ημέρα Παρασκευή, της Δ’ Αθηνών του Δήμου Πετρούπολης: το θέμα αποσύρθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε, κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση του ευρωεντάλματος και την έκδοση των πέντε Ελλήνων φοιτητών που κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή σε διαδήλωση όπου έγιναν επεισόδια την 1η Μάη 2015 στο Μιλάνο και η σύλληψή τους από την ελληνική αστυνομία έγινε ενώ βρίσκονταν στα σπίτια τους, την ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 12/11/2015.

Οι Έλληνες φοιτητές προσήχθησαν στην Ιταλία την επομένη της διαδήλωσης και τελικά στοχοποιήθηκαν ως κατηγορούμενοι μήνες μετά από τις ιταλικές αρχές, που απαιτούν την έκδοσή τους.

Τυχόν έκδοσή τους στις ιταλικές αρχές θα υποβάλλει τους πέντε φοιτητές σ’ ένα καθεστώς προσωρινής κράτησης που δεν έχει χρονικά όρια, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα χρονικά του όρια καθορίζονται συνταγματικά. Κινδυνεύουν δηλαδή να μείνουν για χρόνια στη φυλακή χωρίς δίκη.

Η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την ενεργοποίηση του ευρωεντάλματος έρχεται σε μια περίοδο όπου προωθούνται από την ΕΕ πολιτικές για την κατάργηση κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην εκτέλεση του αιτήματος της έκδοσης των πέντε ελλήνων φοιτητών στο ιταλικό κράτος για συμμετοχή σε πολιτική διαμαρτυρία και να τηρηθούν οι αρχές του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας και του σεβασμού στο δικαίωμα της συνάθροισης».

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία απείχαν οι παρατάξεις «Αττική», «180ο η Αττική αλλάζει πρόσωπο» και «Ελληνική Αυγή για την Αττική».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 
 
Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»,
οργανώνει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015,

Χριστουγεννιάτικη Αγορά
στα νεοσύστατα γραφεία του
(στη συμβολή των οδών Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή-Δημητρίου)

Θα βρείτε: Χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα γλυκά, κοσμήματα, κεριά, μικρά έργα τέχνης,
βιβλία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα είδη.

Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές
με μουσική, εδέσματα, γλυκά και κρασί !

- Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς που αφορούν παιδιά

Τα αστέρια της showbiz παίζουν μπάσκετ για το Χαμόγελο του Παιδιού!
Καλάθια πολλών… αστέρων αναμένεται να μπουν την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» του Περιστερίου!

Όχι, το ιστορικό γήπεδο δεν θα φιλοξενήσει κάποιο μεγάλο μπασκετικό γεγονός…

Τα καλάθια θα μπουν από αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου, της τηλεόρασης και γενικότερα του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου!

Και θα είναι καλάθια ανθρωπιάς για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού!

Ο 4ος φιλανθρωπικός αγώνας που διοργανώνουν οι Παλαίμαχοι Άρη Σύρου και οι δημοσιογράφοι της Σύρου (Κυριακή 13/12, ώρα 18:00) έτυχε θεαματικής ανταπόκρισης, καθώς δεκάδες είναι οι καλλιτέχνες/δημοσιογράφοι που θα δώσουν το παρών!

Ο χώρος του τραγουδιού έχει την τιμητική του!

Βαλάντης , Βασίλης Δήμας , Bo , Γιάννης Βαρδής , Γιάννης Αλεξόπουλος , Γιώργος Λιανός , Δημήτρης Καραδήμος ,θανάσης Βασιλάκος, Θάνος Πετρέλης , Kings, Κυριάκος Κυανός , Κωνσταντίνος Νάζης , Λευτέρης Πανταζής, Νίκος Βουρλιώτης , Πάνος Καλίδης , Στέλιος Λεγάκης , Στέφανος Δημοσθένους , REC και Χρήστος Μενιδιάτης θα είναι εκεί!

Μαζί τους οι Βαγγέλης Περρής (παρουσιαστής), Βαλεντίνο (ραδιοφωνικός παραγωγός- dj) μαζί με τη Σάσα Μπάστα,Γιώργος Μανίκας (μοντέλο), Δημήτρης Ουγγαρέζος (παρουσιαστής), ο Θανάσης Ασπρούλιας (αθλητικός δημοσιογράφος), Θανάσης Τσεκούρας (dj), Θοδωρής Ρωμανίδης (ηθοποιός),Κωνσταντίνος Μελάγιες(αθλητικός δημοσιογράφος), Κώστας Φραγκολιάς (μοντέλο-παρουσιαστής), Παναγιώτης Πετράκης (ηθοποιός) και ο Στέλιος Κρητικός (ηθοποιός)!

Όπως θα καταλάβατε, μιλάμε για ομάδα πολλών αστέρων! Και μην αποκλείετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής…

Την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 σας περιμένουμε όλους στο κλειστό γυμναστήριο «Α. Παπανδρέου» του Περιστερίου να βάλουμε όλοι μαζί ένα καλάθι ανθρωπιάς για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Μην λείψει κανείς!!!

Ελάχιστη είσοδος 5 ευρώ, αλλά ο καθένας μπορεί να δώσει ότι θέλει για την ενίσχυση του χαμόγελου

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η Ένωση Δημάρχων Aττικής και η ΠΕΔΑ διοργανώνουν την εκδήλωση απονομής «Βραβείων Αυτοδιοίκησης».

Θα τιμηθούν προσωπικότητες οι οποίες προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στο Κοινωνικό Σύνολο.

Συγκεκριμένα, για την Κοινωνική τους προσφορά θα τιμηθούν :

 • · O Όμιλος ΣΚΑΙ για το πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
 • · Η κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.

Για την Στήριξη τους στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης :

 • · O κύριος Σταύρος Μπένος, πρ. Δήμαρχος Καλαμάτας, πρ. ΥΠ.ΕΣ.
 • · Η κυρία Δήμητρα Κουτσούρη, πρ. Γεν. Διευθύντρια ΥΠ.ΕΣ.

Για την προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση :
 • · O κύριος Δημήτριος Ευσταθιάδης, πρ. Δήμαρχος Αργυρούπολης, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πρ. Νομάρχης Αθηνών
 • · Ο κύριος Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αντ/δρος Π.Ε.Δ.Α.
 • · Ο κύριος Βασίλης Κουκουβίνος, πρ. Δήμαρχος Ιλίου
 • · Η κυρία Φωτεινή Σακελλαρίδου, πρ. Δήμαρχος Ζωγράφου

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης θα γίνει υπό τις μελωδίες του μουσικού συνόλου «Ορχήστρα Νέων Ψυχικού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρ. Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης (Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π.) και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ             


  Η  γκαλερί   Χρυσόθεμις  οργανώνει  ομαδική   έκθεση
                                         zωγραφικής-γλυπτικής

Θα  παρουσιαστούν  έργα  μικρών  και  μεσαίων  διαστάσεων
σε λάδι και ακρυλικό, μικρογλυπτά  και  αντικείμενα  ζωγραφισμένα.

Εγκαίνια : Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015 , ώρα 19.30
Διάρκεια  έως  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015.

Συμμετέχουν:
Α. Βλάσσης , Μ. Κοτσώνης , Κ. Μαυρομμάτη , Χ. Μπαϊκούσης
Α. Μπαρή , Μ. Μπιατζίνι , Ν. Οικονομίδης ,Χ. Ρηγανάς , Ε. Ρίζου
                                    Ν. Σουλακέλλη.

Τηλ.2106811418
www.chryssothemis.com

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στο ίδιο τραπέζι επαγγελματίες & διοίκηση του Δήμου για τα προβλήματα της αγορά

Στην Αγία Παρασκευή η διοίκηση του δήμου είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ. Και γι' αυτό συγκρίνουμε την πολιτική της με την δικιά μας διοίκηση, του Χαλανδρίου, που είναι "καργαριστερή" κατά δήλωση αλλά τελικά υλοποιείε ΑΚΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.

Διαβάστε τι κάνει ο Γιάννης Σταθόπουλος και συγκρίνεται με τους δικούς μας που κάνουν BAZAAR παραεμπορίου και αυξάνουν τους φόρους:
*Το ρεπορτάζ από την Αγία Παρασκευή  είναι από το ENYPOGRAFA.GR)Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση με θέμα «Να στηρίξουμε – ενισχύσουμε την Τοπική Αγορά στον καιρό της κρίσης», που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) και το Σωματείο Εστιατόρων «Ο Διόνυσος» τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Η συζήτηση, η οποία αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, άνοιξε με ομιλία του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες της κρίσης για την αγορά, ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όπως και στην ανάγκη στήριξής τους. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η στήριξη της τοπικής αγοράς στις εμπορικές ζώνες της Αγίας Παρασκευής αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής  Αρχής και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως:
 • Μειώσεις 6% πέρυσι και 3% φέτος στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλα τα καταστήματα, 15% στα μικρά ως 60 τ.μ. και 50% στις νέες επιχειρήσεις για το 2016 καθώς και 30% στα τραπεζοκαθίσματα.
 • Δράσεις για  προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς (ενημέρωση, υπαίθριες συναυλίες, φυλλάδια, πανό με το σύνθημα «Στηρίζουμε την τοπική αγορά – Προμηθευόμαστε από τα καταστήματα της πόλης μας» κ.ά.).
 • Διάθεση χώρου του Δήμου για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΕΝΕΒΑΠ όπως και για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου της όπως και εκπροσώπησή της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
 • Μέτρα αντιμετώπισης του «εμπορίου χωρίς φορολογική νομιμότητα» και ρυθμιστικές παρεμβάσεις περιορισμού των αυθαιρεσιών στις εμποροπανηγύρεις.
 • Εποπτεία (στο μέτρο που επιτρέπεται) της εκτέλεσης των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντόπευκου και έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών για τις ασφαλτοστρώσεις.
 • Παραχώρηση χώρου κεντρικής πλατείας στην ΕΝΕΒΑΠ στις γιορτές των Χριστουγέννων. Έγκαιρος και ιδιαίτερα αυξημένος εορταστικός φωτισμός και στολισμός στις πλατείες της πόλης και στους εμπορικούς άξονες.
 • Παρεμβάσεις του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στους εμπορικούς δρόμους όπου παρατηρούνται κρούσματα μικροκλοπών και «εμπορικές» δραστηριότητες.
 • Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γιαβάση τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που θα γίνεται μονίμως, αποδίδοντας έτσι χώρο στους πεζούς και τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα στην κεντρική πλατεία.