Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα για τα ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα του Χαλανδρίου


Ημερίδα για τα ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα του Χαλανδρίου

Τετάρτη 23/11 και ώρα 18:30

Κέντρο νεότητας δήμου Χαλανδρίου Αντιγόνης & Δαναΐδων

  • Η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

  • Η πολεοδομική μελέτη στις περιοχές Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας και Πεύκου Πολίτη και η πράξη εφαρμογής του «Έθνους» Πρόγραμμα ημερίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου

Θέμα 1ο


Ζητήματα που αφορούν την έγκριση της μελέτης Αναθεώρησης του ΓΠΣ του Δήμου Χαλανδρίου

Εισηγήσεις: Τμήμα Σχεδίου Πόλης Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου

Χάιδω Μπαζάκα MSc Αγρ‐Τοπ. Μηχανικός
Άννα Υψηλάντη MSc Αγρ‐Τοπ. Μηχανικός
Συντονισμός: Κατερίνα Νότα MSc Αγρ‐Τοπ. Μηχανικός
Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας

Θέμα 2ο

Η πορεία της Πολεοδομικής Μελέτης στις περιοχές Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας και Πεύκου Πολίτη και η πράξη εφαρμογής του «Έθνους»

Εισηγήσεις: Τμήμα Σχεδίου Πόλης Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου
Γεωργία Παπαδοπούλου MSc Αγρ‐Τοπ. Μηχανικός

Συντονισμός: Γιώργος Ξυδόπουλος Αγρ‐Τοπ. Μηχανικός  Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδίου Πόλης


Παρεμβάσεις
Συντονισμός: Φερενίκη Βαταβάλη Δρ. Αρχ . Μηχανικός
Επιστημονική συνεργάτης του δήμου Χαλανδρίου
1. Η διαδικασία έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων
Μικαέλα Μάλια Πολ. Μηχανικός
Προϊσταμένη τμήματος Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας‐ Αττικής – ΥΠΕΝ
 
2. Η διαδικασία έγκρισης της Πολεοδομικής μελέτης της Ζώνης Δουκίσσης Πλακεντίας  και Πεύκου Πολίτη    Εύα Μικράκη MSc  Αρχ. Μηχανικός Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρεια Αττικής

Θα ακολουθήσει διάλειμμα και ελαφρύ γεύμα όπου θα κατατεθούν γραπτές ερωτήσεις  πάνω στα θέματα που συζητήθηκαν 

Η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση πάνω στα γραπτά ερωτήματα που τέθηκαν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στον καθένα.

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου

ΣΧΟΛΙΟ: 
Η αντίληψη της πλειοψηφίας για τον ..... διάλογο και την "συνεργασία". 
Τρεις παράταξεις της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει ένσταση για την μελέτη του Πεύκο Πολίτη, καμία συζήτηση δεν έχει γίνει στο δημοτικό συμβούλιο για τις ενστάσεις και κάνουν ημερίδα στην οποία δεν έχουν προβλέψει καν στο πρόγραμμα την δυνατότητα των άλλων δημοτικών παρατάξεων να παρέμβουν. 
Και ας έχουν καταθέσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ τις θέσεις τους.
Και το μαθαίνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το δελτίο τύπου
Αυτό για όσους "γλύφονται" για συνεργασία με τον Συμεών.
Σας το είπε άλλωστε στο fb: "Αν θέλετε συνεργασία δεν θα λέτε δημόσια τις απόψεις σας." Έτσι δεν σας είπε; 
ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακούσουμε τι θα πουν οι κυρίες Μάλια και Μικράκη.
Σε αυτή την ημερίδα ΘΑ ΠΑΜΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
Το δημοτικό συμβούλιο απόψε είναι κρίσιμο.

Θα φανούν όλοι. Και όσοι δικαίως θεωρούνται από τον Συμεών επικίνδυνοι για το καθεστώς που επιχειρεί να στήσει, τους επιτίθεται και προσπαθεί να τους αποκλείσει.

Και οι φρουροί του στέμματος, γιαλατζί αντιπολιτευόμενοι που προτάσσουν το ατομικό ή το μικροπαραταξιακό όφελος από την υπεράσπιση του θεσμικού τους ρόλου, όπως αυτός εκπορεύεται από την λαϊκή ψήφο και εντολή.

Λαϊκή εντολή που έτσι και αλλιώς έχει υποστεί αλλοίωση από τον απαράδεκτο ακραία πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα για την αυτοδιοίκηση και έχει αποτυπωθεί με μια τερατώδη πλειοψηφία εδρών για την διοίκηση του 18% στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν χρειάζεται και άλλους.

Θυμίζουμε σε όσους έχουν πραγματικό ή τεχνητό αλτσχάιμερ ότι ΄μόλις στο προηγούμενο συμβούλιο ο Συμεών και η σουλτανική παρέα αρνήθηκαν να αποσύρουν το κρισιμότατο για την πόλη θέμα της μελέτης της Αγίας Παρασκευής την οποία δεν είχαν καν κοινοποιήσει στην αντιπολίτευση για να την φέρουν μετά από μια βδομάδα για έγκριση, αποδεικνύοντας ότι όσα λέμε εμείς μήνες τώρα περί του τεράστιου δημοκρατικού ελλείμματος στον δήμο ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
Για ποια συνέναιση και διαπαραταξιακότητα μας μιλάνε λοιπόν κάποιοι;
Η διοίκηση Συμεών με τους μόνους που τελικά συνδιαλέγεται επί της ουσίας πριν καταλήξει στις αποφάσεις της είναι τα ΚΥΕ.Μόνο με τους καταστηματάρχες της νύχτας θέλει συνέναιση.

Σήμερα ο Συμεών και η πλειοψηφία του έχουν τρία δύσκολα θέματα.

1. Φέρνουν θέμα εκλογής αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ πόσα και ποια μέλη του οργάνου έχουν παραιτηθεί, τους λόγους των παριατήσεων και τον αριθμό των  αναπληρωματικών μελών που θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να εκλέξει το απόγευμα.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ λίγο πριν τις δημαιρεσίες.

Το πόσο σοβαρό είναι το ΘΕΣΜΙΚΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ από την πιθανή μη νόμιμη σύνθεση του οργάνου, μόνο ο Συεών ξέρει από πότε, δεν είναι της ώρας να το θίξουμε.
Αλλά οι έμπειροι συνάδελφοι στις δημοτικές παρατάξεις μπορούν να κατανοήσουν σε τι περιπέτειες μπορεί να οδηγήσουν το δήμο οι τύποι αυτοί που διοικούν κατά πώς τους έρχεται, "χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι νόμοι" όπως δήλωσε απροκάλυπτα  η πρόεδρος του ΔΣ στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Με τέτοιες συνθήκες ΑΓΝΟΗΣΗΣ του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, με τόσα στεγανά στην θεσμική συγκρότηση του δήμου, κάθε διευκόλυνση από την αντιπολίτευση στην έτσι και αλλιώς τεράστια και αντιδημοκρατική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, θα είναι συνενοχή σε όλες τις πράξεις του Συμεών και επιβράβευση της αντιδημοκρατικής - ολοκληρωτικής συμπεριφοράς του.

Ο Συμεών και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έχουν πλειοψηφία ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ να συμπληρώσουν την οικονομική επιτροπή.
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μέχρι τις δημαιρεσίες.

2. Φέρνουν θέμα απόφασης για αύξηση της προσφοράς του δήμου στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΧΕΥ 9. 
ΝΕΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για να πάνε τα χρήματά σου στους δανειστές για δημόσια γη, κάτι που δεν έχει γίνει σε κανέναν δήμο της χώρας όπου τα δημοτικά συμβούλια και οι δήμαρχοί τους διεκδίκησαν και πήραν ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ την δημόσια γη.
Και το κάνουν για να νομιμοποιήσουν έναν σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Πάτημα 1. Που από ότι φαίνεται θα είναι και ιδιωτικός, θα ανήκει σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

3 Το τρίτο θέμα είναι τα δημοτικά τέλη για το 2017.
Το 2016 - σε γενικές γραμμές - ο δήμος ήρθε οικονομικά ίσα βάρκα, ίσα πανιά αν δεν είχε και ένα μικρό  "κέρδος".
Και αυτό το συμπεραίνουμε  παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν πάρει οι δημοτικές παρατάξεις τα απολογιστικά στοιχεία με τα οποία θα συνταχθεί ο προϋπολογισμός.

Είναι συμπέρασμα που εύκολα εξάγεται μόνο από το γεγονός ότι δεν έχουν μειωθεί από πέρυσι τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου που κάθονται στην τράπεζα αντί να επενδύονται στην πόλη και τις ανάγκες των δημοτών της και αναζητούνται οι τρόποι που θα πάνε στους δανειστές, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την οικονομική υπηρεσία μέχρι 30 Αυγούστου.

Το 2016 δεν ήταν μια χρονιά στην οποία ο δήμος έκανε οικονομία. 
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ! Και διορισμοί συμβασιούχων έγιναν με το τσουβάλι, και μηχανολογικός εξοπλισμός, κάδοι και οχήματα αγοράστηκαν και  αναθέσεις έργων έγιναν μπόλικες και ηχολήπτες προσέλαβε ο δήμος και μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα έδωσε σε κολλητούς δικηγόρους. στελέχη της παρατάξεως ακόμα και για να κάνουν αγωγές σε δημοτικούς συμβούλους και άλλα  που θα τα αναδείξουμε αναλυτικά στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Συζήτηση που ο Συμεών προσπαθεί να αποφύγει και να αποπροσανατολίσει ώστε να μην ξεκινήσει - όπως πρέπει -  αρχικά με τις δημοτικές παρατάξεις πριν γίνει και με την κοινωνία και τους φορείς .

ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και δοθούν τα ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οι προβλέψεις για τον επομένο χρόνο.

Αφού δημοσιοποιηθούν τα απολογιστικά στοιχεία του 2016 αλλά και οι ανελαστικές δεσμεύσεις για την σύνταξη του προϋπολογισμού του επόμενου χρόνου.

Να συζητήσουμε με την κοινωνία και τους πολίτες αλλά να συζητήσουμε σοβαρά, όχι να την "δουλέψουμε" διαπαραταξιακά.Και βέβαια το πρώτο που θα έπρπεπε να ρωτηθεί ο πολίτης σε ένα τέτοιο "διάλογο" είναι αν επιθυμεί να φορολογείται για να έχει ο δήμος ταμειακά διαθέσιμα. 

Αλλά αυτό δεν θα τον ρωτήσει κανένας διότι η απόφαση θα έχει ληφθεί απόψε. ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ.

Χωρίς λοιπόν τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας και την συζήτηση για τα τέλη κάθε εξαγγελία περί "συζήτησης με τους πολίτες" αφού πρώτα τους χαρατσώνσουν,  πολύ περισσότερο το αριστερό φετίχ περί σύνταξης "συμμετοχικού προϋπολογισμού" είναι απολύτως προσχηματική κουβέντα και στόχο έχει απλά "να κοροϊδέψει τους χωριαταρέους" και να επιλύσει εσωπαραταξιακά προβλήματα του Συμεών, προτάγματα και στόχοι της διοίκησης που καμία νομιμοποίηση δεν πρέπει να βρουν από την αντιπολίτευση.

Είναι προφανές ότι η "κοινωνία" με την οποία παριστάνει ότι θέλει να συζητήσει ο Συμεών δεν μπορεί να  έχει εικόνα για τα οικονομικά του δήμου και βέβαια δεν μπορεί να τα αποκτήσει χωρίς πρόσβαση στην οικονομική υπηρεσία και τα στοιχεία της.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ που είναι δύσκολη ακόμα και για αιρετούς, πόσο μάλλον για απλούς πολίτες που κάποιοι θέλουν να τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ δια της κολακίας ότι θα αποφασίσουν για τον προϋπολογισμό του δήμου.

Προφανώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι "να βάζει πλάτη" στην διοίκηση για να εξαπατάει την κοινωνία και τους πολίτες.
Δεν είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης να συμβάλλει να εξαπατώνται οι χωριαταρέοι.

Αντίθετα είναι να ενημερώνει τους πολίτες για την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου, να αποκαλύπτει και να αναδεικνύει τις αστοχίες ή τις υπερβολές της πλειοψηφίας και να διασφαλίζει ότι αν φτάσουμε ποτέ σε συμμετοχικές διαδικασίες για την σύνταξη του προϋπολογισμού αυτές θα είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και όχι προσχηματικές.

Και θα ξεκινάνε από την αρχή: Από το ύψος της φορολογίας που είναι διατεθιμένοι οι πολίτες να διαθέσουν στον δήμο για να λάβουν από αυτόν υπηρεσίες.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και όχι  καθεστωτική απόπειρα χρησιμοποίησή τους για μικροπαραταξιακά παιχνιδάκια. 

Επί της ουσία τώρα τα δημοτικά τέλη του 2017 προτείνεται να παραμείνουν στα ίδια απαράδεκτα υψηλά επίπεδα με το 2016.

Ο δήμος Χαλανδρίου επιμένει να υπερφορολογεί για έναν ακόμα χρόνο τους δημότες του και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, αφού μιλάμε για ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όχι για ειδικά τέλη διορισμού κολλητών ηχοληπτών.

Ο ισχυρισμός μας  ότι είναι πολύ υψηλά τα δημοτικά τέλη για τον Χαλανδραίο δεν χρειάζεται μεγάλη τεκμηρίωση. Αρκεί ένα μόνο επιχείρημα: Εδώ και πέντε χρόνια τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην τράπεζα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, δηλαδή ο δήμος από ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ έχει μετατραπεί σε ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ διοικούμενη από οπαδούς της νεοφιλελεύθερης θεωρίας που ακούς ίσως από πολλούς ως  ψευτοεκσυγχρονιστική κορώνα: "του δήμου επιχείρηση".

Το ΑΣΤΕΙΟ επιχείρημα που ξέρουμε ότι θα ακούσουμε ως δικαιολογία, αφού το χρησιμοποίησε και η υπηρεσία στα λίγα λεπτά που μας έκανε την τιμή να μας αφιερώσει,  αυτό της σύγκρισης του ύψους των δημοτικών τελών του Χαλανδρίου με άλλους γειτονικούς  δήμους εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Διότι αν γειτονικοί δήμοι έχουν τα ίδια ή και υψηλότερα δημοτικά τέλη για να παρέχουν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες τους - έχουν π.χ. το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, έχουν πληθώρα καλλιτεχνικών εργαστηρίων, έχουν αθλητικά προγράμματα επαρκή και όχι κουτσουρεμένα. δεν αφήνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, στηρίζουν τα ΚΑΠΗ τους  και δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα να στηρίζουν την τράπεζα, τότε είναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς, όχι επιχείρημα που θα μας πείσει να συμβάλλουμε με την ψήφιο μας για να τους φτάσουμε ως προς το ύψος δημοτικών τελών, χωρίς όμως να τους φτάσουμε σε υπηρεσίες.

Απόψε θα φανεί ο ρόλος όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της συνδιοίκησης.

Διότι δεν εννοείτε να λογαριάζεται στην αντιπολίτευση αυτός/η που απόψε θα ψηφίσει να συνεχίζεται η υπερφορολόγηση του Χαλανδραίου για να συγκεντρώνονται χρήματα στις τράπεζες για τους δανειστές.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ/Η της πολιτικής του Συμεών.
Και ως τέτοιον πρέπει να τον λογαριάζουν οι πολίτες.