Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για την 8η του Μάρτη

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

8 ΜΑΡΤΗ: Ημέρα – σύμβολο των αγώνων των γυναικών για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη

Γυναίκες και Άνδρες, 
σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε αγωνιστικά 
τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών. 

Οι γυναίκες διεκδικούμε αξιοπρεπή θέση στην εργασία, την κοινωνία και τη ζωή.

Aπό τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το… χρέος!!!


http://thepaper.gr/

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΟΥΤΕ Η "ΕΡΩΤΙΚΗ" "ΓΙΟΡΤΗ" ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. 

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 
(βγάλτε φλίκτενες όσες και όσοι  έχετε πρόβλημα με την λέξη).

Και η ιστορία λέει τα εξής γι΄αυτή τη μέρα:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. 


Αυτά για να μαθαίνουν οι νεώτερες.

ENA NEO BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ

Στην διαχείριση του blog βρίσκεται ο κορυφαίος  Χαλανδραίος προπονητής Handball και Personal Trainer Παναγιώτης Μεσσήνης που υπόσχεται ότι θα μας ενημερώνει για θέματα υγείας, άθλησης και διατροφής.

Κάντε ένα κλικ γνωριμίας στην εικόνα, να τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει το blogging, ειδικά οι "ευτραφείς και χαμηλοστήθιδες" που χρειαζόμαστε τις συμβουλές του.
Οι fit έτσι και αλλιώς θα το διαβάζετε το blog.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOGGING.
ΥΓ:

ΤΟ logo στην δεξιά στήλη της Πλατείας έχει μόνιμο link για το νέο blog για να διευκολύνουμε το καθημερινό σας σερφάρισμα.Τα στοιχεία όλων των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου από τις δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ.) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, όπου διαδήλωναν κατά των διαθεσιμότητων-απολύσεων οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ελληνική Αστυνομία ζητά και τα ρέστα, προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου ενέργεια που θυμίζει άλλα καθεστώτα και σίγουρα άλλες εποχές.

Μέσω της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ζητάει όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.(Γενικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελεγκτικής Επιτροπής), αλλά και όλων των συναδέλφων που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Εκείνο που δεν ζήτησε ακόμη η Ασφάλεια Αττικής είναι τα στοιχεία των 70.000 εργαζομένων που εκπροσωπούνται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!!!

Πρόσχημα της απίστευτης αυτής αξίωσης εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προκαταρκτική εξέταση για την δήθεν παράβαση του άρθρου 309 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία), «πράξεις», που όπως αναφέρει στο έγγραφό της προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Σημειώνεται πως για την εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση διώκεται σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Το αίτημα για την αποστολή των στοιχείων ταυτότητας, που συνιστούν προσωπικά δεδομένα σαφώς εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Το «φακέλωμα» όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων στα όργανα της Ομοσπονδίας. Πρόκειται ξεκάθαρα για την αναβίωση του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας και επιπλέον για μία ακόμη έκφραση τρομοκράτησης γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα μίας από τις πιο μαχόμενες Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα που αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πώς αυτό συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμη 4.000 εργαζομένων από τους Ο.Τ.Α.

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν πώς τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους και ποινικοποιώντας τους αγώνες τους θα κάμψουν το φρόνημά τους. Αυτό δεν θα το πετύχουν διότι απορρέει από το αίσθημα της δικαιοσύνης και της επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους που στερεί η κυβέρνηση με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει κατ΄ εντολή της τρόικα. Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε πολιτικές και τακτικές που στόχο έχουν να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και να ισοπεδώσουν-εξαθλιώσουν την κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Οι... τζαμπατζήδες της ΚεφαλλονιάςΉρθαν, είδαν και απήλθαν, αλλά ξέχασαν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ο λόγος για τον κυβερνητικό θίασο που περιόδευσε προ μηνός στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, που καλείται σήμερα να πληρώσει τα έξοδα της τηλεοπτικής παράστασης υπουργών, τηλεοπτικών συνεργείων και λοιπών παρατρεχάμενων, που ακόμα και σε μια στιγμή έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν να χαρακτηρισθούν ως «φιλοξενούμενοι».


Ξεσηκώθηκε το δημοτικό συμβούλιο όταν ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης ζήτησε την έγκριση 11.239,60 ευρώ για τα ξενοδοχεία όπου διέμειναν ο Αντ. Σαμαράς, η συνοδεία του και τα υπουργικά κλιμάκια που πήγαν στους σεισμόπληκτους. Γενικός γραμματέας... ξέχασε να πληρώσει λογαριασμό 106 ευρώ για ποτά

Ξεσηκώθηκε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού όταν η Δημοτική Αρχή έφερε προς έγκριση την εκταμίευση 11.239,60 ευρώ για την πληρωμή των ξενοδοχείων που χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία επισκέφθηκαν την Κεφαλλονιά αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό. Με πρόταση του δημάρχου ζητήθηκε η έγκριση συνολικά 30.000 ευρώ από τον κωδικό «Τουριστική προβολή με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς επίσης και δημόσιες σχέσεις του δήμου», την ώρα που οι σεισμοπαθείς δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος από τις πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές υποσχέσεις και άνθρωποι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα.

Σύμφωνα με τα παραστατικά που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού και έφερε στη δημοσιότητα η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα kefaloniapress.gr, οι απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν μεταξύ άλλων διανυκτερεύσεις της 16μελούς συνοδείας του πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και ένα τηλεοπτικό συνεργείο, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Ο Δήμος εμφανίσθηκε πρόθυμος να πληρώσει επίσης τις διανυκτερεύσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Διδασκάλου ο οποίος φιλοξενήθηκε τρεις φορές στην Κεφαλλονιά, πάντα με τη συνοδεία του, του γενικού γραμματέα Παιδείας Αθ. Κυριαζή με τον οδηγό του, του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας Ανδ. Κατσανιώτη, αλλά και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος εκτός των άλλων «ξέχασε» να πληρώσει και 106 ευρώ στο μπαρ του ξενοδοχείου για ποτά. Ως φιλοξενούμενοι δέχτηκαν να χαρακτηρισθούν ακόμη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Άνθης, ο διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Καραβασίλης, οι καθηγητές Λέκας και Καρύδης, καθώς και αρκετοί μηχανικοί που είχαν δηλώσει «εθελοντές».

Υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγηση για την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των κυβερνητικών στελεχών, παραμένει όμως ανοιχτό το έλλειμμα ηθικής από πλευράς κυβερνώντων, που ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους έφυγαν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ακόμη και στα μπαρ των ξενοδοχείων όπου διέμειναν. «Δεν ήταν υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει όλους αυτούς τους λογαριασμούς, που θα έπρεπε να καλυφθούν από τα κονδύλια της Γενικής Κυβέρνησης», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης, που υποστηρίζει πως «ήταν ηθική υποχρέωση των κυβερνητικών εκπροσώπων να καλύψουν τα έξοδά τους όπως κάνουν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των μετακινήσεών τους και να μην περιμένουν ένα σεισμόπληκτο νησί να τους πληρώσει τις διανυκτερεύσεις». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς η στάση του δημάρχου, που, ενώ ζητούσε τη συνδρομή της κυβέρνησης, καθώς, όπως έλεγε, «ο συνδυασμός των πρόσφατων σεισμών και της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει ένα γκρίζο τοπίο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες», την ίδια ώρα αναλάμβανε να καλύψει από το ταμείο του δήμου τα έξοδα φιλοξενίας της κυβέρνησης.

Μετά το μπλοκάρισμα της «φιλοξενίας» του γαλαντόμου δημάρχου, «οι ξενοδόχοι του νησιού παραμένουν απλήρωτοι με την υπόσχεση πως τα τιμολόγια θα σταλούν αυτή τη φορά στην Περιφέρεια», σημειώνει ο Γιάννης Κουρούκλης που κάνει λόγο «για ομάδες ειδικών που εξακολουθούν να φιλοξενούνται από τον δήμαρχο εδώ και είκοσι ημέρες στο νησί παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των σεισμοπαθών».

http://www.avgi.gr/

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟ 17 Ν

Η ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-17Ν


Δημοσίευση: 07/03/2014

Περίοπτη θέση κατείχε πάντοτε το Χαλάνδρι στις έρευνες της αστυνομίας για την-τότε-οργάνωση φάντασμα 17Ν. Σε αναφορές τους, οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής διατράνωναν την πίστη τους ότι στην πόλη μας πρέπει να υπήρχε γιάφκα της οργάνωσης, αφού πολλά από τα χτυπήματα γινόντουσαν στα βόρεια προάστια και θεωρείτο αδύνατο από τους επαγγελματίες που σχεδίαζαν επί μήνες τις επιθέσεις αυτές να κουβαλούν ολόκληρο τον οπλισμό τους, με όλους τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο για τη σύλληψή τους, σε απομακρυσμένες περιοχές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Χαλάνδρι, πολυπληθές και εύκολα προσβάσιμο σε σχέση με τη Φιλοθέη και το Ψυχικό, είχε μπει στο επίκεντρο των ερευνών των αρμοδίων αρχών.

Και μπορεί ποτέ να μην επαληθεύτηκε η θεωρία περί γιάφκας της 17Ν στην πόλη μας, όμως αρκετά από τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης αποκαλύφθηκε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονταν με το Χαλάνδρι. Κάποιοι μάλιστα Χαλανδραίοι ένιωσαν ανατριχίλα όταν ανακάλυψαν πως πρόσωπα που συναναστρέφονταν καθημερινά, τα έβλεπαν με χειροπέδες να επιβιβάζονται στα θηριώδη τζιπ της Αντιτρομοκρατικής!

Αρκεί μια ματιά στο δημοτολόγιο του Δήμου Χαλανδρίου για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο αρχηγός και γνωστός ως «Λάμπρος» της οργάνωσης παραμένει ακόμη δημότης και ψηφοφόρος στο Χαλάνδρι! Μάλιστα, ως τόπος κατοικίας του αναφέρεται η οδός Αριστοφάνους 49, ακριβώς απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Χαλανδρίου. Ο «Λάμπρος» της 17Ν εμφανίζεται γεννημένος τη 16η Αυγούστου του 1944. Στο δημοτολόγιο είναι γραμμένοι και οι γονείς του, Δημήτρης και Ζωή, γεννημένοι το 1901 και το 1909 αντιστοίχως. Δίπλα στα στοιχεία του πατέρα του υπάρχει η ίδια διεύθυνση με τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ υπάρχει κενό σχετικά με τη διεύθυνση της μητέρας του.

Αλλά ενώ από τα στοιχεία του δημοτολογίου διαπιστώνουμε ότι ο «Λάμπρος» έμενε στο κεντρικό Χαλάνδρι, οι διηγήσεις συμπολιτών μας αναφέρονται στα παιδικά του χρόνια στο Κάτω Χαλάνδρι, όπου και φαίνεται να μεγάλωσε και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Νίκης και Σαχτούρη.

Μια γυναίκα που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομά της θυμάται τον μικρό Αλέξανδρο να παίζει στους δρόμους του Κάτω Χαλανδρίου. «Η οικογένειά του είχε νοικιάσει ένα σπίτι στο κτήμα τού… και ζούσε εκεί αρκετά χρόνια. Ηταν ήσυχοι άνθρωποι και ευγενικοί» σύμφωνα πάντα με τη χαλανδραία γειτόνισσά τους. Η έφεση του Αλέξανδρου στις ξένες γλώσσες φάνηκε από μικρή ηλικία, αφού όπως αναφέρουν κάτοικοι που τον θυμούνται, μιλούσε άπταιστα γαλλικά, τα οποία όπως εξομολογιόταν του άρεσαν πολύ. Ενα άλλο χαρακτηριστικό του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ήταν κάποια δυσκολία του στην άρθρωση, η οποία πάντως βελτιώθηκε με τον καιρό.

Ο κύριος με το χαμηλωμένο βλέμμα

Ο «συνηθισμένος οικογενειάρχης, σύζυγος και καλός πατέρας» όπως περιγράφουν άτομα που γνώριζαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζούσε με την οικογένειά του από το 1995 και για μερικά χρόνια στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Γεννήθηκα στις 17 Νοέμβρη» άλλαζε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ συχνά σπίτια, δίχως να υπογράφει με το πραγματικό του όνομα. Αλλωστε, και η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γνώρισε και τον παντρεύτηκε με το όνομα «Δημήτρης Λαμπρόπουλος». Οι πωλήτριες ενός καταστήματος με παιδικά ρούχα στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου μίλησαν για την ήσυχη οικογένεια του Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η οικογένεια πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει ρούχα του παιδιού τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «φαινόντουσαν απλοί και προσιτοί άνθρωποι. Η κυρία βέβαια (σ.σ. Αγγελική Σωτηροπούλου) ήταν πιο ανοιχτή και συζητήσιμη σε αντίθεση με τον άνδρα της που δεν μιλούσε ποτέ…»

Αυτό που είχε παραξενέψει τις πωλήτριες ήταν το χαμηλωμένο βλέμμα του Κουφοντίνα: «Πάντα ήταν με το κεφάλι σκυμμένο, δεν έδινε τα στοιχεία του για την απόδειξη και απλώς πλήρωνε…» Ο γιος της οικογένειας Εκτορας έδειχνε πολύ σοβαρός για την ηλικία του και δεν μιλούσε συχνά.

Οταν ανακοινώθηκαν οι συλλήψεις των υπόπτων οι κοπέλες του καταστήματος αναγνώρισαν την Αγγελική Σωτηροπούλου (παρ’ ότι είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που τους είχαν δει), όμως δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν το πρόσωπο του Κουφοντίνα.

Και άλλα μέλη της 17Ν στο Χαλάνδρι

Στο Πολύδροσο Χαλανδρίου έμενε και ο Θεολόγος Ψαραδέλης μαζί με την οικογένειά του, οι οποίοι επίσης αναγράφονται στο δημοτολόγιο της πόλης μας, ενώ σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες στο Χαλάνδρι πέρασε κάποια από τα χρόνια της ζωής του και ο Σάββας Ξηρός

Ποιον παρακολουθούσε η Ασφάλεια στο Κάτω Χαλάνδρι;

Υπάρχει και μια άλλη μαρτυρία κατοίκου του Κάτω Χαλανδρίου που επιβεβαιώνει τις υποψίες της Αντιτρομοκρατικής: «Εξω από το σπίτι μου στην οδό Σαλαμίνος και ακριβώς μπροστά στο πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου βρισκόταν σχεδόν επί 24ώρου βάσεως ένα μαύρο αυτοκίνητο με φυμέ τζάμια, το οποίο μου έκλεινε την είσοδο. Κάποια στιγμή ήθελα να παρκάρω και με εμπόδιζαν. Τους χτύπησα το τζάμι και άνοιξαν με κάποιον δισταγμό. Παρά το γεγονός ότι τους ανέφερα αμέσως ότι μου έχουν αποκλείσει τον χώρο στάθμευσης, εκείνοι φαίνονταν να με παρατηρούν προσεκτικά και έκαναν όπισθεν αφού πρώτα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά. Υποψιάζομαι πως παρακολουθούσαν μια μονοκατοικία στη γωνία Αριστοτέλους και Σαλαμίνος, η οποία έδειχνε ακατοίκητη και ήταν μάλιστα ετοιμόρροπη, αλλά είχε παραχωρηθεί σε κάποιον νεαρό για να μένει. Νομίζω πως το γεγονός αυτό και οι συχνές επισκέψεις και άλλων συνομηλίκων του σε περίεργες ώρες τούς είχαν κεντρίσει την προσοχή».

http://www.nobile.gr/