Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
 Χαλάνδρι,  15/11/201
  Α.Π. :  23552                            

                                               
                                                                                                                 - 23η
       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
                                                                                                            - 2012

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 19η  Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1.    Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Ο.Ε. 2013.

2.    Έγκριση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.


                                                                            Χαλάνδρι  15/11/2012

                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ - ΑΚΟΜΑ - ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΗΧΗΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ LOCAL TV ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!!!!
Αν δεν έχετε λεφτά για ενοικίαση κωμωδίας από το video club δείτε το όλο. Είναι MNHMEIO βερμπαλισμού για αρκετούς.

Αν βαριόsαστε δείτε στο 1.19.50 τον πρόεδρο να διαβάζει το ΟΜΟΦΩΝΟ συμπέρασμα της συνεδρίασης, την ώρα που ακούγονται διάφορες αποριμένες φωνές συμβούλων να λένε: "Μα δεν ...", "μήπως ..."κλπ και η κα Γκότση να χαίρεται: "ΩΡΑΙΑ, ΟΜΟΦΩΝΑ"!

Το βίντεο τελειώνει με Αλέκο Βαρβέρη να ρωτάει: "με εκείνη την Δευτέρα τι θα γίνει;". (την απάντηση ακούστε την από το ηχητικό μας γιατί την έκοψε το βίντεο).

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ, ΚΕΡΝΑΜΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ !

Αύριο θα σας διασκεδάσουμε με άλλη παράσταση.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ:

1. Σε όσους είπαν εχθές στους εργαζόμενους ΑΛΛΑ, περί απόφασης κατάληψης την Δευτέρα ...  ΔΗΜΗΤΡΗ.

2. Σε όσους τεθούν σε διαθεσιμότητα για να ξέρουν ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ρίσκαρε έστω και λιγάκι κάτι από την πάρτη του για εκείνους ακόμα και για συμπαράσταση. 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. "Εμείς τα είπαμε" θα είναι η απάντηση, "αλλά είχε σημασία να είμαστε ΟΜΟΦΩΝΟΙ" (ε βέβαια, μην βγουν οι "κολλητοί" στην σέντρα ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Άρα ας κάνουμε πλάτες.)

3. Σε όσους εχθές διαμαρτυρήθηκαν παρέα με τον Δήμαρχο - που αρνήθηκε την απόφαση για άρνηση χορήγησης στοιχείων και τον Σ. Ανδρεόπουλο που ακόμα επιμένει ότι οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι δημιούργησαν το πρόβλημα στην χώρα και όχι όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους και τα Ε9 τους, στους δρόμους του Χαλανδρίου.

Και με τον κλέφτη και με το νοικοκύρη η δημοτική παράταξη του ΚακλαμάνηΟ κ. Φούχτελ, εντεταλμένος από την καγκελάριο Μέρκελ, ήρθε στην χώρα μας  να προωθήσει της γερμανικές «μπίζνες» στην τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της. Κύριος φορέας προώθησης αυτών των σχεδίων είναι η συσταθείσα «Γερμανική Συνέλευση».  
Οι δηλώσεις του ότι «στην Ελλάδα 3.000 κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία κάνουν 1.000» και ότι η «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε» αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Τα σχέδια τους δεν είναι παρά να εκμεταλλευτούν πηγές ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, τον τουρισμό και κάθε κοινωνική πολιτική στην αυτοδιοίκηση.
Αυτό που μας εντυπωσιάζει, είναι ότι οι φερόμενοι «υπερασπιστές των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης», όπως ο κ. Νίκος Βαφειάδης της παράταξης του κ. Κακλαμάνη, είναι αυτοί που συμμετέχουν και επεξεργάζονται τέτοια σχέδια ως μέλη της «Γερμανικής Συνέλευσης» από τον δήμο Αθηναίων.
Η Ανοιχτή Πόλη καλεί την δημοτική αρχή να μην συνάψει κανένα πρωτόκολλο συνεργασίας με αυτή την εταιρεία και να παραμείνει μακριά από την συμμετοχή της σε προγράμματα ξεπουλήματος του δήμου σε Γερμανικής εμπνεύσεως συμφέροντα.

ΔΗΜΑΡ: Η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση


ΔΗΜΑΡ: Η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση
Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας που τέθηκε σε ισχύ από χθες δεν πρόκειται να οδηγήσει σε απολύσεις εξέφρασε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του έτους δεν θα απολυθούν μετά από ένα χρόνο, αλλά θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Παράλληλα σημείωσε ότι στο σχέδιο διαθεσιμότητας υπάρχουν δυνατότητες, τις οποίες η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης αξιολόγησης των υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων.
http://www.fpress.gr/, 14/11/2012
Σωστά. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!  Χατζησωκράτης. ΣΟΦΟΣ όπως ο...ΣΩΚΡΑΤΗΣ ("ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ!!!). "Διαθεσιμότητα" σημαίνει θεαματική αύξηση αποδοχών, ιδανικό περιβάλλον εργασίας, επιλογή ωραρίου, επιλογή ημερών εργασίας, αύξηση ημερών ετήσιας κανονικής αδείας, καλύτερη και ποιοτικότερη ασφάλιση κ.λπ.
Οι άνθρωποι "δεν παίζονται". Εκτός από..."αριστεροί" αποδεικνύονται και "φιλεύσπλαχνοι", "οικονομολόγοι" και "μελλοντολόγοι".
Κρατήστε μου τα χέρια γιατί θα...χαιρετήσω με ανοιχτά τα δάχτυλα!
Δ.Χ.

Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Ευ. Βενιζέλος


venizelos banner

Κεραυνό έριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στο Κοινοβουλευτικό του Εκπρόσωπο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε συνάντηση που είχε μαζί του: «Μιχάλη δεν θα σε προτείνει για υπουργό στον αναμενόμενο ανασχηματισμό, θα προτείνω νέους βουλευτές».
Ανάλογη προειδοποίηση εστάλη και στον Α. Λοβέρδο, ενώ διεμήνυσε σε Πάγκαλο, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη, Χρυσοχοΐδη ότι στο νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία θέση.
Τα πουλέν του κ. Βενιζέλου είναι πλέον οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, οι οποίοι θα προταθούν στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για υπουργοί.
Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και είπε σε συνεργάτες του ότι θα δεχθεί την πρόταση (αν γίνει) να αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Οι βαρόνοι του κόμματος Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης και εμφανίζονται ειρωνικοί στα σχέδια Βενιζέλου. Ένας μάλιστα από αυτούς είπε στο spirospero.gr, αφού του έθεσε υπ’ όψιν τα σχέδια του κ. Προέδρου του ΠΑΣΟΚ «Και μετά ξύπνησε…».

http://www.spirospero.gr/, 14/11/2012

Έλεος ρεεεεεεεεεεεεεε. ΦΤΑΝΕΙ. Ποιο Πα-ΣΟΚ; Αυτό που μαζί με τα συνεταιράκια του ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ τους Έλληνες και στη συνέχεια τους έβαλαν ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ; Σας λέει κάτι η λέξη ...
Τ Ε Λ Ο Σ; 

Δ.Χ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΥΕΝΕΔ ...

 
 ΕΧΘΕΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ...

Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside) 
.... Η ΓΑΖΑ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ...

... ξεκίνησαν οι απολύσεις στο δημόσιο, έπιασαν ένα μαφιόζικο κύκλωμα στην Κρήτη, πήραν στο κατόπι τον Βενιζέλο, η Αλέκα τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ (καλά αυτό δεν είναι είδηση), η Κίνα έβγαλε νέο αρχηγό ...

Ε! ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ:

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ 3 ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗς ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ ΒΙΑ! ΤΙΣ ΕΙΠΕ "ΓΑΪΔΟΥΡΕΣ"

Ο Ευαγγελάτος τον παρομοίασε ΜΕ ΒΙΑΣΤΗ!
ΑΛΗΘΕΙΑ! ΨΑΞΤΕ ΤΟ!

Το MEGA, o ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί ο Λυριτζής

Συνδικαλιστής: Ντροπή σας γαϊδούρες φώναζε σε υπαλλήλους που δεν απεργούσαν - VIDEOΕ τώρα πείτε μου, εγώ φταίω να βρίσω;;;

Δωρεάν μετοχές των τραπεζών στους Έλληνες φορολογούμενους!"Εφόσον ο Ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος καλούνται να αποπληρώσουν ΟΛΟ το συσσωρευμένο Δημόσιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάθε τράπεζας (δηλ. η επανακεφαλαίωση), θα πρέπει να γίνει με έκδοση ΜΟΝΟ κοινών μετοχών (προφανώς και με δικαίωμα προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους), σε τιμή περίπου στο 40-50% του μέσου όρου των τιμών τους στο Χρηματιστήριο, των τελευταίων 50 ημερών.

Και όχι μόνο: Οι μετοχές να δωθούν δωρεάν στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες (αφού αυτοί πληρώνουν φόρους γιά να εξυπηρετηθεί το τεράστιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαίωσης).

Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές θα μπορεί να τις αγοράσει ελεύθερα ως μικροεπενδυτής μέσω του Χρηματιστηρίου, ή αν στοχεύει στην απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας και του ελέγχου κάποιας από αυτές, με Δημόσια Προσφορά (όπως ορίζει η νομοθεσία) από τους πολίτες στους οποίους θα έχουν δωθεί δωρεάν με βάση την παραπάνω Πρόταση. Όταν κάποιος πολίτης πουλήσει τις μετοχές (που έλαβε δωρεάν) στο Χρηματιστήριο, το 30% να φορολογείται αυτοτελώς και να αποτελεί έσοδο του Δημοσίου."
_____________________________________________

Αύγουστος 2011 - Είχαμε γράψει:

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Οι μετοχές των Ελληνικών τραπεζών καταρρέουν.
Οι επενδυτές φοβούνται τι θα αποκαλύψει η έρευνα της Μπλάκ Ρόκ, που δεν μας αποκάλυψαν οι ίδιες!
Τι έχει πανικοβάλλει τους επενδυτές;
(1) Η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση. Οι Υπουργοί της δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο που διαχειρίζονται. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη
(2) Οι ζημιές των τραπεζών από τις επενδύσεις σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε πραγματικές ´τιμές ρευστοποίησης´ ανέρχονται σε πολλά δισεκ ευρώ. Βέβαια, από μόνες τους επένδυαν στα ομόλογα αυτά, ενεχειριάζοντάς τα πρός 1% στην ΕΚΤ, και κερδίζοντας 4% από την διαφορά μεταξύ της απόδοσης των Ομολόγων (5%+) και του κόστους δανεισμού τους από την ΕΚΤ (1%)!
(3) Τουλάχιστον το 30% δανείων που έχουν χορηγήσει ΔΕΝ εξυπηρετούνται (και το ποσοστό αυτό θα χειροτερέψει με την όξυνση της κρίσης διεθνώς), ενώ αυτές παριστάνουν πως τάχα μόνο το 10% δεν εξυπηρετείται.
(4) Παράλληλα, έχουν αποσυρθεί καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 60 δις. Γί αυτό και προσφεύγουν συνεχώς και δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από την οποία και έχουν ήδη δανειστεί κολοσσιαία ποσά (ίσως και 80 δισεκ.)
Δηλαδή τα ίδια κεφάλαιά τους έχουν εξανεμισθεί (ή καλύτερα εξαϋλωθεί).

Το Εληνικό Δημόσιο είναι και αυτό σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Και οι διεθνείς αγορές είναι τόσο φοβισμένες που αμφιβάλλω αν σήμερα θα συμμετείχανμσε οποιαδήποτε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Είναι πολύ πιθανό να μηνμ´αγγίζανε´ τις Ελληνικές τράπεζες, έστω και σε μηδενικές τιμές....
Οι αρχές καθυστέρησαν να ενεργοποιηθούν. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και τα κακά δεν μαζεύονται.

Θα χρειαστεί η συνεχής παρέμβαση της ΕΚΤ, μέσα όμως σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο και αρνητικό πολιτικό περιβάλλον.
Τι μπορεί να γίνει;
1· Η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στη διάσωση και επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή να μετατρέψει κάποια από τα δάνεια που έχει χορηγήσει στις Ελληνικές τράπεζες σε μετοχές, με κάποιο μηχανισμό που θα επιλέξει από κοινού με το EFSA και το ELA. Δηλαδή, σταδιακά, ο έλεγχός τους θα περάσει σε αλλοδαπά χέρια.
2· Να αναγκάσει κάποιους ισχυρότερους διεθνείς τραπεζικούς να απορροφήσουν κάποιες Ελληνικές. Δηλαδή, και σε αυτή την περίπτωση η ιδιοκτησία θα περάσεινσε ξένα χέρια.
3· Να περιμένει μήπως μεταστραφεί η ψυχολογία των αγορών και μπορέσουν οι Ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν από μόνες τους τα ίδια κεφάλαιά τους στιςμανοικτές αγορές. Μια προοπτική ιδιαίτερα αβέβαιη, δεδομένων και των τεραστίων κεφαλαίων που θα απαιτηθούν.
4· Οι συγχωνεύσεις μεταξύ των ισχυρότερων Ελληνικών τραπεζών δεν είναι πλέον αποτελεσματική λύση. Θα συνέβαλε στο συμμάζεμμα του κόστους ´παραγωγής´ και λειτουργίας τους (αν θα ήταν σε θέση να κλείσουν πάρα πολλά υποκαταστήματα, και να μειώσουν ουσιαστικά των αριθμό των απασχολουμένων σε αυτές), αλλά δεν επιλύει το πρόβλημα της κεφαλαιακής τους ανεπάρκειας [πέρα του ότι όλες υποπτεύονται ότι οι άλλες ίσως να είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τις ίδιες!]

Πέρα από όλα αυτά, η ΕΚΤ και η Μπλακ Ροκ πρέπει επίσης να εξετάσουν πως λειτουργούσαν τα Credit Committees των τραπεζών που έδωσαν κάποια απίθανα θαλασσοδάνεια. Αν είχαν ανεξαρτησία εισήγησης, ή αν υπήρχαν άνωθεν παρεμβάσεις; Και να δοθούν οι σχετικές, πειστικές ή μη, εξηγήσεις.

Σίγουρα, η διεθνής κρίση και τα χάλια της οικονομίας μας εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την κρίση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος. Δεν δικαιολογούν όμωςτο βαθμό θαλασσοδανείων. Δηλαδή δανείων που και κάποιος μη σχετικός θα αντιλαμβανόταν ότι δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν...

Στόχος της προσπάθειας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι το ξελάσπωμα των
μεγαλομετόχων των τραπεζών, ούτε των μεγαλομάνατζερς που έφεραν τις τράπεζές τους σε αυτά τα χάλια....
Στόχος πρέπει να είναι η διάσωση των καταθέσεων και η εξυγίανση του συστήματος, ώστε σύντομα να μπορέσουν οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάταξη της οικονομίας μας....

ΠΛΑΤΕΙΑ: Τα παραπάνω κείμενα καθώς και ένα που θα ανέβει αργότερα είναι κείμενατου πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα που μας ζητήθηκε από φίλους να κοινοποιήσουμε στους αναγνώστες της Πλατείας, κάτι που το κάνουμε με μεγάλη χαρά, όχι μόνο γιατί είναι τιμή μας να φιλοξενούμε απόψεις αλλά και γιατί ο κος Δούκας θέτει - από την "δεξιά" πλευρά του πολιτικού φάσματος ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα: Την μετακύλιση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπζών στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών. Θέμα στο οποίο θα αναφερθούμε και με άλλες απόψεις.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματική θραύση κι ολοένα αυξανόμενη ζήτηση  σε Ελλάδα- εξωτερικό έχουν τα σεμινάρια- μαθήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, που οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την συνέχιση των εγγραφών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το συγκεκριμένο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί ήδη παραρτήματα σε περισσότερες από 45 πόλεις στην Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού (Αννόβερο Γερμανίας, Λεμεσός- Λευκωσία της Κύπρου).

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων.  Για το  ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συμπεριλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:  α) Ψυχολογία για το πρώτο εξάμηνο και  β) Συμβουλευτική για το δεύτερο.  

Τις διαλέξεις δίνουν καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίοι αναλύουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα.  Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων- μαθημάτων θα  λειτουργήσουν  ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω  της περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τους κατά τόπους συντονιστές ή  από την γραμματεία    στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης       22.510 – 54.739     και             6970-069.007 .

Υποβάλλονται, επίσης και ηλεκτρονικά στα e-mail: info@civilacademy.eu  και academy@aigaion.org

Για την εγγραφή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-ες  να προσκομίσουν  μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική  ταυτότητα και ποσό ύψους  80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους.

Η ετήσια συνδρομή   ανέρχεται στα 40 ευρώ για ενδιαφερόμενους –ες που ανήκουν στις  ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως  είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες ,οι  πολύτεκνοι, καθώς και οι φοιτητές.

«Τέκνο της κρίσης είναι η Ακαδημία, της εσωτερικής και καθάριας, αποτέλεσμα αυτού του συμβολικού οίστρου, που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Βοηθήστε μας να πάμε παντού, και εμείς θα επιχειρήσουμε από κοινού να μιλήσουμε για μία νέα εναλλακτική: την αναβίωση του πολίτη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος  της Ακαδημίας των Πολιτών, καθηγητής  Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινωνιολόγος- ψυχολόγος, Ευστράτιος Παπάνης.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Σήμερα στις 8 μ.μ.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις