Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Η ΨΕΥΤΟΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ "ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΕ

 Η επιτροπή του άρθρου 152 - το δευτεροβάθμιο όργανο κρίσης της νομιμότητας των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων σε επίπεδο Αποκεντρωμένης διοίκησης απέρριψε την προσφυγή του δήμου κατά της πρωτοβάθμιας απόρριψης της επιβολής αναστολής έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ, που είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο (βλ. ανάρτηση - λινκ στο τέλος της παρούσας)

Ο δήμος εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο και τον Γιώργο Θωμά οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν την επιτροπή πολιτικά - λέει η ανακοίνωση του δήμου στο φατσομπούκι - ότι πρέπει να δεχτεί την προσφυγή του δήμου και να εγκρίνει την "ομόφωνη" -εκ των παρόντων για να μην μπερδευόμαστε -  απόφαση του Δ.Σ. αλλά η επιτροπή του 152 απέρριψε την προσφυγή του δήμου και έτσι το Χαλάνδρι είναι ακόμα - ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ - εντελώς απροστάτευτο στην επέκταση των νυχτομάγαζων και την εκδίωξη των κατοίκων από το κέντρο της πόλης.

Αυτή η ψευτοκανονιστική για τον πειρορισμό της επέκτασης των  νυχτομάγαζων στο Χαλάνδρι δεν μπορούσε ποτέ να εγκριθεί και αυτά τα είπαμε εμείς στην ώρα τους.

Μια κανονιστική που βασίζεται σε ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ (ή σκοπιμότητες;) του Γερολυμάτου (και όχι σε μια αναλυτική και καλά προετοιμασμένη μελέτη καθορισμού χρήσεων γης  που θα περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο ΓΠΣ για το κέντρο της πόλης και θα είναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Θυμίζουμε ότι η διατύπωση της κανονιστικής ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ - λέξη προς λέξη στον αντιδήμαρχο Γερολυμάτο κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που την ενέκρινε από το νομικό σύμβουλο του συλλόγου των ΚΥΕ, αλλάζοντας την ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ,  κάνοντας - τότε - τον Νταβία να αποχωρήσει καπνίζοντας από τα αυτιά από το δημοτικό συμβούλιο, σε εκείνες τις στιγμές της "υπέρτατης επαναστατικής σύγκρουσης με τα συμφέροντα"  - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ - και είχαμε γράψει αυτά που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο που ακολουθεί.
Και τα οποία ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ (και πάλι) και δεν φταίνε οι οχτροί (Εκτός αν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται στους οχτρούς του Γερολυμάτου και του χρισμένου Ρούσσου. Οπότε αλλάζει το πράγμα ....)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ....

Για την πρωτόδικη απόφαση απόρριψης από την περιφέρεια κατά της οποίας προσέφυγε ο δήμος και ξαναέφαγε τα μούτρα του μπορείτε να ενημερωθείτε - αν δεν θυμάστε -  ΕΔΩ:

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!

Ο δήμος λέει θα προσφύγει τώρα στο ΣτΕ.

Σε πέντε - έξι τέρμινα θα δικαστεί η προσφυγή και μετά από αλλά οχτώ τέρμινα θα  βγει η απόφαση και μέχρι τότε - ακόμα και αν δικαιωθεί ο δήμος ( που αν δεν το πάρει αλλιώς το όλο θέμα ούτε εκεί θα δικαιωθεί αλλά ας μην παριστάνουμε τον μάντη Κάλχα) δεν θα έχει μείνει ούτε τρύπα στο Χαλάνδρι που δεν θα έχει γίνει μπαρ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟ!QUIZ:ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΜΩΔΗΜΟ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ;;


Ποιο ΗΓΕΤΙΚΟ στέλεχος της σημερινής διοίκησης του δήμου αναφέρεται στον δήμο που διοικεί με τον όρο "ΓΑΜΩΔΗΜΟΣ" αναγνώστη μου, σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ;

Τουλάχιστον καμιά πεντακοσαριά συνδημότες μας έχουν δει το - όχι ιδιωτικό - email - τοποθέτηση σε λίστες διαλόγου στο οποίο αναφέρομαι  και το οποίο μου κοινοποιήθηκε από συνδημότη μας - και άρα μπορούν να απαντήσουν στο κουίζ μας.

Ο πρώτος που θα μας στείλει email με την σωστή απάντηση κερδίζει τον γκασμά με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της φωτό.

Θα μου πει κάποιος που ξέρει σε τι αναφερόμαστε: "Μα αυτό σε πείραξε; Δεν είδες πώς αναφέρεται σε όσους δεν είναι στην .... παράταξη; Εδώ όσοι έχουν διοικήσει τον δήμο ΠΡΙΝ αναφέρονται ως ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ και κάποια (άλλη) δημοτική παράταξη ως "εσμός ανθρώπων τύπου (το όνομα του αρχηγού της)......" , δεν θα πεις τίποτα γι' αυτό;"

ΟΧΙ!

Διότι ο ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΣ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΑΣ δεν θα μας παρασύρει να φύγουμε από το πολιτικό επίπεδο της κριτικής μας και να του απαντήσουμε στα περί "καθαρμάτων" με ανάλογο τρόπο.

Αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το παιχνίδι των μισαλλόδοξων. ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

Οι δημοκράτες αντιπαρατίθενται με απόψεις και πρακτικές. Οι μισαλλόδοξοι κρυφοφασίστες ισοπεδώνουν τους άλλους και επιθυμούν ΔΙΩΓΜΟΥΣ.

Όμως την έκφραση "κωλοδήμος" ως  δημοτικός σύμβουλος, ως επί πολλά χρόνια τιμώμενος με την ΑΙΡΕΤΟΤΗΤΑ από τους συμπολίτες μου παρά τον ανηλεή πόλεμο από το τοπικό κατεστημένο πολίτης, ως Χαλανδραίος που έχει αφιερώσει την ζωή του στην υπηρεσία αυτού του ΔΗΜΟΥ  και έχοντας πληρώσει μεγάλο προσωπικό κόστος ακριβώς για την ΑΓΑΠΗ και την ΑΦΟΣΙΩΣΗ μου σε αυτόν, έχοντας συμβάλει  στο να μείνουν στην πόλη για τις επόμενες γενιές υποδομές που υπερβαίνουν κατά πολύ την ζωγραφική ασφάλτου για τραπεζοκαθίσματα και κάδους, έχοντας ΧΤΙΣΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ και ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ σε αντίθεση με όσους τα ξηλώνουν με γκασμάδες - αφού βέβαια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ τον δήμο και ΜΙΣΟΥΝ το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών - όσων δηλαδή δεν είναι μαζί τους , ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να αφήσω ασχολίαστο και να μην στηλιτεύσω ΔΗΜΟΣΙΑ (όχι σε κλειστά συστήματα όπως κάποιοι που δημόσια παριστάνουν την "κόρη ναυάρχου") κάποιον που ενώ έχει αναλάβει την ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να υπερασπίζεται τον φορέα και μέσω αυτού να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,  αποκαλεί ΔΗΜΟΣΙΑ τον δήμο Χαλανδρίου ΚΩΛΟΔΗΜΟ!

ΥΓ: Θα ζητούσα από ιστορικά στελέχη του δήμου, υπηρεσιακά μέλη της "παρατάξεως" - που έχουν συνεργαστεί και συνδράμει ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ (Πέρκιζας, Παττακός, Ζαφειρόπουλος, Κουράσης) και που σήμερα είναι (και) στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ να σχολιάσουν αυτό το περί "καθαρμάτων που διοίκησαν τον δήμο" αλλά αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Α.Ν.