Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ ΡΕΕΕΕΕ

Δεν φτάνει η γενικότερη κατάσταση που είναι σαν τα  μούτρα της Μέρκελ,

Δεν φτάνει που τα οικονομικά μας είναι τόσο ξερακιανά σαν αυτή την κότα την Λαγκάρντ,

Δεν φτάνει που η γκαντεμιά έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που έπαθα μικροατύχημα ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ στο κρεβάτι (ρε πούστη μου ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι ΓΚΑΣΤΟΝΕ μπροστά μου!)

Δεν φτάνει που ο καιρός έχει αυτή την γ@μημένη μουντάδα που μου την δίνει,

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και αυτές οι πληροφορίες για ΠΟΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ (και δεν τους τα έβαζα εκεί που ξέρουν, διότι την είχα δει και κόρη ναυάρχου και ήμουν μες την ευγένεια, μην χάσει ο σοσιαλισμός γαμώ την μαλακία μου),  που σε λίγο  θα μείνει  άφωνο όλο το Χαλάνδρι,

... και μου γίνεται  η ψυχολογία μαντάρα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ SENIOR PAOLO! POSSO ???....

ΥΓ: Σε λίγες μέρες η ΠΛΑΤΕΙΑ θα γίνει συνδρομητική.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.
Οι άλλοι ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ από πρώτο χέρι τις καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΘΕΩΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Πάω να τσιμπήσω ΛΟΥΠΙΝΑ!

ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.Π.Ε. ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Γ. ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ, ΧΡ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ. ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗ.Π.Ε. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΤο "ΧΩΝΙ" μήνυσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
για το διαδίκτυο

Την Παρασκευή το πρωί η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ κατέθεσε μήνυσπ ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας την τιμωρία όσων αξιοποιούν και ανέχονται τα τρικ που εξασφαλίζουν στα κόμματα ετήσια επιχορήγηση μεγα­λύτερη από αυτή που δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο. Τεχνάσματα, που έχουν συνέπεια την οικονομική επι­βράβευση της κομματικής φαυλοκρατίας σε βάρος του γνωστού θύματος: του Ελληνα φορολογούμενου ...

Τέχνασμα 1
ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !

Ο νόμος που διέπει τις επιχορηγήσεις των κομμάτων ορίζει ότι συγκεκριμένο ποσοστό επί των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού (1,2 τοις χιλίοις), πηγαίνει στα κόμματα που το μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματάει ο υπολογισμός της επιχορήγησης στον προϋπολογισμό, ο οποίος περιέχει μόνο προβλέψεις για τα τακτικά έσοδα, αλλά θα πρέπει στην συνέχεια, όταν συντάσσεται ο κρατικός απολογισμός του αντίστοιχου έτους, να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό της επιχορήγησης βάσει των πραγματοποιηθέντων τακτικών εσόδων, και αν έχουν δοθεί μεγαλύτερα ποσά επιχορήγησης από τα νόμιμα, αυτά να επιστρέφονται. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνεται.
Αντ' αυτού, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υπολόγιζαν έως και το 2009 τα ποσά των κομματικών επιχορηγήσεων μόνο επί των προβλέψεων του προϋπολογισμού σχετικά με τα τακτικά έσοδα, ενώ όταν εκδιδόταν ο απολογισμός με τα πραγματικά τακτικά έσοδα, δεν ενεργοποιήθηκε κάποιος μηχανισμός για να επιστραφούν οι «υπερβάσεις των κομματικών επιχορηγήσεων» παρά τις τόσο έντονες ανάγκες του δημόσιου ταμείου. Με αυτό τον τρόπο ανενόχλητα το κομματικό ταμείο εισέπραττε ποσά επιπλέον από αυτά που δικαιούταν, και όταν ο απολογισμός του κράτους έκανε φανερό ότι οι επιχορηγήσεις έπρεπε να υπολογιστούν στην βάση μικρότερων τακτικών εσόδων του κράτους, μια μυστηριώδης πλήρη αδράνεια κυρίευε το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια στιγμή που προωθούσε την ψήφιση αντισυνταγματικών φόρων για να καλύψει τις «έκτακτες δημοσιονομικές συνθήκες» που προκάλεσαν ποιοι άλλοι, παρά τα ίδια τα κόμματα. Στο τέχνασμα αυτό αφορά η μήνυση που κατέθεσε Το ΧΩΝΙ.

Τέχνασμα 2
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ... ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ 2019!

Εδώ η συνταγή, είναι πιο απλή: Τα κομματικά ταμεία ζητούν δάνειο από μια τράπεζα όπου το κομματικά ελεγχόμενο δημόσιο «τυγχάνει» μεγαλομέτοχος και διορίζει τις διοικήσεις. Τότε η τράπεζα «όλως τυχαίως» και πάλι, συνειδητοποιεί πόσο φερέγγυα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού έχουν να λαμβάνουν από τον προϋπολογισμό στάνταρ ποσό κάθε χρόνο. Για ξεκάρφωμα μάλιστα, τα δανεικά και αγύριστα δίνονται με εγγύηση τις μελλοντικές κομματικές επιχορηγήσεις που υπολογίζονται με τα ποσοστά εκλογικής επιρροής των κομμάτων. Αλλά με μια λεπτομέρεια:
Τα ποσοστά συμμετοχής στις κομματυχές επιχορηγήσεις υπολογίζονται βάσει των δεδομένων των εποχών όπου ο δικομματισμός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα.
Έτσι μετά τπν κατάρρευση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει πια καμία δυχαιολογία για τις παραπάνω δανειοδοτήσεις όπου η μόνη εξασφάλιση που δόθηκε ήταν το αποτέλεσμα της κάλπης των επόμενων ετών. Είναι προφανές ότι μόνο κομματικού συμφέροντος λόγοι οδήγησαν τις διοικήσεις τραπεζών όπως η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος να δανειοδοτήσουν τα κόμματα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που προφανώς δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω, σε βάρος των μετόχων της Αγροτικής που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι το Ελληνικό Δημόσιο και κατ' επέκταση όλοι οι 'Ελληνες. Αυτό και αν είναι αναγκαστικό δάνειο...Όμως η κάλπη και το αποτέλεσμα της στην ουσία «κατήγγειλαν» την σχετική εξασφάλιση, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις ενοχής για όσα στελέχη της Αγροτικής δάνεισαν στα, κατά φαντασίαν και μόνο, φερέγγυα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για το τέχνασμα αυτό κατέθεσε, πριν από λίγες εβδομάδες μήνυση ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων κατά των διοικήσεων της ΑΤΕ.

Υπεξαίρεσαν 64 εκατ. ευρώ από τον ελληνικό λαό
Μηνύουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μπει φραγμός σε ένα από τα μεγαλύτερα και διαχρονικά σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης

Επιτέλους τέλος στο σκάνδαλο των κομματικών χρηματοδο­τήσεων. Τέλος στην αυθαιρεσία που έχετε υιοθετήσει και μεταλαμπαδεύσει στους κομματικούς σας μηχανισμούς που έχουν κλωνοποιηθεί στο κράτος. ΤΕΛΟΣ στο πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος. Τέλος στην αδια­φάνεια. Τέλος στις δανειακές συμβάσεις που υπογράφετε και τις κρατάτε στο συρτάρι. Το ΧΩΝΙ σας φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί.... ΤΕΛΟΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ 3023
Το 2002 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 3023 σύμφωνα με τον οποίο τα ελληνικά κόμματα δικαιούνται κάθε χρόνο κρατική χρηματοδότηση ίση με το 1,02 τοις χιλίοις των εσόδων του προϋπολογισμού. Δηλαδή λένε... πόσα έσοδα προβλέπουμε ότι θα έχουμε; 100.000 ευρώ. Άρα τα κόμματα δικαι­ούνται 102 ευρώ κρατική χρηματοδό­τηση. Απλό; Απλούστατο.
Με την ίδια λογική προϋπολογίζουν και τους φόρους. Λένε για παράδειγμα. Πόσα χρήματα πρέπει να πάρουμε φέ­τος από τη φορολογία; 10.000 ευρώ. Άρα βάζουν μέτρα που θα τους αποδώ­σουν 10.000 ευρώ. Απλό; Απλούστατο και αυτό. Πάμε τώρα στο τέλος του έτους όπου γίνεται ο ετήσιος απολογισμός. Λένε λοιπόν οι πολιτικοί μας: "Τελικά τα φορολογικά μέτρα δεν απέδωσαν τα προϋπολογιζόμενα και έχουμε υστέρη­ση εσόδων." Δημιουργείται, λοιπόν, μια μαύρη τρύπα. Και λένε... "θα αυξήσου­με τα μέτρα στους Έλληνες για να κα­λυφθεί αυτή η μαύρη τρύπα." Λογικό; Άντε... λογικό.
Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις όμως;
Αφού στο τέλος του έτους -κύριοι πολιτικοί- τα κρατικά έσοδα ήταν λιγό­τερα από αυτά που προϋπολογίσατε, σημαίνει ότι και οι κρατικές χρηματο­δοτήσεις σας θα πρέπει να μειωθούν -έτσι ώστε να αντιστοιχούν στο 1,02 τοις χιλίοις επί των πραγματικών εσό­δων- και να επιστρέψετε πίσω τα επι­πλέον χρήματα που πήρατε. Ακολου­θώντας ακριβώς την ίδια λογική με την επιπλέον φορολογία που επιβάλλετε στους πολίτες εξαιτίας της δικής σας ανικανότητας. Εσείς κυβερνάτε, εσείς είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την υστέρηση των εσόδων. Και ενώ τιμωρείτε για την ανικανότητά σας τους πολίτες, για τα δικά σας τα επιπλέον εκατομμυριάκια, που πήρατε στην αρ­χή του χρόνου και δεν δικαιούστε βάσει των απολογιστικών αποτελεσμάτων, δεν κάνετε καμία αναφορά και κυρίως καμία ενέργεια. Όμως οφείλετε να τα ε­πιστρέψετε και το ξέρετε.
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

11η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    2012


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 29η Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 30/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην «Συζήτηση και λήψη απόφασης για εκδίκαση της υπ΄ αριθμ. 3307/28-2-2012 ένστασης κατά της υπ΄ αριθμ. 374/11 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 720».

2.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 51/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου’ για το Ο.Ε. 2011’. 

3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 52/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χαλανδρίου’ για το Ο.Ε. 2011’.

4.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 53/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Χαλανδρίου’ για το Ο.Ε. 2011’.


5.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 54/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου που αφορά στη ‘Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ για το Ο.Ε. 2011’.    


6.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 52/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στην ‘Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Ο.Ε. 2011’.


7.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 36/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στη ‘2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2012.


8.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 84/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ευριπίδης’ – ‘Αθλητικός – πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στην 1ο Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2012.


9.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 11.583,33 € από το ΥΠ.ΕΣ. ως οικονομική ενίσχυση για κάλυψη δαπανών πληρωμής μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.


10.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 7.400,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. ως επιχορήγηση για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας σε μετατασσόμενους υπαλλήλους από ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΟΑΣΑ.


11.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Απριλίου 2012 πoσού 62.542,41 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’.


12.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Απριλίου ποσού 15.792,84 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.


13.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης 3.500,00 € πλέον Φ.Π.Α. για τον 2ο Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στη Ρεματιά Χαλανδρίου που θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού ‘ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ’ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012.


14.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης για την παραγωγή και έκδοση εντύπων για την ελεγχόμενη στάθμευση.


15.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση ποσού 1.000,00 € για την υλοποίηση περιβαλλοντικού προγράμματος.


16.   Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2012.


17.   5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2012.


18.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου στη μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία ‘Δήμος Αθηναίων, Κατερίνης, Καστοριάς κλπ.’ και τον διακριτικό τίτλο ‘Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο’.


19.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του έργου «Αναπλάσεις παιδικών χαρών στο Δήμο Χαλανδρίου».


20.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα, ‘Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015’ του Πράσινου Ταμείου.

21.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας και αναγκαιότητας εκτέλεσης των εργασιών ‘Καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

22.   Συζήτηση και λήψη απόφαση για έγκριση παράτασης της σύμβασης για την ανάθεση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ Α.Ε.) για την κίνηση δύο απορριμματοφόρων αυτοκινήτων.

23.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάλυση σύμβασης λόγω ανάκλησης αναγκαιότητας κατασκευής κόμβου για το έργο ‘Κατασκευή νησίδας στη Λεωφόρο Πεντέλης’.

24.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικατάσταση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.
25.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για επέκταση άδειας χρήσης χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

26.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου ‘Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 3/10 προϋπολογισμού 300.000,00 € (με Φ.Π.Α.), εγγεγραμμένο στον Κ.Α. 30.7334.10 του προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2012.

27.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου ‘Μικρά έργα οδοποιίας’, Α.Μ. 4/10, προϋπολογισμού 300.000,00 € (με Φ.Π.Α.), εγγεγραμμένο στον Κ.Α. 30.7333.26 του προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2012.

      Χαλάνδρι  25/05/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

   ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ


ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ BIELDERBERG Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !

Εξαιρετικά αναβαθμισμένη εμφανίζεται η σύνθεση των προσκεκλημένων της φετινής συνάντησης της Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Chantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α..
Διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών, μέλη της ελίτ της διεθνούς οικονομίας και αυτή τη φορά, αρκετοί τεχνοκράτες και διοικητικά στελέχη των Η.Π.Α., θα συμμετέχουν σε μία, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν μπορεί να έχει άλλο θέμα παρά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ανάμεσά τους, τρεις Έλληνες, λίγοι Πορτογάλοι, Τούρκοι και πάρα πολλοί Ισπανοί, μεταξύ τους η ίδια η βασίλισσα Σοφία, γεγονός που προφανώς σχετίζεται με τους φόβους για ενδεχόμενες δραματικές εξελίξεις στη χώρα της Ιβηρικής.
Στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Ιωακείμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Άκερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς πρόεδρος της Microsoft, o Χένρυ Κίσσινγκερ κ.ά

Εκπρόσωπος του club στην Ελλάδα, είναι ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και guest star της τηελεόρασης του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Τσούκαλης και ο κ. Δαυίδ 3Ε -από τα παλαιότερα μέλη της Λέσχης- είναι συνήθως οι εισηγητές των προσώπων που καλούνται για πρώτη φορά από κάθε χώρα. Φέτος εκτός από τους κ.κ Δαυίδ και Τσούκαλη την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει επάξια ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για μια ακόμη φορά! Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν επίσης προσκελημένος και συμμετείχε τα έτη 2010, 11, 12.
..
Σύμφωνα με το επίσημο site της Λέσχης η ιεραχία έχει ως εξής
Chairman
Henri de Castries
Chairman and CEO, AXA Group
DEU
Ackermann, Josef
Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
GBR
Agius, Marcus
Chairman, Barclays plc
USA
Altman, Roger C.
Chairman, Evercore Partners Inc.
PRT
Balsemão, Francisco Pinto
President and CEO, IMPRESA; Former Prime Minister
FRA
Baverez, Nicolas
Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
ITA
Bernabè, Franco
Chairman and CEO, Telecom Italia
ESP
Cebrián, Juan Luis
CEO, PRISA; Chairman, El País
CAN
Clark, W. Edmund
President and CEO, TD Bank Group
GBR
Clarke, Kenneth
Member of Parliament, Lord Chancellor and Secretary of Justice
BEL
Davignon, Etienne
Minister of State
DEU
Enders, Thomas
CEO, Airbus
DNK
Federspiel, Ulrik
Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
NLD
Halberstadt, Victor
Professor of Public Economics, Leiden University
USA
Jacobs, Kenneth M.
Chairman and CEO, Lazard
USA
Johnson, James A.
Vice Chairman, Perseus, LLC
GBR
Kerr, John
Independent Member, House of Lords
USA
Kleinfeld, Klaus
Chairman and CEO, Alcoa
TUR
Koç, Mustafa V.
Chairman, Koç Holding A.S.
USA
Kravis, Marie-Josée
Senior Fellow, Hudson Institute
USA
Mathews, Jessica T.
President, Carnegie Endowment for International Peace
ITA
Monti, Mario
Prime Minister and Minister of Economy and Finance
USA
Mundie, Craig J.
Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
NOR
Myklebust, Egil
Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
DEU
Nass, Matthias
Chief International Correspondent, Die Zeit
FIN
Ollila, Jorma
Chairman, Royal Dutch Shell plc
USA
Perle, Richard N.
Resident Fellow, American Enterprise Institute
CAN
Reisman, Heather
CEO, Indigo Books & Music Inc.
AUT
Scholten, Rudolf
Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
IRL
Sutherland, Peter D.
Chairman, Goldman Sachs International
USA
Thiel, Peter A.
President, Clarium Capital / Thiel Capital
GRC
Tsoukalis, Loukas
President, ELIAMEP
CHE
Vasella, Daniel L.
Chairman, Novartis AG
SWE
Wallenberg, Jacob

Η λίστα των προσκεκλημένων της φετινής συνάντησης της Λέσχης Bilderberg

BEL Davignon, Etienne Vice President, Suez-Tractebel
BEL Huyghebaert, Jan President Board of Directors, KBC Group

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Ex- Honorary Secretary
NLD Hommen, Jan H.M. President, ING Group
NLD Beatrix, queen of the Netherlands
NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. President Social Economic Council (SER)


USA Altman, Roger C. President, Evercore Partners Inc.
USA Arrison, Sonia Author & policy analyst
USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director & CEO, Ripplewood Holdings, LLC
USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
USA Gates, William H. (Bill Gates) Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation & President, Microsoft Corporation
USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs
USA Graham, Donald E. President & CEO, The Washington Post Company
USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
USA Johnson, James A. Vice President, Perseus, LLC
USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
USA Kissinger, Henry A. President, Kissinger Associates, Inc
USA Kleinfeld, Klaus President & CEO, Alcoa
USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc
USA Leer, Eric S. President & Director, Broad Institute of Harvard & MIT
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
USA Mundie, Craig J. Chief Research & Strategy Officer, Microsoft Corporation
USA Naím, Moisés, Editor-in-Chief, Foreign Policy
USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management & Budget
USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
USA Pearl, Frank H. President & CEO, Perseus, LLC
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
USA Rubin, Robert E., Co-President, Council on Foreign Relations; Ex- Secretary of Treasury
USA Schmidt, Eric CEO & President Google
USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
USA Summers, Lawrence H., Director, National Economic Council
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
USA Volcker, Paul A. President, Economic Recovery Advisory Board

GBR Agius, Marcus President, Barclays Bank PLC
GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy President, Royal Dutch Shell plc.
GBR Micklethwait, John, Editor-in-Chief, The Economist
GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality & Productivity
GBR Taylor, J. Martin President, Syngenta International AG

ESP Alierta, César President & CEO, Telefónica
ESP Botín, Ana P. Executive President, Banesto
ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
ESP Cisneros, Gustavo A. President/CEO, Cisneros Group of Companies
ESP Entrecanales, José M. President, Acciona
ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office do Primeiro Ministro
ESP Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
ESP Polanco, President, Grupo PRISA
ESP Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Presidente Grupo Santeer
ESP Queen of Spain

DEU Ackermann, Josef President Management Board and Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
DEU Löscher, Peter President Board of Management, Siemens AG
DEU Scholz, Olaf Vice President, SPD

INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
INT Moyo, Dambisa F. Economist e Author
INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
INT Solana Madariaga, Javier Ex- Secretary General, Council of European Union
INT Stigson, Björn Presidente, World Business Council for Sustainable Development
INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member Executive Board, European Central Bank

SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
SWE Renström, Lars President & CEO, Alfa Laval

PRT Balsemão, Francisco Pinto President & CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; former prime minster
PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament
PRT Teixeira dos Santos, Former Minister of State & Finance

ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
ITA Conti, Fulvio CEO & General Manager, Enel SpA
ITA Elkann, John President, Fiat S.p.A.
ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Ex- Minister of Finance; President of Notre Europe
ITA Rocca, Gianfelice President, Techint
ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.

FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance
FIN Ollila, Jorma President, Royal Dutch Shell plc
FIN Wahlroos, Björn President, Sampo plc

NOR Bretzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
NOR Magnus, Birger President, Storebre ASA
NOR Myklebust, Egil Ex- President Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

AUT Bronner, Oscar Publisher e Editor, Der Steard
AUT Fischer, Heinz Federal President
AUT Scholten, Rudolf Member Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

FRA Castries, Henri, President Management Board & CEO, AXA
FRA Lauvergeon, Anne President Executive Board, AREVA
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group

CAN Clark, W. Edmund President/CEO, TD Bank Financial Group
CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia
CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
CAN Prichard, J. Robert S. President/CEO, Metrolinx
CAN Reisman, Heather M. Chair e CEO, Indigo Books & Music Inc.

GRC David, George A. President Coca-Cola H.B.C. S.A.
GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance
GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP


DNK Eldrup, CEO, DONG Energy
DNK Federspiel, Ulrik Vice Presidente Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
DNK Nyrup Rasmussen, Ex- Prime Minister

IRL Gallagher, Paul Attorney General
IRL Sutherland Peter D. President, Goldman Sachs International

TUR Gürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
TUR Koç, Mustafa V. President, Koç Holding A.?.
TUR Çakir, Ruben, Journalist
TUR Özilhan, Tuncay President, Anadolu Group
TUR Sabanci Dinçer, Suzan President, Akbank

CHE Vasella, Daniel L. President, Novartis AG
CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
CHE Waldvogel, Francis A. President, Novartis Venture Fund

Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν και δύο δημοσιογράφοι του περιοδικού «The Economist»

GBR: Bredow, Vendeline von, Business Correspondent
GBR: Wooldridge, Adrian D., Business Correspondent.
Chairman, Investor AB


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;

Το ερώτημα έρχεται και επανέρχεται, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, όλες τις τελευταίες δυό-τρεις δεκαετίες της ευδαιμονίας και του πλαστικού παρά.
 Που συνοδεύτηκε από αμνησία ως προς το: «ποιος αλήθεια είμαι εγώ και που πάω».
 Με ευκολία αλλαξοπίστησαν πολλοί, προσχώρησαν αμαχητί στον «εκσυγχρονισμό’, στον εθνομηδενισμό, στην εθελοδουλεία, αμέριμνοι. Μα να, μια και ως γνωστόν: η «ιστορία κύκλους κάνει»: τρώγοντας την κατραπακιά των δύο Μνημονίων, άπειρως πολλοί, βρέθηκαν απορούντες, βρέθηκαν απροετοίμαστοι. Συνάμα, αναγκασμένοι να δώσουν νέα ερμηνεία.
 Κι έτσι , μετά τις μούντζες και τις κατάρες, μετά την συνομωσιολογία, ΗΛΘΕ η ώρα να επαν-ανακαλύψουμε λέξεις και έννοιες απαγορευμένες, υπόγειες διαδρομές που σε κρατήσαν και σε κρατάνε αιώνες ζωντανό, όσες φορές το πίστεψες. Επανέρχεται έτσι ξανά στο προσκήνιο η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, η Πατρίδα.
 Σταμάτησε πρόσκαιρα και η Συκοφαντία.
 Αμηχανία έπεσε πάνω από το στρατόπεδο των «εκσυγχρονιστών και εκείνου του τμήματος της αριστεράς που παραμένει αμετανόητα εθνο-μηδενιστικό.
 Γιατί το ερώτημα είναι Συντριπτικό: Μπορεί μια κολοβομένη, αποκομμένη από τις ρίζες της Χώρα, ένα αποκομμένο από την ιστορία του Έθνος, να επιβιώσει; Από πού θα αντλήσει δύναμη αν όχι από το πλούσιο παρελθόν του, αν δεν ξανα-ανακαλύψει το νήμα που συνδέει το χθες με το σήμερα, το Αξιακό σύστημα που του μεταδόθηκε διαμορφούμενο και ανανεούμενο ανά τους αιώνες; Για να σμηλευθεί ξανά το χθες με το σήμερα, για να υπάρξει αύριο.
 Όσοι αρνούνται αυτή την πραγματικότητα , αποχωρούν οικιοθελώς από το Corpus, δεν εγγράφονται στην Τιτάνια Προσπάθεια που γίνεται για την επιβίωση μας στον 21ο αιώνα. Διότι μπορεί να φτάσαμε  ως εδώ, πλην όμως οι Πνευματικές μας δυνάμεις έχουν λιγοστέψει, ο πνευματικός κόσμος οικουρεί.. Πριν περάσουμε στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ: προεόρτιο Θανάτου, πριν γίνουμε μουσειακό είδος, οι σύγχρονοι υπό Εξαφάνησιν (νέο) Φοίνικες,
 Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε την σημερινή εικόνα.
 -με επαν-ανακάλυψη της προγενέστερης πλούσιας παρακαταθήκης της Χώρας, του Λαού, του Έθνους.
 -με Δημοκρατική Πανστρατιά ενάντια στην Επιβουλή, στην εξάρτηση και την υποτέλεια. Ενάντια στην εθελοδουλεία, ενάντια στα δυο Μνημόνια και σε όσους ερημώνουν την χώρα.
  ..«εσύ είσαι ο Οδυσσέας που χρόνια  περιμένω να γυρίσει στην Ιθάκη. Εσύ είσαι κι η Ιθάκη μου. Ιθάκη χωρίς εσένα δεν είναι Ιθάκη. Οδυσσέας χωρίς Ιθάκη, δεν είναι Οδυσσέας. Περιμένω να επιστρέψεις στον τόπο που σε γέννησε και σ’ ανάθρεψε, στον τόπο που εξουσίασες και πόνεσες γι’ αυτόν. Να ενωθείς μαζί του και πάλι, να ταυτιστείς με την ουσία σου την πρώτη, για να ενωθούμε κι οι δυο μας ύστερα ξανά.
 Ο πλανήτης και πλάνητας, δεν είναι άνθρωπος. Είναι στοιχειό. Στοίχιωσες Οδυσσέα μου και μαζί σου στοίχειωσε κι η Πατρίδα. Κι εγώ που σου έμεινα πιστή υφαίνοντας και ξυλώνοντας την ψυχή μου για σένα, φαντάζω τώρα γέρικο στοιχειό.
 .
 … Γέρασα αγάπη μου, κουράστηκα πολύ, μα σε μνηστήρα δεν υποτάχθηκα. Τις μέρες ύφαινα την υπομονή μου χειροποίητο υφαντό και ξύλωνα τις νύχτες τις επιθυμίες του σώματος. Καρφωμένη εδώ. Σ’ αυτόν τον τόπο τον πλασμένο από ποίηση και μνήμη, ιστορία πολύπαθη και σοφία αρχαία. Σ’ αυτόν τον τόπο, που όλα τούτα ήσουν εσύ, κι ό, τι κι αν γίνει πάλι εσύ θα είσαι.
 …..Διάβηκαν γρήγορα οι αιώνες Οδυσσέα μου, Ιθάκη μου, Πατρίδα μου αγαπημένη. Τι κι αν άλλαξαν τα ονόματά μας στο διάβα τους; Τι κι αν οι παλιοί θεοί μας γίναν ένας; Οι έλληνες έμειναν έλληνες και τα θηρία θηρία. Κι εσύ πλανήτης και πλάνητας επιστρέφεις.»
 (Bασιλική Νευροκοπλή, από «αντίφωνο»)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

http://energoisosialistes.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΟ FB ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ! ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Τα ψευτοδιλήμματα που βάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ψηφίστε εμάς και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ διότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, κατά βάθος(!), ευρωπαϊκή δύναμη, Οι συνιστώσες του είναι παλαιοκομμουνιστικά σκουπίδια της Ιστορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα / ουσιαστικά δεν θέλει το ευρώ - θέλει δραχμή για να την παραδώσει σ’ αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, Με την αλλοπρόσαλλη τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει ή θα αναγκάσει την Ευρώπη να μας πετάξουν έξω, Οι προσωρινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι τεμπέληδες που έτρεφε το ΠΑΣΟΚ κλπ ) θυμίζουν τη διδακτική ιστορία του κολλήγου που παραπονέθηκε στον τσιφλικά ότι η καλύβα του είναι μικρή και οι βήμα-βήμα συμβουλές του τελευταίου ήταν να βάλει στο καλύβι την κότα, το σκύλο, το πρόβατο, το βόδι. Όταν ο κολλήγας παραπονιόταν κάθε φορά ότι η κατάσταση χειροτέρευε και με το βόδι έγινε πλέον ανυπόφορη ο τσιφλικάς του σύστησε με την ανάποδη σειρά να βγάλει το βόδι, το πρόβατο, το σκύλο, την κότα. Όταν τον ρώτησε μετά την έξοδο και του βοδιού πώς είναι τα πράγματα, η απάντηση του κολλήγα ήταν Τώρα μάλιστα, ευχαριστώ αφεντικό!. Κι αν υπάρχουν κάτι λίγοι που δεν κατάλαβαν, κάθε ένα από τα ζώα είναι ένα-ένα τα ψευτοδιλήμματα που βάζουν τα συνεταιράκια ενώ η επάνοδος στην προτέραν κατάστασιν θα είναι η μνημονιακή κάπως φτιασιδωμένη.
ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΛΛΗΓΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. . .
ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές να γίνουν εκλογές ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρώπης (πρωθυπουργούς, υπουργούς, επιτρόπους ΕΕ κλπ) αν είναι καλύτερα μέσα ή έξω αν θα μείνουμε ή όχι αν θα μας κρατήσουν ή όχι, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *