Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑ: ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝTΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ: ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ  - ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ:  ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ  ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ.  • ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (ΓΚΑΓΚΑΣ - ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ - ΑΛΕΞΙΟΥ)
  • Χ. ΜΑΖΗ  - ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ - κατά την γνώμη μας - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ, ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.
  • Θ.  ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ. ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ Φ.Η.Χ. (δεν γίνεται αυτό γιατρέ, μην σε παραμυθιάζουν με τις αναμορφώσεις. Τα έσοδα ΚΛΕΙΝΟΥΝ με τον προϋπολογισμό).
  •  ΤΖΟΥΡΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  ΛΕΥΚΟ.


ΡΟΥΣΣΟΣ - Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ! 
ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΙΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 20 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, αλλιώς δεν γίνεται.

Και αν θέλει να φτιάξει τις παιδικές χαρές πρέπει να τις φτιάξει ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ. ¨Εχει μπερδέψει το τι είναι "κατάτμηση" ο δήμαρχος από τις πολλές φορές που έχει πει ανακρίβειες στο παρελθόν για τους άλλους.

ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ  ή ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.(πολύ φωνάζεις ρε Λούλα και μετά την λες στον άλλο ότι φωνάζει .... Τα αυτιά μας....)

ΤΕΛΟΣ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.


ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΣΙΜΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΤΑΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


 Οι ανακρίβειες στο ρεπορτάζ του έγκυρου - συνήθως - enypografa.gr, από το οποίο συχνά αναδημοσιεύουμε αναρτήσεις του από το δημοτικό συμβούλιο , μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την διόρθωσή του - τουλάχιστον όσο αφορά τα περί "κόντρας με εκπροσώπους των οικονομικών υπηρεσιών".

Κατανοούμε ότι ολόκληρο το "σύστημα" είναι υποχρεωμένο στα δύσκολα να στηρίζει την εξουσία, ιδιαίτερα όταν αυτή λειτουργεί απροκάλυπτα υπέρ των μεγάλων συμφερόντων που είναι .... χρηματοδότες αλλά ας αποτυπώνεται στα έγκυρα μέσα τουλάχιστον η αλήθεια, έστω και με αρνητικό για τους αντιδρώντες σχολιασμό.

Η απάντησή μας αφορά δύο κυρίως σημεία:

1. Κατ΄αρχήνο  τίτλος "ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΑ .... ΠΥΡΑ" δεν αποδίδει την αλήθεια με δεδομένο ότι τον φετινό προϋπολογσιμό δεν τον ψήφισαν οι εκπρόσωποι ούτε καν ολόκληρου του 18% που πήρε ο Ρούσσος στις δημοτικές εκλογές.
Από την πλειοψηφία των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου που δίνεται  προίκα στον δήμαρχο, με το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα, είχε και την απώλεια του κ. Π. Τζούρα ο δήμαρχος κύριοι συνάδελφοι)
ΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Ποια είναι λοιπόν τα "μειοψηφικά πυρά";
ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
Ξεχάσατε μάλλον να αναφερθείτε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

2. Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ " ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"! 
ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (γιατί το να αποκρύψετε συναδελφοι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι δικαίωμά σας και θα το κρίνουν οι αναγνώστες σας) ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ αφού είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θέμα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΑ "ΝΟΥΜΕΡΑ" ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. 
ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ! Όπως δεν μίλησε κανένα άλλο στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας.

Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κα ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ".
 Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση μετακλητού συνεργάτη του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ο οποίος την έβαλε να καθαρίσει γιατί πολιτικές απαντήσεις ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.

Για του λόγου το αληθές ακολουθούν ηχητικά από την συνεδρίαση.

Παρακαλούμε τον συνάδελφο να διορθώσει το ανακριβές ρεπορτάζ του.


1. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΝΟΝΑΣ" (άντε τυχερή σήμερα θα ακούσεις και την φωνή σου από την ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ) - το πρώτο κομμάτι ήταν η ανάγνωση της εισηγητικής έκθεσης και των κωδικών, δεν έχει νόημα να παιδευτούμε για να την αναρτήσουμε, όποιος θέλει διαβάζει τον προϋπολογισμό). 
Από εδώ όμως η νονά ξεκινάει το "πολτιικό μέρος" ως εισηγήτρια και αναφέρεται στα επίδικα.Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΤΑΒΙΑ - ΝΟΝΑΣ (που κρύφτηκε) ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Η διευθύντρια των υπηρεσιών απλά απάντησε στην πρόβλεψη που ζήτησε ο Νταβίας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015 μέχρι το τέλο του χρόνου.(θα ανέβουν στη συνέχεια και οι τοποθετήσεις)

Η ΕΛΤΑ Courier δίπλα στον άνθρωπο


Η Εταιρεία ΕΛΤΑ Courier, για μια ακόμα φορά, στέκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και οργανώνει τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα μας.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν σε όλα τα σημεία του δικτύου μας (http://www.elta-courier.gr/network/courier) θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, και αφορούν σε:
Είδη ρουχισμού, αδιάβροχα, υποδήματα κατάλληλα για την εποχή και λοιπά συναφή
Κουβέρτες, υπνόσακοι, πετσέτες, σκεπάσματα και συναφή


Η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.


Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν προβαίνατε σε μια δημοσίευση της είδησης στο ηλεκτρονικό μέσο που διαθέτετε.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική αφίσα καθώς και το δελτίο τύπου, το οποίο είναι δημοσιευμένο και στην επίσημη ιστοσελίδα μας (http://www.elta-courier.gr/news/53).

Με εκτίμηση,

ΕΛΤΑ Courier

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΝΑ ΠΑΜΕ!

 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,
Σας καλούμε στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού μας, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  τη Δευτέρα  30 Νοεμβρίου  2015 και ώρα 17.30 με τα ακόλουθα θέματα:
  1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31-10-2015 και προϋπολογισμός της επομένης
  3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  4. Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά [7] ημέρες,  τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015  στις 17.00  στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας,  [είσοδος από οδό Αχαΐας].  

Πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης [17.00 – 17:30]  μπορούν να εξοφληθούν συνδρομές και να συμπληρωθούν αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών.
Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας  να παραστούν μαζικά σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση, όπου θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων και, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, ο προγραμματισμός της δράσης μας για την επόμενη χρονιά,


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν.Γραμματέας
            Κέλλυ Δάνου                                                            Ματρώνη Δικαιάκου            

Επίσκεψη Δημάρχου Πεντέλης και Προέδρου Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού της ΠΕΔΑ στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού της ΠΕΔΑ, επισκέφτηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με την Δημοτική Σύμβουλο Περιστερίου και Μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού της ΠΕΔΑ κα Αλεξοπούλου Σοφία τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη Γιάννη και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στους ορεινούς και ημιορεινούς Δήμους της Αττικής κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα οικονομικά και σε άλλα θέματα Πολιτικής Προστασίας και τέθηκαν οι βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των Δήμων της Αττικής.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΛΙΤΣΑ ΚΑΣΟΥΜΗ


Επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προς όλους τους Δημάρχους της Αττικής σχετικά με την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης της Τουριστικής Προβολής της Αττικής για την περίοδο 2016 – 2020Επιστολή προς όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής απέστειλε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης της Τουριστικής Προβολής της Αττικής για την περίοδο 2016 – 2020, το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου. Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού.

«Στόχος, μέσα από στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, να δημιουργηθούν εκείνες οι συνέργιες προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή της Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στο να καταστεί ο τουρισμός δυναμικός οικονομικός παράγοντας για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας με τη δημιουργία απασχόλησης και την αναζωογόνηση των επιχειρήσεων», σημειώνει στην επιστολή της η Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η στρατηγική Τουριστικής Προβολής της Αττικής βασίζεται σε μια νέα, ολιστική λογική γεωγραφικής διασποράς της προβολής, χωρίς αποκλεισμούς και με έμφαση σε μια πολυδιάστατη αντίληψη του τουριστικού προϊόντος, πέρα από τους παγιωμένους προορισμούς.

«Για το λόγο αυτό», τονίζει στην επιστολή της η Περιφερειάρχης, «η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία και τη διαβούλευση με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο μιας αμφίδρομης, ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με κοινό αντικείμενο σε δύο επίπεδα:

Α) Την επιμέρους ισόρροπη προβολή κάθε δήμου

Β) Τη συνολική προβολή της επικράτειας της Αττικής, ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, πολλαπλών δυνατοτήτων, 12 μήνες το χρόνο».

Για την υλοποίηση αυτού του στρατηγικού Σχεδίου Δράσης «σημαντικό εργαλείο είναι η σύσταση Συμβουλίου Τουρισμού Αττικής», όπου η συμμετοχή των Δήμων με τις προτάσεις και τις προτεραιότητές τους σας «είναι καθοριστικής σημασίας για: α) την επεξεργασία, β) το συντονισμό και, γ) την αποτελεσματικότητα της συλλογικής προσπάθειας τουριστικής προβολής της Αττικής».

Στο πλαίσιο αυτό, με την επιστολή της, η Περιφερειάρχης καλεί τους Δήμους να κάνουν μαζί με την Περιφέρεια, μέσα από τη συμπλήρωση του Εντύπου Διαβούλευσης, το «πρώτο βήμα μιας συλλογικής, δυναμικής διαδικασίας για την οικοδόμηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης της Τουριστικής Προβολής της Αττικής – της κοινής μας υπόθεσης για το μέλλον του τόπου».

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο - Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε ο Γιώργος Καραμέρος

Την πρόοδο των εργασιών στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό σύμβουλο και Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου κ. Γιώργο Μπαλάφα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται στις αρχές του 2016.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του έργου αφορά στην πλήρη επισκευή, αποκατάσταση και ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιρίων, στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στα οικόπεδα επί των οδών Στ. Δέλτα 8 και Εκάλης 2 και επί των οδών Εκάλης 7 και Αιγίνης καθώς και στην πλήρη κατασκευή δύο υπογείων.

Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, η Διευθύντριά του, κ. Κυριακή Μαχαίρα.