Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! .... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!Αντί να κάνουμε οτιδήποτε άλλο για την σημερινή παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας, θα ξαναδημοσιεύσουμε το κείμενο - ΑΙΣΧΟΣ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εναντίον της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και του διευθυντή της.

Είναι τίτλος τιμής για την μικρή αυτή γωνιά της ενημέρωσης αυτή η επίθεση από μια ΝΕΟΚΟΠΗ, αλλοπαρμένη και ΑΜΥΑΛΗ εξουσία.

Αποδεικνύει ότι κάνουμε κάτι ενδιαφέρον εδώ πέρα.

Γιατί "ενδιαφέρον" δημοσιογραφικά είναι ότι ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

Και εμείς εδώ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ την εξουσία διαχρονικά, ΕΥΤΥΧΩΣ!

Ακόμα και τις εξουσίες που αυτοαναγορεύονται σε κάτι ξεχωριστό.

Όπως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Που διευκολύνονται αντί να προσπαθούν  να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι είναι κάτι ξεχωριστό, να το  "δηλώνουν" την ώρα που προσπαθούν να αποδείξουν ότι απλώς είναι πιο αποτελεσματική ΕΞΟΥΣΙΑ επιβολής  από τους προηγουμένους.

Δεν ζητάμε εμείς να κατέβει από το site του δήμου η συγκεκριμένη δήλωση - ΑΙΣΧΟΣ.
Ούτε καν τους ζητάμε να ανεβάσουν την επίσημη δήλωση της παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" για το θέμα.

Μας ικανοποιεί (αν και δεν μας χαροποιεί) που μένει εκεί, στο επίσημο site του δήμου Χαλανδρίου, με το έμβλημα του δήμου που έχουμε υπηρετήσει μια ζωή, στο site που το πληρώνουμε όλοι,  για να σηματοδοτεί και να υπογραμμίζει το "δημοκρατικό ήθος" , το "ήθος της αριστεράς" αλλά και την προσωπικότητα των 24 που την συνυπογράφουν!


ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

ΜΠΟΡΕΙΤE ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΟΙ 24 ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ .... ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ;


Δήλωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων της «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» (16/4/2015)


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Από καιρό, παρακολουθούμε από συγκεκριμένο ιστότοπο μία απόπειρα υποβάθμισης τού δημόσιου διαλόγου στην πόλη και απαξίωσης του έργου της Διοίκησης του Δήμου με συνεχή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα ενάντια στον Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή αλλά και σε μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, «Στην πλατεία», εκπροσωπεί δημοτική παράταξη στο Δήμο και ο υπογράφων πολλά από τα δημοσιεύματα, κ. Άγγελος Νταβίας, είναι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μας υποχρεώνει να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να απαντήσουμε κατ΄ αρχήν πολιτικά με το λόγο και τις πράξεις μας αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, στην επίθεση η οποία κορυφώθηκε  το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούσαν παρεμβάσεις μας στην πόλη.

Εντελώς ενδεικτικά, σε παλαιότερο δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην απόρριψη από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νταβία κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίσθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής εταιρείας ΦΛΥΑ ΑΕ, υπήρχε ο τίτλος «Ρουσφέτι Αγγελάκα στη διοίκηση του Δήμου». Και αυτό, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση ήταν στο στόχαστρο του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους  με απειλές για πειθαρχικές διώξεις και ποινές παύσης! Υπ ΄όψη ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΦΛΥΑ  καλούνται πλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για έλεγχο και διαφανή οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Το τελευταίο όμως διάστημα εκτοξεύονται σαφώς υπαινιγμοί που άπτονται της ηθικής υπόστασης όσων «κατηγορούνται».

Έτσι, όταν η Διοίκηση τού Δήμου αποφάσισε να ορίσει τις εισφορές του ΤΑΠ για να ανακουφίσει τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών της πόλης (Πεύκο Πολίτη, περιοχή Νεκροταφείου) τα εν λόγω δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «καργαριστερά» και «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πραγματικά», ότι «πουλάνε κοινωνική πολιτική της πεντάρας, της φακής και της πλάκας», ότι υποκρύπτεται «συμπαιγνία με μεσίτες και μεγάλα συμφέροντα». Και συνέχισαν υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι η περιοχή  έχει «μαρμαράδικα, μάντρες οικοδομών και μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα πληρώσουν 250 ευρώ το τμ» ενώ από την πρόταση της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο κ. Νταβίας προέκυπτε ότι το ποσόν  ήταν 700 ευρώ το τμ! (όπως επανειλημμένα του εξηγήθηκε). Για να συμπληρωθεί η ανήθικη επίθεση εναντίον της Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Δημάρχου με χαρακτηρισμούς όπως  «φασίστας» και «εκβιαστής».

Τελευταίο δείγμα αυτής της άκρατης και χωρίς μέτρο  τακτικής διαστρέβλωσης είναι τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του κτήματος Δουζένη. Όπως είναι γνωστό, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, παρουσιάσθηκε πρόταση –προμελέτη του ΕΜΠ  με επικεφαλής  τον αν. καθηγητή κ. Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών, η οποία εκπονήθηκε αφιλοκερδώς  και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό προφανώς ενόχλησε τον συντάκτη του μπλόγκ ο οποίος επανήλθε, κάνοντας υπαινιγμούς για την ανιδιοτέλεια των μελετητών αλλά και για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου Δουζένη σύμφωνα με τη διακηρυγμένη πρόθεση  της Διοίκησης και τη σχετική πρόταση η οποία έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο, υπαινισσόμενος και ευθύνη του νομικού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου.

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι περιέχουν ανακριβείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υπερβαίνουν κατά πολύ τα οποιαδήποτε όρια πολιτικής κριτικής

Καλούμε τον κ. Νταβία να ανακαλέσει άμεσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς των παραπάνω δημοσιευμάτων, να αποσύρει τις σχετικές αναρτήσεις και να δημοσιεύσει το κείμενό μας στο site του. Είναι αυτονόητο ότι διατηρούμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την υπεράσπιση της παρουσίας και του έργου μας στο Δήμο.
  Χαλάνδρι, 14 Απριλίου 2015
                                                     
     Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
       «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»

Ιωάννα Αθανασάτου
Αγγελική Αθανασούλη
Ιωάννης Αλεξανιάν
Θεόδωρος Αλεξίου
Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Βασιλική Βαζάκα
Ιωάννης Βλαχούλης
Ευαγγελία Γαλάνη
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος
Σέργιος Γκάκας
Αναστάσιος Ευσταθίου
Δημήτρης Κάππος
Γρηγόριος Καλομοίρης
Χρήστος Κασίμης
Ευγενία Κατούφα
Αθανάσιος Κιούσης
Ευθύμιος Κουράσης
Γεώργιος Λιερός
Γεράσιμος Λυμπεράτος
Χρυσούλα Μάζη
Παναγιώτης Τζούρας
Καλλιόπη Φασίτσα
Ελένη Χριστούλη
Δημήτριος Χριστουλάκης

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ


ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ;

2 Μαΐου… η παγκόσμια ημέρα γυμνής κηπουρικής 

 

 

 
Αν υπάρχει μια ημέρα για να φυτέψετε τους σπόρους σας, αυτή είναι η δεύτερη ημέρα του Μαΐου.

Και αυτό γιατί είναι η “Παγκόσμια Ημέρα Γυμνής Κηπουρικής”, ένα ετήσιο γεγονός όπου οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πρέπει να αφήσουν τα ρούχα τους στα συρτάρια τους και να βγουν στους κήπους ως νέοι Αδάμ και Εύα.


Η ημέρα αυτή γιορτάζεται παραδοσιακά το πρώτο Σάββατο του Μαΐου, και για 10ο έτος. Το σλόγκαν της ημέρας είναι “γδυθείτε και ασχοληθείτε με τους κήπους του κόσμου – ανεξάρτητα από το μέγεθος τους – δημόσιους ή ιδιωτικούς”

Οι εμπνευστές αυτής της ημέρας είναι οι Mark Storey και Jacob Gabriel και όπως λένε … η γυμνή κηπουρική δεν μας δίνει μόνο χαρά, μας θυμίζει πως ήμαστε μέρος αυτού του πλανήτη και μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην φύση.

Όλα ξεκίνησαν στο Σιάτλ, της Ουάσιγκτον (Σ.Σ για όποιον αναρωτιόνταν δηλαδή σε ποια χώρα θα γινόταν αυτό), αλλά η ημέρα πλέον γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. 

Μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί το ‘Hulme Community Garden Centre’ αποκλειστικά για άτομα που τους αρέσει να παίζουν με το σκαλιστήρι και το ποτιστηράκι τους.
 
Η είδηση είναι από το all weird stories αλλά δεν την είδαμε εχθές για να σε ενημερώσουμε έγκαιρα αναγνώστη μου να ξεβρακωθείς και να πας  για .... σκάλισμα.
ΣΟΡΥ! ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

(Εμείς πάντως πάμε για ψάρεμα  σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε καλύτερο λόγο για να ξεβρακωθούμε)

ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ! ΦΕΡΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ!


Oύτε στα Εξάρχεια, ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε στον Ορφανό, ούτε σε κανένα, ποτέ και πουθενά! Τσακίστε τον φασισμό στου μυαλού την σκοτεινή την γειτονιάΗ εκδίωξη τού Γιάννη Βαρουφάκη και τής συντροφιάς του από τον λούμπεν πολιτικό χουλιγκανισμό  που με εξουσιοφασιστικές  πρακτικές στα Εξάρχεια και στις συγκεντρώσεις εφαρμόζουν  την "πολιτική" του τραμπουκισμού  σε όποιον δεν είναι με το  "τοπικό Κρατίδιο"  τής φοβέρας και της σκλαβιάς , είναι μια στενάχωρη υπόθεση που μόνο οι πολιτικοί χώροι  μπορούν να λύσουν με τα "όπλα" τής αυτοοργάνωσης , τής περιφρούρησης και του διαχωρισμού.

Ο  λούμπεν πολιτικός χουλιγκανισμός  πού έχει "ιερό και όσιο" την Βία και την "δημοκρατία" τής εκδίκησης είναι η άλλη σκοτεινή πλευρά που συμπληρώνει τον Φασισμό και όσο "γυρνάμε την πλάτη" τόσο πιο συχνά θα τον βρίσκουμε μπροστά μας!

Δεν γίνεται να δείχνουμε ενδιαφέρον επιλεκτικά μόνο για ρατσιστικές και ναζιστικές δράσεις χωρίς να αναφερόμαστε στον "κόκκινο" ψευτοαντιφα/Φασισμό, αν θέλουμε πράγματι οι κοινωνίες να μην βρεθούν από την οικονομική κρίση και εξαθλίωση σήμερα, στον πόλεμο "όλοι εναντίον όλων" αύριο!
Ο Φασισμός θα μπει από όλες τις πόρτες "δικαιολογημένος" και "νομιμοποιημένος"  και κανείς τότε δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει ως "ανεπιθύμητο"!

Ο πανέξυπνος και αθάνατος Φασισμός (για αυτό Φασισμέ ποτέ δεν εγκαταλείπεις τα εγκόσμια,γιατί δεν σε καταλαβαίνουν καθώς αργά γλυστράς  ξεγελώντας τον εγκέφαλο και τον διαλύεις κάνοντάς τον Ανεγκέφαλο....), νίκησε άλλη μια φορά στα σημεία.

Την έχω "εισπράξει"  αυτή την βία από όλης τής εξουσίας τούς "εκλεκτούς αντιπροσώπους"! Από φασίστες," αντιφασίστες" και "αντιεξουσιαστές", από βασανιστές αστυνομικούς  σε κλούβες, περιπολικά και αστυνομικά τμήματα. Tην έχουν "εισπράξει" σωματικά  κι άλλοι όπως ο φαντάρος στις 8/2/2014  στο Μοναστηράκι  που έμεινε 5 μέρες βαριά χτυπημένος στο 401, κάποιοι περαστικοί Κύπριοι φαντάροι επίσης στις 30/11/2013 στην ίδια περιοχή  επειδή το ψευτοαντιφα φασισταριό  τούς καταδίκασε  για ασφαλίτες και ακροδεξιούς με αφορμή την συνολική "εμφάνιση" και "αμφίεση".

Το 'χω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω ακούραστα με συνέπεια.

Τα μέλη τής "αγέλης των λύκων" (κι ο ναζισμός  ακριβώς την ίδια "ομάδα καθαρού επαναστατικού αίματος και υπεροχής" έχει και προωθεί,εκεί είναι ο φυσικός χώρος τού Μπαχαλισμού και του Μηδενισμού  κι όχι στον Αναρχισμό) ακολουθούν  πάντα την ίδια θρασύδειλη τακτική, την αριθμητική υπεροχή εκ τού ασφαλούς, μέσα και έξω από το  "γκέτο"  και το  "άβατο" που τούς παρέχει  προστασία και "εξασφαλισμένη καριέρα και επιτυχία"!

Ακόμα και φασίστας να είναι κάποιος ή ασφαλίτης,η μέθοδος   τής βίας  και του λυντσαρίσματος είναι από μόνη της  πράξη Φασιστική και δεν ανήκει στην δική μας συμπεριφορά και πολιτική πράξη! Και ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ  είναι όποιος παραβιάζει αυτόν τον κανόνα, σε όποιο "στρατόπεδο" ή "τάξη" κι αν είναι αλλοτριωμένος  και προσκυνημένος!

Τό  ψευτοαντιεξουσιαστικό  και ψευτοαντιφασιστικό φασισταριό που με έπαρση, αλαζονεία και  μηδενισμό αλλοιώνει  και προβοκάρει τα τελευταία χρόνια τους  κοινωνικούς αγώνες (και ταυτόχρονα τις αναρχικές ιδέες και εκδηλώσεις)  δεν αφήνει τίποτα "ζωντανό" και "άθικτο" εκτός από τους μιλιταριστές τού δικού τους τάγματος εφόδου. Γιατί ο στρατός της "αντιεξουσιαστικής"  τζιχάντ που δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται άλλες απόψεις εκτός από ιδικές της (τις ανοησίες τού παραλογισμού και του αντικοινωνικού μικρόκοσμου  δηλαδή) είναι αυτός που στις 20 /4/2015 στον Κορυδαλλό (εν μέσω αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την δίκη τής Χρυσής Αυγής) έδιωξε  με προπηλακισμούς, βρισιές και βία τον βουλευτή Ν.Ορφανό  από το "Ποτάμι"  γιατί  η παρουσία του "παραβίαζε" το ...καταστατικό    "καθαρότητας"  και  "μαχητικότητας"  της ψευτοαντιφα.

Είναι ο ίδιος μηδενοφασισμός που  επιδόθηκε   άλλη μια φορά στο "επαναστατικό άθλημα"  τού κυνηγητού και ξυλοδαρμού   εργαζομένων των ΜΜΕ στις 18/4/2015  στα δικαστήρια τής Ευελπίδων, κατά την διάρκεια της προσαγωγής των συλληφθέντων από την αστυνομική επέμβαση στην πρόσφατη κατάληψη τής Πρυτανείας.

 Στους  δημοσιογράφους  Σοφία Παπαιωάννου , Πάσχο Μανδραβέλλη, Κώστα Μπογδάνο, στον σκιτσογράφο Soloup, στην Σώτη Τριανταφύλλου,σε φοιτητικές εκδηλώσεις, στον Γιάννη Πανούση (όταν ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο),οι επιδρομές  στα πρότυπα τής μαφίας , του  παρακρατισμού και τής "ιδεολογίας"  του τυφλού αφηνιασμένου όχλου έχει γράψει "λαμπρές σελίδες" και "ηρωϊσμούς" στα πρωτοσέλιδα τού θεάματος!

Αλλά και στο "Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα" στις 16/12/2012 , στον εμπρησμό τού  Εναλλακτικού βιβλιοπωλείου  του συντρόφου Γ. Καραμπελιά στην οδό Θεμιστοκλέους και του περιοδικού  "Ρεσάλτο"  στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια,το ψευτοαναρχικό κατάμαυρο  φασισταριό απονέμει παντού "δικαιοσύνη".

Αλλά και στο σπάσιμο τού  καφε-βιβλιοπωλείου  "Φλοράλ"  στις 20/2/2013 στην πλατεία Εξαρχείων, στον εμπρησμό βιβλιοπωλείων και πολιτικών γραφείων,στον εμπρησμό τής  εφημερίδας  "Athens Voice" στις 6/11/2014,στον ξυλοδαρμό συντρόφων  στις 29/3/2015 επειδή διαφώνησαν  με την επίθεση σε περιπολικό στα Εξάρχεια ,στην επίθεση  στο στέκι τής Αναρχικής Συλλογικότητας ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ στην Πάτρα το βράδυ της Κυριακής 26/4 /2015 επειδή οι σύντροφοι αναρχικοί διαχωρίστηκαν από την βιαιομανία τους που διαλύει πολιτικές συγκεντρώσεις.Το αντιεξουσιαστικό φασισταριό δεν κάνει "εκπτώσεις" και "χάρη" σε κανέναν γιατί ...."εδώ μόνο εμείς"  ,"νόμος είναι το δίκιο το δικό μας"  και  "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας"!

Σε αυτόν τον Κόσμο  δέν ήρθαμε για να "εκτονωθούμε" και να κάνουμε την "πλάκα μας",αλλά για να συμβάλλουμε (ο καθένας από την αλήθεια του κι από όσο κι ότι μπορεί....) στην αλλαγή του και στην εκτροπή από την μακάβρια κανονικότητα και δουλεία πού επιδιώκει να μας κάνει να συνηθίσουμε ο καπιταλισμός και η τερατογένηση του ο φασισμός.

Διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι κι απέναντι με πολλούς και πολλά.Κι αυτοί μαζί μας.Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς δεν είναι  αντιγραφές από τον Φασισμό πού κλωτσά  στον αποκλεισμό,στην εξορία και στον αφανισμό  ότι γι αυτόν είναι "ανάπηρο" και "άπλυτο",ότι δεν έχει το full face της κτηνωδίας του!

Όποιος λοιπόν συμπεριφέρεται σαν  συμμορία  με σεξισμούς, βρισιές, προπηλακισμούς, βία  και απειλές,όποιας λογής ή κοπής  φασιστότσουρμο κι αν είναι ,"περαστικά του"  και να  πάει  στα τσακίδια , δεν αξίζει εδώ νά μοιράζεται το ψωμί και το νερό μας!

Δεν είναι Αναρχισμός  η  "ετυμηγορία της λαϊκής αγανάκτησης" στην οδό Βαλτετσίου ,δέν είναι  "άνεμος ελευθερίας"   παρά μόνο Φασισμός και ποινή Φυλακής τύπου Γ!

Στο ατέλειωτο σύμπαν που ανοίγει διαρκώς στο άκουσμα της  πολιτικής θέσης και σκέψης για την διαχείριση της ζωής μας ,δέν έχουμε όλοι τις ίδιες επιλογές, τις ίδιες πολιτικές ή ιδεολογικές αναφορές,αφετηρίες  και  πορείες.

Προφανώς καμία πρόταση (ακόμα κι η αναρχική) από μόνη της δεν φτάνει,τίποτα δεν είναι αλάνθαστο, αυτόφωτο  και μοναδικό!

Τίποτα δεν είναι "ιδανική αυθεντία" και "βεβαιότητα" όσο αγνός κι ανιδιοτελής είναι ο αγώνας κι η πρόθεση για το "ταξίδι στα αστέρια ή στον παράδεισο" της κοινωνικής-συλλογικής μας αξιοπρέπειας και αρμονίας.

Όλες οι προσπάθειες,οι συνεργασίες  και οι ουτοπίες μαζί θα "απαιτηθεί" εκ των πραγμάτων   να ενωθούν στο τέλος για να αποδεσμευθούν  οι ανθρώπινες σχέσεις από τις εξαρτήσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης που διαιωνίζουν τον Φασισμό!

Δεν βρίσκω άλλη διέξοδο παρά μόνο μέσα από τον κοινό διάλογο (με τις απαραίτητες ωφέλιμες και ενδογενείς συγκρούσεις που τον διευρύνουν ) και εκπαίδευση στο  πολύμορφο  σχολειό  της  διαφορετικότητας , ώστε  νά μπορέσει  κάποια στιγμή (μετά από γενιές και χρόνια) να προκύψει η  ανασύνθεση και η κατάκτηση της απάτητης κορυφής στο βουνό της Ανθρωπιάς.

Για να προκύψει η κοινωνία τής συν-ευθύνης που "δεν θα πετάξει στον δρόμο το τσιγάρο για να πιαστεί η μέση τού οδοκαθαριστή" πού γράφει  τονίζοντας το "φταίμε κι εμείς", ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος!

Αυτοί που πριν λίγες μέρες βανδάλισαν μέσα και έξω από την Νομική με πρόσχημα την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύντροφοί μας, δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές αλλαγές.
Κάτω  από  κουκούλες και μαύρα ρούχα δεν βρίσκεται  η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης για τα προβλήματα τού ανθρώπινου είδους, δεν βρίσκεται ένας καλύτερος Κόσμος,δεν βρίσκεται το αναρχικό ήθος κι η ευγένεια των συντρόφων Νίκου Μπαλή, Γιάννη Πασχαλίδη, Χρήστου Κωσταντινίδη, Βασίλη Καραπλή, Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Σύλβιας Παπαδοπούλου  και άλλων που "φύγανε" νωρίς, αλλά κι άλλοι  φασίστες κουφάλες  μέσα στους τόσους άλλους  που το "όραμά" τους  είναι κρεμάλες και εμφύλιος (πάνω στο αίμα όλων των άλλων εκτός από το δικό τους)!

Έχω γράψει πολλές φορές (και στο τελευταίο κειμενό μου εδώ http://kourdistoportocali.com/post/42653/kain ) , πως Τρομοκράτης δέν είναι μόνο η Εξουσία,αλλά κι όποιος "από τα κάτω" την συνοδεύει στην γιορτή τού μίσους και τού θανάτου, όποιος αδιαφορεί για  την αξία τής  ανθρώπινης υπόστασης .

Πώς οι κουκουλονόμοι , οι τρομονόμοι  και η συκοφάντηση τού αναρχικού ρεύματος στην Ελλάδα δέν "έπεσαν  ξαφνικά από τον ουρανό εν αιθρία"!
Ναι μεν συντάχθηκαν από εξουσίες-ξυράφια , αλλά με την συναυτουργία τής χρήσιμης ηλιθιότητας τής ψευτοαντιφα και τής "νέας αναρχίας" που  καταστρέφει ότι   "δέν τής γουστάρει"!

Και για να σταματήσει να χρεώνεται (άδικα) ο αναρχικός χώρος την  καταστολή και την ανομία από τις πολιτικές συμμορίες  και τούς μηδενιστές "σερίφηδες"  που υποδύονται τους αναρχικούς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και λύση απο ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ πού θα  κλείσει τον  κύκλο τής  Ανοχής και Σιωπής   γιατί ο Φασισμός δεν αργεί να περάσει από "φαινόμενο" τής εποχής, στην πλήρη  κυριαρχία!

Κανένας δέν  είναι ικανός να καθορίζει  και να αποφασίζει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία ή πλατείες , κανένας δέν είναι "ιδιοκτήτης" ή "τσιφλικάς"  της γης και τού δημόσιου χώρου που ανήκει σε όλους μας.
 
Και στον Ορφανό και στον Βαρουφάκη και στους αναρχικούς και σε όλους χωρίς εξαιρέσεις!
Δέν θα γίνουμε εμείς "καθεστώς εξαίρεσης και απαγόρευσης", ποιοι είμαστε εμείς που θα επιβάλλουμε στους άλλους (θεσμικούς ή εξωθεσμικούς,ανώνυμους ή επώνυμους,"περσόνες" ή "αντισυμβατικούς"....) πού  θα διασκεδάσουν,πού θα εκφρασθούν ,πού θα διαδηλώσουν ?

Ο  Κόσμος μας χωρά όλους τούς Κόσμους ακόμα και εκείνους που στον δικό τους(ίσως ) ποτέ δεν θά είμαστε επιθυμητοί ή  καλοδεχούμενοι!

Κι αυτή είναι η νίκη μας  στην Εξουσία τού Φασισμού!

Η απάντηση στον φασισμό δέν μπορεί να είναι η μπατσαρία  τής σκέψης, οι κομάντο περιπολίες (σαν αυτές πού κάνουν οι εθνικιστές "πατριδοφύλακες"  στον Άγιο Παντελεήμονα και στο κέντρο τής Αθήνας) και οι εξώσεις-επιθέσεις για  όποιον δέν ανήκει στην "φυλή μας"!

 Η  απάντηση στον φασισμό δεν είναι  η ανακύκλωση τού ίδιου τού φασισμού!

 "Κυνηγοί κεφαλών" και  "πορτιέρηδες-μπράβοι" του ψευτοαναρχισμού   δεν έχει καμία διαφορά ο φασισμός σας στον Κορυδαλλό και στην οδό Βαλτετσίου  με τούς φασίστες και θρησκόληπτους   που   πολιόρκησαν  στις 11/10/2012  το  θέατρο "Χυτήριο"  και ματαίωσαν  την παράσταση CorpusChristi  για τού  "Χριστού  την πίστη την αγία", δεν έχει καμία διαφορά το δικό σας "καθαρτήριο"  με εκείνο της  ένστολης αλητείας  και τού ναζισμού μέρους  τής ΕΛΑΣ που όταν τούς δοθεί  η ευκαιρία (όπως τούς την δώσατε  με την επίθεση στο περιπολικό στα Εξάρχεια και στις "φάσεις" σας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο) έχουν  "ψωμοτύρι" τις εισβολές,τις προσαγωγές και τούς τραμπουκισμούς  σε καταστήματα και χώρους πολιτικών ομάδων σε μια συνοικία που την ιστορία της και την αγνοείτε και την έχετε τσακίσει με τον φασισμό σας!

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται  για νά προστεθεί κοντά στον φασισμό των Κέλτικων και Πύρινων  σταυρών ο δικός  σας   "αντιφασιστικός " ολοκληρωτισμός  ως νέος φασισμός με άλλα "χρώματα, σύμβολα και σημαίες",οι κοινωνικοί αγώνες δεν συμπορεύονται με τα άτυπα "υπουργεία" σας  (πολύ πιο σκληρά κι αυταρχικά από εκείνα τής εξουσίας πού δήθεν "πολεμάτε"...νομίζετε...), τις κλίκες, τις εμμονές ,τις ιδεοληψίες  και τα "συνοπτικά λαϊκά  δικαστήρια τού δρόμου"    που αναπαράγουν με την "ιερή βίβλο"  τής οργής  την  βαρβαρότητα,τον ατομικισμό  και την  πολιτιστική και πολιτική ισοπέδωση πού προκάλεσαν  οι κάθε λογής φασισμοί και χρηματοαξίες  της ψευτοδημοκρατίας και των εξουσιαστικών συστημάτων.

Γιατί την ζωή μας πάνω απ΄όλα έχει πάντα σημαδέψει πώς για να μην περάσει ο Φασισμός έχουμε ως  θεμέλιο  να  υπερασπίζουμε  το δικαίωμα τού καθενός να λέει  την γνώμη του χωρίς  νά βλάψει τον άλλο, να ξεπερνάμε  την εξουσία και να σέρνουμε μπροστά τον τροχό για Ζωή με τον πολιτικό λόγο και την πειθώ των προτάσεων, να στέκεται  όρθιος ο διπλανός μας  χωρίς φόβο  ανάμεσα σε χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους και απόψεις χωρίς να κινδυνεύει από τον φονταμελισμό και τον σεκταρισμό που καταστρέφει μαζί με όλα τα άλλα όλες τις δημοκρατικές αξίες και ιδέες των κοινωνικών κινημάτων!

Η διάβαση από  το Εγώ τής Εξουσίας για νά φθάσουμε στο Εμείς της Αυτοδιεύθυνσης και τής Συμμετοχής  θα μπορέσει να πραγματωθεί μόνο όταν σκοτώσουμε τον φασίστα και δήμιο πού έχουμε μέσα μας !

Μετά...θα μπορέσουμε πιο εύκολα να μιλήσουμε με τούς "άλλους" για Κομμουνισμό και Αναρχία πού το ένα χωρίς το άλλο δέν μπορούν να ζήσουν χώρια και αυτά πάλι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Κοινωνία !

Ας κοινωνήσουνε παντού   τις  σταγόνες τού ήθους τού Αγώνα χωρίς διακρίσεις, προτού ο Φασισμός ...μας προλάβει "ντύνοντας"  τον Κόσμο στις ατέλειωτες  κρύες Νύχτες των Κρυστάλλων και των Ολοκαυτωμάτων!

Η ΑΝΑΡΧΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ Η "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ"...) ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)/erozer2000@yahoo.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα του Απόστολου Κακλαμάνη, Πρ. Προέδρου της Βουλής

Ο κ. Απ. Κακλαμάνης

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ειλικρινώς λυπάμαι, γιατί αναγκάζομαι ν’ απευθυνθώ δημοσίως σε σας, ύστερα από δύο και πλέον μηνών αναμονή ουσιαστικής ανταπόκρισης στις προτάσεις που υπέβαλα στην κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομικών, με τις, από 22/2 και 25/3 τρ. έτους, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ- ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ επιστολές μου. Παραλήπτης των είστε ο ίδιος και αρμόδιοι υπουργοί – συνεργάτες σας. Οι εν λόγω προτάσεις μου, ειδικές και τεκμηριωμένες, αποσκοπούν στην αντιμετώπιση δύο παγκοσμίως γνωστών πληγών της χώρας μας. Πρόκειται για τη μεγάλη φοροδιαφυγή και την πολιτική διαφθορά.

Όσο δεν κλείνουν, θα συνεχίζεται ο διασυρμός της και η αναξιοπιστία των κυβερνήσεών της, ανεξαρτήτως ατομικών προσπαθειών ή ευθυνών καθεμιάς.

1. ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Δυστυχώς, τα «μέτρα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, αποτελούν φενάκη για τους έντιμους φορολογούμενους, που θα κληθούν και πάλι να ανταποκριθούν σε αυξημένες επιβαρύνσεις- με ήδη μειωμένη ή ανύπαρκτη την φοροδοτική ικανότητά τους. Επαναλαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου (νόμοι 3529/2004, 3336/2005, 3529/2010, 3943/2011), εν γνώσει του γεγονότος ότι υπήρξε «άνθρακες ο θησαυρός» που θα εισέρρεε, υποτίθεται τότε, στα δημόσια ταμεία. Πολλώ δε μάλλον όταν, αντί 3% ή 5% και 8%, για την περίπτωση μη επανεισαγωγής τους τότε, τώρα προτείνεται η καταβολή 15-20% επί των νομιμοποιούμενων αδήλωτων καταθέσεων. Προφανώς, ως επί το πλείστον, δεν πρόκειται για μη δηλωθέντα, νόμιμα εισοδήματα, αλλά για παρανόμως αποκτηθέντα και προϊόντα «ξεπλύματος», δηλαδή κακουργήματα που, η εξαγγελλόμενη «αμνηστία», δεν μπορεί να «ξεπλύνει»...

Ελπίζω ότι, η σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει λόγους να μην τολμά ή να μην επιθυμεί, σαν την απελθούσα, όπως θα καταδειχθεί στη συνέχεια, να ανακόψει, τουλάχιστον, τη συνεχιζόμενη εκροή δεκάδων δις € από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιβάλλοντας, έστω και αργά, αποτελεσματικά μέτρα εις βάρος των λωποδυτών ή μη, οι οποίοι όταν η πατρίδα τους αιμορραγεί, στερούν από αυτήν την ελπίδα επιβίωσης.

Η δική μου τεκμηριωμένη πρόταση, προϊόν όχι μόνο της προσωπικής νομικής και πολιτικής μου εμπειρίας, αλλά και συνεργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων και δικαστών, την οποία υπέβαλα και στην κυβέρνηση Σαμαρά, άνευ αποτελέσματος, είναι απλή. Να νομοθετηθεί τεκμήριο, (όπως τα γνωστά τεκμήρια διαβίωσης), σύμφωνα με το οποίο θεωρείται ότι δεν έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές τα ποσά άνω των 200.000€ που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πρόκειται για 85.000 περιπτώσεις ,κατά την ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό κατά της διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη. Εντός σύντομης προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταρρίψουν το τεκμήριο αυτό, προσκομίζοντας στην Αρχή τις αντίστοιχες φορολογικές τους δηλώσεις. Σε ποσά, που δεν έχουν δηλωθεί, επιβάλλεται ειδικός φόρος 30-40%. Ο φόρος αυτός μπορεί να περιοριστεί μόνο στην περίπτωση που δεν συνδέονται με κακουργηματικές πράξεις και εφόσον προηγηθεί επανεισαγωγή, κατάθεση ή επένδυσή τους στην Ελλάδα, για μια τουλάχιστον 5ετία. Πράξεις επιβολής του φόρου αυτού και επί των πράξεων αυτών αμετάκλητες αποφάσεις διοικητικών εφετείων και του ΣτΕ επί προσφυγών που θα ασκούνται από τους ενδιαφερόμενους και θα εκδικάζονται σε ειδικές σύντομες προθεσμίες ως νόμω προτετιμημένες, θα εκτελούνται ακωλύτως και με όλα τα μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Τουλάχιστον, σε χώρες δεσμευμένες, ήδη, με διεθνείς συμβάσεις – όπως οι χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ – για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του «ξεπλύματος», της «τρομοκρατίας» κ.λ.π., δεν υπάρχει πρόβλημα για την εκτέλεση τέτοιων αποφάσεων.

Αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα, η αναζήτηση στο εξωτερικό, π.χ. στην Ελβετία, μέσω ατέρμονων «διαπραγματεύσεων» και χρονοβόρων διαδικασιών, στοιχείων για τέτοιους λογαριασμούς. Τι ακολουθεί και εκεί και εδώ, το γνωρίζουμε. «Ούτε σε 150 χρόνια δεν τελειώνουμε με τέτοιες διαδικασίες» μου είπε ο μέχρι πρότινος Γ.Γ. του ΣΔΟΕ. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ως «Αρσακειάς», δεν απήντησε στην προηγούμενη ΙΔ΄ περίοδο της Βουλής στην πρότασή μου αυτή. Λογικώς, αφού ο καλούμενος, επί τρεις μήνες συνεχώς, στη Βουλή, τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης, ήταν και εκείνος, όπως ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε και ο ίδιος ομολόγησε, μία από τις 85.000 περιπτώσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Και μάλιστα όταν, ως σύμβουλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, όφειλε να εισηγηθεί μέτρα ανακοπής της εκροής 100 περίπου δις €, κατά την περίοδο των καταστροφικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, που ανέκοψαν επί ένα έτος την πορεία ανάκαμψης της Οικονομίας. Δεν δικαιούμαι να υιοθετήσω σχετικά δημοσιεύματα –αν και μη διαψευδόμενα- ότι ανάλογες περιπτώσεις, όπως του υπουργού Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου, εμποδίζουν και τη σημερινή, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, να κάνει το καθήκον της. Ούτε βρίσκομαι –ύστερα από 40 χρόνια, λόγω δικής μου απόφασης να μη συμμετάσχω ειδικώς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- στη Βουλή, για να υποχρεωθώ να επαναλάβω εκεί, σε δικό σας υπουργό, «δεν ξέρω ποιος σας υπέδειξε ή σας επέβαλε ως υπουργό Οικονομικών», όπως είπα τότεστον κ. Χαρδούβελη. Αν βέβαια συνεχιστεί αυτή η ατολμία, μπορώ από τώρα να πω, ότι ισοδυναμεί με συνενοχή στη μεγάλη φοροδιαφυγή, που δεν βλάπτει απλώς, αλλά γελοιοποιεί παγκοσμίως την Ελλάδα.

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Το δεύτερο μείζον, επίσης, πρόβλημα το οποίο, όπως και τη φοροδιαφυγή, όλος «ο κόσμος τόχει τούμπανο…», είναι η μεγάλη πάσης φύσεως διαφθορά, με κορυφαία την πολιτική διαφθορά. Η πρόταση που σας υπέβαλα- και δεν έχει τύχει ουδεμιάς απάντησης- είναι να επανέλθει σε ισχύ ο νόμος 4065/2012, για τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι σήμερα, της οικονομικής κατάστασης – όχι απλώς των δηλώσεων «Πόθεν έσχες», γιατί ουδείς εγκληματίας καταγράφει εκεί τα προϊόντα της εγκληματικής του δράσης – σε συνδυασμό με τα μέσα διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, όλων όσοι διετέλεσαν ή διατελούν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί. Η προηγούμενη κυβέρνηση και ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων, εκβιαζόμενοι ή έστω αδιαφορούντες, ευθύνονται για τη μη εφαρμογή του, ύστερα από δύο έτη συστηματικής κακοποίησής του μέχρι την κατάργησή του, στις 31/12/2014.

Ο νόμος 4065/2012, πρόταση δική μου και άλλων 74 βουλευτών, την άμεση εφαρμογή του οποίου ζητήσατε στη Βουλή κι εσείς από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ψηφίστηκε ομοφώνως κατά τη ΙΔ΄ περίοδο της Βουλής, δημοσιεύτηκε στις 9/4/2012, παραμονή της διάλυσής της, αλλά δεν εφαρμόστηκε! Η αρμόδια Επιτροπή, με τη συμμετοχή δύο πρώην υφυπουργών (αν και ελεγχομένων) και τριών, κατά τα άλλα έγκριτων δικαστών και δύο καθηγητών ΑΕΙ, (ο ένας τοποθετήθηκε στη συνέχεια επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ), κατέληξε στο κοινώς λεγόμενο: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!..» Σας ζήτησα, τότε, να παρέμβετε ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Δεν είμαι «Ντάισεμπλουμ» για πιο πολλά… ούτε υπάρχει κάτι επιλήψιμο να πω για σας. Μπορώ, όμως, να πω ότι οφείλετε να επαναφέρετε σε ισχύ τον νόμο αυτόν, από 1-1-2015. Όπως δεσμευτήκατε ως ΣΥΡΙΖΑ, δια του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σας κ. Δρίτσα. Η κίνηση αυτή, προφανώς, δεν συνεπάγεται κόστος, όπως το … «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», για να μεταφέρετε στο μέλλον και τη δέσμευσή σας αυτή. Δεν είναι απλό; Θα συμφωνήσετε, ασφαλώς, ότι η καταπολέμηση της πολιτικής διαφθοράς αποτελεί χρέος τιμής και όχι ψευδώνυμη πράξη κάθαρσης , όχι μόνο για σας, ως πρωθυπουργό και πρόεδρο κόμματος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησής σας, καθώς και για όλους όσοι κατέλαβαν πρωθυπουργικά, αρχηγικά και υπουργικά καθήκοντα –μεταξύ των οποίων και εγώ, επί 7 χρόνια συνεχώς. Εξαιρούνται, φυσικά, όσοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των «πολιτικών», που έχουν τους δικούς τους λόγους ή στερούμενοι στοιχειώδους ευθιξίας, προτιμούν να «χάνονται» μέσα στο πλήθος της γενίκευσης «όλοι είναι ίδιοι»!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η τακτική «ροκανίζουμε το χρόνο» -που θυμίζει την ιστορία του Κυπριακού- οδηγεί τη χώρα στο «Αμήν»! Ο χρόνος τρέχει πάντα υπέρ των ισχυρότερων. Η χώρα, δυστυχώς, εξαρτάται πλέον από τους δανειστές της –κράτη μέλη της Ευρωζώνης και τα Κοινοβούλιά τους, στα οποία, ας μην ξεχνάμε, συμμετέχουν εξίσου, αν όχι και περισσότεροι από το δικό μας, λαϊκιστές και δημαγωγοί των λαών τους, «φιλοδοξούντες» να «χτίσουν» εις βάρος μας και εις βάρος της ευρωπαϊκής υπόθεσης τα δικά τους κόμματα και τις δικές τους πολιτικές καριέρες .

Αν δεν εισρεύσει τάχιστα στα δημόσια ταμεία μέρος των παράνομων κεφαλαίων, που αφέθηκαν να διαρρεύσουν στο εξωτερικό, η χώρα θα έχει ως μόνη διέξοδο, με την δημοψηφισματικής ή άλλης μορφής ψήφο του λαού της –όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν επί τρείς ημέρες πανηγύριζαν, κατεδαφίζοντας τα τείχη τους- να «αυτοκτονήσει» , νομίζοντας ότι έτσι… εκδικείται τους εταίρους και δανειστές της!

Σπεύσατε, έστω και τώρα, να χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή των συγκεκριμένων 85.000 περιπτώσεων κεφαλαίων άνω των 200.000 ευρώ, που συμποσούνται σε εκατοντάδες δις €, και να δώσετε δείγματα γραφής κατά της πολιτικής διαφθοράς με την επαναφορά σε ισχύ του νόμου 4065/2012 και την άτεγκτη εφαρμογή του. Μπορούμε τότε, και με τους δανειστές να διαπραγματευτούμε αξιοπρεπώς , και να αλλάξουμε την αρνητική διεθνώς εικόνα της χώρας μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΜΑΚΜΠΕΘ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Βίβλος του Σκότους | Από την εταιρεία θεάτρου 1+1=1 | Από Δευ. 4 έως Τρ. 26 Μαΐου 2015

Στο έργο του Σαίξπηρ, σ’ αυτή την καταιγιστική διαδοχή αιματοβαμμένων σκηνών, αποτυπώνεται η άνοδος και η πτώση του ζεύγους των Μακμπέθ, μια παραβολή της τραγικής μοίρας του ανθρώπου και των συγκρούσεων της συνείδησης. Στη μεταγραφή του Θεόδωρου Εσπίριτου, η ιστορία ξετυλίγεται όπως ένας ζοφερός εφιάλτης. Οι δαιμονικές μορφές του Μακμπέθ και της Λαίδης ταξιδεύουν από τη μεσαιωνική Σκωτία στο σήμερα, παγιδευμένες σε μια άχρονη αναβίωση του εγκλήματος και της ενοχής τους, ενώ το παγωμένο παλάτι του Ίνβερνες μετατρέπεται σ’ ένα ψυχικό τοπίο επώδυνης επίγνωσης και ανείπωτης φρίκης.

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Η νέα σύνθεση της ΔΕΠ, μετά τις εκλογές στην Ένωση Γονέων!!

1. Αλεξίου Θεόδωρος - Πρόεδρος

2. Εκπροσώπηση της Ένωσης Γονέων
Λέρτας Δημήτρης - Τακτικό μέλος
Γαβαλάς Γεώργιος - Αναπληρωματικό μέλος

3. Διευθυντής Σχολείων α' βαθμιας Εκπαίδευσης 
Μπέλεσης Ιωάννης – Τακτικό μέλος
Κατσάρας Βασίλειος – Αναπληρωματικό μέλος

4. Διευθυντής Σχολείων β' βαθμιας Εκπαίδευσης
Αρέστη Ελπινίκη – Τακτικό μέλος
Κολλιάρος Κων/νος – Αναπληρωματικό μέλος

5. Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Τάξεων του Δήμου
Παπανδρέου Θεόδωρος (σωματείο οικοδόμων) - Τακτικό μέλος
Ευαγγέλου Βασιλική (εμπορικός σύλλογος ) - Αναπληρωματικό μέλος

6. Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών α' βαθμιας Εκπαίδευσης (Σύλλογος Εκπ/κων ΠΕ "Ο Περικλής")
Γιαννετοπούλου Αγγελική - Τακτικό μέλος
Μήτσουρα Ηλέκτρα - Αναπληρωματικό μέλος

7. Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών β' βαθμιας Εκπαίδευσης
Μαλαμούλη Ουρανία - Τακτικό μέλος
Θεοδώρου Ηλίας - Αναπληρωματικό μέλος

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κος Στουραΐτης Παναγιώτης (ΔΕ Διοικητικών) με αναπληρώτριά του την  κα Ράπτη Γεωργία (ΤΕ Γραφικών Τεχνών).

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΠ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης η οποία για να ικανοποιήσει τις κρατικές ταμειακές ανάγκες και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με ΠΝΠ (πρακτική που κατ’επανάληψη κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών (νοσοκομείων, ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ).

Η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή παίρνει τα λιγοστά αυτά χρήματα των σχολικών επιτροπών, του πρώην ΟΣΚ, των βρεφονηπιακών σταθμών, κλπ., βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία των δομών της δημόσιας παιδείας, του πολιτισμού και αθλητισμού. 
Τη στιγμή που όλα τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη, η κυβέρνηση με την απόφασή της έρχεται να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρους των παιδιών μας. Παράλληλα, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της πλήρους εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Παιδείας και των κοινωνικών δομών, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολείων καθώς και της νέας δημοσιονομικής πραγματικότητας, η παρουσία ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους να αντιδράσουν έντονα, συνεδριάζοντας άμεσα για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, ώστε να σταματήσουν την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη. 
Απαιτούμε από τον Δήμο Χαλανδρίου να μην καταθέσει ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, διαθέτοντας τα υπάρχοντα αποθεματικά στην ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων και των κοινωνικών δομών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

http://esgmhal.blogspot.gr/

ΚΑΛΗΜΕΡΑ