Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν σκηνές - Φοβερός Πιτσιρίκος!

Σε επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος προχώρησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να «καθαρίσουν» την πλατεία Συντάγματος οι atenistas αλλά δεν βρέθηκε χορηγός.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε επειδή απαγορεύεται το κάμπινγκ σε δημόσιο χώρο. Σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο να χτίσεις το Mall -το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης-, αλλά θα πρέπει να είσαι ο Λάτσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που διαβάζουν free press, Γιώργος Καμίνης, επικαλέστηκε λόγους αισθητικής και δήλωσε πως στο Σύνταγμα σύχναζαν περιθωριακά άτομα. Από σήμερα, θα μαζεύεται στο Σύνταγμα όλη η όρθια διανόηση και η καλή κοινωνία, ενώ απόψε θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη «Ο Μινώταυρος την είχε μεγάλη».

Ο κ. Καμίνης, ο οποίος είναι δήμαρχος μόνο τον Αύγουστο, δήλωσε επίσης πως -τώρα που καθάρισε το Σύνταγμα- το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει και η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ώστε η Αθήνα να γίνει ξανά η πόλη-πρότυπο που ήταν μέχρι πριν δυο μήνες.

Ήδη, σύμφωνα με το Mega και τον ΣΚΑΙ, χιλιάδες Αθηναίοι σταματάνε τις διακοπές τους για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που τις ακυρώνουν για να μείνουν στην πρωτεύουσα και να απολαύσουν την άψογη αισθητική της πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και αναζητούν απεγνωσμένα ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πλατείας, για να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία να ανοίγεις το παράθυρό σου και να βλέπεις τις πλάκες και το σιντριβάνι.

Ο Γιώργος Καμίνης δεν σταματάει στον «καθαρισμό» της πλατείας Συντάγματος και ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τον στολισμό της πλατείας τα Χριστούγεννα.

Στη μέση της πλατείας Συντάγματος θα υπάρχει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά η έκπληξη είναι πως στην κορυφή δεν θα έχει αστέρι αλλά τον Γιώργο Καμίνη. Για να στέκεται και να μην πέφτει, η κορυφή του δέντρου θα είναι στον πισινό του.

(Είμαι ένας από αυτούς που πίστευαν πως έπρεπε να φύγουμε ομαδικά, οργανωμένα και με μια γιορτή από το Σύνταγμα στα μέσα Ιουλίου και να επιστρέψουμε πάλι οργανωμένα και με μια γιορτή στο τέλος του Αυγούστου· το είχα γράψει απέξω απέξω, εξηγώντας και τους λόγους -εδώ-, και ψήφισα υπέρ αυτής της πρότασης, όταν τέθηκε στη λαϊκή συνέλευση. Οι φωνές όσων πίστευαν πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι πνίγηκαν από αυτές των συμπολιτών μας που φώναζαν πως «η επανάσταση δεν πάει διακοπές». Περιέργως, τους περισσότερους επαναστάτες δεν τους είδα ξανά στην πλατεία Συντάγματος – μάλλον θα πήγαν διακοπές. Από την άλλη, καλύτερα που τα πράγματα έγιναν έτσι. Ο θυμός μεγαλώνει και η αποφασιστικότητα γιγαντώνεται. Και η κρίσιμη ώρα πλησιάζει. Εν τω μεταξύ, ας ερωτευτούμε – είναι ο πιο καλός τρόπος να διαδοθεί η επανάσταση.)

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δημοτική Κίνηση Αθήνας - Ανοικτή Πόλη

Ο κ. Καμίνης και η ηθική του Μνημονίου
21/07/2011
Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 3.7.2009 ζητά από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά καθώς από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Φανταζόμαστε ότι αυτή του η κίνηση προκαλεί σε όλους την ίδια έκπληξη που προκαλεί και σε εμάς. Καθώς ο Δήμαρχος έχει κατατάξει τον εαυτό του σε αυτό το κοινωνικό στρατόπεδο που θεωρεί ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, απαιτεί θυσίες από όλους. Ασχέτως της γνώμης μας για τους ιλιγγιώδεις σε ύψος μισθούς διαφόρων υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, θα ανέμενε κανείς τουλάχιστον και με τις δεδομένες απόψεις του κ. Καμίνη, να μην προβεί σε μια τέτοια διεκδίκηση αυτή την περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και ραγδαίας αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας.
Προσφάτως ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε απέναντι στην δίκαια διεκδίκηση των 2.500 συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων για να παραμείνουν στην εργασία τους. Εργαζομένων απαραίτητων για την λειτουργία του Δήμου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για πολλά χρόνια και που ήταν απλώς θύματα του απεχθούς καθεστώτος του "συμβασιούχου". Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και του κ Ραγκούση για τις "αναγκαίες θυσίες" που απαιτούσε η εφαρμογή του μνημονίου στους Δήμους.
Με διαφορετικά όμως μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζει τα δικά του δικαιώματα ο κ. Καμίνης.
Με την αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει όσους υποστηρίζουν την ανάγκη θυσιών για το συμφέρον της χώρας να είναι οι τελευταίοι που είναι διατεθειμένοι να τις κάνουν οι ίδιοι.
Δημοτική Κίνηση Αθήνας - Ανοικτή Πόλη


Johann κερνάει, Johann πίνει κι ο Γιάννης πρέπει να δουλεύει ...

H παρακάτω δημοσίευση είναι από την Deutsche Welle, περιγράφει εκ των έσω με σαφήνεια, τι προβλέπει το Γερμανικό σχέδιο "απόβασης επενδύσεων" στην Ελλάδα, ποιές οι προσδοκίες και τα ζητούμενα.
Διαφαίνεται καθαρά η επιδίωξη για μια "άλλη Ελλάδα"!
Όχι αυτή όμως που μας υπόσχονται, αλλά ένα οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας.
Αξίζει να διαβαστεί.
Στην αφετηρία το γερμανικό σχέδιο Μάρσαλ για την ελληνική οικονομία
20 επικεφαλείς ενώσεων του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας και ένας υπουργός βάζουν σήμερα επί τάπητος ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Την πρόσκληση έκανε ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ μόλις την περασμένη Παρασκευή. Η σπουδή αυτής της συνάντησης προκάλεσε κάποια έκπληξη δεδομένου ότι γίνεται σε περίοδο θερινών διακοπών
Με βάση λοιπόν τη θέση που διατύπωσε η καγκελάριος στην τελευταία της συνέντευξη τύπου πριν φύγει για διακοπές, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις ρίζες του, ο Φίλιπ Ρέσλερ εκπόνησε ένα σχέδιο από 16 σημεία που ονόμασε «Επενδυτική και Αναπτυξιακή Επίθεση για την Ελλάδα"
Tα βασικά σημεία της γερμανικής πρωτοβουλίας είναι τα εξής:
- Εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας στη βάση του προγράμματος που συμφώνησε η Γερμανία με την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2010
- Υλοποίηση συγκεκριμένων σχεδίων ιδιαίτερα στους τομείς ενέργειας (ΑΠΕ, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αναβάθμιση δικτύων, εξοικονόμηση ενέργειας), τουρισμού, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών.
- Διοικητική βοήθεια για την αναβάθμιση των ανταγωνιστικών δομών (Ρυθμιστικές Αρχές, Αρχή Προστασίας Ανταγωνισμού) και τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης.
- Συμβουλευτική υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επίτευξη του στόχου αποκρατικοποιήσεων μεταξύ άλλων με τη βοήθεια αναζήτησης Γερμανών επενδυτών και την μεταβίβαση εμπειρίας που αποκτήθηκε στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και αναδιάρθρωσης της πρώην Α. Γερμανίας
- Εντατικοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στον οργανισμό Germany Trade Invest – GTAI και Invest in Greece στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην καθοδήγηση της Ελλάδας στην εξεύρεση επενδυτών (από το εξωτερικό)

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή

Στο σχέδιο που παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ γίνεται αναφορά και στη βοήθεια που προορίζεται για την Ελλάδα από την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα στο συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. του Ιουνίου οι 27 αποφάσισαν να συνδέσουν το πακέτο διάσωσης με τους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να απορροφήσει καλύτερα τα κοινοτικά κονδύλια.
Επ' αυτού η Ε.Ε. έχει συστήσει μια ομάδα Task Force, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γερμανός διπλωμάτης Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο Ράιχενμπαχ θα βοηθήσει την Ελλάδα στην καλύτερη εκταμίευση των ποσών.
Τα χρήματα θα δοθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγχρηματοδοτούμενα έργα σε ποσοστό μέχρι και 85%.Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τη δική της πλευρά, θα πρέπει να συγκαλέσει διάσκεψη επενδυτών, στην οποία να προσκαλέσει διεθνείς επιχειρηματίες.
Επίσης από κοινού με την Ελλάδα, η Ε.Ε. θα μπορούσε να προχωρήσει στην δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, ιδιαίτερα ελκυστικών για διεθνείς, ευρωπαίους και Έλληνες επενδυτές (π.χ. με χαμηλή φορολογία, απλοποιημένο εργατικό και διοικητικό δίκαιο).
«Η Ελλάδα θα πρέπει να πορευτεί νέους δρόμους, αν θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική», είπε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, ο Γιεργκ Χίντζε από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας (HWWWI) του Αμβούργου.
«Δεν υπάρχουν λύσεις πατέντα, ούτε εκ των προτέρων υποδείξεις σε ποιούς τομείς ή κλάδους θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Θα πρέπει να αναβαθμιστεί το επενδυτικό περιβάλλον μέσω φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων στις αποσβέσεις.
Από την πλευρά του κράτους», συνεχίζει ο Χίντζε, «θα πρέπει να απορροφηθούν τα κονδύλια από τα κοινοτικά ταμεία χωρίς καμιά ελληνική συγχρηματοδότηση και να ελεγχθεί η αποτελεσματική επένδυσή τους.
Ο ΄Ανσγκαρ Μπέλκε, οικονομολόγος, από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) ρίχνει το βάρος στις ευκαιρίες που ανοίγονται. «Αν επενδύσουμε με χαμηλό κόστος και εργατικά, τότε αξίζει να γίνει η Ελλάδα ένα κομμάτι της αλυσίδας της παγκόσμιας παραγωγής. Θα μπορέσουμε παράλληλα να απεξαρτητοποιηθούμε σε ένα μεγάλο βαθμό από τους ασιατικούς χώρους παραγωγής όπως πχ, η Κίνα.
Και βέβαια σε όλα αυτά παίζει και η σκέψη ότι δεν θέλουμε να κάνουμε χάρη στους Έλληνες, αλλά να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα».
Έτσι ορίζεται ένα σύγχρονο οικονομικό προτεκτοράτο και μας προσδιορίζεται το τι σημαίνει τελικά η παραχώρηση μέρους της κυριαρχίας μας !
Ο Γερμανός διπλωμάτης μέσω της ΕΕ θα μοιράζει χρήμα, στις "επενδύουσες" εταιρείες -γερμανικές κατά προτίμηση-, οι οποίες εν συνεχεία θα απολαμβάνουν την "θαλπωρή" των "ειδικών οικονομικών ζωνών" στην Ελλάδα και των προνομίων, που σε αυτές ειδικά, θα προσφέρονται....
Η ΕΕ θα χρηματοδοτεί την Ελλάδα -εικονικά- και μέσω αυτής τα χρήματα θα καταλήγουν στις γερμανικές, κυρίως, εταιρείες. Το "ΕΣΠΑ" ας πούμε -πόροι που έτσι κι αλλιώς θα ερχόντουσαν στη χώρα μας- θα το κατανέμεται πλέον από αυτούς σε αυτούς και επιπλέον θα "συγχρηματοδοτεί" και το ελληνικό δημόσιο.
Θέλουν να φτιάξουν έτσι οι Γερμανοί μικρές ελεγχόμενες "Κίνες" κοντά τους, για να απεξαρτηθούν από την Κίνα.
Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα με την 4ήμερη εργασία που θέλει να καθιερώσει η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ...
Και λέγαμε ότι η Siemens ήταν σκάνδαλο ε;
Παιδικό παραμύθι ήταν μπροστά σε αυτά που σχεδιάζουν...
Johann κερνάει, Johann πίνει κι ο Γιάννης πρέπει να δουλεύει ...


ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ....ΠΑΤΕΝΤΕΣ ...ΚΑΡΑΒΑΝΕΑΣ!!!!Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *