Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Μαθήματα από το Ουκρανικό πραξικόπημα (1)


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρακτική των βελούδινων «επαναστάσεων» που χρησιμοποίησε επιτυχώς η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―που διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης― για την αλλαγή καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, τελειοποιήθηκε στις Αραβικές «επαναστάσεις». Έτσι, οι συνήθως αναίμακτες, αλλά ενορχηστρωμένες από την Υ/Ε «επαναστάσεις», μετά την Λιβύη και την Συρία, μετατράπηκαν σε πολυαίμακτα πραξικοπήματα «από τα κάτω» που επιτυγχάνουν αλλαγές καθεστώτων, χωρίς την ανάμιξη του στρατού που εξευτέλιζε την δυτική ιδεολογία της αστικής «δημοκρατίας».

Σήμερα, για πρώτη φορά, η τακτική αυτή μεταφέρεται και στον Ευρωπαϊκό χώρο, στην Ουκρανία, όπου οργανωμένες ομάδες νεοναζιστών που κρατούν πορτρέτα συνεργατών των ναζί στον πόλεμο, φωνάζουν νεοναζιστικά συνθήματα, οι ηγέτες τους έχουν δηλώσει επανειλημμένα τoν αντισημιτισμό τους και είναι οπλισμένοι με μολότοφ, ρόπαλα, κράνη, ακόμη και ελαστικές σφαίρες, αφήνονται ελεύθεροι να καταλαμβάνουν κρατικά κτίρια και να στήνουν μόνιμα οδοφράγματα για να ανατρέψουν ένα καθεστώς που έχει εκλεγεί με όλους τους κανόνες της αστικής «δημοκρατίας». Οι αντίστοιχοι κατηγορούμενοι ως νεοναζιστές στην Ελλάδα, που όχι μόνο αρνούνται αυτή τη ταυτότητα αλλά και δεν έχουμε δει να διέπραξαν παρόμοια εγκλήματα για ανατροπή του καθεστώτος, έχουν ήδη τους μισούς βουλευτές τους φυλακή, χωρίς καν δίκη. Την εξήγηση γι'αυτήν την «αντίφαση» έδωσε φιλελεύθερος (αλλά έντιμος) Βρετανός δημοσιογράφος: «ναι, είναι φασίστες, ομοφοβικοί και ρατσιστές αλλά είναι οι “δικοί” μας φασίστες κ.λπ., δηλαδή αντι-Ρώσοι. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, υπερεθνικιστικές οργανώσεις καταδικάζονται γιατί τα συμφέροντα τους δεν είναι συμβατά με αυτά των δυτικών ελίτ» (Neil Clark, RT, 30/1/2014). Και, φυσικά, οι απαραίτητοι «αντιφασίστες» οργανώνουν παγκόσμιες ημέρες κατά του «φασισμού» και του «νεοναζισμού» στην Ελλάδα, αλλά δεν βγάζουν άχνα για τα πραγματικά νεοναζιστικά εγκλήματα στην Ουκρανία! Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν, αλλά μόνο όταν οι ελίτ πετύχουν τον στόχο τους, και θυμηθούν ότι είναι νεοναζιστές οι σημερινοί σύμμαχοι τους, που πρέπει να φυλακιστούν!

Έτσι, η οπλισμένη νεοναζιστική πρωτοπορία ηγείται των ιστορικά φιλοδυτικών αστών της δυτικής Ουκρανίας, των νέων της «γενιάς του facebook», καθώς και των χρηματοδοτούμενων από Soros και παρόμοιους, ΜΚΟ. Οι «ειρηνικές» αυτές διαδηλώσεις υποστηρίχθηκαν όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά αλλά και μέσω της πανίσχυρης προπαγάνδας της Υ/Ε που ελέγχει τα διεθνή ΜΜΕ και τα τοπικά ανά χώρα παρακλάδια τους. Αναπόφευκτα, οι διαδηλωτές αυτοί γινόντουσαν «ατρόμητοι», όταν έβλεπαν τους ηγέτες της πανίσχυρης Υ/Ε να απειλούν τους ηγέτες της Ουκρανίας με οικονομικές ή και προσωπικές κυρώσεις, αν τυχόν τολμούσαν να τους πειράξουν. Το αποτέλεσμα ήταν η Ουκρανική αστυνομία να παραμένει ουσιαστικά απαθής όταν οι νεοναζιστές έμπρακτα απαιτούσαν την αλλαγή του καθεστώτος και τους σκότωναν κυριολεκτικά στο ξύλο ―εκτός από μεμονωμένα επεισόδια στην αρχή όπου έγινε το αντίθετο! Αντίστοιχα, οι Έλληνες και Ισπανοί αντι-ΕΕ διαδηλωτές (που ούτε διανοήθηκαν να απαιτήσουν αλλαγή καθεστώτος, ή να καταλάβουν κρατικά κτίρια σε μόνιμη βάση) αντιμετώπιζαν την κτηνώδη βία των Ελληνικών και Ισπανικών ΜΑΤ, χωρίς να συγκινείται βέβαια κανένας από την Υ/Ε!

Η πραγματική αιτία για τη σημερινή σύγκρουση μεταξύ της Υ/Ε και του καθεστώτος ήταν η άρνησή του να ενταχθεί στην ΝΔΤ και το γεγονός ότι τόλμησε να υπογράψει συμφωνία με την Ρωσία για δάνειο που θα έσωζε την χώρα από χρεοκοπία (και μια καταστροφή αντίστοιχη της Ελληνικής), χωρίς όρους που θα μετέτρεπαν την χώρα σε προτεκτοράτο, δίχως οικονομική και εθνική κυριαρχία. Όμως, δεν ήταν απλά το Ρωσικό δάνειο που ενόχλησε την Υ/Ε, αλλά το γεγονός ότι αυτό άνοιγε τον δρόμο γα την μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρασιατική Ένωση.

Μολονότι τόσο η Ευρασιατική Ένωση όσο και η ΕΕ φαινομενικά ανήκουν σε διαφορετικά είδη οικονομικών ενώσεων, έχουν μια διπλή θεμελιακή διαφορά μεταξύ τους. Πρώτον, η ΕΕ συνίσταται από κράτη-μέλη με πελώριες ανισότητες στο επίπεδο ανάπτυξής τους (όπως εκδηλώνονται στην παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά τους) πράγμα που συνεπάγεται την αυτόματη μεταφορά οικονομικού πλεονάσματος από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του Ευρωπαϊκού «Νότου» προς αυτές του «Βορρά». Δεύτερον, η ΕΕ προϋποθέτει την απώλεια της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας των μελών της Ευρωζώνης που δεν ανήκουν στην Υ/Ε, (λόγω του χαμηλότερου επιπέδου ανάπτυξής τους). Αντίθετα, η Ευρασιατική Ένωση είναι βασικά μια τελωνειακή ένωση χωρών στο ίδιο περίπου αναπτυξιακό επίπεδο, η οποία ρητά στοχεύει (όχι μόνο στα χαρτιά) στον σεβασμό της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας των μελών της. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η γνωστή αδίστακτη Χίλαρυ Κλίντον, λίγο πριν την αναχώρησή της από το Στέητ Ντιπάρτμεντ, δήλωνε ότι οι ΗΠΑ θα έκαναν οτιδήποτε στην δύναμή τους να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Ευρασιατικής Ένωσης που την έβλεπαν σαν κίνηση για την «επανασοβιετοποίηση της περιοχής» (FT, 6/12/2012).

Είναι λοιπόν φανερό ότι, όπως σωστά έχουν αντιληφθεί τα κομουνιστικά κόμματα Ρωσίας και Ουκρανίας, (αντίθετα με τους αποπροσανατολιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιους παλαιολιθικούς Μαρξιστές στο ΚΚΕ που δεν έχουν ιδέα από παγκοσμιοποίηση και υπερεθνικές ελίτ), η σύγκρουση δεν αφορά απλώς ενδοαστικές ή ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Ούτε, βέβαια, είναι απλώς μία γεωπολιτική σύγκρουση, όπως την παρουσιάζουν οι αστοί αναλυτές. Δηλαδή, ακόμη και αν δεχθούμε ότι η Ρωσική ελίτ βασικό στόχο της έχει να κατακτήσει ισότιμη θέση στην Υ/Ε (από πολιτικό-στρατιωτική και οικονομική άποψη), το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης στην Ρωσία ενώνει από κομουνιστές μέχρι εθνικιστές και ορθόδοξους, δηλαδή όλα τα θύματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που την απορρίπτουν οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Σε αυτό το κίνημα στηρίζεται και η Ρωσική ελίτ στον αγώνα της ενάντια στην ΝΔΤ, ο οποίος όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι πάντα συνεπής, όπως έδειξαν οι παλινωδίες της σχετικά με την Λιβύη και τώρα με την Ουκρανία, όπου εάν η Υ/Ε επιτύχει τελικά να την ενσωματώσει στη ΝΔΤ, αυτό θα σήμαινε και το ουσιαστικό τέλος της Ευρασιατικής Ένωσης σαν αντιστασιακού πόλου στην παγκοσμιοποίηση ―όπως «πρόβλεψε» η Κλίντον...

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_02_02.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

www.periektikidimokratia.org

SILVER ALERT: ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ...


Αυτό είναι το πρώτο επιχείρημα που πέφτει στο τραπέζι από καθεστωτικούς, σε κάθε συζήτηση διερεύνησης συμμαχιών εν όψει δημοτικών εκλογών.

Και όταν πάει κανείς την κουβέντα λίγο παρακάτω την στρίβουν διακριτικά.

Πού θα πάει ρε σεις ο δήμος και "θα χαθεί";

Τι είναι ο δήμος ρε σεις "για να χαθεί";

Ο δήμος είναι οι δημότες και ο φορέας ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ θα είναι εκεί, δεν χάνεται.

Το διακύβευμα είναι ποιοι και πώς θα τον διοικούν και για το συμφέρον ποιων; ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ή ΤΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ τους.

Εμείς δεν θέλουμε ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ τον δήμο, όπως λέτε εσείς.

Θέλουμε να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ από αυτούς που θέλουν τον έχουν για να εξυπηρετούν τους .... πισινούς τους.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Και δεν έχουμε να χάσουμε ΤΙΠΟΤΑ για να αγχωνόμαστε.

Καταλάβετέ το λοιπόν, ώστε  οι κουβέντες που γίνονται να έχουν νόημα και να μην είναι χάσιμο χρόνου, αλλιώς να μην κουράζεστε τσάμπα, μιλάτε  με τον .... πισινό σας και αφήστε μας εμάς, που είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε πισινό και κάνουμε ό,τι λέει η τρέλα μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ.

ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ!
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!

"Ναι αλλά θα νικήσει ο Κουράσης"! είναι ο αντίλογος.

"Ωραία. εμείς αυτό θέλουμε να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε την καλύτερη λύση για να ηττηθεί. Γι' αυτό συζητάμε: Για το  πώς θα ηττηθεί ο Κουρασισμός - Ανδρεασιμός, όχι πως θα αλλάξει άρμα για να επιβιώσει".

Δηλαδή συζητάμε πώς θα ηττηθεί η καθεστωτική, ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον δήμο (την εφορία, τον ΙΚΑ κλπ) και η ταύτιση του δήμου με .... πισινούς του γαλαζοπράσινου τοπικού κατεστημένου.

"Άστα αυτά τα περίεργα. Εδώ. Να μιλήσουμε όλοι μαζί για να νικήσωμεν" μας λένε.

"Και άμα νικήσωμεν όλοι μαζί ποιοι θα χάσουνε" ρωτάμε πάλι εμείς οι περίεργοι.

"Δηλαδή δεν υπάρχει διακύβευμα για την τοπική κοινωνία και τους δημότες; Αρκεί όλοι οι καλοί (και αυτό το καλοί ελέγχεται) να χωράνε;

Μα δεν πρέπει να μιλήσουμε όλοι για να βρούμε την καλύτερη λύση για το καλό του δήμου, τώρα πριν τις εκλογές;

Γιατί οι δημότες είναι ηλίθιοι, που θα πάνε να ψηφίσουν; 
Αυτοί θα αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για τον δήμο και ποιοι είναι πιο αξιόπιστοι και με καλύτερες προτάσεις για να τους εμπιστευθούν. 
Γιατί πρέπει να τους το έχουμε έτοιμο; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ;
Τότε να καταργηθούν οι εκλογές και να αποφασίζουν οι υπόγες και δέκα παράγοντες που συζητάμε πώς θα χωρέσωμεν όλοι.

Δηλαδή εσείς δεν θέλετε να συνεργαστείτε με κανένα;

Βεβαίως και θέλουμε.

ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ και θα κρατήσουν τον λόγο τους για την πυξίδα.

Δεν ζητάμε να ταυτίσουμε κανέναν με τις "ιδεολογικοπολιτικοφιλοσοφικές μας" αναζητήσεις, ούτε δεχόμαστε όμως να τις απαρνηθούμε για να συνεργαστούμε με κάποιους, για να μαζεύουμε μαζί τα σκουπίδια στο Χαλάνδρι.

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ;

Με ποιους δεν θέλετε να μιλήσετε;

ΑΠΛΟ:

ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ, που προσπαθούν να εξαπατούν και να εκβιάζουν τους συνδημότες τους για να "μην χάσουν τον δήμο" (και την εφορία).

Αυτοί εμείς θέλουμε ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες) , για να τον ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, για να τους εξυπηρετούν, χωρίς να εκβιάζονται καθημερινά.

Και τις συμμαχίες μας από σήμερα θα τις αναζητήσουμε ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, εκεί που τις βλέπουμε ρεαλιστικές και χρήσιμες για την πόλη, σύμφωνα με την δική μας όμως αντίληψη περί του τι την συμφέρει. ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Και στο τέλος οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιοι θα νικήσουν και ποιοι θα χάσουν και τι ρόλο θα αναθέσουν στον καθένα. Αυτοί είναι τα αφεντικά.

Ο δήμος δεν χάνεται, αναγνώστη μου,  όσο για αυτόν ενδιαφέρονται οι δημότες του και  χάνεται γι' αυτούς όσο επικρατούν παρασκηνιακά συστήματα στην διαχείρισή του και συμφωνίες απλής νομής της εξουσίας χωρίς περιεχόμενο.

Και αυτό λοιπόν θέλουμε εμείς να πετύχουμε κυρίως.
ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, χωρίς να μπορούν να τους αποθαρρύνουν και να τους αποκλείουν οι καθεστωτικοί.

Αφήστε λοιπόν τα SILVER ALERT για τον δήμο που - και καλά - θα χαθεί.

Το μόνο που θα χαθεί και θα χρειάζεται SILVER ALERT,  είναι ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ και τα πολύχρονα προνόμιά κάποιων.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1972

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις