Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

28η Οκτωβρίου 1940 Πανεθνικό, Παλλαίκό ΟΧΙ στην ιταλική επιβουλή, στον ιταλικό φασισμό.


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι προτάσεις της διοίκησης του δήμου για την διαμόρφωση των δημοτικών τελών του 2018.

Την μείωση του 3% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ψήφισαν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι με μόνες εξαιρέσεις την Λούλα Καρατζά και τον Γιώργο Θωμά.
Έτσι η συνολική μείωση των ανταποδοτικών τελών για την τρέχουσα δημοτική περίοδο έφτασε ήδη το 16% και αν σκεφτείς ότι του χρόνoυ είναι προεκλογική χρονιά ..... και βέβαια ο Συμεών θα κάνει τον Τσοβόλα το αποτέλεσμα της πενταετίας θα είναι μάλλον αξιοσημείωτο.
 (συγνώμη Πρόεδρε και Χρόνια Πολλά αλλά έχει μείνει η φράση, ξέρουμε ότι εσύ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΟΛΑ).
Η Καρατζά δήλωσε ότι καταψηφίζει γιατί κατά την άποψη του ΚΚΕ η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να είναι δωρεάν για τον δημότη ενώ ο Γιώργος Θωμάς πρότεινε να γίνει μείωση 6% αντί 3% φέτος.

Ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων χώρων παραμένει στα ίδια περσινά επίπεδα.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε ακατανόητα αυξηθεί, και η πρόταση για παραμονή στα περσινά επίπεδα ψηφίστηκε από ολόκληρη την  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (Ρουσσικούς και Αντάρτες) - που δεν μπορούσαν να κάνουν βέβαια και αλλιώς αφού πέρυσι είχαν ψηφίσει την αύξηση και θα έπεφτε κράξιμο ξεγυρισμένο αν έκαναν οι αντάρτες φέτος του Καραμουρτζούνηδες, τους Κουρασαίους, τον Πράσσο (μόνο παρόντα από την Πριγκιπική παράταξη) και την παράταξη Λαδόπουλου.

Κατά ψήφισαν Καρατζά και Θωμάς ενώ λευκό ψήφισε ο Ακατανόμαστος και ο Θωμάς Βαρδουλάκης με το ίδιο σκεπτικό (χωρίς προσυνεννόηση όμως): Την λανθασμένη (κατά την γνώμη τους) περυσινή αύξηση.

Την μείωση 5% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα και τις άλλες δραστηριότητες (περίπτερα, καταλήψεις πεζοδρομίων, έλατα τα Χριστούγεννα, Διαφημιστικά events, μαγαζιά που απλώνουν στα πεζοδρόμια την πραμάτεια τους, πάγκοι μικροπωλητών, flea market και δεν συμμαζεύεται) ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των κ. Καλομοίρη και Κιούση.

Την διατήρηση των τελών νεκροταφείου στα περυσινά επίπεδα ψήφισαν όλοι εκτός Καρατζά, Θωμά, Νταβία.

Την διατήρηση των (άλλων) τελών διενέργειας διαφήμισης στα ίδια υψηλά επίπεδα (δεν έχει γίνει ποτέ μείωση και μέχρι πρόπερσι γίνονταν συνεχείς αυξήσεις) δεν ψήφισαν Θωμάς και Νταβίας - που ζήτησαν την ίδια μείωση και γι΄αυτή την κατηγορία επαγγελματικών τελών.

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ της συγκεκριμένης ψηφοφορίας  και ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗΣ  ΑΛΗΘΕΙΑΣ μεταξύ ..... "ΦΙΛΩΝ" είναι ότι η Καρατζά - που είχε καταψηφίσει ΟΛΑ τα δημοτικά τέλη σε αυτά ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.

ΣΧΟΛΙΟ: Να διευκρινίσουμε ξανά ότι κάνουμε ειδική αναφορά στα τέλη διαφήμισης" αφού τα τέλη για άλλες καταλήψςι; δημοσίων χώρων μειώθηκαν κατά 5% (για χάρη των τραπεζοκαθισμάτων και της νύχτας βεβαίως, αφού είναι στην ίδια κατηγορία για καλή τους τύχη). 

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ή ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;

Πάντως ΔΙΚΑΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν είναι!

Διότι δεν μπορεί ο ένας επαγγελματίας να "νοικιάζει¨" τον δημόσιο χώρο για να κάνει την δουλειά του με Α ποσό ανά τμ και ο άλλος με 2Α, γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ, ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να βαφτίζεται "αριστερό" από όσους μοιράζουν αριστερόσημα εκ του ασφαλούς, από όσους έχουν τα .... δεξιόσημα.

Αλλά όμως ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που αφήνει χώρο μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου και όσους κάνουν κόλπα για να μην πληρώνουν τίποτα στον δήμο αλλάζοντας συνεχώς εταιρικές μορφές και αφήνοντας ανεξόφλητα τα τέλη που - δήθεν - τους επιβάλλουν; 

Αυτό υπερασπίζονται με τόσο πάθος οι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος της σημερινής διοίκησης του δήμου;

Και δεν έβαλα ΣΚΟΠΙΜΑ εισαγωγικά στο "υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος" γιατί τελικά ίσως δεν είναι όσο στημένοι πιστεύαμε με τις αρχικές τους ενέργειες, οπότε απλώς είναι πιο ΧΑΖΟΙ από ότι πιστεύαμε, οι μεγάλοι ΞΕΡΟΛΕΣ της αριστεράς και της προόδου.
Και άργησαν να .... "μπουν".

Χαίρεται!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος θα δικαστεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης, επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Σημειώνεται ότι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου προέκυψε ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι «εντέλλεσθε» είχαν υπογράψει πέντε δήμαρχοι (Χαλάνδρι, Πάτρα, Ζωγράφου, Λάρισα, Νίκαια) που εναντιώνονταν στην αξιολόγηση. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σίμος Ρούσσος: «Άργησαν λίγο αλλά δεν μας ξέχασαν. Σε δίκη λοιπόν την 1η Νοεμβρίου για το “εντέλλεσθε” δημάρχου και την μη παράδοση στοιχείων που θα οδηγούσαν σε 200 απολύσεις εργαζομένων στον δήμο Χαλανδρίου. Μεγάλη μας τιμή…»

Στο πλευρό του Δημάρχου Χαλανδρίου στέκονται ΟΛΟΙ οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου - αυτό επανεπιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ όπου εκδηλώθηκε η πρόθεση από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου κατά την ακροαματική διαδικασία.
(Θυμίζουμε ότι κατά την ανακριτική διαδικασία της υπόθεσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έχουν κληθεί και καταθέσει ότι ο δήμαρχος υλοποίησε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ, ως όφειλε να πράξει με βάση το νόμο).

Εκτός από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να καταθέσει ως μάρτυρας προσφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος - μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρης που εμφανίζεται ως επικεφαλής των ανταρτών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Μάλιστα ο κ. Καλομοίρης ενημέρωσε το ΔΣ ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία για στήριξη του Ρούσσου, επίσημα από την ΑΔΕΔΥ.

Παράπονο για την σιωπή της ΠΟΕ ΟΤΑ για το θέμα εξέφρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

"Έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία;" ρώτησε ο Νταβίας; για να λάβει την απάντηση ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία δραστηριοποίηση των εργαζομένων στον δήμο.

"Η ΑΔΕΔΥ πάντως έχει ενημερωθεί" έρηξε το καρφί ο Γ. Καλομοίρης.

- "Ε προφανώς" του απάντησε ο Νταβίας. Για την ΠΟΕ ΟΤΑ ρωτάω. 

"Θα ασχοληθεί ο σύλλογος εργαζομένων τις επόμενες μέρες" ενημέρωσε το συμβούλιο η Λούλα Καρατζά που ήξερε τον προγραμματισμό του σωματείου.

Δικηγόρος υπεράσπισης του Ρούσσου στην υπόθεση θα είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΛΛΑ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...... ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.


Ομόφωνα ένοχος για την υπόθεση της μη αξιοποίησης των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ" κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή.

Αυτά γίνονται στην Αφρικανική χώρα Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και την περιοχή εκείνη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που παλιά την έλεγαν Ελλάδα.

Και μετά σου λέει "η διακιοσύνη είναι τυφλή".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ!
Μια χαρά βλέπει αν αυτός που δικάζει είναι φτωχός ή πλούσιος.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: 1883 – 1957Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος - σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το βιβλίο «Ο Τυραννοχαζούλης, Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού»

Gilles Chouinard
Ο Τυραννοχαζούλης
Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού
Εικονογράφηση: Roge
Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου

Σελ.: 36, τιμή: 10 ευρώ

ISBN: 978-960-6893-37-7

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Σε κάθε αυλή σχολείου, στον κόσμο ολόκληρο, υπάρχει κάποιος μαθητής που όλοι οι άλλοι του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Πολύ δύσκολη...

Ο Ροζέ και ο Ζιλ Σουινάρ, δύο πολύ καλοί φίλοι, βρίσκουν πως αυτό είναι καιρός να σταματήσει. Σκέφτηκαν μαζί μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού, όπου ο μικρός Τυραννούλης, που τον κακομεταχειρίζεται ο μεγάλος Τυράνναρος, αποδεικνύει πως του αξίζει να του φέρονται καλά...

Όπως αξίζει σε όλους μας!

Για παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Βιογραφικά των δημιουργών

Γεννημένος στο Abitibi, ο Gilles Chouinard αφιερώνει το το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Στο Κεμπέκ ξεκίνησε την καριέρα του ως γραφίστα και σχεδιαστή. Λίγα χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με τη δημιουργική διαφήμιση, κάτι που τον έφερε μέχρι το Μόντρεαλ. Ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Laval συναντήθηκε με τον Roge, έγιναν αμέσως φίλοι και έφτιαξαν μαζί πολλά παιδικά βιβλία. Το «Τυραννοχαζούλης, μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού» είναι το πέμπτο του βιβλίο.

Γεννημένος στο Κεμπέκ, ο Roge σπούδασε γραφική επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Laval και εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε γνωστούς διαφημιστικούς οργανισμούς. Κάποια στιγμή αποφασίζει να διακόψει την καριέρα του για να δοκιμάσει την περιπέτεια μιας διεθνούς συνεργασίας στη Δομινικανή Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, έκανε μεγάλες τοιχογραφίες στο χωριό Salcedo. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, εγκαταστάθηκε στο Μόντρεαλ και αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην εικονογράφηση. Οι εικόνες του παρουσιάζονται σε διάφορες διαφημιστικές εκστρατείες, σε περιοδικά και σε πολλά παιδικά βιβλία, δύο από τα οποία έχει γράψει ο ίδιος.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Μαρασλή 3, 106 76 Κολωνάκι, Αθήνα
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072,
e-mail: info@gemapublications.gr, www.gemapublications.gr

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://www.sdat.gr/media/magazine/dimarxos_22%20(7).pdf
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το περιοδικό.