Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μερικά σχόλια στην ενημέρωση του Περιβαλλοντικού Δικτύου

του Ν. Κομπότη
Στο ερώτημα, πόσοι έχουν δουλέψει για να φτιαχτεί ένα σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο? Η απάντηση είναι: Όλη η ανθρωπότητα, από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος πάνω στη Γη και όχι μόνο. Δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί σήμερα ένα τέτοιο πλοίο

1. αν δεν είχε ανακαλυφθεί η φωτιά, ο τροχός η γραφή, το χαρτί, η τυπογραφία, ο τόρνος, η σχεδία, ο ηλεκτρισμός κλπ.

2. αν δεν δούλευαν δισεκατομμύρια επιστήμονες, δάσκαλοι , καθηγητές, εργάτες, τυπογράφοι, γεωργοί ,κτηνοτρόφοι, σχεδιαστές, κλπ.

Κοντολογίς, το πλοίο αυτό είναι ένα κοινωνικό προϊόν και ενώ έπρεπε λογικά να ανήκει στην κοινωνία, το ιδιοποιείται ο εφοπλιστής . Αυτό είναι μια αντίφαση του οικονομικού συστήματος που μας διαφεντεύει σήμερα, δηλαδή ο Καπιταλισμός , που στηρίζεται στην εκμετάλλευση του κοινωνικού πλούτου και στον ιδρώτα των εργατών. Όσο δεν λύνεται αυτή η αντίφαση, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι πόλεμοι, το δάκρυ, η δυστυχία και ο πόνος πάνω στην Γη.

Σήμερα που βιώνουμε το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού, επιχειρείτε η κλοπή και η εκμετάλλευση ,όχι μόνο του κοινωνικού πλούτου αλλά και του φυσικού πλούτου, για να ικανοποιηθεί ο θεός του πλουτισμού και του αχαλίνωτου κέρδους. Ιδιωτικοποιείται το νερό, το δάσος, η θάλασσα, οι δρόμοι , ο αέρας, ο ήλιος κλπ.

Το χρέος μας είναι να αντισταθούμε, Να μη περιμένουμε την σωτηρία μας από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, που με το φιλολαϊκό τους λόγο κρύβουν το ξεπούλημα τους στους εκμεταλλευτές μας. Ο σύλλογος μας έχει αντικείμενο και το περιβάλλον εκτός από την ρεματιά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά τουλάχιστον στην πόλη μας. Προτείνω να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας, για να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την λαίλαπα που έχει ξεκινήσει και γιγαντώνεται. Είναι πια θέμα δημοκρατίας, ελευθερίας και επιβίωσης.

Νίκος Κομπότης
Φυσικός MSc
Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου


Τη Δευτέρα 18/4/2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της παρουσίασης του πρώτου πεζοπορικού χάρτη της ρεματιάς. Ο σπόρος που φυτέψαμε πριν δύο χρόνια φύτρωσε. Ο πρώτος καρπός του είναι ο χάρτης μονοπατιών της περιοχής του Χαλανδρίου ,με συμμετοχή στην εκπόνησή του πολλών μελών του συλλόγου. Ελπίζουμε σύντομα και για τους επόμενους.

Ήταν μια όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή νέων και παλαιών μελών του συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός ινδικού παραμυθιού σχετικά με το νερό .

Έγινε αναφορά για την ιδέα του χάρτη, για τη σημασία των χαρτών γενικά, για τα προβλήματα που υπάρχουν στη ρεματιά ,η αρχαιολόγος μας παρουσίασε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη ρεματια , η παρουσίαση του χάρτη έγινε με βιντεοπροβολή και φωτογραφίες του τοπίου. Την εκδήλωση έκλεισε ο αγαπητός σε όλους κ.Τ. Κοντολέφας από τα ιδρυτικά μέλη της ρεματιάς.

Η ρεματιά και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν να δίνουν μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης ,παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Εκτός από τα μέλη μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές Π.Ματσούκα, Ν.Τζεφέρη και Φ.Δραγούμη, το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ.Ρούσσο, την περιφερειακή σύμβουλο ,τους Αντιδ/ρχους ,τους Δημ.Συμβούλους , τους εκπροσώπους και μέλη συλλόγων των όμορων Δήμων ,και πολλούς φίλους που ήρθαν από όλη την Αττική.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΕΤΣΙ;
Προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε το 2010, τέτοια μέρα.

Το κυρίαρχο όμως είναι τι γίνεται σήμερα, τέτοια μέρα, τώρα.

Που μας έρχεται ένα καινούριο μνημόνιο, χωρίς λεφτά. Καπάκι του προηγούμενου, συμπληρωματικό. Με μειώσεις συντάξεων, αύξηση φορολογίας κάθε μορφής, αντιαναπτυξιακές λογικές, με στάση πληρωμών. Και εφεδρικά μέτρα επειδή μας το λένε ξεκάθαρα, δεν σας πιστεύουμε. Και το τσακάλι ο υπουργός να μην έχει καταλάβει από πού του έρχονται. Κι ο Τσίπρας, χωρίς Τσίπα, να κορδώνεται ότι τους κατατρόπωσε όλους.

Επειδή 1,5 χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντίσταση και διαπραγματεύεται. Π@π@ρι@ στο τετράγωνο.

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Παπανδρέου. Και δεν δίνω δεκάρα τι πιστεύουν οι συμπολίτες μου. Έτσι κι αλλιώς, για έξυπνους δεν τους έχω. Φαίνεται μαπό τις επιλογές τους.

ΓΓ

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΦΙΛΕ  Γ.Γ.
Άλλωστε ο ίδιος ο ΓΑΠ κατάλαβε την παπάρα του και ήθελε να κάνει δημοψίφισμα αλλά δεν τον άφησαν.
Τώρα θα μου πεις και ο Αλέξης που το έκανε ...
ΑΣΤΑ ΜΑΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΚ - TΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Στο περίπτερο 17 κερνάμε τσιπουράκι ....