Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Η «Δράση» για τις δημοτικές εκλογές


Φαίνεται πως μπήκαμε από νωρίς στην προεκλογική περίοδο. Ο παλαιοκομματισμός, μόνιμη μέθοδος του κάθε λογής συστημισμού, επιστρέφει. Και αρχικά, στοχοποιεί τη «Δράση», κάποιοι διακινούν τη φήμη ότι αυτή δεν θα «κατέβει» στις δημοτικές εκλογές.
Τα ίδια έγιναν και το 2014. Γιατί πάντα η προσπάθεια είναι να καθαρίσει το τοπίο από τους ενοχλητικούς. Να υποβληθεί η σκέψη ότι ο αγώνας γίνεται ανάμεσα σε καθαρούς κομματικούς εκπροσώπους. Φωνές από την κοινότητα να μην υπάρξουν. Παρουσία πολιτών στις εκλογές δεν προβλέπεται. Διαλέξτε ανάμεσα στις όποιες εκδοχές του κομματισμού προσφέρονται.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Αυτονόητα η «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση. Αυτονόητα, γιατί μόνον αυτή υπήρξε σταθερά παρούσα στην καθημερινότητα του προαστίου, στον τοπικό διάλογο, στις δημόσιες δραστηριότητες, ένας ζωντανός πόλος παρεμβάσεων, με θέσεις, με αλλεπάλληλες εκδηλώσεις, με συμμετοχή στον πολιτισμό, με τις εβδομαδιαίες προβολές του Cine- Δράση, επηρεάζοντας επί δώδεκα χρόνια την πορεία όλων των μεγάλων ζητημάτων του προαστίου.

Σήμερα όσο ποτέ, η «Δράση» νοιώθει σε σύγκλιση με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αυτών που ανησυχούν για την τύχη της χώρας και του δήμου τους, όχι για τους κομματικούς συσχετισμούς.

Αυτή η σύγκλιση, είναι το δικό μας στοίχημα για τις εκλογές.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Όπως πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 8.00 έως τις 16.00, σειρά δράσεων με γενικό τίτλο «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Στόχος των δράσεων είναι για πρώτη φορά να δοκιμαστεί η λειτουργικότητα του κέντρου του Χαλανδρίου χωρίς την παρουσία ιδιωτικών αυτοκινήτων στη διάρκεια μίας εργάσιμης μέρας, κάτι που θα διερευνηθεί και στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Χαλανδρίου, η εκπόνηση του οποίου θα ξεκινήσει σύντομα.

Η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι» περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

- πεζοδρόμηση σημαντικού τμήματος του οδικού δικτύου στο κέντρο του Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα πεζοδρομείται πιλοτικά η οδός Ανδρέα Παπανδρέου (από την οδό Καραολή και Δημητρίου έως την πλατεία Δούρου) και ο οδικός άξονας Βασ.Γεωργίου-Αγ.Παρασκευής (από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Αριστοφάνους). Η πεζοδρόμηση συνοδεύεται από την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων, καθώς και της τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων στα τμήματα που πεζοδρομούνται τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διευθετείται σύμφωνα με το συνημμένο 1.

- συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου του Χαλανδρίου με το σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή με λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για το χρονικό διάστημα από τις 9.00 έως τις 14.00. Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ακολουθούν κυκλική διαδρομή, με αφετηρίες στο σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή και στην οδό Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Η διαδρομή που ακολουθούν είναι από το σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή, ευθεία στην οδό Αγ.Παρασκευής, δεξιά στην οδό Διονύσου, αριστερά στην Αγ.Γεωργίου, ευθεία στην οδό Κολοκοτρώνη, ευθεία στην οδό 25ης Μαρτίου, αριστερά στην οδό Παπανικολή, δεξιά στην οδό Αγ.Παρασκευής, αριστερά στην οδό Καζαντζάκη, αριστερά στην οδό Θεσσαλονίκης και αριστερά στην Εθν.Μακαρίου μέχρι το σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή, με νέα 10λεπτη αναμονή.

Οι παρεμβάσεις στην κυκλοφοριακή οργάνωση του κέντρου του Χαλανδρίου συνοδεύονται από τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ (βλ. συνημμένο 2).


 

ΑΝ. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Ελέγξτε λίγο τις απόψεις σας κ. Καψώχα

υου Α. ΚΡΟΥΣΤΗ
Εξ αφορμής του σχολίου περί φασισμού των απόψεων του κ. Μητσοτάκη που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κος Καψώχας, καλόπιστα θα του φέρω δυο παραδείγματα που όχι μόνο αναιρούν την άποψη του , αλλά αποκαλύπτουν και τον κίνδυνο της ολίσθησης του σοσιαλισμού προς το φασισμό, τον οποίον απεύχεται.

Λέει ο Μητσοτάκης ότι το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης θα συντηρηθεί ως βάση και από κει και πέρα θα έχει το δικαίωμα ο κάθε ασφαλισμένος να επιλέγει συνταξιοδοτικό φορέα (δημόσιο ή ιδιωτικό) για να συμπληρώσει την εθνική σύνταξη που του εξασφαλίζει το κράτος. Το σύστημα αυτό θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να ορίζει αυτός το ύψος των ασφαλίστρων που μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις ανάγκες του.

Όχι λέει η κυβέρνηση. Θέλει ένα σύστημα όπως αυτό το χρεωκοπημένο που έχουμε. Να βάζουμε όλοι αδιακρίτως τα λεφτά μας σ’ένα «μυστικό κουβά» που θα ανακατεύουν αυτοί για μας. Γιατί όμως; Από ιδεοληψία ή από βίτσιο. Τίποτα από τα δυο. Απλά θέλουν να έχουν τον έλεγχο της κοινωνίας, με πρόσχημα το καλό της. Να πληρώνουμε όσο θέλουν αυτοί, να διαχειρίζονται τα λεφτά μας όπως θέλουν αυτοί και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης να μας δώσουν όσα θέλουν και όποτε θέλουν.

Ποια από τις δυο απόψεις νομίζετε προς ρέπει προς το φασισμό κ. Καψώχα ;

Λέει το Μητσοτάκης, θα δώσω τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους έτσι ώστε να διαχειρίζονται οι τοπικές κοινωνίες τα χρήματα αυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους, αφενός και αφετέρου να απεγκλωβιστεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία (που πολλές φορές είναι μεροληπτική ανάλογα το Δήμαρχο της αρεσκείας της).

Όχι λέει η κυβέρνηση. Προφανώς για να ελέγχει τα χρήματα μας η ίδια.

Ποια από τις δυο απόψεις νομίζετε προς ρέπει προς το φασισμό κ. Καψώχα ;

Και για τους δυο (και όχι μόνο) λόγους λοιπόν ο Σοσιαλισμός αργά ή γρήγορα, πέραν των προθέσεων του, είναι καταδικασμένος , όπως έλεγε ο Χάγιεκ, να καταλήξει στον ολοκληρωτισμό, κ. Καψώχα ;


Με εκτίμηση.
Ένας οπαδός της ελευθερίας και των πολλαπλών επιλογών.

Αντώνης Κρούστης

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες από τη παρέμβαση στο Υπ.Δικαιοσύνης Δίκη: Πέμπτη 27/9

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 24/2,
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ
Μπαρ οικ. Ενίσχυσης των συλληφθέντων Παρασκεύη 21/9, ώρα 10:30μμ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, Πέμπτη 27/9, ώρα 9πμ


Από το πρωί του Σαββάτου 24/2 επικρατεί αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία γενικεύεται και παίρνει τη μορφή εξεγερτικής κινητοποίησης, που στηρίζεται και από άλλες φυλακές. Αιτία είναι η βίαιη μεταγωγή του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Ν. Γιαγτζόγλου μέσα από το κελί του, όπου τα ΕΚΑΜ εισέβαλλαν για να τον μεταφέρουν σηκωτό στις φυλακές Λάρισας (μια φυλακή με προφανείς ελλείψεις σε περίθαλψη, με πρόσφατο το θάνατο κρατουμένου από μόλυνση στο δόντι!). Την κινητοποίηση των κρατουμένων, που έρχεται σε μια περίοδο αγώνα ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, ακολουθούν διαπραγματεύσεις και προφορικές δεσμεύσεις του υπουργείου δικαιοσύνης για άμεση εξέταση του αιτήματος.
Η απεργία πείνας και μετέπειτα δίψας του Γιαγτζόγλου είχε ως δίκαιο αίτημα τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, ενάντια στην εκδικητική απομόνωση αναρχικών κρατουμένων σε απομακρυσμένες φυλακές μακρυά από το συντροφικό, οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, κάτι που αποτελεί στοχευμένη τακτική των διωκτικών αρχών.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό και μετά από συνελεύσεις και συνεννοήσεις μεταξύ συντρόφων/ισσών, αλληλέγγυων στους αγωνιζόμενους κρατούμενους του Κορυδαλλού και στον απεργό πείνας Γιαγτζόγλου, πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου 24/2, αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 80 περίπου ατόμων, μπροστά στο υπουργείο δικαιοσύνης επί της λεωφόρου μεσογείων, με πανό και συνθήματα για περίπου 40 λεπτά. Μια παρέμβαση που στόχο έχει να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να επιταχύνει το αίτημα του απεργού απέναντι στο υπουργείο. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και σύντροφοι/ισσες από την Αγ.Παρασκευή.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες αποχωρούν όλοι/ες μαζί με μορφή πορείας προς το μετρό Πανόρμου. Λίγο πριν την λεωφόρο Κηφισίας και λίγα μέτρα από την πύλη του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός όπου βρίσκεται η πορεία, ξεκινά μια εντελώς αναίτια και θρασύδειλη επίθεση με χτυπήματα με ανάποδα γκλοπ, ασπίδες, γροθιές και κλωτσιές από διμοιρία ΜΑΤ (που ακολουθούσε σε μηδενική απόσταση βρίζοντας και απειλώντας) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών/τριων και την προσαγωγή 5 ατόμων από κοντινά σημεία. Σαν να μην έφτανε αυτό, 4 από τις προσαγωγές (μια εκ των οποία βαραίνει μέλος της συνέλευσής μας) μετατρέπονται στη ΓΑΔΑ σε συλλήψεις με ψευδείς πλημμεληματικές κατηγορίες: διατάραξης ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής, απείθειας, εξύβρισης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατα συναυτουργία σε αστυνομικούς (!) και περί όπλων (για την κατοχή κράνους μηχανής!). Την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα κάποιες από τις κατηγορίες που τους φόρτωσαν καταπέφτουν, παρόλ' αυτά οι 4 συλληφθέντες καλούνται να δικαστούν στις 28/2, έπειτα από διήμερη αναβολή , επειδή απλά κάτι ΜΑΤ-ατζήδες είχαν όρεξη να βαρέσουν κόσμο, πιθανώς και σε μία κίνηση ρεβανσισμού όπου το κράτος δείχνει τα δόντια του μπροστά στις κινητοποιήσεις των μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις κρατικής καταστολής, καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα και στηρίζουμε την επιλογή των αγωνιζόμενων κατοίκων να διαδηλώνουν και να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους/ες αντιστέκονται δίκαια για την ελευθερία τους και απέναντι στη βαρβαρότητα των κοινών εκμεταλλευτών μας.

Μπαρ οικ. Ενίσχυσης των συλληφθέντων Παρασκεύη 21/9, ώρα 10:30μμ
Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, Πέμπτη 27/9, ώρα 9πμ

Πάυση κάθε δίωξης των 4 συλληφθέντων της παρέμβασης στο υπ.δικαιοσύνης

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

ΑΛΕΞΗ! ΞΕΚΟΛΛΑ! ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!


ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ - ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΕΛΟΣ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΟΥΜΠΟΫ