Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣΑυτή είναι η επίμαχη περιοχή.
Δεξιά στην φωτό - κόκκινα σκιασμένη - η περιοχή του καταυλισμού.
Αριστερά στην φωτό - κυανά σκιασμένος - ο χώρος που επιλέχτηκε για να τους φιλοξενήσει μετά την μετεγκατάσταση.

Δεν χρειάζεται - νομίζω - να επιχειρηματολογήσω ότι:

1. Αυτή η μετεγκατάσταση δεν απαντάει, δεν λύνει κανένα από αυτά που είχαν προβληθεί ως "μείζονα προβλήματα" που "δημιουργούν" οι ΡΟΜΑ στους περιοίκους.
Όλα τα επιχειρήματα περί "μόλυνσης, φασαρίας, εγκληματικότητας, ασφάλειας" κλπ που προβλήθηκαν - ακόμα και από ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη της διοίκησης Κουράση που μένουν στην περιοχή - είναι προφανές ότι δεν μεταβάλλονται κατ' ελάχιστο προς το θετικότερο.
Ούτε καν ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ δεν θα τα "φορτωθεί". Οι ίδιοι κάτοικοι θα συνεχίσουν να έχουν την - όποια - επιβάρυνση.

2. Αυτή η μετεγκατάσταση ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ, ένα ΝΕΟ πρόβλημα στην ΙΔΙΑ την περιοχή: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ τα παιδιά ούτε της Μαγούλας, ούτε του Πολυδρόσου, ούτε της Χαλκίδας. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ! ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙΑ ΜΑΖΙ!

Άρα τα πράγματα ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από πριν για τους περιοίκους και την περιοχή.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΛΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ που θα χάσει έναν αθλητικό χώρο, και ΕΙΔΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ δεν έχουμε και τόσα πολλά πια.

Τι έγινε λοιπόν εδώ, με την ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ, την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ και την ΣΠΟΥΔΗ του δήμου να επενδύσει πολιτικά στην απομάκρυνση του καταυλισμού;

Και μη μου πει κανείς ότι ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ στην απομάκρυνση των τσιγγάνων.

Γιατί θα αναδείξω τις δηλώσεις και τα γραπτά ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που πριν ένα μόλις χρόνο προσπαθούσαν να πείσουν όλους, ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Λες και είχαν την λύση έτοιμη.

Όμως το θέμα ήταν άλλο. Ήταν η πίεση των ιδιοκτητών των οικοπέδων του καταυλισμού και οι δικαστικές αποφάσεις που είχαν πετύχει.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΥΧΑΝ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ και με τους οποίους διάφοροι πήγαν να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. (πολιτικάντικο παιχνίδι).

Όπως πολιτικό παιχνίδι έκαναν και άλλοι, με τους τσιγγάνους και - μου φαίνεται απίστευτο πραγματικά - πανηγυρίζουν σήμερα. ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.

ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ, ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ή μήπως και οικοπεδάκια;

Η απόδειξη αυτών που ισχυρίζομαι είναι ότι ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ κατά της εκτέλεσης της απόφασης, τον Σεπτέμβριο, δεν άσκησε καν ο Δήμος αλλά ο Παναγιώτης Κουρουπλής!

Θα μου πεις "ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ;"

ΝΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑ!

Ειδικά αν δεν το είχα αγοράσει πριν κάνα - δυο χρόνια ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι εκεί είναι ο καταυλισμός και ανήκε στην οικογένεια χρόνια πολλά.
Αλλά αν το αγόρασα πρόπερσι (μπιρ παρά) ε, ας περιμένω μέχρι να δοθεί ΛΥΣΗ για όλους για να πολλαπλασιάσω τα λεφτά μου. Όχι να θέλω να πέσουν κεφάλια παιδιών για να κονομήσω. (Προφανώς δεν αμφισβητούμε τίτλους ιδιοκτησίας)

Και σκέψου αναγνώστη μου ότι το θέμα δεν έχει γίνει αντικείμενο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ μεταξύ των φορέων της πόλης, ούτε καν αναδεικνύεται από βουλευτές "της περιφερειάς μας" - που έλεγε και ο Μαυρογυαλούρος - αλλά από ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα (Πειραιάς, Τρίκαλα προσεχώς Σαμοθράκη και δεν συμμαζεύεται).

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ - ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ -  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

1. Οι Τσιγγάνοι Δημότες Χαλανδρίου δεν διώκονται από τον δήμο τους.
2. Το Δημόσιο Συμφέρον είναι ΠΑΝΩ από το ιδιωτικό.
3. ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ - ΩΣ ΛΥΣΗ - ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ούτε στο ΠΑΤΗΜΑ 2, ούτε στο ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ).

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ!

Και αν αυτά τα αυτονόητα γίνουν αποδεκτά, τότε:

- Θα εγκαταληφθούν οι σκέψεις για πογκρόμ των τσιγγάνων για "ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".

- Θα εγκαταληφθούν οι εξυπνακισμοί για μετεγκατάσταση .... δίπλα.

- Θα σταματήσουν να πέφτουν προτάσεις - ανέκδοτα περί επιστροφής στο ... 1980.

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΩΣΕΙΣ και απαντάει στα προβλήματα Περιοίκων, Τσιγγάνων και Ιδιοκτητών - Ιδιοκτητών, Περιοίκων, Τσιγγάνων που είναι Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ 2, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ, πάνω σε ένα ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, που θα εξασφαλίσει - και μέσα από την εισφορά σε γη και χρήμα - την κατάλληλη γη για στέγαση των τσιγγάνων, όχι σε καταυλισμό αλλά σε σπίτια, δεν θα δημιουργήσει γκέτο και θα αποδώσει τις ιδιοκτησίες στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ κατόχους τίτλων.

ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ 1.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ!

Που είχε ξεκινήσει και διακόπηκε για να κάνουν κάποιοι τους μαθητευόμενους μάγους.

Και που πρέπει να ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ.

Εμείς λέμε ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ και καλούμε τον Δήμαρχο να βγει από τις μέχρι τώρα ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ επιλογές του και να ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙ τις δηλώσεις του: 
"ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ  ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ.

ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.

Εμείς δεν θα παραιτηθούμε από αυτή τη στρατηγική.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ....

είτε για να μην ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ότι ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2000 και να αναγκαστούν να κάνουν αυτό που η ευθύνη τους απέναντι στις επόμενες γενιές επιτάσσει
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ,

είτε - και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο - γιατί έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε ΔΗΜΟΣΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ προτεραιότητα και απλώς κοιτάνε πώς θα εξυπηρετήσουν ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ (δεν μας νιάζει τι σκοπιμότητες, οικονομικές, πολιτικές, ιδεοληπτικές).

ΚΑΛΟ Σ-Κ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΤΑΣ ΡΥΜΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΗ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ.

Δια τούτον τον σκοπό αναζητήσαμε και προσφέρουμε εις τους αρμοδίους του δήμου μας, δια την ένδυση των οργάνων της δημοτικής αστυνομίας, λύσεις που θα διαφοροποιήσουν την εμφάνισή τους και θα επιβάλλουν τον σεβασμό των παρανομούντων!

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
ΠΡΟΤΑΣΗ 1η: Στολές που παραπέμπουν στο...  μέλλον! Εμπνευσμένες από τον MAD MAX και το MATRIX δέρμα και βινύλιο, από την χειμερινή συλλογή του Gareth Pugh.
ΠΡΟΤΑΣΗ 2: Από την ANN DEMEULEMEESTER! Με επιρροές από την φουστανέλα.


ΠΡΟΤΑΣΗ 3: Σε ποιο κλασικές, βρετανικές γραμμές προσαρμοσμένες όμως στην αισθητική του 21ου αιώνα. Ένα σύνολο φλεγματικό αλλά και μοντέρνο. Σε κασμίρι για τους πιο συντηρητικούς από την συλλογή του Alexis Mabille


ΠΡΟΤΑΣΗ 3: Από το NICK VERREOS - Πρόταση με παραπομπή στην Αμερική του 30! Για ... ΝΟΝΝΟΥΣ!
ΠΡΟΤΑΣΗ 4: GAUTIER- Για επιτόπου είσπραξη κλήσεων από τις δημομπατσίνες!Δελτίο τύπου του Συλλόγου Ρεματιάς για τις πλημμύρες του ΦεβρουαρίουΟ Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλάνδρίου, δε θέλησε να τοποθετηθεί εν θερμώ στο θέμα των πλημμυρών του Φεβρουαρίου στην παραρεμάτια περιοχή, κυρίως στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι, εκτιμώντας, πως θα έπρεπε να αφήσουμε να περάσει ένα χρονικό διάστημα ώστε να γίνει μια πιο ψύχραιμη αποτίμηση της καταστάσης.
Έχουν λοιπόν ήδη παρέλθει πάνω από δύο μήνες από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές σε όλη τη Ρεματιά , υλικές ζημιές, ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής και, εκτός  από τον καθαρισμό των δρόμων από τη λάσπη, καμιά άλλη ενέργεια δε φάνηκε στον ορίζοντα για να θεραπευτούν τα αίτια της καταστροφής. Οι κορμοί των πεσμένων δέντρων, που εμποδίζουν τη ροή του νερού παραμένουν στη θέση τους, περιμένοντας και αυτούς, που θα πέσουν λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης των πρανών, το ίδιο και τα υπόλοιπα εμπόδια και κακοτεχνίες, μέχρι  τον επόμενο χειμώνα, που δεν θα αργήσει να έλθει, ελπίζοντας πως η θεία πρόνοια θα αντικαταστήσει την αδράνεια των αρχών.
Συγκεκριμένα εδώ και χρόνια έχουν επισημανθεί, και από το σύλλογό μας, κακοτεχνίες και παραλήψεις, που επέτειναν τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της οδού Ποταμού Καλαμά και της γέφυρας Γκίνη και Σολωμού στο Χαλάνδρι όπως:
α/η ύπαρξη σωλήνων ύδρευσης χαμηλότερα από το κατάστρωμα των  γεφυρών, που μειώνουν τη διατομή των οχετών με αποτέλεσμα κλαδιά και κορμοί δέντρων να συσσωρεύονται κάτω από τις γέφυρες επιτείνοντας δραματικά το πρόβλημα παροχετευτικότητας. Το γεγονός αυτό είναι εμφανέστατο στις συνημμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου όπου φαίνεται η συσσώρευση κορμών και κλαδιών στους εν λόγω σωλήνες.Και ερωτάται:
·         Πότε και από ποιόν θα απομακρυνθούν τα κλαδιά;
·         Πότε και από ποιόν θα μετακινηθούν οι σωλήνες;
·         Πότε θα φτιαχτεί η συναρμογή των τεχνικών έργων με έντεχνο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται εμπόδια στη ροή των νερών και απομειώνεται η φέρουσα υδραυλική ικανότητα του οχετού;
          β/ η ύπαρξη στα τοιχεία των οχετών ράβδων οπλισμού, που προεξέχουν και εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού. Στις ράβδους αυτές, που θα μπορούσαν εύκολα να έχουν κοπεί με  τροχό, εδώ και πανω από 30 χρόνια συσσωρεύονται κλαδιά και σκουπίδια μειώνοντας περαιτέρω την παροχετευτικότητα.


          γ/η ανυπαρξία έργων ανάσχεσης και διαχείρισης αποθεμάτων ύδατος όπως και συγκράτησης φερτών κορμών και υλικών σε όλο  το μήκος της ρεματιάς και ειδικά στο Χαλάνδρι όπου το Ρέμα καταλήγει σε κλειστό αγωγό. Ιδιαίτερα χρήσιμη θα ήταν η κατασκευή μικρών φραγμάτων, που θα ανέκοπταν την ορμή του νερού δημιουργώντας λιμνοδεξαμενές. Τα φράγματα αυτά μπορούν να γίνουν και στους πρόποδες του Πεντελικού αλλά και στο τμήμα της ρεματιάς στο Χαλάνδρι.


          δ/ο πλημμελέσταστος καθαρισμός του ρέματος και των οχετών από σκουπίδια και πεσμένους κορμούς σε όλο το μήκος του και η έλλειψη φροντίδας για το κλάδεμα των ξερών δέντρων, λόγω έλλειψης προσωπικού ή/και χρημάτων όπως διατείνονται ενώ αυτά βρίσκονται πχ για το κόψιμο στις αρχές της άνοιξης των χλωρών χόρτων  «για την πρόληψη των πυρκαγιών» -είπαν- τα οποία σημειωτέον ξαναβγήκαν θαλερότερα μετά τις βροχές. Είναι επίσης σημαντικό, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να διατρέχεται και να καθαρίζεται όλος ο υπόγειος οχετός μέχρι την εκβολή του στον Ποδονίφτη.
          ε/η ανυπαρξία πολιτικής για την αποξήλωση των παράνομων περιφράξεων, που φθάνουν πολλές φορές μέχρι την κοίτη του Ρέματος καθώς και  τσιμεντοστρώσεων στον παραρεμάτιο χώρο, από ιδιώτες για τη δημιουργία παράνομων χώρων στάθμευσης  ή, και από τον Δήμο, όπως συνέβη προ ετών στο θέατρο Ρεματιάς, για να αυξηθεί η χωρητικότητά του σε βάρος και της ασφάλειας των θεατών και της ποιότητας της θέασης, με αποτέλεσμα να αφαιρείται η ικανότητα του εδάφους να απορροφά μέρος του νερού της βροχής.
          στ/η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία των πρανών του Ρέματος , κατά τα οριζόμενα στο Π Δ/γμα ΦΕΚ 659/Δ/1995, με κατάλληλες φυτεύσεις και έργα αντιστήριξης συνδυασμένα με φυτοτεχνικές διαμορφώσεις και στήριξη των δέντρων, που κυριολεκτικά αιωρούνται και σύντομα θα πέσουν δημιουργώντας ρήγματα, που επιταχύνουν τη διάβρωση των πρανών όπως παρατηρείται με έμφαση στο Μαρούσι στα σύνορα με το Χαλάνδρι. Η μέχρι σήμερα τακτική και τεχνική έχει  μετατρέψει  ορισμένα σημεία του ρέματος, ιδιαίτερα στο τελευταίο ανοιχτό τμήμα του όπου έγιναν και οι μεγαλύτερες καταστροφές, σε λιοθόκτιστο ανοιχτό αγωγό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του.
          ζ/η ανυπαρξία παραρεμάτιου μονοπατιού σε όλο το μήκος της ρεματιάς και στις δύο όχθες της, ώστε, εκτός των άλλων, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, απαραίτητη για την συντήρηση και προστασία  του ρέματος και της παραρεμάτιας περιοχής από φυσικές καταστροφές.

Μερικά από αυτά τα έργα απαιτούν χρόνο και χρήματα, αλλά τα περισσότερα, μόνο στοιχειώδη προγραμματισμό, αξιολόγηση  προτεραιοτήτων με βάση  το πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον πέρα από  έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας [βλ. αγώνας δρόμου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου με την ονομασία « πεζοπόρος ρεματιά» [sic] και πραγματοποιείται κυρίως στους γύρω δρόμους, της Λεωφόρου  Πεντέλης συμπεριλαμβανομένης] και πολιτικό θάρρος να θιγούν οι λίγοι προς όφελος των πολλών
Η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία με πρωβουλία της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος του Δήμου Χαλανδρίου και των υπηρεσιών πρασίνου και πολιτικής πρστασίας, ας ελπίσουμε πως θα δώσει θετικά αποτελέσματα επί της ουσίας και στην προσπάθεια αυτή ο Σύλλογός μας θα είναι πάντα αρωγός.
Σημειώνεται πως η τεχνικές πρατηρήσεις έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αλέξανδρο Αργυρόπουλο διπλ πολιτικό μηχανικό.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Νένα Ρήγα                                 Κέλλυ Δάνου

ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ 4ου και 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΆγιος Στέφανος, 26/4/2013

Αγαπητοί μου,

Έχω τη χαρά να παραδίδω ή να παραλαμβάνω, όποτε χρειαστεί, την εγγονή μου από το σχολείο, όπως και να παρακολουθώ τη ζωή της εκεί, από το σπίτι.

Παρότι πριν ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά, είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Νηπιαγωγεία Χαλανδρίου (4ο και 10ο) που μας ενδιέφερε, αλλά και γενικότερα για το 4οΔημοτικό Σχολείο, η πραγματικότητα ξεπερνά συνεχώς κάθε προσδοκία.

Οι γονείς των μαθητών βρέθηκαν να συνεργάζονται με δυο νηπιαγωγούς (κυρία Κούλα και κυρία Χριστίνα ακούω να τις φωνάζουν) που σηματοδοτούν μια Παράλληλη Ελλάδα, αυτήν που νομίζαμε ότι χάσαμε.
Μονίμως χαμογελαστές, τρυφερές με τα παιδιά και σε τακτική ποιοτική επαφή με τους γονείς, σε πείθουν ότι βρίσκονται εκεί για όλα αλλά και χωριστά για το καθένα παιδί.
Τη φιλία που έχουν δουλέψει για να αναπτυχθεί μεταξύ των παιδιών (απόδειξη η πρόθυμη προσέλευσή τους), την ενέπνευσαν και στους γονείς τους. Όλοι μαζί υπηρετούν κοινό σκοπό και το αποτέλεσμα, άνετα το λες ιδανικό. 

Η δουλειά στο σχολείο που αρκετό μέρος της φθάνει και στο σπίτι, συνεχώς ξαφνιάζει θετικά.
Καλλιτεχνικά, κηπουρική, μουσική και πάνω απ’ όλα, τα ποιοτικά θέματα που αναπτύσσονται στην τάξη στα μέτρα των παιδιών και στη συνέχεια με επιστολές (21 προς το παρόν), προωθούνται (συχνά ηλεκτρονικά) στους γονείς για ενημέρωση και κυρίως για συνεργασία.

Μια σχολή γονέων στην ουσία με υπεύθυνες απαντήσεις σε θέματα κλειδιά, όπως: «Πώς να αφιερώνουμε την προσοχή μας στα παιδιά», «Αναγνώριση και αποδοχή του παιδιού από τους γονείς», «Το σωστό παράδειγμα», «Διαχείριση του φόβου του παιδιού», «Να ακούν το σώμα τους τα παιδιά», «Να λένε όχι όταν πρέπει», «Πώς δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε», «Πώς βοηθάμε ή ζητάμε βοήθεια», «Χειρισμός ατυχημάτων κατά λάθος», «Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης», «Διαχείριση της απογοήτευσης», «Διαχείριση της ζήλιας , «Τι είναι δίκαιο (συγνώμη)», «Επίλυση προβλημάτων, υπευθυνότητα και έλεγχος των πράξεών τους». Κάθε επιστολή κλείνει με τη φράση: «Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία»!!.

Κορύφωση της χαράς του κάθε παιδιού, η εβδομάδα που έρχεται η σειρά του να είναι βοηθός της δασκάλας. Όλες της ημέρες είναι το κέντρο ενδιαφέροντος της τάξεως. Σχόλια, έπαινοι, ζωγραφικές απ’ όλους για το τιμώμενο πρόσωπο, με…τελετή λήξης παρουσία των γονιών του.
Σπάνια τροφή ψυχής, αθόρυβα και ουσιαστικά. Το σχολείο που επιθυμούμε είναι εδώ και είναι Δημόσιο. Στέκει όρθιο και με τους ανθρώπους του εμποδίζει με γενναιότητα το κύμα της οικονομικής κρίσης, των μειωμένων μισθών, της αβεβαιότητας, της κατάθλιψης, να πέσει πάνω στα παιδιά. Και επιπλέον, η παρουσία ενός ευγενικού κυρίου («είναι ο Διευθυντής του Σχολείου» μου είπαν), που μιλάει τρυφερά στα παιδιά και συμπαραστέκεται στους γονείς, ακόμη μια φορά επαληθεύει τη θεωρία του κεφαλιού του ψαριού. Δάσκαλοι, παραδείγματα ζωής και δώρα μοναδικά για τα παιδιά, τους γονείς και τη χώρα μας.

Αν το κακό πρέπει (και βεβαίως πρέπει) να το λέμε, το καλό πρέπει να το φωνάζουμε. 

Ν’ ακουστεί σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ και σαν ευχή από καρδιάς γι’ αυτούς που το προσφέρουν.
Με εκτίμηση
Ιωάννα Αραμπατζή-Τζανουδάκη
(γιαγιά της Δανάης Άντερσον)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις