Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

Μπαίνει εχθές ο ακατανόμαστος στο φατσομπούκι να δει τις παπαριές που γράφουν εκεί μέσα.

"Άγγελέ μας στείλε μου το τηλέφωνό σου που το θέλω" του γράφει η ..... συνάδελφός του.

Της το στέλνει.

Σε πέντε λεπτά χτυπάει το κινητό: "Δέκα φορείς της πόλης θα κάνουν μια εκδήλωση στην ταβέρνα μου και θέλουν να τυπώσουν 200 Α4 προσκλήσεις τετράχρωμες - μπρος πίσω, το οργανώνω και εγώ και σε σκέφτηκα. Πες μου τώρα πόσο θα κάνουν;'

- Ε καλά πόσο να κάνουν 200 προσκλήσεις ρε .... "συναδέλφισσα". Ανάλογα με τις απαιτήσεις της μακέτας, το χαρτί και τα κοψίματα - διπλώματα ... από 80 έως 100 ευρώ, να δω την δουλειά, να δούμε τι χαρτί θέλετε, να δούμε μην έχει καμιά ιδιαιτερότητακαι θα σου δώσω την τελική φιλική τιμή." τις λέει.

"Ποιοι φορείς κάνουν την εκδήλωση και ποιο το περιεχόμενό της ρώτησε έτσι από περιέργεια και για να δει μήπως ήταν μια εκδήλωση που έπρεπε να αντιμετωπιστεί αφιλοκερδώς".

- Α ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, δεν σε ενδιαφέρει αυτό, τώρα θέλω μόνο να μου στείελεις την προσφορά για να την δώσω και στους δέκα (φορείς) να ρωτήσουν και αλλού και αν είσαι ο φτηνότερος (γιατί εγώ εσένα θέλω, να τυπώσεις) να μας τυπώσεις εσύ. ( Για δουλειά με μέγιστο κέρδος 20 ευρώ μιλάμε έτσι;)

"Δηλαδή θες απλά ένα νούμερο σε ένα χαρτί εδώ και τώρα, χωρίς να ξέρω ακριβείς προδιαγραφές, που θα το πάρουν 10 φορείς που θα ξέρουν τις προδιαγραφές να ψάξουν να βρουν 1 ευρώ φθηνότερα για να λες ότι "εγώ σε σκέφτηκα Άγγελέ μου αλλά είσαι ακριβός" .

Δεν φτάνει δηλαδή που δεν είχε σκοπό καν να σκεφτεί να τυπώσει πραγματικά στο ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ (για να γίνει ο ακατανόμαστος χατζής και να βγάλει ένα 20άρικο), θα του διέσυρε κιόλας το μαγαζί και θα έλεγε σε δέκα φορείς ότι "ήθελα να του δώσω την δουλειά αλλά όπως βλέπετε είναι ακριβός και το έδωσα στον άλλο που είναι λογικός".

"Ε ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ 300 ευρώ να κάνεις την δουλειά σου" της έκλεισε την συζήτηση. "Θες και μια γραπτή μαϊμουδοπροσφορά να σε εξυπηρετησω ;"

Σήμερα η πρόσκληση βγήκε στον αέρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α4 αλλά Α5.

Ήμασταν στημένοι να δώσουμε  ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμή!!!!

Και η εκδήλωση ....
15 ευρώ το κεφάλι των καλεσμένων στο μαγαζί της για την ..... ""εκδήλωση".

Η πρόσκληση ήταν έτοιμη αλλά Η ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΕΝΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑΤΖΑ, ήθελε και να πουλήσει εκδούλευση και τελικά  να ΠΛΗΞΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ το ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ως ακριβό.

Λες και εμείς είμαστε χθεσινή στην πιάτσα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!!!
Είσαι και επαγγελματίας. (όχι εσύ δηλαδή, ο πατέρας σου ήταν. Εσύ με τα έτοιμα παίζεις)

ΥΓ: Η ανάρτηση γίνεται για να προστατευθεί η επαγγελματική μας υπόσταση απέναντι στους φορείς που στηρίζουν την εκδήλωση και που θα ενημερωθούν μονομερώς.

Βεβαίως και η δουλειά μας είναι η εκτύπωση και θέλουμε δουλειά.

Αλλά προσφορές μέσω fb, στα πρόχειρα κλπ μην ζητάτε.

ΔΕΝ ΔΊΝΟΥΜΕ.

Από κοντά και αφού δούμε την δουλειά συγκεκριμένα.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΩΛΟΥΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΨΑΡΙ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗΦοβερά πράγματα!
Το ΙΚΑ του Ψυχάρη πλήρωσε η νονά αναγνώστη μου!

(Και επειδή φαίνεται ότι πάμε μετά από πολύ καιρό για μηνιαίο ρεκόρ επισκεψιμότητας και θέλουμε να το ενισχύσουμε,  είπαμε να κάνουμε και εμείς μια από τις γνωστές παπαριές που κάνουν όσοι μαζεύυν κλικάκια με κάθε τρόπο, μια και είναι και Καρναβαλικό τριήμερο.)
 
Λοιπόν, όπως μπορείς να δεις ΕΔΩ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμος κατέβαλε 479 ευρώ για ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 2ης, 3ης & 4ης ΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ.

ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ! 

ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΜΟΛΥΣΟΥΜΕ ΑΕΤΟ!Δήμος της Κρήτης λέει προκαταβολικά “όχι” στους πρόσφυγες – Επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα!


Σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την πτώχευση του ο Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη απασχολεί για μια ακόμη φορά με αρνητικό τρόπο το πανελλήνιο. Αυτή τη φορά γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς, μάλιστα, να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση, έλαβε (προκαταβολικά) απόφαση ότι δεν επιθυμεί να φιλοξενήσει στα όρια του δήμου πρόσφυγες! Το (ακόμη πιο) εξοργιστικό είναι ότι ως επιχείρημα χρησιμοποιείται το γεγονός ότι ο δήμος έχει οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το emessara.gr, σύμφωνα με την (τελική) εισήγηση της διοίκησης του Δήμου δια χειλέων της αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Βαρβάρας Ανωγειανάκη «h πατρίδα μας, αν και λαβωμένη, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα ο Δήμος Γόρτυνας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρών» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, αφού αφουγκραστήκαμε τη γνώμη των Δημοτών μας και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και την έλλειψη υποδομών, δηλώνουμε μετά λύπης ότι εάν μας ζητηθεί η φιλοξενία προσφύγων, θα είμαστε αρνητικοί».

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης ζητούσε να μη ληφθεί σχετική απόφαση ώστε να προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών, ωστόσο μετά από πίεση δημοτών που ήταν παρόντες αλλά και της αντιπολίτευσης, κατέληξε στην παραπάνω πρόταση.

Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι η πρόταση έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος από τους παρόντες ψήφισε παρών  (σ.σ. είχε καταθέσει πρόταση για τη μη λήψη απόφασης), ενώ και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε καταθέσει πρόταση για καταγγελία όσων δημιούργησαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση το προσφυγικό απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

http://www.aftodioikisi.gr 

ΣΧΟΛΙΟ: Η Ελλάδα έχει 325 δήμους. Θα παρακολουθήσουμε την συμπεριφορά των αυτοδιοικητικών παραγόντων σε όλους. Και των αυοτδιοικητικών δυνάμεων περισσότερο πάνω στο προσφυγικό. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είμαι σίγουρος.

Η Περιφέρεια Αττικής με τα δημοτικά σχολεία του βόρειου τομέα για τους πρόσφυγες


Μια δομημένη και απόλυτα στοχευμένη ενέργεια ξεκινά να υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας.

Πρόκειται για τη συλλογή και μεταφορά ειδών από τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του βόρειου τομέα και ειδικότερα του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: «Δικτυώσου στο ασφαλές και ανοιχτό σχολείο για όλους».

Η συγκεκριμένη δράση διαφοροποιείται ως προς την ουσιαστική της συμβολή καθώς όχι μόνο καθιστά τους μικρούς μαθητές κοινωνούς του προβλήματος της προσφυγικής κρίσης με την ενεργή τους κινητοποίηση, αλλά και γιατί απαντά σε πραγματικές ανάγκες των προσφύγων, καθώς συνοδεύεται από λίστα καταγραφής των τρεχουσών αναγκών στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βόρειου τομέα, Ιωάννης Ζιάραγκας, αποδέχτηκε σε πνεύμα συνεργασίας την πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, για αυτή την πρώτη συντονισμένη δράση του βόρειου τομέα, κινητοποιώντας τις σχολικές δομές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων που δοκιμάζονται στο ταξίδι της προσφυγιάς.

Ακολουθεί η λίστα των ειδών -με τις πραγματικές ανάγκες των προσφύγων- που καλούνται προαιρετικά να συλλέξουν οι μαθητές και που στην πορεία η Π.Ε Βόρειου Τομέα αναλαμβάνει να μεταφέρει στο Κέντρο Αποθήκευσης, Διαχείρισης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας, στο χώρο «Εσπλανάδα», στον ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου δίπλα στις εγκαταστάσεις του TAE KBON NTO.

Αναλυτικά, ακολουθεί η λίστα αναγκών:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΤΡΟΦΙΜΑ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS – ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΛΠ)
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

ΜΠΟΛΑΚΙΑ – ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΣΚΟΥΠΕΣ – ΚΟΥΒΑΔΕΣ – ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ
ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΛΩΡΙΝΗ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ
ΣΚΗΝΕΣ
ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, χωρίς σχολιασμό από τον Μουζάλα, τον Μπαλάφα, τον Δρίτσα, την κυρία Τασία, Θεανώ Φωτίου, Γεροβασίλη και όλους τους διαπραγματευόμενους με υπερηφάνεια και ανθρωπισμό.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ (Επί νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων) ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.

ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ & ΕΞΟΔΟ

 

ΕΙΔΟΜΕΝΗ (επί πρώτης φοράς αριστερά) ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΒΑΗ

 ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Επί ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (Με τους «φιλάνθρωπους» κομμουνιστές) Place de la republic? Μάλλον όχι

 

 Προς τους αναρχοαυτόνομους που κυβερνάνε τον Δήμο μας:
Μην τους μπούνε ιδέες να μας κάνουν κι εδώ «φιλόξενους» Έλληνες
.
 

Γ. Γ.

Σκηνές φαρ ουέστ στο Χαλάνδρι - Πυροβολισμοί και καταδίωξη Ι.Χ


Σκηνές φαρ ουέστ σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης ύποπτου αυτοκινήτου που έγινε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής (εχθες) στην περιοχή του Χαλανδρίου, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο στην Λεωφόρο Πεντέλης, όμως ο οδηγός του δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να χαθεί στους γύρω δρόμους.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν το όχημα και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν. με στόχο να σκάσουν τα λάστιχά του.

Τελικά, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί προσήγαγαν τους τρεις άνδρες που επέβαιναν σε αυτό, ο οποίοι διαπιστώθηκε ότι είναι αθίγγανοι.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών

 Η αναπτυξιακή στρατηγική της Αττικής είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), Χρήστο Στάικο. Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι ο συντονισμός της Περιφέρειας και της Enterprise Greece για την ανάδειξη της Αττικής ως επιχειρηματικού κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα κοινωνικό - οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη ανακοίνωσαν τρεις πρωτοβουλίες με βασική επιδίωξη τους την άμεση ενεργοποίηση του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας:

1) Να συνδράμει η Enterprise Greece την Περιφέρεια Αττικής στη διευκόλυνση της διάχυσης της ιδέας της επιχειρηματικής ανακάλυψης. Ειδικότερα, προβλέπεται η ενεργοποίηση της Enterprise Greece στον τομέα της ενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης των επιχειρήσεων του κάθε κλάδου στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανακάλυψης κατ’ την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση πόρων της επενδυτικής προτεραιότητας 1β του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

2) Τη Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων προβολής του Αττικού Αμπελώνα σε δημοσιογράφους και opinion leaders από Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και Ελβετία.

3) Τη Συνδιοργάνωση παρουσίασης και προβολής του Αττικού Αμπελώνα σε ξένες διπλωματικές αποστολές.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην τόνωση των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης της Περιφέρειας, με την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα, σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να επιτευχθεί:

Α) Η προβολή της Περιφέρειας στην παγκόσμια επιχειρηματική αγορά και στην ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου αλλά και η παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και επιλεγμένων κλάδων.

Β) Η ενίσχυση της διεθνοποίησης των περιφερειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς την κατεύθυνση της αύξησης των εξαγωγών τους και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Γ) Η προβολή των προϊόντων της Αττικής γης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών αξιοθέατών της.

Δ) Η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής μέσω της από κοινού εκπόνησης μελετών, ερευνών και εφαρμογής προγραμμάτων που αποτελούν έναν δυνητικά αναπτυξιακό μηχανισμό.

Ε) Η εξασφάλιση υψηλότερου επίπεδου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης και μεγέθυνσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

ΣΤ) Η προώθηση της δικτύωσης, της αμοιβαίας μάθησης και του εντοπισμού και της διάδοσης βέλτιστων πρακτικών άλλων Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης, τόνισε: «Με τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. εδραιώνουμε τη συνεργασία των δύο δημοσίων φορέων, με στόχο την ανάδειξη της Αττικής ως ενός διεθνώς αναγνωρισμένου επενδυτικού πόλου. Με τον τρόπο αυτό, με πράξεις και όχι λόγια, ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της προώθησης των εξαγωγών για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.»

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος αναφέρει: «Το Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, αναβαθμίζει την συνεργασία του με την Περιφέρεια Αττικής . Το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής προβολής των επιχειρηματικών ευκαιριών της χώρας μέσω της περαιτέρω δικτύωσης με τις περιφέρειες, τα επιμελητήρια και όλους τους τοπικούς φορείς εξωστρέφειας. Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιεί και το πρόγραμμα Synergassia, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας των περιφερειών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες.»Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807

Fax: 213 2063513

e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Enterprise Greece

Το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE | Διεύθυνση Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ – 210 3355731