Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Οι προτάσεις της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι για την πανδημία του κορονοϊού


Στην πόλη μας το Μαρούσι εμφανίστηκε το τρίτο καταγεγραμμένο κρούσμα ασθενούς με Covid 19 στις 27 Φεβρουαρίου. Σχεδόν ένα μήνα μετά και αφού τις πρώτες μέρες υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την δημοτική αρχή που ευελπιστούμε να μην αποβούν καθοριστικές, μένουμε σπίτι και προτείνουμε! Ενωμένοι χωρίς μικροπολιτικούς τακτικισμούς για το καλό όλων. Καταθέτουμε προτάσεις που μπορεί να υλοποιήσει η διοίκηση του Δήμου μας και τις οποίες θα συμπληρώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

• Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας να κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα απολύμανση μαζί με το πλύσιμο σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.

• Τα σάρωθρα, πλυστικά μηχανήματα, καδοπλυντήρια και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό να χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ.

• Τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα, και στα παγκάκια και τις στάσεις των λεωφορείων.

• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου και των απόρων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

• Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι.

• Οι κάτοικοι, καθώς και οι άποροι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να μετακινηθούν, να μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο και στο email του Δήμου μας προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.

• Μια υπηρεσία «φύλαξης παιδιών» να δημιουργηθεί στον Δήμο μας ώστε οι γονείς που εργάζονται στα νοσοκομεία να συνεχίσουν την εργασία τους, έχοντας εξασφαλίσει τη μέριμνα των παιδιών τους.

• Να εξεταστεί η δυνατότητα αν συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η τοποθέτηση των πάγκων να γίνεται σε μια πλευρά του δρόμου για να υπάρχει χώρος για τους πολίτες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας ώστε να μη συνωστίζονται.

• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

• Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

• Ο ΕΟΔΥ να συντονίζει την λειτουργία του δημοτικού πολυιατρείου. Στις παρούσες συνθήκες πρώτος στόχος όλων είναι η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η συνεχής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Οι δημότες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων – κλείσιμο καταστημάτων, αποφυγή συναθροίσεων, ατομική υγιεινή κ.λπ. – επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Το # Ενωμένο Μαρούσι δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους δημότες αλλά και στη δημοτική αρχή, έτοιμη να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε ό,τι χρειαστεί.

ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ.
ΓΙΑ ΤΟ .... ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  - κατά την κρίση της διοίκησης του δήμου -  θέμα της  ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ο δήμος καλεί ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ!

ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,.

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΠΟΥ  ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΝΠ - που τους καλούσε να αναστείλουν οικειωθελώς την λειτουργία τους ..... (για τα τέλη βέβαια που τους επιβάλλει δεν έκανε κουβέντα)

"Σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές" έλεγε η γιαγιά μου.
Τα μαγαζιά, οι μικροαμεσαίοι και οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν είναι ανθρωποι, δεν έχουν ανάγκες. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ προληπτικά καλούσε ο δήμαρχος. (ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ με ΠΝΠ της κυβέρνησης, και καλώς κλείσαμε, δεν κρίνω αυτό, ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΩ, ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ).

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ - ΟΙ ΑΛΛΟΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ.
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ .... ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ.

Ο δήμος έκλεισε για το κοινό, δημοτικά ιατρεία δεν υπάρχουν αφού οι μόνοι που τα κρατούσαν ανοικτά ήταν εθελοντές που τώρα ..... δεν θέλουν άλλο, ακόμα και η δημοτική συγκοινωνία έχει αναστείλει την λειτουργία της στο Χαλάνδρι.

Οι "εντός των τειχών" στον δήμο είναι καταχαρούμενοι, καταχειροκροτούν την κατάσταση που τους βολεύει, μας καλούν να δείξουμε "ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ", κράζουν τον κόσμο που "ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ" αν βρουν κανέναν στον δρόμο να περπατάει,   αν χρειαστείς βοήθεια στο σπίτι .... οι τηλεφωνητές/τριες του δήμου θα απευθυνθούν στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και το φαρμακείο να σε εξυπηρετήσουν (λες και δεν παίρνεις μόνος σου τηλέφωνο αν είναι έτσι να ζητήσεις από τον φαρμακοποιό να σε εξυπηρετήσει, χρειάζεται να βάλεις μεσάζοντα τον δήμο)  ..... ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΕΧΤΕΣ.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!
Ούτε καν με προσφορές.

Πρώτα από όλα .... η μπίζνα και ..... η διαδικασία.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ και για δύο ώρες.
Από 10.00 έως 12.00 το δημαρχείο θα ανοίξει.
Μπορεί και να γίνει συνωστισμός.
Πρέπει να είναι όλοι μέσα για να κάνουν προφορικές προσφορές.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ..... ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ .....

ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ....

ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2020 για την πρόσληψη συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων και συγκεκριμένα τριών (3) ΔΕ Οδηγών Δημοτικής Συγκοινωνίας και ενός/μίας (1) ΔΕ Τεχνίτη Ξυλουργού.

Δείτε αναλυτικότερα:

ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ο.Χ. 1/2020 – 4 ΑΤΟΜΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Σ.Ο.Χ. 6

Κατεβάστε τις υπεύθυνες δηλώσεις:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Σ.Ο.Χ. – 02.12.2019

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ κενή προς συμπλήρωση κατά περίπτωση

Σημειώστε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την 20η/3/2020 έως και την 30η/3/2020.