Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ΟΞΩ ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΑ!


ΕΝΑ ΠΙΤΤΟΓΥΡΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙΉταν αναμενόμενο να δημιουργηθεί Ο ΧΑΜΟΣ με το χθεσινό μας άρθρο - βασισμένο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες από το σουβλατζίδικο.

Όταν δημοσιεύεται κάτι που ΕΝΟΧΛΕΙ προκαλεί αντιδράσεις. Αυτονόητο και αναμενόμενο.

Αρχικά επιχειρήθηκε η γνωστή "ΔΙΑΨΕΥΣΗ".
"Σε κορόιδεψε ο ρουφιάνος σου. Δεν έχεις διασταυρώσει την είδηση ...."  και τέτοια.

Όλη μέρα έφαγα για να τσεκάρω - όχι την αξιοπιστία του σμπίρου μου, αυτή ήταν δεδομένη - αλλά το τι λένε και τι θα σκεφτούν να πουν οι δηλωμένοι λασπολόγοι, ψεύτες, συκοφάντες μας και μην τυχόν έγινε ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ (γιατί ΛΑΘΗ μπορεί να κάνουμε, για την σκοπιμότητά μας είμαι σίγουρος.) 

Λοιπόν ο σμπίρος μου καλά μου τα είπε για το σουβλατζίδικο - διότι ο σμπίρος μου ψέμματα δεν λέει - αλλά λογικό να κάνει ψιλολαθάκια, αφού δεν ξέρει τα τεκταινόμενα στον δήμο αλλά και τα πρόσωπα όπως ο Ακατονόμαστος.

Ούτε είναι εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς κανονικός άνθρωπος τις τάσεις, τις φράξιες και τα καπετανάτα της αριστεράς (πρώην, νυν, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ).
Αυτό θέλει ειδική διατριβή.    
Πόσο μάλλον αν μπερδεύονται στην παρέα τους και στελέχια του WAFFΕN νεοφιλελυθερισμού.

Εχθές όλη μέρα έψαχνα να βγάλω άκρη για το ποιοι ήταν οι συνδετημόνες του "δικού μας" - του αρθρογράφου της ΠΛΑΤΕΙΑΣ εννοώ - που έτρωγαν μαζί με το σουβλάκι και τον .... Νταβία. (δεν ξέρουν οι κακόμοιροι πόσο σκληρόπετσος είναι. ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ).

Δεν είχα ονόματα, είχα περιγραφές από τον σμπίρο μου.
                                                          
Ήταν πέντε μέλη του ΔΣ του συλλόγου της ρεματιάς.

3 προερχόμενα από την αριστερά (μπαίνοντας), ένα από το ΚινΑλ (δύο;;; έχω μπερδευτεί με τους ΚινΑλίτες, δεν ξέρει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους) και ένα από τα WAFFEN του νεοφιλελευθερισμού.

Η ΚινΑλίτισσα είπε και τσις "ομορφιές" εναντίον της απλής αναλογικής και υπέρ του .... ""παιδιού" που έχει αδικηθεί και πρέπει να αποκατασταθεί.
Μάλλον για την απλή αναλογική συμφώνησε μαζί της  και άλλη  .... συντρόφισσα του ΚινΑλ.

Άλλοι απλώς ... άκουγαν, λέει και δεν συμφωνούσαν και τους αδικήσαμε.

Πάντως ο σμπίρος μου καλά μου τα είπε.

Αυτά λέγονταν στο τραπέζι του σουβλατζίδικου και ο άνθρωπος απλώς δεν ξεχώρισε ποιος έλεγε τι και ποιος συμφωνούσε ή διαφωνούσε αλλά σώπαινε. 

Αν αδικήσαμε κάποιον/α - ΤΗΝ ΡΟΥΛΙΤΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ - ζητάμε συγνώμη αλλά καλό είναι μερικοί ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ, να πούνε και καμιά αλήθεια για όσα γνωρίζουν και να κατανοήσουν ότι ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ εναντίον των άλλων δημόσια, πίσω από την πλάτη τους, με ψέμματα από συντρόφους της - του ιερεξαταστηρίου, όλα με κοινή αφετηρία συνήθως τους "συντρόφους" της συμμορίας της ΔΡΑΣΗΣ στην περιοχή,  ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
Και δεν καθαγιάζονται επειδή αυτό θέλουν οι ΚινΑλίτες.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

ΥΓ: Μας υπέδειξαν την δεοντολογία της αριστεράς:  "ό,τι δεν μπορεί να διασταυρωθεί ακριβώς, δεν πρέπει να δημοσιεύεται" και ότι βγήκαμε OFF από την ανάρτηση.

Μας λένε και .... ΑΥΡΙΑΝΗ όταν δεν μας λένε ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ.

Οι κουτσομπόλιδες, οι συκοφάντες, οι λασπολόγοι και οι συνειδητοί ψεύτες μας κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας.
Το ίδιο κάνουν και οι πλαστογράφοι.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ  ΕΊΝΑΙ ότι κάναμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και  αποκαλύπτουμε τα κόλπα των πιέσεων και θα συνεχίσουμε όσο .... η υγεία μου το επιτρέπει.

Η υγεία μου, με την οποία τόσο πολύ ασχολούνται είτε φιλικά - συντροφικά είτε ενδεχομένως και απειλητικά.

Μην ανησυχείτε. ΤΑΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ. 

Αν ήταν η δημοσιογραφία έτσι όπως θέλουν  οι σύντροφοι που μας την έπεσαν (ενώ διαχώρισαν την θέση τους)  η έννοια της "δημοσιογραφικής πληροφορίας" δεν θα υπήρχε.

Θα έπρεπε να δημοσιεύονται μόνο τα δελτία τύπου.

Αλλά εδώ δεν είναι της .... Τζένης το ανώνυμο ste.
Εδώ  δεν είμαστε Βόρεια Κορέα.

Ούτε η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι η ΕΡΤ ή ο ΣΚΑΙ.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΊΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.

Μαζί με όσους είτε δια της συμμετοχής, είτε δια της ανοχής, είτε δια της αδιαφορίας τους, είτε δια των υπολογισμών τους, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ , για χάρη του .... λαϊκού κινήματος (και της φουκαριάρας της μάνας τους).

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ

Για το θέμα ενημέρωσε μέσω facebook ο επικεφαλής της παράταξης 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, αναδημοσιεύοντας το άρθρο του myxolargos που ακολουθεί και με το σχόλιο:

"Φάγαμε 11 εκατομμύρια υποθήκη στο κεφάλι. Τώρα δεν κρίνονται πια οι πολιτικοί! Τώρα κρίνονται οι πολίτες !"

Εμείς θα προσθέσουμε ότι - βεβαίως, βεβαίως - το ..... λαϊκό κίνημα (των ιδιωτικοποιήσεων) δεν ανέδειξε το θέμα ενώ αν μιλήσουμε για την ΠΟΕ ΟΤΑ;;;
Μπορεί και να μην πήρε χαμπάρι.
Βλέπεις έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένους δήμους.

Επίσης να σημειώσουμε ότι το θέμα των LED και τελικά της ανάθεσης του ηλεκτροφωτισμού ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ σε ιδιώτης είναι το ίρτζι του Αεικίνητου πρώην δημάρχου Γ. Κουράση, που το θέτει σε κάθε συνεδρίαση για να .... εξοικονομήσει ο δήμος χρήματα.

΄Οπως εξοικονόμησε και ο Χολαργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ρεπορτάζ από το myxolargos: 

 


Καμία απολύτως εξήγηση δεν έδωσε τελικά ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιλογή του να χαρίσει σε ιδιώτες μέρος των δημοτικών τελών που πληρώνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ από τους δημότες.

Ο λογαριασμός είναι 11 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια στους κατοίκους Παπάγου και Χολαργού.

Αν και είχε βγάλει σειρά ανακοινώσεων ο Δήμαρχος ότι θα ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις καταγγελίες της Δημοτικής Παράταξης 8Προτάσεις. Αν και ο κ. Τίγκας είχε επίσης ανακοινώσει ότι παραπλανήθηκε από μια fake μελέτη. Αν και το ίδιο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τον είχε διαψεύσει με επιστολή του. Αν και είχε κάνει λόγο για κατασκευασμένα δημοσιεύματα, παραδέχτηκε ότι τα νούμερα της μελέτης βασίζονταν σε λάθος στοιχεία σημειώνοντας ότι την άλλαξαν.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι και ο ίδιος δεν ήξερε και πολύ καλά την σύμβαση που ετοιμάζεται να υπογράψει. Νόμιζε ότι εξασφαλίζει εξοικονόμηση 72% ενώ η σύμβαση γράφει 50%, όπως ειπώθηκε και από τον κ. Ζήκα. Νόμιζε ότι είχαν υπολογίσει ελάχιστη έκπτωση 25% ενώ όπως τον διόρθωσε ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι 30%. Μπέρδεψε τα ανταποδοτικά με τα υπόλοιπα έργα του προϋπολογισμού. Παρουσίασε 16 εκατομμύρια κατανάλωση ενώ η μελέτη την υπολογίζει σε 14 εκ περίπου για τον εξοπλισμό που θα αλλάξει κ.λπ.

Και βέβαια δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να εξηγήσει γιατί αφού η κατανάλωση στα led θα πέσει στα 4 εκατομμύρια ευρώ οι δημότες θα πληρώσουν 11.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος προσπάθησε να πείσει ότι δεν πρόκειται για δανεισμό, αλλά μάλλον πολύ δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι κάποιος ιδιώτης θα χαρίσει στο δήμο 3 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει όφελος.

Πολύ σκοτεινή στιγμή του Δημοτικού Συμβουλίου και πολύ επιπόλαια προσέγγιση για μια απόφαση που χρεώνει τους δημότες με 11 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια.

Τα νούμερα δυστυχώς είναι πολύ απλά και αμείλικτα.

Με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δημότες θα πλήρωναν 2,2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του έργου, 800.000 ευρώ για τόκους και 7 εκατομμύρια ευρώ τέλη στην κατανάλωση.

Με την πρόταση του Δημάρχου οι δημότες θα πληρώσουν 7 εκατομμύρια ευρώ στην κατανάλωση και 8,5 εκατομμύρια στον ανάδοχο.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι με τα μαθηματικά που γνωρίζει εκείνος η χρηματοδότηση από ιδιώτη είναι συμφερότερη. Με την κοινή μαθηματική λογική όμως, το 10 είναι μικρότερο του 15,5!

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ?

ρου Ν. Κομπότη
Ιδού το ερώτημα.

Η απλή αναλογική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ελεύθερη Ελλάδα του ΕΑΜ και της Αντίστασης. Στις εκλογές αυτές δόθηκε και η δυνατότητα ψήφου στις γυναίκες, επίσης για πρώτη φορά.

Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της πρώτης εφαρμογής της απλής αναλογικής, που ήταν και η τελευταία. Από τότε πολλοί ομιλούν για απλή αναλογική, όπως και για δημοκρατία, με αποτέλεσμα αυτές οι δύο έννοιες να είναι οι πλέον κακοποιημένες έννοιες στην πατρίδα μας.

Η απλή αναλογική παρέχει ισότητα ψήφου στους πολίτες, κυβερνήσεις που αντιπροσωπεύουν γνήσια τον Λαό, συναινέσεις απόψεων και προγραμμάτων , δημοκρατικό και πολιτισμένο διάλογο και προϋποθέτει πραγματικούς πολίτες με παιδεία και ήθος.

Από την άλλη πλευρά η απλή αναλογική δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου των πολιτικών και αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζετε σημαντικά η ρεμούλα, το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αναπολήστε την ιστορία της πατρίδας μας τα τελευταία 70 χρονιά και δέστε ποσά δεινά μας δημιούργησε η έλλειψη της απλής αναλογικής και φυσικά η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας διαλόγου.
  •  Μονοκομματικές κυβερνήσεις μακριά από τα προεκλογικά τους προγράμματα και τις ανάγκες του λαού.
  • Ανίερες συμμαχίες, χωρίς αρχές , φιλολαϊκά προγράμματα και δεσμεύσεις, με στόχο μόνο την εξουσία για την εξουσία.  
  • Ο λαός στην γωνία, παράλυτος και χρεοκοπημένος  
  • Η παιδεία μας και η υγειά μας στο ναδίρ και τα πλούτη ορισμένων στο ζενίθ.  
  • Βουλή άβουλη, που δεν νομοθετεί αυτόβουλα και υπερ. του λαού, αλλά υπερ. των τραπεζιτών, των δανειστών και των πολυεθνικών, πολλές φορές με το αζημίωτο. 
  • ΟΙ βουλευτές μας ψηφίζουν χωρίς καν να διαβάσουν αυτό που ψηφίζουν, ως να είναι βγαλμένοι από το μπερντέ του καραγκιόζη. 
  • Δήμαρχοι του 18% που αυτονομούνται, όχι μόνο από την παράταξη που τους ανέδειξε, αλλά και από τους δημότες, παριστάνοντας τους σουλτάνους και έχοντας ως μοναδικό στόχο, την επανεκλογή τους, μετέρχονται κάθε ανήθικου και χαμερπούς μέσου.
Τελικά ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου?

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτοί που φοβούνται την απλή αναλογική είναι: Οι ιδιοτελείς, οι εξουσιομανείς, οι μιζαδόροι, οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι καιροσκόποι, οι κρατικοδίαιτοι , εν κατακλείδι όσοι φοβούνται το λαό και την οργή του.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΣΧΟΛΙΟ: 
ΚΑΙ Η ΛΑΕ, όλο την ξεχνάςτε εσείς οι της παραδοσιακής την ΛΑΕ!
¨Εχει ασυλία.
Εδώ και σαράντα χρόνια - που λέτε εσείς συνεχώς και για όλα τα θέματα, δεν έχει βρεθεί άλλη φορά αριστερό (μπαίνοντας) κόμμα να βγει απέναντι στην θέσπιση της απλής αναλογικής.
Να τα λέμε και αυτά. 

Πάντως εκτιμητέα η διαφοροποίηση. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΘΑΡΡΟΣ.