Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Από την λίστα των μεγάλων οφειλετών του ελληνικού δημοσίου μπορεί να βγάλει κανείς σοβαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπεράσματα για το πώς η χώρα χρεοκόπησε και ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.

Και δεν φταίμε όλοι, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ επειδή σχεδόν όλοι χρωστάμε στην εφορία ένα, δύο, τρία χιλιάρικα επειδή μας πετσόκοψαν την ζωή μας για να καλύψουν τις τρύπες που άνοιξαν εκείνοι.

Στην λίστα των μεγάλων οφειλετών δεν θα βρεις τον τυροπιτά που δεν έκοβε απόδειξη..
Ούτε τον μικροεπιχειρηματία που χρωστάει 10 άντε 20 χιλιάρικα.

Εκεί θα βρει ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ, εταιρίες μεγάλες, με δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα προσωπικό, με κύκλο εργασιών μεγάλο, με μεγάλα ΦΠΑ που δεν αποδόθηκαν .
Εκεί θα βρεις μεγάλες εταιρίες με δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα προσωπικό αλλά και μεγάλα ΛΑΜΟΓΙΑ που έπαιξαν με μεγάλα νούμερα.

ΛΑΜΟΓΙΑ από συνοικιακά μαγαζιά με δύο άντε τρία άτομα προσωπικό.
Ειδικά πολλά τέτοια ΛΑΜΟΓΙΑ   ελέγχονταν από την ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ της χώρας.

(Πέντε λέει ο σμπίρος μου στο Υπ. Οικονομικών, τέτοιες εφορίες υπάρχουν στην χώρα. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ).

Την ΔΟΥ  από την οποία ελέγχονταν (δηλαδή ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ)  το ένα έκτο των μεγαλοφειλετών της λίστας που βγήκε στη δημοσιότητα.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΟΥ, υπεύθυνη για την καταλήστευση του ελληνικού λαού.

Στην πρωτιά της λίστας των μεγαλοφειλετών του δημοσίου φιγουράρει η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ με 8,5 δις ευρώ οφειλή (!!!).
Με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων στην πλάτη της.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ο Θεός να την συγχωρναέι.
Μια δημόσια εταιρία που χρωστάει στο δημόσιο και που όλοι ξέρουμε πώς και ποιοι "την έστειλαν".

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΟΜΩΣ βρίσκεται μια Ετερόρρυθμος Εταιρεία με έδρα το ΠΑΤΗΜΑ - σε ένα γραφειάκι στην Ηρακλείτου 97 - 99. (φωτό)

Με δύο μετόχους (ο ένας γνωστός "σύζυγος" τηλεπερσόνας, που παρουσιάζεται στα lifestyle άρθρα ως ένας πολύ επιτυχημένος επαγγελματίας ...... )

Η εταιρία έκανε  - λέει - χονδρικό εμπόριο συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Και λέω "έκανε" γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ στην έδρα της, κάναμε πρωινή αυτοψία στο μικρό κτίριο γραφείων της Ηρακλείτου.

ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ.
Άρα ήθελε φορολογική ενημερότητα συνεχώς.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ!!!!

Δηλαδή σε 100 τέτοιες εταιρίες ΜΟΝΟ βρίσκεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό για το οποίο η χώρα μπήκε στο μνημόνιο!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ;;;;

Ε ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Αυτές οι οφειλές φτάνουν σε τέτοια ύψη, επειδή ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ η νομοθεσία για την χρήση του πιστοποιητικού ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ, "με την άδεια της αστυνομίας" (της εφορίας εν προκειμένω)

Επειδή τα πιστοποιητικά τα ψωνίζουν οι εταιρίες από τα παραμάγαζα του δημοσίου.

Σαν αυτά της ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου την προηγούμενη περίοδο  - άμεσου συνεργάτη της ΔΟΥ, και της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του δήμου, αυτή που κατήγγειλε ο Γερολυμάτος (αλήθεια τι έγινε με αυτό; Πυροτέχνημα ήταν;;;)

Διότι αν δεν ήταν με κάλυψη των ελεγκτικών μηχανισμών η λειτουργία και με αγορά των πιστοποιητικών και ήταν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της πραγματικότητας οφειλών, το χρέος μιας εταιρείας δεν θα μπορούσε να εκτιναχθεί σε τέτοια νούμερα.

Σε νούμερα της τάξης του δις.

Ούτε το χρέος βιβλιοπωλείου σε νούμερα της τάξης των εκατομμυρίων ευρώ.

Γι΄αυτό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν τέτοιες οφειλές είναι ΓΝΩΣΤΩΝ και ΕΠΩΝΥΜΩΝ προστατευομένων της τοπικής πολιτικής διαπλοκής.

Δεν θα έφτανε το νούμερο σε τέτοιο δυσθεώρητο ύψος αν  για να συνεχίσει το μαγαζί να κάνει εισαγωγή του εμπορεύματος έπρεπε να πληρώσει την εφορία, αν αυτή έκανε την δουλειά της.
Δεν θα είχε το πιστοποιητικό, δεν θα είχε εμπόρευμα  και θα έκλεινε.

Αλλά αντιθέτως, όσο ήθελε πούλαγε, χωρίς να πληρώνει φόρους, άρα μπορούσε να ρίχνει τις τιμές στην αγορά και να κλείνει τους ΚΑΘΑΡΟΥΣ ανταγωνιστές του που δεν είχαν την προστασία να μην αποδίδουν στο κράτος τίποτα.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕ ΛΟΓΙΣΤΑ;
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Όμως η "έτσι" στην εφορία ανταλλάσσει την φορολογική ενημερότητα με χρήμα για την παντελόνα της ή με πολιτική στήριξη στον δικό της.
Έτσι τα ποσά ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ από τον ελληνικό λαό ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ.
Και οι καθαροί επαγγελματίες πάνε καλιά τους.

Και όταν ανοίξει η φάμπρικα ..... δεν μαζεύεται μετά.
Εγώ που μαθαίνω τι γίνεται πάω και ζητάω να κάνω το ίδιο.
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, σου λέει να σηκώσω κανένα δυο εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν θα καταβάλω χωρίς να με ενοχλήσει κανείς.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ή ΜΑΛΑΚΑΣ θα είμαι ή ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ.
 Έτσι δεν είναι;

Και αν δεν το κάνω - λόγω αντίληψης, ιδεολογίας, φόβου -  θα είμαι τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ που γίνομαι επικίνδυνος. Και γι' αυτό βάζουν τα ενεργούμενα να μου κλείσουν την δουλειά και μου στέλνουν μηνύματα " "ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

ΒΕΕΕΕΕΒΑΙΑ! 

(Αλλά ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ! 
Τα βάλατε με λάθος ΜΑΛΑΚΑ! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ!

Απορώ όμως με κάποιους φίλους (ή μήπως "φίλους";;;) που ακόμα και τώρα μου λένε "είσαι πολύ θυμωμένος", "έτσι είναι η ζωή", "αυτά που λες βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι χάλια κυβέρνηση που πρέπει να πέσει για το καλό της χώρας". 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ και να επανακάμψει;;; Τι δεν καταλαβαίνω, αν θέλετε εξηγήστε μου;)

Το ποσό αυτό που οφείλει μια συνοικιακή επιχείρηση η οποία άντε να απασχολούσε πέντε άτομα - περισσότεροι δεν χωράνε στα γραφειάκια της Ηρακλείτου - είναι τεράστιο.

Για να καταλάβεις το μέγεθος, εχθές ανακοινώθηκε ότι 1,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα για τα Χριστούγεννα και αυτό κοστίζει στο κράτος 620 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΌΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2003 και μέσα σε 14 χρόνια σήκωσε από τον ελληνικό λαό 1,3 δις, δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΕΡΙΠΟΥ 100 εκατομμύρια ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ χωρίς η ελέγκτρια ΔΟΥ να φροντίσει ΕΓΚΑΙΡΑ να μην γίνει τέτοιο έγκλημα.

ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΤΑ με γραφειοκρατικούς φερετζέδες.

Αυτό είμαστε σίγουροι ότι το έχουν κάνει.
Σίγουρα θα έχουν στείλει ένα έγγραφο για τα μάτια του κόσμου, τώρα που η εταιρία δεν υπάρχει πια και ο επώνυμος ήταν ΕΤΕΡΌΡΡΥΘΜΟΣ εταίρος της.

Αυτά οι πρασινογάλαζοι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ της αυτοεξυπηρέτησης δεν τα βλέπανε.
Ούτε η συμμαχία τους με το τοπικό ΚΚΕ.
Η Λούλα δεν πήρε ποτέ μια πρωτοβουλία  να στείλει το ΠΑΜΕ στην ΔΟΥ να τα κάνει λαμπόγιαλο.

ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ - ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, που είναι όλοι, εξ ορισμού, σωστοί - του ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ!

Έψαχναν τα σκάνδαλα της ΦΛΥΑ και γύρναγαν παγανιά σε πελάτες μας να μας ακυρώνουν συμβόλαια.
Οι ΝΤΑΛΤΟΝ!

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
Όχι γιατί περιμένουμε τίποτα. Αλλά γιατί ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ Τα καταθέσαμε.

Δεν ξέρουμε και δεν μας νοιάζει αν υπάρχουν ή αν μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τα στελέχη της ΔΟΥ και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους γι΄αυτό το έγκλημα κατά του ελληνικού λαού.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ και αυτό κόστισε πολύ στην χώρα.

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και των κανακάρηδων τους.!

ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ενώ δεν έκαναν την δουλειά τους συνειδητά ή ασυνείδητα  (ασυνείδητα αν δηλώσουν ΗΛΙΘΙΟΙ και πουν ότι δεν έβλεπαν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κάτι τέτοιων εταιριών και το φέσι που μεγάλωνε, να στείλουν να γίνει ένας έλεγχος) - ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΆΣΟΣ, την έπαρση και την ξιπασιά να μιλάνε ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ στο Χαλάνδρι, με τρόπο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ.

Εμείς είμαστε τα θύματα της δράσης αυτής της συμμορίας και αυτό δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη πλέον. Και μάλιστα μαθαίνω ότι ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν.

Μετατρέποντας την ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΤΑ σε ΠΡΑΣΣΟΠΙΤΤΑ.

Τους καταλαβαίνουμε. Το στενό σύστημα της αυτοεξυπηρέτησης ψάχνει πώς θα επιβιώσει για να σκεπάζει τις πομπές του.

ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ, μετά από όλα αυτά, είναι συνομιλητές τους και προστάτες τους, επιχειρώντας να τους περισώσουν ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ή να εξυπηρετήσουν τις όποιες φιλοδοξίες τους δια της πολιτικής συμμαχίας μαζί τους, είναι ή δεν είναι συνένοχοι;;;;

ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ - ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ, αφού πλέον δεν υπάρχει καν το ελαφρυντικό του "δεν ήξερα".

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

Δεν την πλήρωσε μόνο το Χαλάνδρι ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ.

ΥΓ: Η ΦΛΥΑ είχε αποκληθεί πλυντήριο, σε συνέντευξη που δόθηκε στην εφημερίδα του τοπικού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκείνης της εποχής να θυμίσουμε. ΣΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ.

Άλλοι "αριστεροί" που το μόνο πλυντήριο που υποπτεύθηκαν ήταν ..... η ΦΛΥΑ.
Και ακόμα αρνούνται να δείξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι έχουν κατανοήσει την πλάνη τους.

Η απόφαση του πρόεδρου των ΗΠΑ Τράμπ αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ δυναμιτίζει την εύθραυστη ισορροπία στην Μέση Ανατολή


Κατ΄αρχήν να διευκρινήσουμε ότι η Ιερουσαλήμ είναι «Ιερή Πόλη» και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες: Τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Για τους Εβραίους:
Ο Σολομώντας έχτισε τον μεγαλοπρεπή ιουδαϊκό ναό που καταστράφηκε λίγους αιώνες αργότερα από τους Βαβυλώνιους. Σήμερα σώζεται μόνο ένα τμήμα του τείχους από την περίοδο του Δεύτερου Ναού, το γνωστό «Τείχος των Δακρύων» ή «Δυτικό Τείχος» που είναι και ο ιερότερος τόπος λατρείας των Εβραίων.

Για τους μουσουλμάνους: Στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ βρίσκεται το τρίτο ιερότερο προσκύνηματικό μνημείο για το Ισλάμ - μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα - το τέμενος Αλ – Ακσά. Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Μωάμεθ μεταφέρθηκε από το Μασγίντ αλ-Χαράμ της Μέκκας στο αλ-Άκσά κατά τη διάρκεια του Νυχτερινού Περίπλου. Στην ισλαμική παράδοση ο Μωάμεθ προσευχόταν προς αυτό το σημείο μέχρι τον 17ο μήνα μετά την Eγίρα, όταν ο Θεός τον έστρεψε προς την Καάμπα. 

Για τους χριστιανούς:Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο Ναός του Παναγίου Τάφου, κορυφαίος χώρος προσκυνήματος για τους Χριστιανούς αφού εκεί πιστεύεται πως εναπόθεσαν τη σορό του Ιησού Χριστού μετά τη Σταύρωση αλλά και άλλοι ιεροί τόπο για την χριστιανοσύνη όπως ο Κήπος της Γεσθημανής και το όρος των Ελαιών.

Το 1947 , με την αποχώρηση των Αγγλο-Γάλλων αποικιοκρατών από την Μέση Ανατολή, για την υπό βρετανική κατοχή Παλαιστίνη ο ΟΗΕ αποφάσισε τον διαχωρισμό της σε δύο διαφορετικά κράτη: Παλαιστινιακό και Ισραηλιτικό.

Το ίδιο συνέβει και με την πόλη της Ιερουσαλήμ το καθεστώς της οποίας διέπεται από αυτή την απόφαση του ΟΗΕ του 1947. Το νεοσύστατο κράτους του Ισραήλ με πόλεμο κέρδισε τον έλεγχο της Δυτικής Ιερουσαλήμ όπου ζούσε και το μεγαλύτερο μέρος του εβραϊκού πληθυσμού. Η Ιορδανία πήρε τον έλεγχο ανατολικής πλευράς, όπου κυριαρχεί το αραβικό στοιχείο και βρίσκονται τα πιο ιερά προσκυνηματικά μνημεία. Κατά τον επόμενο πόλεμο, αυτό των «Έξι Ημερών» το 1967 το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ και ουσιαστικά προσάρτησε μονομερώς αυτά τα τμήματα της πόλης για να σχηματίσει έναν δήμο υπό το Ισραήλ. Την ανατροπή αυτή ΔΕΝ αναγνωρίζει η διεθνής Κοινότητα.

Η Ιερουσαλήμ είναι μήλον της έριδος στην αραβο-ισραηλινή διαμάχη: Οι Παλαιστίνιοι θέλουν , προφανώς και δικαίως, η ανατολική Ιερουσαλήμ να είναι η πρωτεύουσα του κράτους τους και να χτίσουν στην περιοχή Αμπού Ντις το κοινοβούλιο τους. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιμένει μέχρι σήμερα πως η Ιερουσαλήμ είναι «η αιώνια και αδιαίρετη πρωτεύουσα» των Ισραηλινών.

Η απόφαση του πρόεδρου των ΗΠΑ Τράμπ αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και η μεταφορά εκεί της αμερικάνικης πρεσβείας, δυναμιτίζει την εύθραυστη ισορροπία στην Μέση Ανατολή. Η συνταύτιση του με το Εβραϊκό κράτος συσπειρώνει εναντίον του τους μουσουλμάνους όλων των αποχρώσεων, εξοργίζει τους Άραβες,δυναμιτίζει περαιτέρω τις εύθραυστες ισορροπίες στην Μέση Ανατολή. Στα ήδη ανοιχτά μέτωπα σε αυτόν τον μικρής έκτασης γεωγραφικό χώρο: επιχείρηση διάλυσης της Συρίας , Ισλαμικό χαλιφάτο (ISIS) σε Συρία και Ιράκ, Κουρδικό, Tουρκικός Αναθεωρητισμός, έρχεται αν προστεθεί μία ανιστόρητη ενέργεια που αδικεί για πολλοστή φορά πρωτίστως τον Παλαιστινιακό Λαό.

Η ειρήνη και η συνύπαρξη των Λαών στην Μέση Ανατολή υπηρετούνται με άλλο τρόπο, όχι με ιμπεριαλιστικές πρακτικές και ανιστόρητες αποφάσεις.

11.12.17 «Πρωτοβουλία 14ης Μάη»

Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο επίκεντρο σύσκεψης της Περιφέρειας Αττικής


Η αξιοποίηση συστημάτων πρόγνωσης και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), απασχόλησε τη Συντονιστική Μητροπολιτική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής που συνεδρίασε, στις 07/12/2017, στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη. Κατά τη συνεδρίαση επιστήμονες του ΕΑΑ, παρουσίασαν υπολογιστικά μοντέλα και προγνωστικά εργαλεία εξέλιξης καιρικών φαινομένων, όπως παρακολούθηση νεφών, καταγραφή κεραυνών, μετρήσεων βροχής, καθώς και δέσμη προτάσεων που καλύπτουν όλο τον κύκλο διαχείρισης καταστροφών και φυσικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, κατολισθήσεις κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Επιλέξαμε, ως Επιτροπή, να ακούσουμε τους επιστήμονες και ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου ώστε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στην έγκαιρη προειδοποίηση, διευρύνοντας έτσι τα σταθερά ζητήματα που μας απασχολούν σε κάθε συνεδρίαση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους που θα μπορούσαν τα συστήματα αυτά να παρέχουν πληροφορίες στους φορείς πολιτικής προστασίας και με ποιες θεσμικές διαδικασίες αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την προστασία των πολιτών».

Η πρόταση που κατατέθηκε είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας Περιφέρειας και Αστεροσκοπείου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ), το οποίο προχωρά ήδη η Περιφέρεια Αττικής. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Μανώλης Πλειώνης, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντώνης Λάλος, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ, Καθηγητής Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Επιστημονικό - Ερευνητικό προσωπικό του ΕΑΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.