Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με αφορμή την κυβερνητική πρόταση αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, ύστερα από διαλογική συζήτηση όπου κατατέθηκαν από όλες τις πλευρές του απόψεις και προτάσεις , καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη - Υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και κόμματα – να προχωρήσουν, έστω και την ύστατη ώρα σε έναν ουσιαστικό και χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές διάλογο, που θα διασφαλίσει ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με το ισχύον, απαράδεκτο, πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα αλλά με σύστημα απλής αναλογικής.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να συζητήσει  προτάσεις βελτιώσεων επί του προτεινόμενου από τον Κλεισθένη 1  εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής, ούτε της ΚΕΔΕ που εμμένει στην απόσυρση του νομοσχεδίου, επιλέγοντας να στείλει την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας και υπηρετώντας ουσιαστικά την διατήρηση του σημερινού στάτους και την διεξαγωγή των επερχόμενων δημοτικών εκλογών με το ισχύον – καθ΄ ομολογία σχεδόν όλων απαράδεκτο - εκλογικό σύστημα.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, εκτιμά  ότι τα περισσότερα από τα υπόλοιπα  θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην κυβερνητική πρόταση (ανταποδοτικότητα, επιχειρηματικότητα αυτοδιοίκησης, εποπτεία της αυτοδιοίκησης, τοπικά δημοψηφίσματα κλπ) και έχουν προκαλέσει άγονη μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, εκπορεύονται από τις απολύτως διακριτές και κατανοητές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες και διαφορές κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων - διαφορές αντιλήψεων και στρατηγικών, άρα δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο αναζήτησης μιας γόνιμης και ειλικρινούς σύνθεσης σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.

 Με δεδομένο ότι κάθε δημοτική παράταξη είναι λογικό να διατηρεί τις απόψεις της επί τέτοιων βαθιά πολιτικών θεμάτων, κρίνουμε ότι δεν είναι ούτε σκόπιμο, ούτε δημοκρατικό να επιχειρηθεί να επιβληθεί ως άποψη της κοινωνίας της πόλης, η αντίληψη οποιαδήποτε συγκυριακής, οριακής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Καμία κομματική – παραταξιακή αντίληψη  δεν μπορεί να αναζητά μέσω τακτικισμών και ευκαιριακών συμμαχιών, να εμφανίσει την αντίληψή της, τις θέσεις της, ως αντίληψη της πόλης και των Χαλανδραίων, προκαταλαμβάνοντας την απάντηση που θα δώσουν οι ίδιοι οι  πολίτες στις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές επί αυτών των θεμάτων, όταν όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα θα καταθέσουν τις απόψεις τους στον τελικό κριτή και αρμόδιο να αποφαίνεται για τέτοια ζητήματα πολίτη – δημότη.

Μπορούμε όμως όλοι να συμβάλλουμε στο να εξασφαλιστεί η ισοτιμία της ψήφου, για να είναι η απόφασή αυτή σεβαστή από όλους.

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ : Στο έλεος της εγκατάλειψης το πάρκο Αμαλία ΦλέμινγκΟ συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή» καταγγέλλει την εγκατάλειψη του πάρκου Αμαλία Φλέμινγκ (Τσαγκάρη) στην καρδιά της πόλης των Μελισσίων.


 
 
 Σκουπίδια παντού, χρησιμοποιημένες σύριγγες, εγκαταλελειμμένοι χώροι, πεσμένα υποστυλώματα, ελλιπής φωτισμός. 

Το πάρκο, που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για υπαίθριες δραστηριότητες όχι μόνο των κατοίκων της πόλης των Μελισσίων αλλά και των κατοίκων γειτονικών δήμων, έχει αφεθεί στην τύχη του από μια αδιάφορη και χωρίς καμία περιβαλλοντική ευαισθησία διοίκηση, ανίκανη να ανταποκριθεί στα προβλήματα μιας σύγχρονης πόλης όπως τα Μελίσσια. 

Η διοίκηση Στεργίου, που συχνά εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο κόψιμο δένδρων σε διάφορα σημεία της πόλης, δεν έχει κάνει το παραμικρό όσον αφορά στην ανάδειξη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απαλλοτρίωση οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από το κολυμβητήριο Μελισσίων, το οποίο κατέληξε σε ένα μεγάλο… parking αυτοκινήτων.
Προφανώς, με την ίδια λογική η διοίκηση αντιλαμβάνεται και το πάρκο Αμαλία Φλέμινγκ όπως και τα άλλα πάρκα της πόλης μας, τα οποία έχουν αφεθεί να ρημάζουν.  

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών 6-12 ετών
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υλοποιεί και φέτος το καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων (τέρμα Κισσάβου) από 18/06/2018 έως 03/08/2018.

Τα παιδιά μέσω του προγράμματος θα γνωρίσουν διάφορα αθλήματα (κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, στίβο, ρυθμική γυμναστική, ενόργανη , τένις ) και θα μάθουν τις βασικές δεξιότητες τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, μέσα από την γνώση και την εμπειρία Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης θα ασχοληθούν με την Χειροτεχνία, τη Ζωγραφική, το Θεατρικό Παιχνίδι και το Σκάκι. Επίσης, κάθε περίοδο θα πραγματοποιείται μια εκδρομή.

Οι περίοδοι του camp είναι οι εξής:
1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:18/06/2018 έως 22/06/2018
2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:25/06/2018 έως 29/06/2018
3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2/07/2018 έως 6/07/2018
4η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 9/07/2018 έως 13/07/2018
5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:16/07/2018 έως 20/07/2018
6η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:23/07/2018 έως 27/07/2018
7η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:30/07/2018 έως 3/08/2018

Ωράριο λειτουργίας : 7:00 – 15:45 , Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

· Προσέλευση: 07:00 – 08:30
· Αθλητικές δραστηριότητες – Πισίνα: 09:00 – 13:00
· Ελαφρύ γεύμα: 13:00 – 13:30
· Δημιουργική Απασχόληση 13:30 – 15:45
· Αποχώρηση παιδιών: 14:00 – 15:45

· Η προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, που κατά την λήξη του σχολικού έτους 2017-2018 θα αποφοιτήσουν από το νηπιαγωγείο έως και την έκτη δημοτικού, δηλαδή όσα έχουν γεννηθεί από το 2006 – 2012.

· Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν στις 4 Ιουνίου 2018, ημέρα Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν, μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις.

· Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά στα γραφεία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (τέρμα Κισσάβου) από τις 09:00-14:00 και απόγευμα Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-20:00 έως 15/06/18. Από 18/06/18 έως 30/07/18 οι αιτήσεις και οι πληρωμές θα γίνονται καθημερινά από τις 09:00-14:00 και απόγευμα Δευτέρα και Παρασκευή 18:00-20:00. Τηλ. 210-8101510 & 511.


Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή του παιδιού είναι: ο λογαριασμός ΔΕΚΟ για την ταυτοποίηση ότι είναι δημότης Βριλησσίων, ιατρική βεβαίωση του παιδιού, εκκαθαριστικό της εφορίας και βεβαιώσεις εργοδότη και των 2 γονέων.

Κόστος κάθε περιόδου: 50€.
Η εγγραφή και κάθε ανανέωση περιόδου ισχύει μόνο κατόπιν εξόφλησης της συνδρομής.

Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών και λεωφόρων στη βόρεια Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης– συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου της βόρειας Αθήνας αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη ασφαλτοστρώθηκε η άνοδος της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι από την οδό Α. Παπανδρέου έως την πλατεία Κέννεντυ, ενώ αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα στον κόμβο Παπανικολή και λεωφόρου Κηφισίας κάτω από τη γέφυρα. Επιπλέον, εργασίες ασφαλτόστρωσης– συντήρησης έγιναν σε τμήματα λεωφόρων και οδών στις ακόλουθες πόλεις:

Χαλάνδρι: Οδός Ανδρέα Παπανδρέου έως πλατεία Δούρου και λεωφόρο Πεντέλης από πλατεία Δούρου έως οδό Αφροδίτης

Νέα Ιωνία: Οδός Εθνικής Αντίστασης από Βεΐκου έως Αμμοχώστου και στα δύο ρεύματα

Μαρούσι: Τμήματα της οδού Πεντέλης κοντά στα όρια με τα Μελίσσια

Πεντέλη: Λεωφόρος Δημοκρατίας έως Εκκλησία Ζ. Πηγής και Βασ. Γεωργίου Β στο Δημαρχείο Παλαιάς Πεντέλης

Αγία Παρασκευή: Οδός Αγ. Παρασκευής από πλατεία Κέννεντυ έως Καζαντζάκη

Μεταμόρφωση: Οδός Τατοϊου από Ελ. Βενιζέλου έως Γ. Παπανδρέου

Λυκόβρυση- Πεύκη: Οδός Γ. Λαμπράκη από Καραολή Δημητρίου έως Αγ. Βαρβάρας και Σ. Βενιζέλου από Μ. Τοσίτσα έως Δ. Σολωμού

Κηφισιά: Οδός Τατοϊου από Γ. Λύρα έως κόμβο Εθνικής Οδού

Σχετικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης– συντήρησης ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χρηματοδοτούμε την αποκατάσταση ή συντήρηση οδικών αρτηριών που είχαν ξεχαστεί για 20 και πλέον χρόνια όπως η οδός Τατοϊου στη Μεταμόρφωση. 60.000 τετραγωνικά μέτρα ασφαλτόστρωσης είναι γεγονός και προχωράμε..»