Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα του ΔΣ Χαλανδρίου για το ΚΕΘΕΑ


Ψηφίζουμε για την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιου με έμμισθο, διορισμένο από την ίδια.

Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό, απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Ψηφίζουμε για την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.


Το ψήφισμα δεν ψήφισαν οι παρατάξεις των Κουράση και κ. Κρανίδη.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: Για την εκλογή μου ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου στην Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Α,.Π


 Η διατυπωμένη από το 2017 - όταν ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου και νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης απέσυρε τον δήμο Αμαρουσίου από τον Σύνδεσμο -  άποψή  μας, ότι ο Σύνδεσμος αυτός είναι ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ Σύνδεσμος, δεν προσφέρει τίποτα στον πολίτη, αντίθετα είναι ένας μηχανισμός που προσφέρει υπηρεσίες μόνο στα αμειβόμενα μέλη του ΔΣ , τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλό του και στις γραμματίνες τους, παραμένει εν ισχύ. Προφανώς ο Σύνδεσμος Βολέματος Ανέργων Πρώην - όπως τον έχω βαφτίσει αφού δύο πρώην δήμαρχοι της ΝΔ - ο Κουράσης και ο Καμάρας έχουν βρει σε αυτόν .... τον μήνα που τρέφει τους έντεκα - δεν έγινε χρήσιμος επειδή εκλέχτηκα εγώ εκπρόσωπος του δήμου σε αυτόν.

Ο σύνδεσμος  όταν τον ιδρύσαμε - ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΡΥΣΑΜΕ το 1998, μαζί με τον Μαρούσι,  μάλιστα ήμουν ο αντιδήμαρχος που χειρίστηκε από την πλευρά του Χαλανδρίου  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LOCAL AGENDA 21, στην πρώτη του φάση ,  οργανώσαμε τις πρώτες δράσεις του και συνδιοργανώσαμε το ευρωπαϊκό συνέδριο της LA21 που ήταν η ΒΑΣΗ πάνω στην οποία στήθηκε ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ,  δεν ήταν άχρηστος.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ είκοσι χρόνια μετά, ενώ υπάρχει ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,
Είχε ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο τότε.

Ρόλο που σήμερα είναι δουλειά του ΑΙΡΕΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Διαδημοτικό αναπτυξιακό ρόλο που δεν είναι δυνατόν να υλοποιήσει  η περιφέρεια σε συντονισμό με έναν μηχανισμό διαμεσολάβησης - χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης - αλλά πρέπει να τον σχεδιάσει σε συνεργασία και συντονισμό με τις διοικήσεις των δήμων και τα δημοτικά συμβούλια.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου στον ΣΒΑΠ, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δήμων - Περιφέρειας, δια των διοικήσεών τους, βεβαίως.

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΥΤΗ και ΔΙΩΚΤΗ ΜΟΥ.

Αλλά δεν είναι ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ που θεωρώ τον ΣΒΑΠ άχρηστο.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ - αν θέλετε - ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ  και αυτή μου η άποψη είναι η αιτία για τις διώξεις που έχω υποστεί.

Αλλά για την άποψή μου για τον ΣΒΑΠ οι λόγοι είναι άλλοι.

Έχω αποδείξει - αρκετές φορές στην πορεία μου στην αυτοδιοίκηση - ότι ΠΑΝΤΑ (όταν δεν κάνω πλάκα) βάζω την πολιτική και την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος πάνω από τα προσωπικά μου αισθήματα και πάθη.

Ο ΣΒΑΠ - όπως τον κατάντησε ο Κουράσης με τον Καμάρα ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΩΗΝ.

Αυτό άλλωστε σηματοδότησε και η αποχώρηση του Αμαρουσίου και άλλων δήμων που ακολούθησαν από αυτόν το 2017.

Αυτό έκανε τον ΣΒΑΠ από "σύνδεσμο 21 δήμων, σύνδεσμο 14 δήμων.

Και πραγματικά με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω -  στην Γενική Συνέλευσή του που πλέον είμαι μέλος - την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γ. Πατούλη για τον ρόλο του συνδέσμου - αν κάνει τέτοια ο κος Πατούλης και δεν γράψει τον σύνδεσμο στα παλιά υποδήματα του.

Όμως δεν μπορώ να αποφύγω να επανέλθω εις τον έτερο εκπρόσωπο των δημοτών του Χαλανδρίου στον σύνδεσμο:

Ο αμοραλιστής, ιδιοτελής πολιτικά ανέντιμος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου λοιπόν: κατάργησε τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας για να κάνει οικονομία, κατάργησε το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο ως αυτόνομο πολιτιστικό οργανισμό "για να κάνει οικονομία από τις αμοιβές των αιρετών", κατάργησε τον ΟΝΑ,   κατάργησε την ΔΕΠΑΧ με εργαστήρια που κάλυπταν τις ανάγκες εκατοντάδων συνδημοτών μας για δημιουργική ψυχαγωγία και καλλιτεχνική έκφραση  αλλά ακόμα κόβεται για τον ΣΒΑΠ και την θέση του προέδρου.
ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΤΑΝ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

Θεωρεί - μάλλον - χρησιμότερο για τον πολίτη τον ΣΒΑΠ , για τον οποίο το μόνο που έχει να απολογήσει ως "ανταποδοτικό" έργο για τους δημότες των πόλεων που είναι μέλη του, είναι μια μελέτη για την ίδρυση ενός διαδημοτικού κυνοκομείου ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, από το οποίο .... έκανε περικοπές στις αντιμισθίες.

Πέντε χρόνια υπόσχεται ένα διαδημοτικό κυνοκομείο και κάνει μικροπολιτική με τις φιλοζωικές οργανώσεις,

ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ώστε να μην μιλάμε για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ αλλά για την ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ενός διαδημοτικού κυνοκομείου.

 Γιατί - βέβαια - καμία δυνατότητα δεν έχει ο ΣΒΑΠ να λειτουργήσει  μια τέτοια απαιτητική σε χρηματοδότηση, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό δομή, ακόμα και αν ο Κουράσης κατάφερνε να κάνει αυτό που ξέρει καλά και τον ενδιαφέρει: ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ κατασκευής του, ακολουθώντας πιθανά και καμία .... πρωτοποριακή διαδικασία διαπραγμάτευσης και διασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου, έξω από τις νόμιμες διαδικασίες, όπως εκείνος και ο Κατσοπρίνης ξέρουν και προτιμάνε.

Με αυτές τις σκέψεις περιμένω με ενδιαφέρον την Γενική Συνέλευσή του Συνδέσμου.

Το Πράσινο Κίνημα για τις εξορύξεις στην Ελλάδα
Πράσινο Κίνημα: 50.000 πολίτες λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα

Στα χέρια του Πρωθυπουργού βρίσκονται 50.00 υπογραφές πολιτών που ζητούν να μην προχωρήσουν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.

Τις 50.000 υπογραφές πολιτών, μεταξύ των οποίων και των μελών και των φίλων του Πράσινου Κινήματος, παρέδωσε ο Διευθυντής της WWF Ελλάς.

Όπως έχει επισημάνει και παλαιότερα το Πράσινο Κίνημα τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Βόρειο Ιόνιο μέχρι τα Νότια της Κρήτης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.

Οι κίνδυνοι αυτοί είναι από την εμφάνιση μίας πετρελαιοκηλίδας και η επανάληψη όλων όσων ζήσαμε στον Σαρωνικό αλλά και ακόμα τραγικότερες επιπτώσεις ελλοχεύουν από τη σεισμική δραστηριότητα στις σεισμογενείς περιοχές που θα γίνουν οι εξορύξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μοναδικές θάλασσες της χώρας μας, η αλιεία και ο τουρισμός κινδυνεύουν από την τεράστια “πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Επίσης, θαλάσσια πλάσματα, όπως τα δελφίνια και οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών.

Κ. Καλογράνης: “Να σταματήσουμε τα σχέδια που υπάρχουν για τις εξορύξεις”

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Ένα Παγκόσμιο Κίνημα από τον Καναδά, την Γαλλία, της Ισπανία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ δίνει καθημερινά μάχες και έχει κερδίσει πολλές από αυτές. Επίσης, σε όλο και περισσότερες χώρες απαγορεύονται οι νέες εξορύξεις. Ήρθε η ώρα και στη χώρα μας το κίνημά μας να γιγαντωθεί και να σταματήσουμε τα σχέδια που υπάρχουν για τις εξορύξεις. Ενώνουμε τις φωνές μας και γινόμαστε πιο δυνατοί και όλοι μαζί λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα.”

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ: το αριστούργημα του Μίχαελ Έντε για την κλιματική αλλαγή στην "παιδική" σκηνή του Θεάτρου Κάτω απ' τη ΓέφυραΜπαίνοντας στον 23ο χρόνο λειτουργίας του ο Θεατρικός Οργανισμός Κάτω απ’ τη Γέφυρα και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρουσιάζει το αριστούργημα του Μίχαελ Έντε «Το μαγικό φίλτρο».

Το έργο του σημαντικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και παιδαγωγού μιλάει για την κλιματική αλλαγή, το καθοριστικό ζήτημα της εποχής μας, και μας επισημαίνει με τον καλύτερο τρόπο πως τώρα είναι η ώρα να δράσουμε για ένα καλύτερο αύριο!

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι δυνάμεις του κακού, έχοντας στην υπηρεσία τους τον «πλούτο» και την «επιστήμη» βρίσκονται ένα βήμα πριν τον τελειωτικό αφανισμό της ανθρωπότητας.

Η παρασκευή ενός φίλτρου θα επιταχύνει την καταστροφή.

Το περιβάλλον βαθιά πληγωμένο. Φωτιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές.

Το ανθρώπινο είδος, κατεστραμμένο. Πόλεμοι, γενοκτονίες, υπερκατανάλωση, μοναξιά. Ελάχιστα πλάσματα, με αυτοθυσία και γενναιότητα, αντιστέκονται ακόμη.

Σ’ αυτόν τον ύστατο αγώνα θα χρειαστούν συμμαχίες και βοήθειες …

Που θα ζητηθούν από τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές την ώρα της παράστασης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα Νίκος Δαφνής σημειώνει:

«Ασφαλώς δεν ξεχνάμε, ότι παρά το θέμα της, η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και μάλιστα διαφορετικών ηλικιών και ανόμοιας θεατρικής παιδείας.

Γι’ αυτό, φροντίσαμε να είναι ενδιαφέρουσα για τα μεγαλύτερα παιδιά και απόλυτα κατανοητή στα μικρότερα.

Ιδιαίτερα φροντίσαμε να είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.

Στο «Μαγικό φίλτρο», το γέλιο κυριαρχεί, όπως άλλωστε η μουσική, τα τραγούδια, τα ευφάνταστα σκηνικά, τα κοστούμια και η (λελογισμένη) χρήση της τεχνολογίας.

Όλα αυτά για μας δεν είναι παρά «εργαλεία», μέσω των οποίων περνούν στον θεατή μας τα μηνύματα των έργων που επιλέγουμε.

Αυτή η αντίληψη που χαρακτηρίζει τη δουλειά μας έχει πια πολλούς υποστηρικτές στην εκπαιδευτική κοινότητα, που δίκαια έχει κατατάξει το θέατρό μας σαν ένα από τα πιο αξιόπιστα του είδους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της 23χρονης πορείας μας».

Συντελεστές:

Θεατρική μεταφορά: Γιάννης Θ. Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Mουσική: Σάκης Τσιλίκης
Σκηνικό: Κωστής Γεωργίου
Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Xορογραφία: Μυρσίνη Καταλειφού
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερμελετζής

Παίζουν οι ηθοποιοί, με τη σειρά που εμφανίζονται:

Αυγουστίνος Ρεμούνδος (Βούλης Παλαβούλης)
Κώστας Κλάδης (Αγάθων Σκουληκαντέρας-Γεροχρόνος)
Χριστίνα Σιώμου (Ροζαλία η γάτα)
Οδυσσέας Κιόσογλου (Ιάκωβος το κοράκι)
Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (Τυράννια Στριγκλίδου)

Έναρξη: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 3:00 μ.μ.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Διάρκεια: 80΄
Γενική είσοδος: 10€, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων: 7€

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου
www.katoapotigefyra.gr, info@katoapotigefyra.gr
Πληροφορίες: 210 4816200 (09:00 – 15:00 Δευτ. - Παρ.)

Επικοινωνία: ArtsPr, τηλ.: 210.7212307, 6973 987742