Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΜε τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις για τον Αγώνα της Ρεματιάς" ΕΧΘΕΣ, ημέρα απεργίας και μόλις τρεις μέρες πριν το "μεγάλο" event με το οποίο ασχολείται ο δήμος δύο μήνες (μαζί με την μετάβαση  των στελεχών της διοίκησης στην Ειδομένη, στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα για να πάνε εκεί όχι εδώ - στην Βικτώρia - τρόφιμα στους πρόσφυγες, σου λέει. Δήμος Χαλανδρίου - Εξωτερικών) ο δήμος "ενημερώνει" τους Χαλανδραίους πώς μπορούν να κινηθούν την Κυριακή στην πόλη.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ (κυριολεκτικά το λέμε, όχι περιπαικτικά είναι για τα bazaar και τα Flea Market)  ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Ανέβασαν σκαναρισμένο ΜΟΝΟ το έγγραφο του ΟΑΣΑ για τις αλλαγές στις γραμμές λεοφωρείων και τρόλλευ χωρίς ΑΚΟΜΑ να ανακοινώσουν ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και ποιες ώρες για όσους θέλουν να περάσουν από το Χαλάνδρι την Κυριακή.

ΔΕΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του 4ου αγώνα δρόμου ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 15/11 (12/11/2015)

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής¨Δελτίο Τύπου για την σύλληψη 5 φοιτητών με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. 

Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. 

Σήμερα το πρωί, ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, γείτονες, φίλοι και συγγενείς τους πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης τους και την μη έκδοση τους, σε καμία περίπτωση, στην Ιταλία. 

Καλούμε όλες και όλους: 

Πέμπτη 12/11
Συνέλευση 19:00 | Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής , Μεσογείων 415-417

Παρασκευή 13/11
Συγκέντρωση Συμπαράστασης 10:00 | Εφετείο Αθηνών , Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Συνέλευση 18:00 | Πολυτεχνείο, Πατησίων 42    

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής & γείτονες, φίλοι, συγγενείς

Συνάντηση Δημάρχων/μελών της ΠΕΔ Αττικής με τον κ.Σταύρο Θεοδωράκη

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη θα πραγματοποιήσουν οι Δήμαρχοι – μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι θέσεις του Ποταμιού για τη «Διαμόρφωση ενός Ανεξάρτητου και Αποτελεσματικότερου Πλαισίου Λειτουργίας για την Αυτοδιοίκηση».

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ Κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΙΑΡΡΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ


Το Δημοτικό συμβούλιο της 30. 10.2015 αποτέλεσε μία ακόμα απόδειξη ότι η δημοκρατία, ο διάλογος είναι αγνοούμενες λέξεις. Ήταν ήττα της αυτοδιοίκησης.
     Μετά από έξι μήνες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έθεσε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη το ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Στην συζήτηση του θέματος επεβλήθη μία πρωτότυπη διαδικασία. Πέρα από αυτό, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι αυτά που είχαν ρωτήσει οι δημότες είχαν απαντηθεί.
     ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ. Απλώς ο κ. Νιάρρος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησε να προστατεύσει τον Δήμαρχο. Νόμισε ότι έτσι έκανε τη δουλειά του. Οι πολίτες όμως έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε το λόγο, το διάλογο, να διερευνήσουμε και αναδείξουμε τους τρόπους προβολής απόψεων και ιδεών. Την δημοκρατία και την διαφάνεια. Πολίτες είναι αυτοί που μετέχουν με προτάσεις ενός καλύτερου μέλλοντος. Η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές.
     Η χρήση των εκλογών ως άλλοθι ολοκλήρωσης της δημοκρατικής διαδικασίας είναι διαχρονικό χαρακτηριστικό του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αφορά την κεντρική διοίκηση αλλά και την αυτοδιοίκηση. Το κεντρικό, αλλά και τα τοπικά πολιτικά αυτοδιοικητικά συστήματα  αυτονομoύνται, έχουν  διαρρήξει τους δεσμούς με την κοινωνία και τους πολίτες. Στην τοπική αυτοδιοίκηση αναπαράγεται , ανακυκλώνεται ένα προσωπικό χωρίς ιδέες, σχέδια, νοιώθει όμως περήφανο που κατέχει διακριτή θέση στην τοπική κοινωνική ιεραρχία. Τα αξιώματά τους λειτουργούν ως συμπληρωτικά της ανάγκης τους για κοινωνική αναγνώριση.
      Η πολιτική ανεπάρκεια  μεταβάλλεται σε έπαρση με προωθητική δύναμη την γοητεία, την αυτοπεποίθηση που παρέχει η ένταξη σε μία προνομιούχο ομάδα.  Ξεχνούν πολλά και αποδέχονται για τον εαυτό τους όλα όσα απέρριπταν, όταν λειτουργούσαν ως μεμονωμένα άτομα ή όταν ήταν σε αντιπολιτευτικές θέσεις.
     Για αυτό καθεαυτό το θέμα, που ζήτησαν να συζητηθεί οι τριάντα Ξυλοκαστρίτες-Ευρωστίνιοι, για το σκότος που επιβάλλεται σε όσα αφορούν την διαχείριση του ΧΥΤΑ θα μιλήσουμε σε επόμενο σημείωμα. Να υπενθυμίσω ωστόσο ότι ο ΧΥΤΑ κακοδιαχειρίζεται, λειτουργεί έξω από διαδικασίες των προδιαγραφών. Με επιπτώσεις στην υγεία και την τσέπη των δημοτών. Ανοίγουν το δρόμο να προστρέξουμε και εμείς στο μεγάλο εργοστάσιο που ετοιμάζει ο Τατούλης. Σήμερα παραμένουμε στις αιτίες, την προσπάθεια υποτίμησης, απαξίωσης πολιτών και της πρωτοβουλίας τους. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΗΘΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ.
     ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΓΡΑΠΤΩΣ, -ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ-ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησε η λογική «να ξεπετάξουμε το θέμα». Για να παραφράσουμε λόγια άλλων σημαντικών, οι πολιτικά ασήμαντοι, όπως και οι ανεπαρκείς, αυτοί που δεν έχουν κάτι να πουν, φθονούν την πολιτική και πνευματική γενναιοδωρία, αδυνατούν να συντάξουν σχέδια, να ερμηνεύσουν το σήμερα να κάνουν συλλογισμούς για το κοινό συμφέρον έξω από την αυτοσυντήρησή τους.
     Όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά όπως διαβάσαμε σε στοιχεία που έδωσε δημοσίευμα του kavosnews.gr, έχει υποχρεωθεί με υπογραφές ο εργολάβος  να κρατάει μυστικό ό,τι συμβαίνει στο ΧΥΤΑ.
     Κλείνοντας, δύο λόγια για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Νιάρρο: Προϋπόθεση διεύθυνσης ενός διαλόγου είναι να κατέχεις την παιδεία του διαλόγου. Και πριν, ή μαζί με αυτό να έχεις λόγο, να προβάλλεις επεξεργασμένες ιδέες. Τότε η τεχνική της διεύθυνσης μιας συζήτησης, η «διαδικασία» σου εξυπηρετεί την επικοινωνία, την ανάλυση, τη σύνθεση. Η διεύθυνση ενός διαλόγου έχει ως προαπαιτούμενο τη γνώση των περιεχομένων της συζήτησης, είναι παιδαγωγική. Ο πρόεδρος είναι παιδαγωγός, δεν είναι παιδονόμος: ο παιδονόμος είναι εργαλείο επιβολής της άποψης, της τάξης και ρυθμίσεων ενός ήδη προρρυθμισμένου μηχανισμού. Χρειάζεται να αντιληφθούν όλοι αυτοί του δημοτικού συμβουλίου, ότι ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ, ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
     Και για τον Δήμαρχο: και άλλη φορά του το είπα και δημόσια. Όταν μιλάει και ξεχνάει πότε άρχισε να μιλάει σημαίνει ότι δεν έχει να πει τίποτα. Είναι η ανασφάλεια αυτού που θέλει να δικαιολογηθεί. Και κάτι ακόμα. Στον Δήμο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε. Στον τοπικό μικρόκοσμο δεν μπορούμε να κρυφθούμε. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΓΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ  ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
     ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΗΜΑ
     Δεν θα ξεχάσουμε τα ζητήματα περιεχομένων:
 Την διαχείριση του ΧΥΤΑ, το προτεινόμενο τοπικό σχέδιο, που συζητήθηκε «λιγάκι» στο δημοτικό συμβούλιο και αναβλήθηκε, όταν το ζήτησε η ελάσσων μειοψηφία του κ. Ζάρρου, ενώ δεν έγινε δεκτή η αναβολή ,όταν τη ζήτησε η μείζων μειοψηφία του κ. Τσιώτου.
 Και για τους πολίτες που το κείμενο-εισήγηση προς διαβούλευση είναι προς το παρόν κρυφό.
 Θα χρειασθεί να πούμε και για την ανάληψη από το δήμαρχο στήριξης του συμβούλου του κ. Μπούκλη.
 Οπότε, για όλα τα παραπάνω, και άλλα…  θα έχουμε συνέχεια.
   
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
     ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Στην τελετή μνήμης και τιμής των πεσόντων πυροσβεστών ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα
Αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους πυροσβέστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος παρέστη σήμερα στην τελετή ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε. στο Χαλάνδρι, ο κ. Καραμέρος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πυροσβέστες που επιτελούν το μέγιστο λειτούργημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, όσο και με τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής - που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την καθιέρωση της 12ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών- το παρόν έδωσαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας Γιάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ και πλήθος αξιωματικών.

Η 12η Νοεμβρίου είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 73 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.