Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ Μ.Μ.Ε., ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, μαζί με 19 ακόμα δημάρχους απ΄ όλη την Ελλάδα, σε δημόσια δήλωση τους γνωστοποίησαν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές εντολές, που με πρόσχημα την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στους Δήμους και τον δήθεν «επανέλεγχο» συμβάσεων ήδη νομιμοποιημένων εδώ και χρόνια, αποσκοπούν στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων υπηρετώντας πιστά τις επιταγές των μνημονίων και της τρόικα.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 18/9/2014, οι 19 δήμαρχοι και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συμπράξουν ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΟΤΑ, και διακήρυξαν την αντίθεσή τους σε πράξεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μαθηματικά οδηγούν στην αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εκχώρηση κρίσιμων δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, σε ιδιώτες.

Μετά την διακήρυξη αυτή η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης με μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση που εκδηλώθηκε άμεσα από τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε.

Είκοσι μόλις μέρες από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, τα Μ.Μ.Ε. ξαφνικά «ανακάλυψαν» προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και εγκαλούν τον Δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή, για τη μη επίλυσή τους. Οι χρόνιες ελλείψεις σε παιδικές χαρές, οι κλειστοί αθλητικοί χώροι που σημειώνουμε ότι έκλεισαν κατά την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, τα επί χρόνια εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ξαφνικά έγιναν προσφιλές τηλεοπτικό -και όχι μόνο- θέμα/θέαμα.

Προβλήματα, που τα ίδια αυτά Μ.Μ.Ε. έθαβαν με αποτέλεσμα να παραμένουν άλυτα επί δεκαετίες, παρουσιάζονται σήμερα αποσπασματικά, χωρίς ίχνος κριτικής αναφοράς σε αυτούς που τα δημιούργησαν, αγνοώντας επιδεικτικά να παρουσιάσουν τις επεξεργασμένες προτάσεις και τους σχεδιασμούς της νέας Δημοτικής Αρχής που δίνουν λύσεις.
Λύσεις που οδήγησαν τους πολίτες του Χαλανδρίου, μόλις τρείς μήνες πριν, να εμπιστευθούν στην Ριζοσπαστική Αριστερή Δημοτική Παράταξη «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» την Διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον τα γνωστά πλέον Μ.Μ.Ε. επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, που είναι η μνημονιακή υποχρέωσης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τυφλές απολύσεις εργαζομένων, με παραπλανητικά και υποκριτικά δημοσιεύματα και διάφορους ευφημισμούς, όπως “αξιολόγηση” ή “επανέλεγχος” των συμβάσεων.

Τέλος δεν είναι τυχαία η ταυτόχρονη στις 19/9/2014 αιφνιδιαστική απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ να εκκενωθεί μέσα σε 10 ημέρες το οικόπεδο όπου βρίσκονται κάποιες από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, ώστε να το ξεπουλήσει. Είναι όμως σε όλους τους πολίτες πλέον γνωστή η απροκάλυπτη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η διακηρυγμένη σε όλους τους τόνους θέση μας για την απονομιμοποίηση όλων των πράξεων του.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και δε διαστρεβλώνεται.

Οι εταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό “λάφυρο”, λεηλατώντας οι ίδιοι και οι “εκλεκτοί” τους, δημόσιους πόρους και θέσεις, υποκρίνονται πως αγωνίζονται να «απαλλάξουν» το δημόσιο από χιλιάδες δήθεν παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.

Αποκρύπτουν με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε, ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και ουδείς –ούτε και ο Δήμος Χαλανδρίου- εμποδίζει, αντίθετα προκρίνει.


Αποκρύπτουν ότι ο Δήμος σε αυτό που αντιτάσσεται είναι η αξιολόγηση βάσει «ποσοστώσεων», δηλαδή αξιολόγηση που σε κάθε περίπτωση, άσχετα με την ποιότητα των υπαλλήλους θα θέσει το 15% από αυτούς σε κατάσταση ανεπάρκειας με αποτέλεσμα να θα οδηγήσει άδικα στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και τους Δήμους σε πλήρη διάλυση.

Πολίτες του Χαλανδρίου, είμαστε μόνο στην αρχή των επιθέσεων, των στρεβλώσεων, της παραπληροφόρησης και των εκβιαστικών πιέσεων σε κάθε πρωτοβουλία που στηριζόμενη στις συλλογικότητες και την αριστερά μάχεται ενάντια στα κυρίαρχα συμφέροντα και τους εντολείς τους.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα κακοσκηνοθετημένα επεισόδια και κακογραμμένα σενάρια. Τα περιμένουμε και τους απαντάμε με αλληλεγγύη, συλλογικές δράσεις και την αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση μας για δημόσιο κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των συμφερόντων των πολιτών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου στηρίζει τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου και τους καλεί να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που αγωνίζονται να διασφαλίσουν, αποτελεσματική, διαφανή και ανοιχτή στους πολίτες λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τους πολίτες να μην παρασύρονται από τις συκοφαντίες και τις ψευδείς εντυπώσεις που καλλιεργούνται συστηματικά από τα γνωστά μνημονικά ΜΜΕ.
Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν στην κυβερνητική προπαγάνδα, έχοντας ζήσει ο καθένας και η καθεμία μας τις εφιαλτικές συνέπειες των μνημονίων.
Καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν τις συλλογικές μας δράσεις και να συσπειρωθούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους κοινωνικούς και εργασιακούς τους χώρους ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα.

Καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου, να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, και με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη να συμβάλλουν, συμμετέχοντας στην επίλυση, μετά από δεκαετίες, των προβλημάτων της πόλης μας.

Παναθηναϊκός σουρεαλισμός


Μπορεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό Βόλου να εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η εξέδρα των επισήμων.

Η αναμέτρηση βρήκε τους πράσινους νικητές, με γκολ του Ατζαγκούν στην πρεμιέρα της 2ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Την παράσταση έκλεψε ένα ενσταντανέ του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Τάκη Φύσσα με τον Αχιλλέα Μπέο.

Για τον δεύτερο αναγνώστη μου (σ.σ. όπως λέει και η διεύθυνσις), δεν θα αναφέρουμε ιδιότητα μιας και εκτός από Δήμαρχος Βόλου είναι και ο άνθρωπος ορχήστρα.

Την φωτογραφία αυτή όπως θα δούμε παρακάτω, την έπιασε ο δαίμων του διαδικτύου και όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε ιδίως στα social media, τους οπαδούς των πρασίνων με αρκετούς από αυτούς μην μπορώντας να συγκρατήσουν το θυμικό τους να ζητούν την παραίτηση του άμεσα…

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να γίνει αφού όπως γίνεται αντιληπτό, κανένας δεν μπορεί να ποινικοποιήσει μια παλιά γνωριμία.

Πράγμα το οποίο δεν έγινε και στην περίπτωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, όταν στην κλήρωση του πρωταθλήματος με την συνύπαρξη Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ενός παλιού γνωστού στα πράσινα μπασκετικά δρώμενα του Τάκη Μπαλτάκου…

Υστερόγραφα

Υ1:
Από τις βασικότερους λόγους του εκνευρισμού των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι η εν γένει στάση του τοπικού άρχοντα του Βόλου στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Παναθηναϊκού…

Υ2: Ο αστικός μύθος που θέλει τον Μπαλτάκο να έχει κλείσει μαζί με τον Θανάση Γιαννακόπουλο τον Γιάννη Ιωαννίδη πακέτο με τον Γιώργο Σιγάλα, είναι πέρα για πέρα αληθινός. Όπως και το στοπ του Παύλου Γιαννακόπουλου και η στροφή στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σπύρος Χρυσικόπουλος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει την άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών να συναινέσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους καθώς και στην επανεξέταση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Για πρώτη φορά, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες σε πολλές περιοχές της χώρας μπλοκάρουν τη λειτουργία του κρατικού μνημονιακού μηχανισμού και αρνούνται να αποτελέσουν γρανάζι στη λειτουργία του.

Η στάση αυτή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δημιουργεί νέες δυσκολίες στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο και βραχυκυκλώνει τις εντολές της Τρόικα. Με την απεργία – αποχή των εργαζόμενων στο υπόλοιπο Δημόσιο από την αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων, αναπτύσσεται ένα κίνημα που έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι το «εντέλλεσθε» των δημάρχων και περιφερειαρχών προς τους υπαλλήλους τους, για τη μη αποστολή στο Υπουργείο οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απολύσεις εργαζομένων, είναι αυτονόητη υποχρέωση τους στη μάχη για τη σωτηρία των δήμων και περιφερειών από το στραγγαλισμό του μνημονίου.

Η κίνηση αυτή, ήταν προφανές, ότι δεν θα έμενε αναπάντητη. Πριν από λίγες μέρες εστάλη τελεσίγραφο του ΤΑΙΠΕΔ προς το Δήμο Χαλανδρίου, για να εγκαταλείψει το χώρο που χρησιμοποιείται ως αμαξοστάσιο των υπηρεσιών καθαριότητας και τώρα προωθείται η παραπομπή των Δημάρχων Ζωγράφου, Λάρισας, Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Χαλανδρίου στον Εισαγγελέα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος μετά τις απειλές εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των εκπροσώπων τους, που αρνούνται να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων, στοχοποιεί τώρα τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των δήμων τους.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν με τους Δημόσιους Υπαλλήλους στον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που η Κυβέρνηση παραδίδει στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Ο υπουργός «των απολύσεων» λέει ψέματα για να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους


ΠΟΕ- ΟΤΑ: Ο υπουργός «των απολύσεων» λέει ψέματα για να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Ο υπουργός «των απολύσεων» λέει ψέματα για να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους
Για παραπληροφόρηση με στόχο να τρομοκρατήσει και να προκαλέσει ρήγμα στους εργαζομένους κατηγορεί η ΠΟΕ- ΟΤΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σε κανέναν δήμο (πλην δύο- του Ρεθύμνου και του Ασπρόπυργου) δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στους ελεγκτές. Αντίθετα, ο υπουργός υποστηρίζει ότι από τους δέκα δήμους που επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές, στους πέντε ο έλεγχος διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:

«Σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί την απόρριψη της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο μέσω της «συγκριτικής αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία ο καλύτερος «υπάλληλος» της τρόικας.
Πιστεύει πως με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς δηλώσεις θα προκαλέσει ρήγμα στους εργαζόμενους και στους Αιρετούς που αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο μαζικών απολύσεων εργαζομένων από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι πέντε (5) από τους δέκα (10) Δήμους που δεν επιτρέπουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια έχουν υπαναχωρήσει. Κάτι απολύτως ψευδές, αφού μόνο σε δύο Δήμους (Ρεθύμνου και Ασπροπύργου) έχει επιτραπεί στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές η πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων.
Οι υπόλοιποι τρεις (από τους πέντε Δήμος) που υπονοεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι προφανώς διακαής πόθος του. Δεν εξηγείται διαφορετικά από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται από τους εργαζόμενους στους Δήμους η είσοδος στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά στο γεγονός ότι, από τους 325 Δήμους οι 320 έχουν απορρίψει τη «συγκριτική αξιολόγηση» που προωθεί προκειμένου να δημιουργήσει «δεξαμενές» εργαζομένων προς απόλυση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά στον κ. Μητσοτάκη ότι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά με την επιστράτευση και της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να γίνουν πρόβατα επί σφαγή επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να πάρει «άριστα» από τους τοκογλύφους-δανειστές τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί. Ο δε πανικός του είναι κακός σύμβουλος.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε απεργία-αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα και εργασίες, που σχετίζονται με την διαδικασία της «συγκριτικής αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια. Δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα έγκλημα που στόχο έχει τους ίδιους. «

aftodioikisi.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΚΑΙ 27/9 ΤΟ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
2o Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Βόρεια της Αθήνας
Παρασκευή 26/9 και Σάββατο 27/9, πλατεία Ηρώων στο ΜαρούσιΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης ΜΕΡΑΣ

19:00 Εκδήλωση: Ενάντια στην κερδοσκοπία: Για την επανοικειοποίηση των ελεύθερων χώρων στις γειτονιές μας
Παρεμβαίνουν:
Φερενίκη Βαταβάλή, Δρ αρχιτέκτων – πολεοδόμος
Ορέστης Δούλος, δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Χάρης Κωνσταντάτος, συντακτική ομάδα περιοδικού ‘’Οικοτριβές’’
Μέλος συνέλευσης κατοίκων για το Κτήμα Ιόλα

21:30 Ρεμπέτικα με τους Γιαβάς και Αμοργιανά με τους αδερφούς Γαβρά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΜΕΡΑΣ

17:30 Συνάντηση αντιφασιστικών κινήσεων στα βόρεια
         Συνάντηση μαθητών/τριών: το σχολείο που θέλουμε!


19:00 Εκδήλωση: 1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Μια συζήτηση για το κοινωνικό τραγούδι.
Δανάη Παναγιωτοπούλου, τραγουδοποιός
Μιχάλης Παπαμακάριος, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Δημήτρης Πουλικάκος, τραγουδιστής – συνθέτης
Αντώνης Φράγκος, ραδιοφωνικός παραγωγός

21:30 Συναυλίες:
Banquettes and the Tennis Shoes
Swing shoes feat. Sugahspank!

Και τις δύο μέρες θα υπάρχουν στο χώρο: Workshops, συζητήσεις, συναυλίες, αντιφασιστικός χώρος, θεατρικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, συλλογική κουζίνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη: Αντί εισόδου συγκεντρώνονται σχολικά είδη, τρόφιμα και φάρμακα για την Αλληλεγγύη για όλους

Νέα υπόθεση «Κωσταλέξι» στο Χαλάνδρι


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Δημήτρης Πανόπουλος

Φρικιαστικές μνήμες από το παρελθόν ξυπνά ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Χαλάνδρι. Η 85χρονη βρισκόταν το τελευταίο διάστημα κατάκοιτη και ένα αντρόγυνο του διπλανού διαμερίσματος, είχε αναλάβει να την φροντίζει. Ωστόσο όπως φαίνεται ο σκοπός τους ήταν διαφορετικός αφού άφησαν την ηλικιωμένη στην τύχη της, μέχρι να συμβεί το μοιραίο. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα ήταν παραμελημένη για μεγάλο διάστημα, είχε κατακλίσεις και στερήθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

«Βογκούσε και δεν πήγαν να την βοηθήσουν»
Η άτυχη γυναίκα ζούσε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Χαλανδρίου. Από τον Ιούνιο η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή και χρειαζόταν φροντίδα. Την υποχρέωση αυτή ανέλαβε το αντρόγυνο, αλβανικής καταγωγής, που ζούσε στο διπλανό διαμέρισμα. Κάπου εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς της ηλικιωμένης. Η κατάσταση της υγείας της άρχισε σταδιακά να επιβαρύνεται. Στα μέσα Ιουλίου νοσηλεύτηκε στο Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ Γενικό Νοσοκομείο Αττικής μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη. Όταν έλαβε εξιτήριο, της συνεστήθη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και στενή παρακολούθηση.
Αρχές Αυγούστου η κατάσταση της υγείας της είχε χειροτερέψει δραματικά. Το ζευγάρι, έχει πάρει τα κλειδιά του διαμερίσματος της και σύμφωνα με τους υπόλοιπους γείτονες, αδιαφορούσε παντελώς για τις συνθήκες υγιεινής και την καθαριότητα της. Στις 18 Σεπτεμβρίου, αργά το βράδυ, κάτοικος της ίδια πολυκατοικίας, ακούει την φωνή της ηλικιωμένης. «Παραμιλούσε και βογκούσε. Βρισκόταν σε παραλήρημα αλλά κανείς από το ζεύγος που την φρόντιζε δεν πήγε να την βοηθήσει» τόνισε στην Ένορκη Εξέταση η γειτόνισσα της 85χρονης, η οποία ειδοποίησε τις αρχές. Το επόμενο πρωί, μονάδα του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει το πτώμα της γυναίκας και το μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

«Με αίματα στα σεντόνια»
Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις δύο φιλικών προσώπων της ηλικιωμένης, που την είχαν επισκεφτεί το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι της. «Ήταν ξαπλωμένη σε ένα πολύ βρώμικο κρεβάτι, με σεντόνια γεμάτα αίματα και ακαθαρσίες. Ακόμα και στο χώρο υπήρχαν σεντόνια γεμάτα αίματα μέσα σε σακούλες. Η ατμόσφαιρα στο χώρο πρόδιδε έναν χώρο ακατάλληλο για την διαβίωση οποιουδήποτε ανθρώπου» αναφέρεται στην πρώτη κατάθεση, ενώ στη δεύτερη τονίζεται ότι «είχε αδυνατίσει υπερβολικά και δεν μπορούσαμε να την αναγνωρίσουμε από την μορφή που είχε πλέον».

Ανατριχιάζουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας
Την κατεπείγουσα νεκροψία- νεκροτομή παρήγγειλαν οι αστυνομικές αρχές η οποία πραγματοποιήθηκε αυθημερόν του θανάτου της 85χρονης. Η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία ανέφερε: «Θέλω να τονίσω ότι το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση έντονης καχεξίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε λιπώδης ιστός κάτω από το δέρμα και στο θώρακα τα πλευρά διαγράφονταν σαν να καλύπτονταν από λεπτή μεμβράνη. Στην ιερή χώρα και στις πτέρνες είχε πληγές από κατακλίσεις χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει δεχτεί ιατρική φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή στις περιοχές των κατακλίσεων.

Της είχαν πάρει τις βέρες
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου μετά από έρευνα που έκανα στο σπίτι του ζευγαριού, βρήκαν μεταξύ άλλων τραπεζογραμμάτια αξίας 1.900 ευρώ και κοσμήματα. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ανάμεσα στα κοσμήματα ήταν και δύο ενωμένες χρυσές βέρες οι οποίες είχαν χαραγμένα τα ονόματα της ηλικιωμένης και του συζύγου της ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1989.

ΕΠΕΣΕ Η ΜΠΑΣΚΕΤΑ - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΜΕΣΑΡε συ που μου στέλνεις μηνύματα ....

ΟΚ! Το καταλαβαίνω.

Στημένος να την πέσεις στην Πλατεία είσαι, σε κάθε ευκαιρία. Δεν μας πειράζει όμως. Λόγος -Αντίλογος - γουστάρουμε.
Κάνουμε και κλικάκια.

Αλλά έτσι να χαρείς ...

Τι θες να σχολιάσω γιατί έπεσε η μπασκέτα;

Κινδύνεψε παιδί, μου λες, θα του έπεφτε στο κεφάλι.

Κακό, πολύ κακό. Αλλά τώρα ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, σε ρωτάω.

Και μου την πέφτεις  αλλά δεν με λες και μένα τι θα ήθελες να γράψω. Ούτε γράφεις εσύ μια άποψη για να την φιλοξενήσουμε.

Κάτι λες, πρέπει να γράψω.

Λοιπόν το βρήκα!

Για να μην υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ, ειδικά αυτές που είναι σε δημόσιους χώρους.

Μόνο ιδιωτικά γήπεδα μπάσκετ να έχουν μπασκέτες για να ξέρουμε ποιος θα φταίει άμα πέφτουν οι μπασκέτες. (Ούτε εκεί ξέρουμε βέβαια, είναι κάτι offshore που σου κρύβουν - υποτίθεται - τους ιδιοκτήτες που συνήθως φωνάζουν περί διαπλοκής. Όπως ας πούμε αυτούς των κτιρίων των δημαρχείων μας).

Και τα δημόσια γήπεδα να τα δώσουμε σε συλλόγους, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ, ΜΚΟ, φίλους του μπάσκετ να τα λειτουργήσουν (με το αζημίωτο)   για να φταίνε αυτοί όταν πέφτει η μπασκέτα.

Να μην έχει και βάσανα ο - κάθε - δήμος να στέλνει κανέναν μηχανικό να κάνει ελέγχους.

Θα μου πεις αυτή η μπασκέτα δεν ήταν του δήμου. Αυτά τα λες για να κάνεις αντιπολίτευση.
Το λένε αυτό όλοι πλέον, λες ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, τες πάντων, ας γυρίσουμε στην μπασκέτα.

Ο χώρος ανήκει στην ΚΕΔ λοιπόν. Αυτή έπρεπε δηλαδή να συντηρεί την μπασκέτα.

Βέβαια ο Απόλλωνας  (σε συνεργασία με τον δήμο) έβαλε τις μπασκέτες (και τα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και το κυλικείο κλπ) για να σηματοδοτηθεί ότι διεκδικείται ο χώρος από την ΚΕΔ - και να κάνει και την δουλειά του βεβαίως -  χρόνια πολλά τώρα, υλοποιώντας ακριβώς στο μοντέλο της "διαμεσολαβητικής, συλλογικής, κοινωνικής διαχείρισης" που προβάλλεται ως η λύση δια πάσα νόσω (ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ).

Όταν πέφτει η μπασκέτα όμως, φταίει η .... ΚΕΔ.
Πάνε στο διάολο όλα τα προηγούμενα επιχειρήματα γιατί έπεσε η μαμημένη η μπασκέτα και πρέπει να κάνουμε πολιτική με τας ευθύνας.

Γι' αυτό σας λέω.

Άστο να πάει στο διάολο.

Βγάλτε όλες τις μπασκέτες από τους δημόσιους χώρους, μην πέσει καμία ....

Να ησυχάσει το κεφάλι μας ....

Και μια και το πιάσαμε, έχω και ένα άλλο πρόσφατο ανάλογο περιστατικό ...

Άκουσα ότι ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ της πόλης  - αν είναι δυναμόν - ένα αυτοκίνητο χτύπησε έναν πεζό και τον τραυμάτισε.

Να δεις που την άλλη φορά μπορεί να σκοτωθεί κανείς με αυτά τα αυτοκίνητα, που αφήνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Δεν θα έπρεπε να απαγορεύσουμε την κίνηση των αυτοκινήτων στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ δρόμους να ησυχάσουμε;

Ε?

Ποιους δημάρχους στέλνει στον εισαγγελέα ο Μητσοτάκης – Κανένας «γαλάζιος» στη λίσταΤους δημάρχους Χαλανδρίου, Λάρισας, Πάτρας, Νίκαιας-Ρέντη και Ζωγράφου που δεν επέτρεψαν την είσοδο στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr , στο στόχαστρο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι για πέντε δήμους θα στείλει ως οφείλει, τις σχετικές εκθέσεις των επιθεωρητών στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ευελπιστώντας ότι θα παρέμβει.

Πρόκειται για μήνυμα και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία επίσης αρνείται των επανέλεγχο των συμβάσεων τονίζοντας ότι «η νέα περιφερειακή αρχή τηρεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που στην πραγματικότητα είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων των συμβάσεων. Το υπουργείο ακυρώνει ουσιαστικά το ΠΔ 164/2004, το οποίο έχει κριθεί θετικά από: ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο, και δίνει στο ΑΣΕΠ τον κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Εχει επίσης επιβεβαιωθεί αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006 Ποιος τηρεί τη νομιμότητα και ποιος όχι;», προσθέτει. Μάλιστα, μετά την ευρεία πλειοψηφία με την οποία ελήφθη η απόφαση τόσο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων όσο και για την αξιολόγηση μέσω ποσοστόσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κ. Δούρου εμφανίζεται ενισχυμένη.

Να σημειωθεί ότι από τους πέντε δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο μετά από σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων:

- Οι τρεις (Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος, Λάρισας: Απόστολος Καλογιάννης και Ζωγράφου: Τίνα Καφατσάκη) εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

- Ο ένας (Νίκαιας-Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης) προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και

- Ο τελευταίος (Πατρέων: Kώστας Πελετίδης) που εξελέγη με τη σημαία του ΚΚΕ.

Δηλαδή, κανείς «γαλάζιος», καθώς οι δήμαρχοι της ΝΔ στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν αρνούνται ούτε την αξιολόγηση ούτε τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

http://www.aftodioikisi.gr