Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

 

Θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε το τι έγινε εχθές κατά τις δημαιρεσίες και την καμαρίλα που προηγήθηκε αν και δεν είναι εύκολο.

Από τους 42 συμβούλους απόντες ήταν  αρχικά 3: Η κα Αθανασούλη από την πλειοψηφία, ο ανεξαρτιτοποιηθείς από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Π. Τζούρας και ο Ακατανόμαστος, όπως είχε προαναγγείλει .

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του διαπαραταξιακού προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου:

Πρόεδρος ξαναεκλέχτηκε η Λίτσα Γαλάνη Πισιμίση με 25 ψήφους σε σύνολο 38 παρόντων.

Αντιπρόεδρος από την πλευρά της αξ. αντιπολίτευσης (Κουράσης) υποδείχτηκε η Ελένη Νιώτη στην θέση του Μιχάλη Κόσσυβα η οποία εκλέχτηκε με 26 ψήφους

Γραμματέας, από την παράταξη Ανδρεόπουλου παρέμεινε η Κατερίνα Καζάνη η οποία επανεκλέχτηκε με 31 ψήφους.

Μετά την εκλογή του προεδρείου αποχώρησε - μάλλον εκνευρισμένη λένε οι κακές γλώσσες - η Μαρία Λοτσάρη σύμβουλος του Γ. Κουράση.

Όταν φτάσαμε λοιπόν στην Καλλικρατική διαδικασία για τις δύο διοικούσες επιτροπές - με τις διαφορετικές προτάσεις πλειοψηφίας και μειοψηφίας παρόντες ήταν 23 της πλειοψηφίας (22 και ο προσχωρήσας στον ΣΥΡΙΖΑ  Θωμάς Βαρδουλάκης) και 14 από την αντιπολίτευση.

Η πρόταση της πλειοψηφίας για την εκπροσώπησή της στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  ήταν διαμορφωμένη και κατατέθηκε χωρίς κάλπες (μετά, στην ψηφοφορία στην ενιαία κάλπη έγιναν τα συντροφικά μαχαιρώματα) οπότε σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα της αντιπολίτευσης.

Της αντιπολίτευσης που στο σύνολό της δεν είχε βρεθεί για συζητήσεις από τα πριν.
Και υπάρχει μια φημολογία ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ είχε καλέσει και συνομιλήσει με τους εκλεκτούς του της ψευτοαντιπολίτευσης, φήμη που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.

ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!

 

Ας δούμε λοιπόν πώς διαμορφώνεται το σχήμα διοίκησης του δήμου μετά τις χθεσινές δημαιρεσίες

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ΞΑΝΑ η Λίτσα Γαλάνη Πισιμίση.

Στις αντιδημαρχίες ΞΑΝΑΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ:

Έλενα Χριστούλη στα Οικονομικά
Δημήτρης Χριστουλάκης στην Καθαριότητα
Σέργιος Γκάκας στον Πολιτισμό (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ).
Θύμιος Κουράσης: Παιδείας. ( Η ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ).
Κώστας Γερολυμάτος: Τεχνική Υπηρεσία

Αυτά που σου έλεγαν ΜΠΑΜΠΟΥΊΝΟ περί ανακλητότητας, εναλλαγής στις θέσεις και μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία ήταν ..... LAST YEAR!

Τώρα την κουτάλα δεν την αφήνει κανείς εκ της ηγετικής ομάδας.

Η απόφαση του ορισμού των αντιδημάρχων για τα επόμενα 2,5 χρόνια είχε αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 28 Φεβρουαρίου με τον "συνωμοτικό τίτλο"
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και ΑΔΑ: Ω790ΩΗΔ-ΦΛΔ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ .

ΣΤΗΝ ΝΤΑΙΖΥ ΤΑΟΥΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ .... "ΚΑΛΩΝ"


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΙΖΥ ΤΑΟΥΝ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την προοπτική δημιουργίας ενός ελεύθερου δημοτικού πανεπιστημίου στο Χαλάνδρι έγινε χτες, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών.

Τη συζήτηση «άνοιξε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό στη βάση του οποίου προτείνεται η δημιουργία του πανεπιστημίου. Όπως είπε, η επιδίωξη του Δήμου είναι το πανεπιστήμιο αυτό να αποτελέσει ταυτόχρονα βήμα διαλόγου αλλά και μορφωτικό ίδρυμα, το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες ευκαιρίες αυτοβελτίωσης μέσα από την παροχή γνώσεων σε καθιερωμένα επιστημονικά πεδία αλλά και την ενημέρωση σε τομείς επαγγελματικού ή ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. «Θέλουμε το πανεπιστήμιο αυτό να είναι μια ανοιχτή δομή, να συνδεθεί με τη ζωή της πόλης, να φέρει τους ανθρώπους κοντά, να συναντηθούν και να συζητήσουν, να κάνει ακόμη πιο ζωντανή την πόλη μας», τόνισε ο κ. Γκάκας.

6 ΜΑΡΤΙΟΥ! ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ