Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες του Λαυρίου και της Κορίνθου


Ο δήμος Χαλανδρίου στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος στους πρόσφυγες.

Από τον Δεκέμβρη του 2014 πριν ακόμη γιγαντωθεί το προσφυγικό ρεύμα, πρόσφερε στέγη και τροφή σε δεκάδες ανθρώπους, χάρις ιδίως στην γενναία εθελοντική συνεισφορά δεκάδων πολιτών.

Ταυτόχρονα οργάνωσε αποστολές στην Ειδομένη,στο Κουτσόχερο, στο Σκαραμαγκά,στον Ελαιώνα, στο Λαύριο και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η καμπάνια “πιάσε το χέρι μου” που οργανώθηκε το 2015 σε συνεργασία με την αλληλεγγύη για όλους και την εφημερίδα των συντακτών, είχε τεράστια απήχηση στα σχολεία της πόλης.

Το Χαλάνδρι, μια πόλη που χρωστά πολλά στους Μικρασιάτες πρόσφυγες αλλά και τους δικούς του μετανάστες στην Αμερική, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Αυστραλία δεν έχει δικαίωμα να λείψει από κανένα προσκλητήριο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Σήμερα που οι φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο, αισθανόμαστε ακόμη περισσότερο σαν δική μας την αγωνία των αδικημένων και των κυνηγημένων όπου γης.

Τώρα είναι η ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Γιαυτό ο δήμος, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συλλογής ρούχων, φαρμάκων και τροφίμων για τους πρόσφυγες που ζουν σε δύσκολες συνθήκες στην Κόρινθο και το Λαύριο.

Η συλλογή των προσφερομένων ειδών πραγματοποιείται στις διευθύνσεις:
Δημαρχείο Χαλανδρίου, Αγ.Γεωργίου 30 και Αριστείδου (1ος όροφος Γρ.αντιδημάρχου), τηλ.2132023826, 2132023917-18.
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, τηλ.210.6899911-2
Κ.Ε.Π, Γρ.Γυφτοπούλου 2, τηλ.2132024600-7.
Αθλητικό Κέντρο Νίκος Πέρκιζας, Λ.Πεντέλης 146, τηλ.210-6856410, 210-6819350.

Πράσινο Κίνημα: Και το Ιόνιο λέει όχι στις εξορύξεις των υδρογονανθράκων


Το κόμμα συμπαρίσταται στην “Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων”
Το Πράσινο Κίνημα επικροτεί και συμπαρίσταται στην “Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων” η οποία προχωράει σε μία δυναμική κινητοποίηση το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην οποία θα συζητηθεί το θέμα: “Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο”.
Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τα αιτήματα των ενεργών πολιτών και ενώνει τη φωνή του στο κάλεσμα που έχουν απευθύνει:
  • Για να σώσουμε τα νησιά μας από την εξορυκτική καταστροφή.
  • Για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τους τόπους μας.
  • Για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να ζήσουν όμορφα και ελεύθερα.
  • Για να μεταφέρουμε στο θεσμικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου την δημοκρατική, μαζική εντολή μας: ΟΧΙ στις εξορύξεις, όχι στην καταστροφή.
Όπως έχει επισημάνει και παλαιότερα το Πράσινο Κίνημα τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Βόρειο Ιόνιο μέχρι τα Νότια της Κρήτης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.
Οι κίνδυνοι αυτοί είναι από την εμφάνιση μίας πετρελαιοκηλίδας και η επανάληψη όλων όσων ζήσαμε στον Σαρωνικό αλλά και ακόμα τραγικότερες επιπτώσεις ελλοχεύουν από τη σεισμική δραστηριότητα στις σεισμογενείς περιοχές που θα γίνουν οι εξορύξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μοναδικές θάλασσες της χώρας μας, η αλιεία και ο τουρισμός κινδυνεύουν από την τεράστια “πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Επίσης, θαλάσσια πλάσματα, όπως τα δελφίνια και οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και το Πράσινο Κίνημα θα είναι εκεί.
Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε σχετικά: “Εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνουν υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και καταστροφή του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Εμείς επιμένουμε σθεναρά να λέμε όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να στηρίζουμε με όλες μα τις δυνάμεις τους ενεργούς πολίτες και τις συλλογικότητες που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.”

 http://otanews.gr

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο


Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συναυλία Αγάπης με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος.

Η Συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

*Συμμετέχουν οι Χορωδίες:
-Μικτή Χορωδία Πάργας
(Μουσική διδασκαλία: Ανέλια Στεφάνοβα)

-Μικτή και Νεανική Χορωδία ''Επτάχορδη Λύρα'' Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου
(Μουσική διδασκαλία: Χρυσούλα Τσιμούρη)

-Γυναικεία & Παιδική χορωδία ''Καλλιτεχνήματα''
(Μουσική διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)

-Πολυφωνική Χορωδία ''Θερμαΐδες''
-Χορωδία Μίκρας
(Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μεταξά)

-Δημοτική Χορωδία Αρναίας
(Μουσική διδασκαλία: Βασίλης Κοκκαλιάρης)

-Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ
(Μουσική διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)

*Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
Νικόλας Σαββίδης, Έλενα Τιτίρλα, Θάνος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πασχαλιάς, Λευτέρης Τόλιας, Βασιλεία Τζίνα, Γιάννης Διονυσίου, Αθηνά Βέρμη, Ιωάννα Τσαούση

Διευθύνει ο Ευάγγελος Αραμπατζής

Παρουσιάζει (φιλική συμμετοχή) ο Αλέξης Κωστάλας

Προπώληση: Τιμή εισιτηρίου: 15€

IANOS (Βιβλιοπωλεία - Θεσσαλονίκη)
*ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7, Τ.: 2310 277 004
*ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS (Μητροπόλεως 73)
*ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Μεταμορφώσεως 18)
*IANOS BAZAAR (Βογατσικού 14)
*MED. COSMOS

*Ελληνικό Παιδικό Χωριό – Φίλυρο Γραφεία: Κεραμοπούλου 11 (πλατεία Αγ. Σοφίας)

ΙΑΣΩ: 26Ο Σεμινάριο Μητρικού ΘηλασμούΣτο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, θα πραγματοποιηθεί το "26° Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού" της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του ΙΑΣΩ, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Tο επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει καταρτισθεί βάσει των Οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Συλλόγου Μαιών Μαιευτών Αθήνας.

Καθημερινά, θα υπάρχει θεωρητική εκπαίδευση 23 ωρών με ομιλίες και παρουσιάσεις και πρακτική εκπαίδευση 8 ωρών των συμμετεχόντων στα ενδεδειγμένα Νοσηλευτικά Τμήματα της Κλινικής.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες Επαγγελματίες Υγείας με πολυετή εμπειρία και συμβολή στην υποστήριξη, προαγωγή και προώθηση του Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ η Έναρξη του Σεμιναρίου κατά την οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δρ Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, ο κ. Εμμανουήλ Διακομανώλης, Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ, ο κ. Δημήτριος Κωνσταντίνου, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΙΑΣΩ, η κα. Σοφία Μπίτη, Μαία, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ΙΑΣΩ, καθώς και η κα. Βικτωρία Βιβιλάκη, Μαία RM PgCert MMedSc PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθηνών.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία Νοσηλευτικής Διεύθυνσης στα τηλέφωνα: 210 618 4155 & 210 618 4199

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΑΡΙ ΑΡΟΥΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.


Για να μάθεις να εκδικείσαι, 
πρέπει πρώτα να μάθεις να υποφέρεις.