Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΆλλοι δύο συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο.
Οι συνάδελφοι Βλαχούλης Γιάννης και Αλεξανιάν Γιάννης επέλεξαν να παραδώουν την έδρα τους αντί να ανεξαρτιτοποιηθούν.

Στο δημοτικό συμβούλιο έχει κατατεθεί κείμενο μόνο από τον Γιάννη Βλαχούλη, που εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του και το όποίο ακολουθεί ολόκληρο.

Σύμφωνα με την σειρά εκλογής των αναπληρωματικών συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και με δεδομένο ότι ήδη έχει γίνει δημοιτκός σύμβουλος ο τέταρτος επιλαχών κ. Τσίγκος την θέση των δύο παραιτηθέντρων συναδέλφων θα κληθούν οι Δημήτρης Μαγριπλής και η Κατερίνα Μπούμπα Καλτσάκα.

Η δημοσίευση του κ. Βλαχούλη στο Facebook για τους λόγους παραίτησής του:

"Χθες παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.
Για όσους κατά καιρούς μιλάμε και προβληματιζόμαστε μαζί για τα πολιτικά και τα κοινωνικά προβλήματα... Ανεβάζω ένα συνοπτικό κείμενο με τους λόγους της απόφασης μου:

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ

H απόκτηση θέσεων εξουσίας και ευθύνης, με την ταυτόχρονη αναγνώριση από ένα κοινωνικό υπο-σύνολο δεν αποτελούν για εμένα αυτοσκοπό. Στόχος μου, πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και μέχρι σήμερα, δεν ήταν να γίνω δημοτικός σύμβουλος. Φυσικά, όταν αυτό προέκυψε το δέχτηκα με ενθουσιασμό και εξοπλίστηκα με το απαραίτητο πείσμα και το πάθος για να προσφέρω...

Επέλεξα, λοιπόν, να είμαι ως τώρα στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό:

-να συμβάλω στην επίλυση τοπικών προβλημάτων στην πόλη του Χαλανδρίου
-να διερευνήσω πιο ριζοσπαστικούς και προοδευτικούς τρόπους οργάνωσης μία πόλης και διοίκησης των δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής μας
-να ενισχύσω την τοπική αυτοδιοίκηση, βλέποντάς την ως την μορφή κρατικής διοίκησης, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη που αντιμετωπίζει ένα ζήτημα
-να χρησιμοποιήσω μία θέση στο αστικό κράτος για την ενίσχυση των δίκαιων κοινωνικών διεκδικήσεων και την ενδυνάμωση των κινημάτων που πραγματικά προσπαθούν να βρουν διεξόδους στην ασφυκτική πραγματικότητα της μνημονιακής Ελλάδας
-να εξετάσω στην πράξη, σε ένα πεδίο και μετά να προσπαθήσω να γενικεύσω: Μία σειρά θεωρητικών αναζητήσεων για μία καλύτερη κοινωνία, εντός και εκτός των σημερινών καπιταλιστικών ορίων

Όλα αυτά σε ένα μοτίβο ρεαλιστικού αλτρουισμού, ξεπερνώντας όσο γίνεται το “εγώ” και κοιτώντας την ευρύτερη εικόνα, σε βάθος χρόνου. Προσπαθώντας να προσφέρω έστω κι ένα λιθαράκι, ώστε να είμαι πιο ευτυχισμένος εγώ και πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι γύρω μου.

Οι λόγοι που παραιτούμαι δεν οφείλονται στην αλλαγή κατεύθυνσης ή στην αναγνώριση της ανικανότητας των προσωπικών μου χαρακτηριστικών να είμαι κομμάτι τέτοιων προσπαθειών. Αυτές οι προσπάθειες δεν μπορούν να είναι ατομικές, είναι μόνο συλλογικές. Και σε μία ομάδα ανθρώπων, η δομή με την οποία συνδέονται καθορίζει τί και πόσο μπορούν να προσφέρουν. Όταν δεν υπάρχει το πεδίο για να προσφέρεις, προσπαθείς να το δημιουργήσεις. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι ένας χορός, που το αποτέλεσμά του εξαρτάται από τις δικές σου κινήσεις και τις κινήσεις των παρτενέρ σου. Όταν αδυνατείς να δημιουργήσεις το χώρο πάνω στο οποίο θα είσαι δημιουργικός, δεν έχει νόημα να κρατάς μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η βασική αιτία που με οδηγεί στην παραίτηση είναι η έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας σε σημαντικό βαθμό, η απουσία κουλτούρας συζήτησης που μετά από πραγματικό προβληματισμό και αφιέρωση χρόνου δημιουργεί συνθέσεις και διευρυμένη αποδοχή των αποφάσεων, η αδυναμία διαχείρισης των διαφορετικών επιπέδων πολιτικής εμβάθυνσης σε κάθε ζήτημα και ως απόρροια όλων αυτών, ο σχετικά αναποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Η απουσία οργανωτικών δομών που να διέπονται από την προσήλωση στην επίλυση υλικών προβλημάτων, να έχουν όσο πιο δημοκρατικά χαρακτηριστικά γίνεται, να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες των ατόμων τους... είναι τραγική σε όλο το πολιτικό φάσμα. Για όσους (όπως εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια) είχαν την τύχη να βρεθούν σε πολιτικές οντότητες που δεν αποτελούν “κάτι λιγότερο” από το άθροισμα των μελών τους, αλλά πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις των ατόμων και εξαλείφουν τις αδυναμίες, συμπληρώνοντας τα μειονεκτήματα του ενός - με τα πλεονεκτήματα του άλλου, η κατάσταση αυτή είναι εξοργιστική.

Στην περίπτωση της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου και η εξωτερική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χαρακτηρίζεται από την αποτυχία των πολιτικών δυνάμεων που επιχείρησαν να δώσουν μία διέξοδο από την κατάσταση των μνημονίων, ταυτόχρονα με την προσπάθεια να διοικηθεί για πρώτη φορά ο δήμος Χαλανδρίου, με πολλά προβλήματα να έχουν συσσωρευθεί πριν την ανάληψη της διοίκησης. Κατανοώ ότι η εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης και στην στάση του δήμου και της παράταξης απέναντι σε κεντρικά πολιτικά θέματα είναι κάθε φορά ένας δύσκολος γρίφος. Η δική μου κριτική, σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι κριτική αποτελέσματος, όσο διαθέσεων και τρόπου λήψης αποφάσεων. Όχι για κάθε έναν μέσα ή έξω από την διοίκηση, όχι καθολικά - Αλλά σαν συνισταμένη, υπάρχει μία μετατόπιση προς την μία μόνο πλευρά του δίπολου, η οποία γίνεται με ατομικές πρωτοβουλίες και όχι μετά από συλλογικές συζητήσεις. Με άλλες δομές λειτουργίας, με αλληλοσεβασμό, με ατομική προσπάθεια του καθενός να βαθύνει την πολιτική του αντίληψη, με πίστωση χρόνου και βλέποντας λίγο πιο μακροπρόθεσμα... πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να απαντήσουμε στα περισσότερα ερωτήματα, να υπερβούμε τους περισσότερους περιορισμούς του μοντέλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο δύσκολα, όντας μέλη ενός κινήματος “αυτοδιοικητικών”, να ωθήσουμε προς την αλλαγή του.

Στην κατάσταση που έχει προκύψει, με την δεδομένη λειτουργία της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, με την επιλογή μίας συγκεκριμένης στάσης από ορισμένους, με την ύπαρξη κάποιων ανθρώπων που μας δένουν κοινοί προβληματισμοί εντός - αλλά και πολλών εκτός, με την προσωπική μου προσπάθεια εδώ και καιρό: Νοιώθω εγκλωβισμένος και ότι δεν μπορώ να προσφέρω στους τομείς για τους οποίους ανέφερα ότι επέλεξα να είμαι δημοτικός σύμβουλος. Νομίζω ότι, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε, τόνισα, όσο μπορούσα, την σημασία των εσωτερικών σχέσεων. Επιχείρησα να σταθώ ακριβοδίκαια στις συγκρουόμενες απόψεις, παίρνοντας πάντα στο τέλος μία θέση για να προκύπτει πρακτικό αποτέλεσμα. Επίσης, προσπάθησα να προσφέρω ό,τι και όσο μπορούσα στις θέσεις που ανέλαβα στο δήμο και στην παράταξη, δυστυχώς όμως με φθίνοντα ρυθμό, λόγω του κλίματος κι όσο περνούσε ο καιρός. Σίγουρα, είχα αστοχίες και έκανα λάθη, όπως κάθε άνθρωπος!

Η επιλογή της παραίτησης και όχι της ανεξαρτητοποίησης γίνεται για δύο λόγους:

-Πρώτον, εκτιμώντας ότι το σύνολο των επιτροπών και των διοικητικών θέσεων δεν μπορεί να καλυφθεί επαρκώς, όταν η διοικούσα παράταξη αριθμεί λιγότερους από περίπου 20 συμβούλους και με σεβασμό στις ανάγκες της πόλης, δεν θα έβαζα, με την ανεξαρτητοποίηση μου, σε κίνδυνο βασικές λειτουργίες.

-Δεύτερον, αυτή την στιγμή, με πολιτικές συλλογικότητες που συνεργαστήκαμε, λιγότερο ή περισσότερο, νοιώθω ότι έχουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες και ότι δεν εκπροσωπώ σε ικανοποιητικό βαθμό τις θέσεις τους. Επιπλέον, ενώ σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, όταν ανέκυπταν σοβαρά θέματα, συμβουλευόμουν ανθρώπους που έχουμε κοινή πορεία και δεν βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο, δεν εκτιμώ ότι θα λείψει από τις δημοτικές διαδικασίες μία φωνή της πόλης, που δεν μπορεί να εκφραστεί με άλλους τρόπους. Ακόμα, έχω την σοβαρότητα να μην επικαλεστώ ότι εκφράζω και εκπροσωπώ ανθρώπους που με ψήφισαν σε μία συγκεκριμένη φάση και έχουμε να μιλήσουμε από την διαδικασία των εκλογών.

Από όλη την πορεία μου στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζω την συμπάθεια μου, στους ανθρώπους εντός και εκτός της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, που θέλουν την θέση του δημοτικού συμβούλου: Για να λύσουν προβλήματα του λαού, για να διαμορφώσουν μία πόλη που θα λειτουργεί καλύτερα και για να ικανοποιήσουν την “ατομική” τους ανάγκη, να ζουν συνολικά οι άνθρωποι στην “γειτονιά” τους ομορφότερα".

Γιάννης Βλαχούλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ –ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.


Η άποψη των δικηγόρων της εταιρείας Σκλαβενίτη ότι η προστασία του Περιβάλλοντος και ο σεβασμός της νομιμότητας (ακύρωση του Προεδρ. Διατ/τος) έρχεται σε σύγκρουση με την προστασία των θέσεων εργασίας είναι παραπλανητική και ατεκμηρίωτη.

Το ερώτημα που εμείς θέτουμε είναι:

Έγινε προσπάθεια μεταστέγασης της επιχείρησης με τη συνεργασία του Δήμου και των εργαζομένων στην ίδια περιοχή ή όχι;

Εμείς είμαστε ανενημέρωτοι. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της άρσης των παρανομιών υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων είναι για μας απαράβατη

Δεδομένου ότι έχουμε στο παρελθόν δώσει σκληρούς αγώνες για να διασφαλίσουμε τα παραπάνω κοινωνικά αγαθά.

Συμπερασματικά είμαστε υπέρ της διατήρησης της εργασίας των εργαζομένων.

Ως Σύλλογος δεν πρόκειται να αλλάξουμε το σκοπό ίδρυσής του ο οποίος είναι η διατήρηση του Π.Δ 1995.

Το Δ.Σ.
21/9/2017

ΙΣΑ: 'Εκκληση για τη 10χρονη Νεφέλη που πάσχει από σάρκωμα

Στο αίτημα των γονιών ενός 10χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του ανταποκρίθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία.

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας

«Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο Κέντρο, το οποίο κατά τους θεράποντες, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην έγκαιρη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να είμαστε στο ανωτέρω Κέντρο την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 27.9.2017, προκειμένου να χειρουργηθεί η κόρη μας. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκ των προτέρων και βασιζόμαστε πλέον στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας», επισημαίνει η μητέρα του παιδιού Βενετία Κρόμπα.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει σελίδα στο Facebook με το όνομα της Νεφέλης.

Ο λογαριασμός του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, θα παραμείνει ενεργός μέχρι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
182/5 4501 606
IBAN: GR6801101820000018254501606
SWIFT / BIC: ETHNGRAA
Όνομα δικαιούχου: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

http://www.onmed.gr
Από την ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΡΗ 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
H Γκαλερί Χρυσόθεμις σας εύχεται
Καλό Φθινόπωρο ! 

και σας ενημερώνει ότι η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής συνεχίζεται μέχρι
και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάκης Βάγιας, Σπύρος Κατσίμης, Σπύρος Κουρσάρης, Γιάννης Μαστραντώνης, Φανή Μιχαηλίδη, Νίκος Οικονομίδης και Στέργιος Στασινόπουλος

Πρόστιμο στο «LEROY MERLIN» Αμαρουσίου για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Σε επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο κατάστημα «LEROY MERLIN» που λειτουργεί επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 
Συγκεκριμένα, μετά από επιτόπιο έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών και με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο για υπέρβαση ορίου εκπομπής θορύβου από τη λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης. 
Σημειώνεται ότι η εταιρεία, σε συνέχεια του ελέγχου, προχώρησε σε επιδιορθωτικές ηχομονωτικές εργασίες, οι οποίες ελήφθησαν υπόψη, χωρίς ωστόσο να αναιρεθούν οι αρχικά διαπιστωμένες παραβάσεις και να ακυρωθεί το πρόστιμο.

Πάρτι για τα 5 χρόνια λειτουργίας του Diastixo.gr