P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη δήθεν «Αξιολόγηση» - Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας.

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 412

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη δήθεν «Αξιολόγηση» - 
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα «αξιολόγησης», αλλά καθορίζει εκ των προτέρων, επί ποινή μάλιστα «παράβασης καθήκοντος», τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης, διασφαλίζοντας πως κάθε χρόνο το 15% των εργαζομένων τουλάχιστον θα είναι ανεπαρκείς και μισθολογικά καθηλωμένοι, αν όχι υποβαθμισμένοι.

Μέσω του φόβου και της τρομοκρατίας προσπαθούν να δημιουργήσουν πειθήνειους εργαζόμενους που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης, με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης στην εκάστοτε εξουσία μετατρέποντας για μια ακόμη φορά τους Δήμους και όχι μόνο, σε ελεγχόμενα πολιτικά παραμάγαζα!!!

Η υπαναχώρηση, έστω και προσωρινά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην εφαρμογή του Νόμου είναι ένα πρώτο μικρό θετικό βήμα στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής της «προκατασκευασμένης αξιολόγησης», μιας και είναι η πρώτη φορά ανάσχεσης μέτρου που με εντολή της τρόικα έχει ψηφιστεί. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, αφού πρόκειται απλά για παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών μπροστά στην αντίδραση των εργαζομένων αλλά και μεγάλης μερίδας των αιρετών. 

Γι΄ αυτό, σε όσους Δήμους και παρά την «παραίνεση και της Κ.Ε.Δ.Ε.» δεν δοθούν δεσμεύσεις για μη εφαρμογή της αυταρχικής-προκατασκευασμένης «αξιολόγησης», εντείνουμε και κλιμακώνουμε τις παρεμβάσεις μας. Με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγκληση έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις, μετά και τις Δημοτικές εκλογές, μη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και ιδιαίτερα της υποχρεωτικής και προαποφασισμένης από την κυβέρνηση ποσόστωσης, με στόχο μέχρι και την νέα καταληκτική ημερομηνία (28 Ιουνίου 2014), σε όλους τους Δήμους της χώρας, να έχουν ληφθεί αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Συγχρόνως καλούνται ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να εντείνουν τον αγώνα για την επιτυχία της παρέμβασής μας για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν με ιδιαίτερη ένταση οι Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και η ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς, πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις αγωνιστικές δράσεις με μοναδικό στόχο την ενημέρωση και την συνολική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων. Ο αγώνας ενάντια στη «αξιολόγηση» δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης. 

Είναι σαφές πως επιδίωξη είναι ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης υπαλλήλων, η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι εργαζόμενοι να στερούνται βασικών εργασιακών και αφαλιστικών δικαιωμάτων αδιαμαρτύρητα. Ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου οι διατάξεις της «δήθεν αξιολόγησης» του Νόμου 4250/2014, να μείνουν στα χαρτιά. Έχει διαχρονικά αποδειχθεί πως αναβαθμισμένη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υπάρξει όταν αυτοσκοπός της εκάστοτε Κεντρικής Διοίκησης είναι ο πολιτικός έλεγχός της, με αναχρονιστικά-αντιδραστικά-αντιδημοκρατικά-αντισυνταγματικά μέτρα!!! 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

 Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΝΑ' ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ

44 συνδημότες μας, Χαλανδραίοι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι ή επαγγελματίες στην πόλη, με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους μετά από μια περίοδο έντονης και αναπάντητης  κατασυκοφάντησης της διαδρομής που είχαμε στην πόλη από το 2000 – μετά την «έξοδο από το μαντρί.
Τελικά δεν μας έφαγε ο λύκος.

Η συντριπτική πλειοψηφία, από εκείνη την πρώτη αποκοτιά – του 2002 – να έχουμε αυτόνομη περπατησιά στην πόλη, -  όσων από τους  τότε συνεργάτες,   έχουν μείνει σε τροχιά γύρω από το Χαλάνδρι , επικύρωσε με την στάση της και την παρουσία στο ψηφοδέλτιο ή στην παράταξη ότι τώρα έπρεπε να ξαναπαρέμβουμε στις τοπικές εξελίξεις.

Ακόμα και εκείνοι που μου ασκούν έντονη – και δικαιολογημένη όπως αποδείχτηκε – κριτική για το διάστημα 8 χρόνων που προσωπικά τους πούλησα και λιποψύχησα.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, δεν έχω το δικαίωμα να παίρνω προσωπικές αποφάσεις, να σιωπώ  και να αυτοπροσδιορίζομαι, όταν υπάρχουν – τόσοι συνδημότες μας που ενδιαφέρονται για το τι λέμε.

ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Μόνο τρεις  συνεργάτες μας στο εγχείρημα του 2002 – εξ αυτών που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Τοπικής Ριζοσπαστικής Ανανέωσης (από τους 45) – ακολούθησαν φέτος ενεργά άλλο δρόμο σχετικό με το Χαλάνδρι.

Είμαι υποχρεωμένος να κάνω αναφορά:
Είναι ο Κώστας Δούνας που είναι στο ψηφοδέλτιο της Αντίστασης.
Είναι η Λίτσα Κασούμη που είναι στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Θωμά.
Και τέλος είναι  η εκλεγμένη από το 2010, εν ενεργεία  δημοτική σύμβουλος του Σ. Ανδρεόπουλου,  Κατερίνα Καζάνη
Τους εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία και τους θεωρώ πάντα εν δυνάμει συνεργάτες παρά την επιλογή τους να είναι πολιτικά απέναντι σε αυτή τη φετινή μάχη.
Και επειδή κάνω αυτή την αναφορά σε παλιούς συνεργάτες δεν μπορώ παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία και να δηλώσω – ηθικά , αφού άλλες δυνατότητες δεν υπάρχουν – στο πλάι των δύο συνεργατών μας που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση σε άλλους δήμους πλέον:
Τον Δημήτρη τον Γυφτέα, υποψήφιο με την παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου στην Αγία Παρασκευή.  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ!
Τον Μιχάλη Ηρειώτη που τον είχαμε κοντά μας,  από μεταγραφή. από τα αγαπημένα του Μέθανα και ο οποίος ξαναγυρίζει αυτοδιοικητικά στις ρίζες του φέτος. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και σε σένα Μιχάλη.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά στην αφετηρία αυτής της διαδρομής που φέτος ξαναβάζουμε σε κίνηση, ιδιαίτερα οφείλω να ευχαριστήσω τον πραγματικό σύντροφο (φίλο μου και κουμπάρο μου)  Νίκο Γιαννακόπουλο, ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού χώρου στο Χαλάνδρι – που αν και δημότης Ψυχικού  – ήδη έχει στρατευτεί στο πλάι μας και μας δίνει την πολύτιμη γνώμη του και την συνδρομή του, μας συνοδεύει σε δραστηριότητες της παράταξης και προσφέρει την ηθική του συμπαράσταση που ξέρει πόσο την χρειαζόμαστε και τον Σταύρο Λιανό, που δεν πολιτεύεται μεν,  αλλά είναι ενεργά κοντά μας, όπως θα φανεί από την συνέχιση των παρουσιάσεων των υποψηφίων μας.
Παρουσίαση που θα χρειαστεί μερικές μέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να παρουσιαστούν οι συμπολίτες μας που με τίμησαν τόσο ξεχωριστά, με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, ως αγέλη, ως λίστα ονομάτων,  πολύ περισσότερο όταν είναι όλοι τόσο ισχυρές και αδέσμευτες προσωπικότητες που εντάχθηκαν οικειοθελώς σε μια παράταξη που δεν έχει από πίσω ΚΑΝΕΝΑΝ και το μόνο κίνητρό τους είναι η πίστη τους στον κοινό μας αγώνα και η ανιδιοτελής προσφορά στην πόλη.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ αποχή, άκυρο και λευκό στις προσεχείς εκλογές!

Αγνοείστε τα κελεύσματα των «βαλτών» που μιλάνε για αποχή από τις Ευρωεκλογές (αλλά και τις άλλες δυο κάλπες, Περιφερειακές και Δημοτικές) του Μαίου.
Αγνοείστε (ή ακόμα καλύτερα προσπαθείστε να μεταπείσετε) και τους “αφελείς” που νομίζουν ότι κάνουν …αντίσταση και τιμωρούν το σύστημα και τους κυβερνώντες με την αποχή…
Μην απαρνιέστε το μοναδικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει. Μην παίζετε (ή παίζουμε) το… παιχνίδι του συστήματος, καθώς οι γέροι, οι βολεμένοι και τα κομματόσκυλα ΘΑ ΠΑΝΕ σύσσωμοι να ψηφίσουν. Όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά!
Μην “νομιμοποιείτε” στην εξουσία ΑΥΤΟΥΣ, που θα ισχυρίζονται μετά ότι δήθεν έχουν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού!
Σκοπός αυτής της προσωπικής παρέμβασης δεν είναι η υπόδειξη “ΤΙ να ψηφίσουμε”,αλλά “ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ “!!!
Μην ακούτε και μην μπαίνετε σε κανέναν πειρασμό για ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ. Και οι τρεις αυτές περιπτώσεις δείχνουν πλήρη ανευθυνότητα και λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά και σε βάρος των ίδιων των διαμαρτυρόμενων και απογοητευμένων…
Η διαμαρτυρία, η οργή, η αγανάκτηση, κ.τ.λ., δεν μπορούν να εκφραστούν με τέτοιο τρόπο!
Ναι, για πολλούς από εμάς, κανένα κόμμα δεν μας καλύπτει ή δεν μας …εμπνέει πλήρως (ή ίσως όχι ακόμα).
Τα παράπονα μας από όλα τα κόμματα (ακόμα και τα αντιμνημονιακά) είναι πολλά! Δεν έχουμε αυταπάτες για κάποια συγκεκριμένα κόμματα, και ο ρόλος αρκετών είναι και αρκετά ασαφής ή ακόμα και ύποπτος.
Αλλά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κόμμα που να μας εκφράζει πλήρως, πρέπει ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, όλοι να εξασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι δεν θέλουν ή …βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν, χρησιμοποιούν το επιχείρημα “αφού όλοι ίδιοι είναι…”, αλλά είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που βγαίνουν και φωνάζουν όταν δεν τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ή όταν οι κυβερνώντες παίρνουν τη …χατζάρα!
“Μαυρίζω” λοιπόν, ΔΕΝ σημαίνει αποχή, λευκό ή άκυρο.
Σημαίνει, ΕΝΙΣΧΥΩ το ποσοστό κάποιου, για να ΜΕΙΩΣΩ το ποσοστό κάποιων άλλων!
* Υπάρχουν ένα σωρό κόμματα, και κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα και οι πεποιθήσεις (όσο δυαντόν περισσότερο). Και κυρίως να καλύπτεται η βασική ΝΑΓΚΗ που περιγράφουμε.
Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε! Για να τελειώσουμε με τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ το ταχύτερο δυνατό.
Στη δική σου αποχή βασίζουν τις ελάχιστες ελπίδες τους να μην φανεί η ολοκληρωτική συντριβή τους κι έτσι να συνεχίσουν να κυβερνούν μέχρι να τα δώσουν όλα στους ξένους τοκογλύφους και μέχρι να μας εξαθλιώσουν ΠΛΗΡΩΣ.
Μην τους το επιτρέψεις!!!
Μην επιτρέψεις να χρησιμοποιήσουν την δική σου αποχή ως επιχείρημα για την δική τους διακυβέρνηση!!!
Είναι πιο απαραίτητο από ΠΟΤΕ, είναι ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, να δεχτούν αυτοί, ένα τόσο καθοριστικό πλήγμα ώστε να μην μπορούν πλέον να ανακάμψουν πολιτικά και κοινωνικά. Ούτε καν εκλογικά.
Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν άμεσα τη λύση που χρειαζόμαστε. Ούτε θα αλλάξουν τη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται πλέον ο εξουθενωμένος λαός.
Μπορούν επίσης, και ΠΡΕΠΕΙ, να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό των πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανα να τα βάλουν με το καθεστώς!
* Αν αυτή η συγκυβέρνηση δεν φάει τώρα ένα γερό ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ τότε θα είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι για ότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να γίνεται από την επομένη των εκλογών. Θα ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει, τα πάντα και τους πάντες. Θα μας αποτελειώσουν με τους …ατέλειωτους, εξοντωτικούς και εξωφρενικούς φόρους, με τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία, με την παντελή έλλειψη χρήματος από την αγορά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή!!!
Ειδικά στις 25 Μαΐου, που έχουμε τις Ευρωεκλογές, καλούμαστε να καταψηφίσουμε ΚΑΙ τη Νέα Ευρώπη, όχι των λαών αλλά της Γερμανίας. Μια Ευρώπη υποταγμένη στις αγορές και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Αν ειδικά στις Ευρωεκλογές (και καλό θα είναι ξαναλέω, και στις άλλες δυο κάλπες) πάμε μαζικά, αποφασισμένοι να πούμε ΟΧΙ, τότε η επόμενη μέρα θα έχει το μεγάλο διπλό μήνυμα:
Προς τους …αχαρακτήριστους που κυβερνούν την χώρα, η απάντηση θα ‘ναι αποστομωτική και δεν θα έχουν πλέον το παραμικρό δικαίωμα να μας λένε ότι, “τους ψηφίσαμε και καλώς ακολουθούν την πορεία”… της εξαθλίωσης μας!
Προς το εξωτερικό, αυτή η βασανισμένη χώρα μας που έχει έχει γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης, αφού εδώ εφαρμόζονται τα προγράμματα και τα μοντέλα, που θα γίνουν συντομότατα “Οδηγός Εξαθλίωσης” και για την υπόλοιπη Ευρώπη, θα στείλει ένα ΗΧΗΡΟ “ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”!!!
Όσοι σκέφτεστε την αποχή (ή άκυρο και λευκό) ως επιλογή στις εκλογές, μην κάνετε αυτό το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Σε αυτή ειδικά τη συγκυρία, ΜΟΝΟ η ψήφος κάνει δυνατότερη τη διεκδίκηση και εφικτό κάποιο αποτέλεσμα.
Ούτε το …ψιθύρισμα, ούτε η …φωνή απ’ έξω, ούτε και η απραξία, δεν είναι αποτελεσματικά. Η ακινησία δεν βγάζει από αδιέξοδο.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ!!! ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΧΗ, ΣΕ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΑ!
Που άλλωστε, ΤΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (και τα κόμματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ).
ΧΑΣΑΜΕ ΗΔΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Και ήδη κάποια ακόμα, κι από του άμεσου μέλλοντος! ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ;;;
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ; ΠΟΤΕ;;; ΑΝ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ; ΠΟΙΟΙ;;;
ΟΧΙ στην αποχή, όχι άκυρο και λευκό!
Νάσος Σκούρας – Πύργος
http://www.olympia.gr/, 26/4/2014
http://dimitrishaniotakis.blogspot.com/2014/04/blog-post_28.html

ΒΙΚΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΓεννήθηκα το 1966 στο Χαλανδρι τελείωσα το 1ο δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χαλανδρίου.

Είμαι παντρεμένη έχω 2 κόρες 12 και 10 χρονών, και είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλο πολυκατάστημα στο Χαλάνδρι.

Είμαι γέννημα θέμα Χαλανδραία αφού και ο πατέρας μου είναι γεννημένος στο Χαλανδρι.
Αγαπάω αυτόν τον τόπο όσο τίποτα άλλο!!!

Τον έχω ζήσει με τις μονοκατοικίες, τις αυλές και τον έχω δει να μεγαλώνει και να γίνεται μεγαλούπολη!!!!!!
Νιώθω ότι ήρθε η ώρα να στηρίξω αυτόν τον τόπο και να βάλω ουσιαστικό <<λιθαράκι>>για να γίνει καλύτερος.
Αποφάσισα να στηρίξω τον Άγγελο Νταβία σε αυτή την προσπάθεια του, όπως τότε συμμαθητές που έδινε μάχες για τα καλύτερα μαθητικά μας χρόνια, έτσι θα κάνει και για το Χαλανδρι μας σήμερα!!!!!!!
Και θα είμαι δίπλα του!

Πιστεύω ότι είναι ώρα το ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!

ΒΙΚΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Από την ΠΑΜΚ του 1ου λυκείου, μερικά μόλις χρόνια πριν, είχαμε να συνεργαστούμε με την παλιά συντρόφισσα - με την πραγματική έννοια του όρου, όχι αυτή του συρμού των κληρονόμων των αγώνων μας - τη φίλη Βίκυ Πέτρου που αποφάσισε να είναι πρωταγωνίστρια στην διαδρομή ανατροπής που ξεκινήσαμε.

Η οικογένειά της και η ίδια έχουν δώσει πολλά στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη στο Χαλάνδρι και αυτό το ξέρουν όλοι.
Και θα συνεχίσουν - όπως φαίνεται - την παράδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Δεν μπορώ να μην εκφράσω δημόσια, την πραγματική συγκίνηση αλλά κυρίως ευθύνη που μου προκάλεσε και αυτή η συστράτευση άλλης μιας εκπροσώπου της γενιάς μας, που έφερε μαζί την αποφασιστικότητα της να φέρει στο Χαλάνδρι την ... αλλαγή πορείας.

Βίκυ σε ευχαριστώ ειλικρινά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τα μαθηματικά των εκλογών για το Δήμο Χαλανδρίου.

του Ρήγα Βλάχου
4 εβδομάδες ή 28 μέρες απομένουν μέχρι τις 25 Μαΐου που θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη της παράταξης που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου για την επόμενη πενταετία (θεωρώ δεδομένο ότι δε θα «βγει δήμαρχος» την Κυριακή 18 Μαΐου οπότε θα χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή).

Στις εκλογές του Νοέμβρη του 2010 έλαβαν μέρος 6 συνδυασμοί. Τα ποσοστά που πήρε κάθε συνδυασμός την πρώτη Κυριακή θα τα δείτε εδώ. Νικητής ήταν ο Κουράσης που στη δεύτερη Κυριακή επικράτησε με 54% έναντι 46% του Ανδρεόπουλου.

Μέχρι σήμερα, ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε ο δήμαρχος ως όφειλε, ούτε ΚΑΜΙΑ άλλη παράταξη από αυτές που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν έκαναν δημόσια τον απολογισμό τους για τη θητεία τους ως συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.

Στις επερχόμενες εκλογές θα λάβουν μέρος 7 συνδυασμοί.

Κάθε συνδυασμός θα έχει από 41 (τουλάχιστο) έως 82 (το μέγιστο) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Άρα υπάρχουν ανάμεσά μας 7 υποψήφιοι δήμαρχοι και τουλάχιστο 287 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι αυτοί προσπαθούν να πείσουν, καθένας με τον τρόπο του, τους δημότες της πόλης μας να τους ψηφίσουν.

Θα ήταν λογικό και αναμενόμενο να πουν στους πολίτες του Χαλανδρίου τι ακριβώς θα κάνουν για το Χαλάνδρι την επόμενη πενταετία.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το έκανε μέχρι σήμερα.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παρουσίασε πρόγραμμα για το Χαλάνδρι της επόμενης πενταετίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να δεσμευτεί.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας κατέθεσε από την πρώτη μέρα το πρόγραμμα του για την πόλη μας. Ένα πρόγραμμα με 10 ρεαλιστικά και αυτονόητα σημεία που θα αλλάξουν και θα επηρεάσουν τα πάντα στην πόλη μας:

1. Για το κτίριο δημαρχείου που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και να πάψει ο δήμος να πληρώνει 400.000 ευρώ κάθε χρόνο σε ενοίκια.

2. Για τις υποδομές οργάνωσης και καθαριότητας που θα λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών.

3. Για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

4. Για την πρόσβαση των δημοτών σε αθλητικούς χώρους,

5. Για την επαναλειτουργία πολιτιστικών εργαστηρίων για παιδιά και για μεγάλους.

6. Για την διαχείριση του ζητήματος των μπαρ στο κέντρο της πόλης.

7. Για την αναδιάρθρωση – μεταβολή των όρων λειτουργίας των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο)

8. Για την άμεση επαναλειτουργία της υπερσύγχρονης ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Για την υποχρέωση του δήμου για παροχή υπεύθυνων υπηρεσιών στους δημότες και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των δράσεων του εθελοντισμού.

10. Για τη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ με διαφάνεια, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας μίλησε από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να μιλάει για το Χαλάνδρι και μόνο για το Χαλάνδρι.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας μιλάει από την πρώτη μέρα με όρους αυτοδιοίκησης με καθαρή φωνή, χωρίς «ήξεις αφήξεις», χωρίς σάλτσες και πλειοδοσίες.

Στις επερχόμενες εκλογές θα κληθούμε να αναδείξουμε τον επόμενο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και με βάση αυτά θα ψηφίσει. Άλλος θα ψηφίσει με πολιτικά κριτήρια, άλλος με συναισθηματικά, άλλος επειδή του έκαναν ρουσφέτι και χρωστάει χάρη, άλλος γιατί του έταξαν ρουσφέτι. Είναι σημαντικό όμως μέσα σε όλα αυτά να βάλουμε και τον παράγοντα Χαλάνδρι. Στην πραγματικότητα, αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Το Χαλάνδρι της επόμενης πενταετίας όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από το πρόγραμμα κάθε παράταξης.

Μόνο ΜΙΑ παράταξη έχει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο πρόγραμμα για το Χαλάνδρι.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.Ρήγας Βλάχος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 28-4-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
http://www.protasiergazomenwn.gr/
pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι 28-4-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στο σχόλιό μας στις 27 Ιανουαρίου, γράφαμε για τις επερχόμενες – τότε - αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Η 2μηνη αναβολή στα σχέδια της κυβέρνησης και των εσωτερικών εταίρων της, απλά παρατείνει την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους στο ελληνικό δημόσιο, για τη μελλοντική βιωσιμότητά τους. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκουν τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και τη δραστική μείωση του προσωπικού του Δημοσίου μέσω της επιλογής των απολύσεων.
Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια δεξαμενή υπαλλήλων με αρνητική βαθμολογία, προκειμένου να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις. Απλά, η χρονική στιγμή που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, φάνηκε ότι, δεν ήταν η κατάλληλη λόγω – κυρίως - των δημοτικών εκλογών.

Ο σχεδόν καθημερινός βομβαρδισμός των δημοσίων υπηρεσιών & οργανισμών και των δήμων με «εγκυκλίους», «νομοσχέδια», «νόμους» και «(Ν)τροπολογίες», μοναδικό στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». (Νόαμ Τσόμσκι, απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»). 
Συγχρόνως δε, επιχειρείται μια πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών «κεκτημένων» των εργαζομένων, προς όφελος μεγαλοεργοδοτών και τραπεζιτών. 
Ο στόχος ΠΡΟΦΑΝΗΣ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ: η μετάβαση – τμηματικά - του δημοσίου τομέα σε ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου να επέλθουν άμεσα (εργασιακές) συνθήκες «Νταχάου». 
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, και το… μοντέλο του ενοικιαζόμενου εργαζομένου των 500 ευρώ στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, το οποίο επιβάλλεται με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτό, στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι θα είναι «ενοικιαζόμενοι», με μισθούς μέχρι 586 ευρώ το μήνα, μικτά, και χωρίς κανένα δικαίωμα σε ανανέωση της σύμβασης τους ή έστω και στην αποζημίωση. Μεγαλεία!

Όλα τα παραπάνω, αν τα συνδυάσουμε στο μυαλό μας με την ξαφνική «συμπάθεια» και – σε αρκετές περιπτώσεις - «αγάπη» κάποιων «χορηγών» που ΔΗΘΕΝ ενδιαφέρονται π.χ. για τον πολιτισμό (Ίδρυμα Νιάρχος) ή για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς (αρκετοί «καλοθελητές»), εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε μια σιωπηλή «συνωμοσία» και σχέδια «υποδούλωσης» του εργατικού δυναμικού της χώρας μας. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο , το οποίο, αφού στελεχωθεί και ενισχυθεί διοικητικά και οργανωτικά, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Συγχρόνως, καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να αποκρούσουμε τη μαζική εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζών.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.