Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ

Όταν οι ατρόμητοι βουλευτές της ΝΔ ( και δυο υφυπουργοί) εξορκίζουν τον κορωνοιό σε ταβέρνα τρώγοντας θαλασσινά.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Διότι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ της χώρας θα αποδειχτεί η κατάρρευση της νεοφιλελέ ιδεοληψίας που ήθελε τον "περιορισμό του κράτους" δια την ανάπτυξη της οικονομίας και την ατομική ευθύνη του πολίτη ως φάρμακα γιατρεύοντα πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σώζεται στη συνείδηση του πολίτη από τον κορονοϊό.

Και η νεοφιλελέ ιδεοληψία καταρρέει με ενίσχυση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ από εκείνους που μέχρι χθες πίστευαν ότι πρέπει να αντικατασταθεί με .... ΣΔΙΤ.

Και που πρέπει να πιστώσουμε - σε κάποιους εξ αυτών -  στα θετικά τους ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (όλοι τους - γιατί  παντού υπάρχει ένας Μπογδάνος) - κολλημένοι και κάνουν τώρα αυτό που πρέπει, ΚΟΝΤΡΑ στην ιδεοληψία τους: ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ιδεοληψία τους που κυριάρχησε  στην κοινωνία, ως επακόλουθο  της μετεξέλιξης  στον ΣΥΡΙΖΑ.
Του μεγάλου κόμματος που θα έπρεπε να έχει στο επίκεντρο της δράσης του και της ρητορικής του την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Και που μετεξελίχθηκε - ελέω των κοσμοπολιτών της αριστεράς - του προΛΕΦΤαριάτου όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει σύντροφος - και  των απολίτικων εκείνων επικοινωνιολογούντων τιποτοφρόνων  που μετράνε την πολιτική με Likes και δημοσκοπήσεις και νομίζουν ότι οι προοδευτικοί, δημοκράτες και αριστεροί πολίτες είναι χάπατα.
(Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΣΟΚ της παρακμής του. Το ατάξικο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ των βολεμένων. Το ΠΑΣΟΚ που ξέχασε τον ΤΑΞΙΚΟ του προσανατολισμό: Την Εθνική Λαϊκή Ενότητα. Εκείνο το ΠΑΣΟΚ που όλα τα μέτραγε με .... τις δημοσκοπήσεις, ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΕΣ. Το πρόσκαιρο πολτιικό κέρδος.)

Η ιδεοληψία περί "μείωσης του κράτους" ,  με το πρώτο κρούσμα κορονοϊου άρχισε  να καταρρέει στην συνείδηση του μέσου πολίτη - ο οποίος είχε παρασυρθεί από το ρεύμα της υποσχόμενης νεοφιλελέ επερχόμενης ανάπτυξης - που δεν ήρθε και δεν θα έρθει ποτέ - και έφτασε πλέον να καταρρέει ακόμα και μεταξύ των ίδιων των νεοδημοκρατών εκφραστών του.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να λέει στους υπουργούς του "Θέλω οι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος, κάντε ό,τι χρειάζεται, δεν θέλω να ακουστεί εκείνο το "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" ξέρεις ότι έχει κάνει μια υπέρβαση. Υπέρβαση που προσωπικά αξιολογώ θετικά και πρέπει να πιστωθεί, αν θέλουμε να παραμείνουμε στοιχειωδώς σοβαροί στις κριτικές μας.

Όταν ο Κικίλιας παρακαλάει τους γιατρούς και τους υγειονομικούς να προσληφθούν στο ΕΣΥ, να  δεχτούν διετή σύμβαση και υπόσχεται μονιμοποίηση μετά, μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σοβαρά, αν δεν είσαι μπαμπουίνος ή κομπλεξικός. Αν διαθέτεις ΙΧΝΟΣ μυαλού, κριτικής σκέψης και ευρύτητας πνεύματος θα καταλάβεις ότι ο κορονοϊός ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ.

Θα καταλάβεις ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - που παρεμπιπτόντως για τα καθ΄ημάς περιλαμβάνει και την καθαριότητα  - η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και η προστασία της χώρας και του πολίτη  ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ είναι αναντικατάστατος.

Και αν το καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα για την Ελλάδα είναι εύκολο, το να βλέπεις τα ίδια περίπου να γίνονται σε καπιταλιστικές μητροπόλεις, ενισχύουν την άποψη ότι κάτι καλό γίνεται για το μέλλον.

Όποιοι διαφωνούν παρακαλώ - όταν με σχολιάσουν - να μου απαντήσουν - ειδικά αυτοί που ακόμα λένε τα "μονδέρνα" - ποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ΤΩΡΑ θα καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων τους ή τα έξοδα νοσηλείας τους, αν χρειαστούν νοσηλεία από κορωνοϊο.

Το αόρατο χέρι της αγοράς είναι σήμερα εντελώς ανίκανο και αναζητούμε όλοι από το κράτος ΜΕΡΙΜΝΑ γιατί το μαγαζί - η χώρα  - έκλεισε και καλώς έκλεισε βεβαίως.

Λίγοι βέβαια κολλημένοι καταλαβαίνουν την ιδεολογικοπολιτική ζημιά που παθαίνουν  και κραυγάζουν, πανικόβλητοι περί της αντιμετώπισης του κορωνοϊού με ..... ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ δίνοντας οδηγίες συνεχώς στους .....  ναυτιλομένους, υποτακτικούς τους.
Τώρα πώς και από πού νομιμοποιούνται είναι ένα μέγα ερώτημα, που δεν είναι της ώρας.

Ή - λέει - απαντάνε στο ερώτημα "πού είναι το κράτος" με το "το κράτος είσαι εσύ ηλίθιε που ρωτάς".
ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ .....
 Και με διαχειρίζεται με την συνείδησή μου, με την συνέναισή μου, δια της συμμετοχής μου στο δημοκρατικό παιχνίδι, γιατί θέλω ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν θέλω ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΤΟΜΙΣΤΩΝ.

Πολλές οδηγίες δίνει κάθε πολιτικάντης άσχετος, που κάνει βόλτες για να κρίνει αν οι άλλοι έκατσαν σπίτι.
Οδηγίες ό,τι να ΄ναι. Περισσότερες και πιο αυστηρές από αυτές που δίνει το υπουργείο, οι περιφέρειες, οι δήμοι επίσημα.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΝ.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΤΣ.

(Δηλαδή αν ήμουν σαν και αυτούς θα έλεγα ότι πρέπει να λογοκριθούν γιατί είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. - ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΒΛΑΚΙΕΣ είναι αυτό, σχήμα λόγου χρησιμοποιώ, δεν θέλω να τους φιμώσει κανείς ΑΛΛΑ πρέπει να κλείσουμε τα αφτιά μας στις κραυγές τους, αυτό θέλω να πω.)

Δεν θέλουν ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ (της πλακας)  να παραδεχτούν ότι Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ή ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, από τις οργανωμένες ΔΟΜΕΣ, τις υπεύθυνες οδηγίες του προς τους ψύχραιμους και υπεύθυνους  πολίτες ή θα μας νικήσει.
ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?
Ανεβάζουν ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΑ και τελικά ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ το επίπεδο του συναγερμού και τις υποχρεώσεις των πολιτών με οδηγίες - ό,τι να΄ναι.
Τόσες οδηγίες που είναι σίγουρο ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τις τηρήσει.

ΑΡΑ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ αποτυχίας του κράτους - αν αποτύχει είναι έτοιμο.

Φταίνε - σου λένε - οι ανεύθυνοι πολίτες.
Αν πάει καλά το κόλπο βέβαια θα έχει διατελέσει μεγάλη επιτυχία η κυβέρνησις ή η διοίκησις,
Η ΕΞΟΥΣΙΑ της οποίας είναι πιστά σκυλιά.
ΜΠΡΑΒΟ οι πολίτες δεν θα ακούσουν ποτέ που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ κάνουν αυτό που πρέπει.
Έτσι και αλλιώς θα βρεθεί μία φωτογραφία ενός που κάνει μαλακία για να πιεστούμε να τσουβαλιάστούμε  όλοι .... οι βέβηλοι πολίτες, ότι είμαστε ανυπάκουοι στους αυτοχρισμένους πεφωτισμένους και ανεύθυνοι.

ΝΑ ΞΥΡΙΖΕΣΤΕ, διάβασα κάπου.
Τώρα θα στοχοποιηθεί και το μούσι.
ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΟΥΛΙ μεγάλε;;;

Μήπως να κόψουμε και ΤΑ ....  ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ;;;;

Ψάχνουν ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ τον τρόπο να κρατήσουν ζωντανό το αφήγημα "για όλα φταίει ο πολίτης, όλα είναι ατομική ευθύνη".

Όχι δεν είναι.
Είναι ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Ευθύνη να παραμείνουμε πραγματικά ψύχραιμοι και να ακολουθούμε τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΟΝΟ οδηγίες με ευλάβια, αγνοώντας τους - κάθε λογής εμπόρους του φόβου και της υπερβολής.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ.

Αποκαλύπτονται και οι πολιτικάντηδες και οι τσάτσοι τους τώρα λοιπόν.
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ.
Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΙΚΗΤΗ.

A.N.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....