Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα νησιά Κύθηρα και ΑντικύθηραΑύριο Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενοι από ομάδα ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους. Την περιφερειάρχη Αττικής θα συνοδεύει ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, θα συνοδεύει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

Ε, δεν τους λες και φόρους

τoυ Θέμη Καζαντζίδη 

Κακώς μιλάει ο κόσμος για φόρους και έκτακτες εισφορές. Φόρος είναι κάτι που πληρώνει ο πολίτης σε ένα συνταταγμένο κράτος, που υπάρχει και λειτουργεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του συνόλου. 
Τέτοιο πράγμα δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει και σήμερα στην χώρα μας. 
Και υπό αυτήν την έννοια δεν πληρώνουμε φόρους.
Αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι λύτρα στις συμμορίες που κατέχουν το προνόμιο της χρήσης κρατικής βίας και το χρησιμοποιούν προς όφελος τους. Είναι κόστος προστασίας σε ομάδες μαφιόζων.
Δεν πληρώνουμε για να αγοράσουμε υπηρεσίες και οργάνωση, αλλά για να εξασφαλίσουμε ο καθένας το προσωπικό του ακαταδίωκτο, από τον υπόκοσμο των εγκληματικών οργανώσεων, (κομμάτων και διοίκησης), που ελέγχουν τις διαδικασίες παραγωγής και εφαρμογής μια αυθαίρετης νομιμότητας. Εϊναι το αντίτιμο μιας ψευδαίσθησης που επιμένουμε να διατηρούμε. Την ψευδαίσθησης ότι ζούμε σε μια δημοκρατικά οργανωμένη χώρα.
Όσο αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι το καθεστώς υπό το οποίο υπάρχουμε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με δημοκρατία, (υπό την έννοια του κράτους δικαίου), τόσο θα στεκόμαστε ανήμποροι και ανίκανοι να αμφισβητήσουμε τις αποφάσεις της μαφίας, αυτές που μάθαμε να θεωρούμε νόμο και ως τέτοιο να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε.
Ασφαλώς το τέρας που καταστρέφει τις ζωές μας δομήθηκε με τρόπο που δεν επιτρέπει τον έλεγχο των πράξεων και την ελάττωση της δύναμης του. Και αυτοί που σιτίζονται από αυτό δεν έχουν κανέναν λόγο να αλλάξουν από μόνοι τους το καθεστώς. Διότι μόνο χαμένοι μπορεί να βγούν από κάτι τέτοιο. Θα το κάνουν μόνο αν απειληθούν και αν μετρήσουν ότι το κόστος της αντίστασης θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της υποχώρησης.
Είναι προφανές ότι το τέρας δεν μπορεί να πολεμηθεί συμβατικά, με σκοπό να αλλάξει ομαλά και συντεταγμένα. Μπορεί μόνο να καταστραφεί, να οδηγηθεί σε θάνατο από πείνα, δίψα και ασφυξία. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται η εξέγερση των δούλων. Με κάποιο κόστος και για τους ίδιους.
 
http://melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/

Καραμέρος: Το απόστημα στους ΟΤΑ πρέπει να σπάσει


Σφοδρή σύγκρουση του αντιπεριφερειάρχη με δημάρχους

Συνέντευξη παραχώρησε χτες στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Επικοινωνία 94 FM ο Αντιπεριφερειάρχης του βόρειου τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, απευθύνοντας τα βέλη του σε τέσσερις δημάρχους και συγκεκριμένα στους κ.κ. Πατούλη, Αποστολόπουλου, Μαυρίδη και Καρπέτα.

Ο Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε πως αν και τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής από τους συγκεκριμένους δημάρχους του βόρειου τομέα αγγίζουν τα όρια της ποινικής αγωγής ο ίδιος θεωρεί ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι κάποιοι δήμαρχοι των βορείων προαστίων (σε περιοχές με τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στην Ελλάδα) γκρινιάζουν για ένα ουσιώδες και σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής συνδρομής σε άπορους ύψους 330 εκατ ευρώ, εκ των οποίων το 44% προορίζεται για την Αττική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ορίζει να δημιουργηθούν συμπράξεις ανά Περιφερειακή Ενότητα με εκτελεστές τους δήμους και λογικό είναι τον συντονισμό να τον έχει η Περιφέρεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης έκανε μια παράλληλη διαβούλευση με αυτήν της Περιφέρειας και όταν αυτή απέτυχε «ακολούθησε μια διαφορετική τακτική ποδοσφαιρικού τύπου προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές από κάποιους δημάρχους. Συγκεκριμένα τους ζητούσε να υπογράψουν προσύμφωνο με το οποίο θα εξουσιοδοτούσαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου να καταθέσει τη συγκεκριμένη σύμπραξη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος «η πραγματικότητα είναι πως οι δήμαρχοι των πλούσιων δήμων των βορείων προαστίων γκρινιάζουν γιατί δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το κονδύλι για τη φτώχεια» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Προσέξτε σε μια χώρα όπου έχουμε τα δύο τρίτα του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί οι οποίοι ήταν οι πρόθυμοι συνομιλητές του Φούχτελ μέχρι χτες, ξεσπαθώνουν τώρα και λένε: Ξέρετε κάτι, αφήστε εμάς να διαχειριστούμε τα ζητήματα της αντιμετώπισης της φτώχειας ή ως αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιοι αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης; Oι συνοδοιπόροι του κ. Φούχτελ;»

Στη συνέχεια επανέλαβε πως είναι γνωστό σε όλους τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρημάτων έφτανε στους πραγματικούς δικαιούχους και συμπλήρωσε: «Αυτό το, "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" που λέει ο λαός, εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σέβομαι τους πολίτες, θέλω να σας πω ότι έχουμε προβλέψει εάν προκριθεί η σύμπραξη υπό το συντονισμό της Περιφέρειας να μην μείνει κανένας δήμος έξω. Αυτός που έχει ανάγκη και μένει στο Μαρούσι στην Πεύκη ή στη Μεταμόρφωση δεν φταίει επειδή έχουν σηκώσει γαλάζιο καπετανάτο οι δεξιοί δήμαρχοι του βόρειου τομέα. Γι’ αυτό και έχουμε προβλέψει και στη σύμπραξη να συμμετέχει η ΠΕΔΑ που εκφράζει τους δήμους της Αττικής».

http://www.newsbeast.gr/

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ!


του Α. Νταβία
Στο ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για το προχθεσινό συμβούλιο, που ανέβηκε εχθές είναι φανερή η απόπειρα να περάσουν στο ντούκου την πρώτη ήττα της αλαζονείας τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Και είναι  θεμιτό σε ένα βαθμό και αναγκαίο για να προχωρήσουν.
Δεν είναι δα και προς θάνατο αλλά είναι προς ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, εν όψει του χειρισμού των ΜΕΓΑΛΩΝ και ΔΥΣΚΟΛΩΝ θεμάτων του δήμου.

Τα συμπλέγματά τους όμως απέναντί μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Όπως δεν μπορεί να κρυφτεί και η αγωνία τους για χρήσιμους για τις εμμονές τους συμψηφισμούς που θα δικαιολογήσουν εν μέρει συμπεριφορές τους αλλά και υλοποίηση ανομολόγητων προεκλογικών δεσμεύσεών τους.

Διότι δεν έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να αποδεχτούν τα λάθη τους.

Και είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στις στρατηγικές συμφωνίες τους με συγκεκριμένες δυνάμεις και συμφέροντα που ενώ αντιλαμβάνονται ότι τους οδηγούν σε αδιέξοδα, δεν μπορούν να αναθεωρήσουν (όπως έγινε στο θέμα των αθλητικών χώρων).

Αυτά πια δεν χρειάζεται να αποδειχθούν. "Οι απόκριες πέρασαν, οι μάσκες βγήκαν" που λέει και ο σ. Κουτσούμπας υπό την προστασία αλεξιβρόχιου βασταζομένου υπό κνίτου.

Στο άρθρο τους λοιπόν υπερτονίζουν "την ταύτιση απόψεων του Νταβία με τον Ανδρεόπουλο" στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη.


Ακούτε "σύντροφοι" για να μαθαίνετε:

Ο Νταβίας την συμφωνία του με τον θεσμό του Συμπαραστάτη (και όλων των θεσμών συμμετοχής, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου του Καλλικράτη - διαύγεια, συνήγορος, επιτροπή διαβούλευσης κλπ) τις υπερασπίζεται από κάτι πολιτικούς σαλτιμπάγκους που "στήριζαν τον Καλλικράτη" για να πάρουν χρίσματα αλλά δεν εφάρμοζαν ακριβώς αυτούς τους θεσμούς, από την εποχή που ήταν προσχέδιο ο Καλλικράτης και μερικοί δίναν συνεντεύξεις και έγλειφαν.

Και αν η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν ή δεν ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για το δημόσιο, δεν χρειάζεται πλέον να επιχειρηματολογήσω.
Αυτός ήταν ο μόνος θεσμός που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, διότι τους άλλους τους έτρωγαν οι Βλαχοδημαρχαίοι.
Αλλά και η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είχε (και έχει;) μπει στο στόχαστρο για .... κατάργηση.

Κριτικά ο Νταβίας τοποθετήθηκε για τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και του Καλλικράτη (υποχρεωτικές συνενώσεις δήμων κυρίως στην επαρχία, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση περί των νέων αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης) ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. (Και έγινε πάλι ο Μαυροπρόβατος, που δεν υπακούει σε καθεστωτικούς  μανιχαϊσμούς αλλά μένει στην ουσία, γι' αυτό καμιά πλευρά δεν τον θεώρησε "δικό της" ).

Και ακόμα και σήμερα, διατυπώνει χωρίς υπολογισμούς ένσταση στην εγκεκριμένη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ περί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του Καλλικράτη και μιλάει για "αναθεώρηση" του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία της αυτοδιοίκησης και αναγκαία συζήτηση σε βάθος επί των προβλέψεών αυτού του θεσμικού πλαισίου συνολικά.
(Μην επιμείνουμε δηλαδή να τον καταργήσουμε  και αυτόν με έναν νόμο όπως το μνημόνιο, γιατί δεν λέει. Να ξέρουμε πρώτα τι θα βάλουμε στην θέση του).

Διότι ο Νταβίας είναι του ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ και όχι του ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ.

Και θα φέρουμε ένα παράδειγμα περί "καταργήσεων" γενικώς και αορίστως.

Η κατάργηση της επιτροπής διαβούλευσης θα είναι σωστό μέτρο αν προβλεφθεί η διαδικασία σύνταξης συμμετοχικού προϋπολογισμού ΒΕΒΑΙΩΣ.
Διότι θα ουσιαστικοποιήσει και θα διευρύνει την λαϊκή συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο.

Αν όμως η διαδικασία του ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ είναι αυτό το ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ - ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ κακέκτυπο που εφαρμόζει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο Χαλάνδρι, που διαβουλεύεται μόνη της, που συζητάει μόνο με τους φίλους της και κερνάει ξύδι όσους από άλλες πλευρές πάνε να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν, τότε καλύτερα να παραμείνει όρθια αυτή η ελάχιστη ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που εξασφαλίζει έναν μίνιμουμ βαθμό διαβούλευσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε διοικήσεις που αποπνέουν ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ, ειδικά στην αυτοδιοίκηση α βαθμού που αποτέλεσε και αποτελεί την κατ' εξοχήν συναινετική βαθμίδα εξουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε και τον θεσμό του Συμπαραστάτη του δημότη.

Για τον οποίο ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ φωνάζαμε επί Κουράση.

Τότε ο κ. Ανδρεόπουλος - που ήταν στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα επικεφαλής της αντιπολίτευσης - δεν είχε ιεραρχήσει ως σοβαρό το θέμα και δεν το έθεσε ούτε το ανέδειξε ποτέ.

Κυνήγαγε την διαφθορά στην ΦΛΥΑ, εκεί που τον βάλατε για να συνεχίσει το έργο του και έκανε προεκλογικές καταγγελίες για έργα που έγιναν πριν 4 και 5 χρόνια.

Το γεγονός ότι άκουσε τα επιχειρήματά μας και τα υιοθετεί, προφανώς το θεωρούμε θετικό και γι' αυτό άλλωστε τα διατυπώνουμε καθημερινά.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ να τα κατανοήσουν και να τα υποστηρίξουν.

Εσείς βέβαια βολεύεστε να λέτε το αντίστροφο. Διότι εσείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ.

Υποστηρίζετε  τις θέσεις και τα έργα των στελεχών της προηγούμενης διοίκησης με τα οποία έχετε κάνει κομπρεμί.

ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ... ΝΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΑΡΡΩΣΤΟ!

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της σπείρας, 7 άνδρες και 4 γυναίκες, όλοι γεωργιανής καταγωγής. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ξανθόπουλος.

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κιουταΐσι, ο Ξανθόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα το 1993. Εζησε στους Αγίους Αναργύρους, όπου τότε εγκαταστάθηκαν παλαιστές από την περιοχή του Πόντου. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευσή του στην Ελλάδα άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Σύντομα άρχισε τις διεθνείς συμμετοχές του και δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

ΠΗΓΗ: Athensmagazin

ΤΣΑΜΙΚΟ RORY GALAGHERΡΕ ΜΕΓΑΛΕ .... ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ....

ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ1980


"ΖΟΡΙΚΟΣ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑΣ" ........


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΟ MHNA! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (1973) ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ DARK SIDE OTHE MOON