Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ "ΜΑΡΚΟΥ" (αυτό που το λένε οι άλλοι "Μουσείο Νόμπελ")

Η αγορά του κτιρίου - φάντασμα που συνηθίσαμε να αποκαλούμε "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ" ανήκει πλέον στον δήμο αφού η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των (πρώην) ιδιοκτητών του (οικογένεια Μάρκου) έγινε την τελευταία μέρα του 2015 και έτσι αποφεύχθηκε η ανάγκη να επικαιροποιηθούν όλες οι ληφθείσες αποφάσεις για να εγκριθεί το κονδύλι από το νέο προϋπολογισμό του 2016.

Αποφάσεις που για την επικαιροποίησή τους θα απαιτείτο να διευκρινίσει  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ  η διοίκηση του δήμου αν ισχύει η δέσμευσή της για ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, με βάση  την οποία δέσμευση ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ στην ΟΕ και υπήρξε η ομοφωνία  ή θα επιχειρήσει να υλοποιήσει την ιδέα που μετά έρηξε ο δήμαρχος, να μεταφέρει δηλαδή στο κτίριο Μάρκου, στην Τούφα, σε περιοχή ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ το δημαρχείο της πόλης, οπότε προβλέπεται .... η μάχη της Τούφας.

 ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε η αγορά είναι προς το συμφέρον της πόλης και εγγράφεται στα θετικά.

Ας ελπίσουμε ότι η ιδέα για δημαρχείο στο Νόμπελ θα μπει στα αζήτητα, μαζί με την ιδέα για χώρο καθαριότητας στο πρώην Μαμόπουλου - στην πλατεία ΦΛΥΑΣ για να μπορούμε να γράψουμε καλό λόγο χωρίς να τρέμουμε ότι θα το μετανιώσουμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΗ  ΓΛΩΣΣΑ και οι νεδημοκράτες ας θυμίσουμε και τι λέγανε και πίστευαν εκείνοι, έτσι για .... την ιστορία για το "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ".

Αντιγράφουμε από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτά σου λέγανε το 2011, μπαμπουίνεεεεε και βέβαια δεν βγήκε ποτέ ο δήμος - τότε - να πει "τι λέτε μωρέ;"
 

Το όραμά του να δημιουργήσει το πρώτο -σε παγκόσμιο επίπεδο- Μουσείο Συλλογής Νόμπελ μπορεί να σκόνταψε στα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν έσβησε.
Ο καθηγητής Γιώργος Μάρκου, ο οποίος αφιέρωσε είκοσι χρόνια από τη ζωή του συλλέγοντας με επιμέλεια όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Σουηδό -αλλά αποδεδειγμένα φιλέλληνα- Αλφρεντ Νόμπελ, δημιούργησε στο Χαλάνδρι ένα επιβλητικό μουσείο που την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Τα εκθέματά του, που προς το παρόν φυλάσσονται σε θυρίδες (!), είναι σπάνια ευρήματα των βραβευμένων νομπελιστών αλλά και υλικό από την αυθεντική συλλογή του Νόμπελ. 
Και αντιγράφουμε και ένα "ωραίο" από το womenonly.gr

Αθάνατο ελληνικό φιλότιμο

Ακολουθώντας το αιώνιο φως, ο Νόμπελ βρέθηκε στην Αθήνα. Ο «κληρονόμος» του Γιώργος Μάρκου έκανε την υπέρβαση και θα τον αποθεώσει με τα εγκαίνια του Μουσείου Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ το καλοκαίρι. Ο Κένζο Τάνζε και ο Λάραμπι Μπαρνς (έχτισε το κτίριο της IBM στη Ν. Υόρκη και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ντάλας) είναι οι διάσημοι αρχιτέκτονες του μεγάρου με τα 3.250 τ.μ. της οδού Ολύμπου στο Χαλάνδρι. Με δεδομένη την αδιαφορία της πολιτείας, ο Έλληνας καθηγητής πλήρωσε το απαραίτητο τίμημα Ως γόνος εύπορης οικογένειας αναγκάστηκε να πωλήσει μεγάλες εκτάσεις τους στο Χαλάνδρι για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. 
NAIAIAIAIA, BEEEEBAIA ....


ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ EINAI Η ΩΡΑ NA ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ - ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ - ΑΙΤΗΜΑ / ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΜΑΡΚΟΥ:

Πρέπει να σκεφτεί να κάνει ΔΩΡΕΑ την περιβόητη συλλογή του στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ώστε να αξιοποιηθεί από τον δήμο και έστω - χωρίς τα μεγαλεπίβολά σχέδιά του για το κτίριο της έκθεσής - να αποτελέσει έναν πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη μας και ΠΟΛΗ ΤΟΥ, που στο κάτω της γραφής παρά τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν - ε κάτι τις χρωστάει, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αγοράς;

(Δεν πιστεύω να σκεφτεί κανείς να την αγοράσει και αυτή ο δήμος, έτσι;)
Έτσι το όνειρό του - ή έστω μέρος του - θα γίνει πράξη.
Ε, τι λες αναγνώστη μου για την ιδέα μας;;;;

ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Μην πάει και χαμένη η συλλογή για την οποία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ ....
Με την μέθοδο της μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης για σημαντικό "πολιτιστικό χώρο". Όπως επιχειρήθηκε και για το 3ο, έτσι; (για αν μην ξεχνιόμαστε).

ΥΓ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Τώρα το ΔΟΥΖΕΝΗ το χρειαζόμαστε ή .... δεν;;;

Μήπως τώρα η πόλη κάλυψε τις ανάγκες της και δεν επίγει το θέμα Δουζένη;

Λέω εγώ .... μην με παίρνετε στα σοβαρά. Δέχομαι και αγωγές ....

Α.Ν. 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΣΚΕΛΟ ΤΟΥ 2016! ΕΠΕΣΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ!!!!Δεν πλήρωσαν το domain για το ypes.gr και έτσι δεν υπάρχει πλέον το site www.ypes.gr.

Το υπουργείο βέβαια έχει μετονομαστεί σε Υπουργείο Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  και το  site του http://www.ydmed.gov.gr/ λειτουργεί, αλλά ένα 20άρικο δεν είναι λεφτά που διξαιολογούν να "κατέβει" από το internet το site - με το όνομα του υπουργείου, όπως το ξέρουμε χρόνια τώρα με όσες πληροφορίες κουβαλούσε.

Θα μπορούσαν να το πληρώσουν και να το "κρεμάσουν" κάτω από το καινούργιο ή να δουλεύει και με τα δύο domain, ειδικά όταν τον νέο τίτλο - μακρινάρι δεν τον χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΙΣ και όλοι για ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ μιλάμε.

Άσε που τώρα μερικοί δύσπιστοι (όπως ο ακατανόμαστος ας πούμε) μπορεί να λένε ότι έγινε αυτό σκόπιμα για να φύγουν από την δημοσιότητα αναρτήσεις που .... ελέγχονται - λέμε τώρα, υπόθεση εργασίας κάνουμε, όχι ότι γίνονται αυτά στο κράτος τούτο, όπου όλα λειτουργούν με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό εις τον πολίτην, αλλά να .... υπάρχουν και Νταβίες και πρέπει να τους βουλώνει το στόμα η κυβέρνηση της αριστεράς, έτσι δεν είναι;.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ 2015 ΕΚΑΝΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ

 

Τα πάνω κάτω στην υπηρεσιακή διάρθρωση του δήμου έφερε ο Ρούσσος την  τελευταία μέρα του χρόνου αλλάζοντας τους διευθυντές σε όλες τις υπηρεσίες πλην τεχνικής, καθαριότητας και προγραμματισμού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημάρχου (ΑΔΑ: 69ΤΡΩΗΔ-4ΧΝ και 7ΛΗΠΩΙΔ-2ΨΩ:

Ο Πέτρος Χριστοδούλου - διευθυντής μέχρι προχθές της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας μετακινείται στην θέση του διευθυντή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η Στέλλα Μπακόλα από την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών μεταφέρεται στην διεύθυνση του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Η Ελένη Κούκα από την διεύθυνση Αθλητισμού μεταφέρεται στην θέση της διευθύντριας Κοινωνικής Μέριμνας.

Η Πολυξένη Δεληγιάννη από την θέση της διευθύντριας οικονομικής υπηρεσίας μεταφέρεται στην θέση της διευθύντριας Αθλητισμού.

Μεγάλη "αναβαθμισμένοι" από τις αλλαγές οι δύο νέοι διευθυντές - θυμίζουμε κρίθηκαν από το υπηρεσιακό συμβούλιο στις αρχές Νοέμβρη (Εδώ  για όσους δεν θυμούνται: ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) - Θοδωρής (Άκης)  Γκόκος που τοποθετήθηκε διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και η Ειρήνη Νταβία που αναλαμβάνει τα ηνία της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ


Δελτίο Τύπου από την Συνέντευξη Γονέων των 5 διωκόμενων φοιτητών

free-five-logo-site1
Συνέντευξη τύπου  έδωσαν  σήμερα στην αίθουσα  τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που παραχώρησε ο  πρόεδρος  του Β.Αλεξανδρής,  οι γονείς των 5 φοιτητών που απειλούνται με  έκδοση τους στην Ιταλία,  όπου αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες  για την συμμετοχή τους στην  φετινή πρωτομαγιάτικη πορεία  στο Μιλάνο.
Οι 5 φοιτητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες,  που κατά τον ιταλικό νόμο επισύρουν ποινές 8-15 χρόνων κάθειρξης,  ενώ την ίδια στιγμή  τα αντίστοιχα αδικήματα στην Ελλάδα είναι  πλημμελήματα.
Κατά την συνέντευξη οι γονείς έκφρασαν την αγωνία τους  για  τύχη των παιδιών τους, δηλώνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό τους  και ζήτησαν να  μην γίνει δεκτό το αίτημα της Ιταλίας.
Οι συνήγοροι των νεαρών φοιτητών  ανέλυσαν τα νομικά  και ουσιαστικά ζητήματα  που θέτει το ιταλικό αίτημα  παρέθεσαν τις ενστάσεις  τους έναντι της εκτέλεσης  αυτών των  ενταλμάτων σύλληψης ( της έκδοσης δηλαδή),  μίλησαν για τις αοριστίες και αντιφάσεις του  κατηγορητηρίου, για την  παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας  και της ειδικότητας,  κ.α. και τόνισαν το γεγονός ότι  υποκρύπτεται   φρονηματική δίωξη και αποκαλύπτεται  πολιτική σκοπιμότητα, όλα δε αυτά συνιστούν λόγους απόρριψης του  αιτήματος της Ιταλίας.
Στην συνέντευξη συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής , όπου  κατοικούν οι διωκόμενοι με τις οικογένειες τους και έκφρασε την  αλληλεγγύη του  ίδιου και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής   στους νεαρούς  και τις οικογένειες τους .
Παρέμβαση έκαναν οι
- Παντελής Βαϊνάς , εκ μέρους της  ΑΔΕΔΥ, που έχει  υιοθετήσει ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκομένους,
- ο Γιώργος Χαρίσης από την ΠΟΕ ΟΤΑ  που ζήτησε να αποτραπεί πάση θυσία η παράδοση των παιδιών στην Ιταλία,
-  η Μάνια Μπαρσέφσκυ από την Λαϊκή Ενότητα (Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση) δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη στους διωκόμενους και καταγγέλλοντας την διεθνοποίηση της καταστολής  που επιχειρείται με το ένταλμα αυτό,
- η Δέσποινα Κουτσούμπα, ,περιφερειακός σύμβουλος Αττικής  από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  αναφερόμενη στο ψήφισμα  συμπαράστασης  της Περιφέρειας Αττικής  και  αναφερόμενη στο πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί  το αίτημα έκδοσης,
- η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, η οποία επίσης αναφέρθηκε στην διεθνοποίηση της καταστολής  και στην ανάγκη αντίστασης απέναντι σε τέτοιες πολιτικές επιλογές,
-ο  Δημήτρης Δεσύλλας από το ΝΑΡ τονίζοντας ότι η  απόρριψη του αιτήματος έκδοσης αποτελεί Λυδία λίθο για τα δημοκρατικά δικαιώματα ,
- ο Κώστας Αργαλιώτης από το Δίκτυο για τα  Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στους διωκόμενους και στα κινήματα αλληλεγγύης.
Οι γονείς  καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 5 διωκόμενους  κατά τις  ημέρες που έχουν ορισθεί για την συζήτηση των  καθ’ έκαστο ενταλμάτων ενώπιον του Συμβουλίου  στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, 7/1/2016 - 11.00,  οπότε εισάγεται το ένταλμα κατά 2 εκ των 5 εκζητούμενων, 8/1/2016- 10.00 , οπότε εισάγεται το ένταλμα κατά των άλλων 2 εκ των 5 εκζητούμενων, 11/1/2016 - 9:30, οπότε και  εισάγεται για συζήτηση το ένταλμα κατά του νεώτερου των 5, 19 ετών.
Αθήνα, 30-12-2015

ΓΚΑΛΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΜMΑΤΗ
ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η γκαλερί  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ  σας  εύχεται 
  
                 ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ!

Και σας ενημερώνει  ότι θα ανοίξει και πάλι 
 
           στις   8  Ιανουαρίου  2016

1ο Ανοιχτό Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι(Rapid) ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 12 ετών - Δελτίο Τύπου

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το 1ο Ανοιχτό Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι(Rapid) ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 12 ετών τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Στο παιδικό τουρνουά σκάκι πήραν μέρος 31 παιδιά.


Στο τέλος του τουρνουά οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα τα οποία ήταν ονομαστικά.


Μετάλλια απονεμήθηκαν στα τρία πρώτα παιδιά κάτω των 6 ετών, στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι κάτω των 8 ετών και στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης.
Οι γονείς στις απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων χειροκρότησαν τα παιδιά για την προσπάθειά τους.


Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγαλεπήβολο για τα δεδομένα και το σκακιστικό μέγεθος του Συλλόγου μας που αγωνίζεται στην Β΄ τοπική κατηγορία Αττικής. Εισπράξαμε το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), τα θετικά σχόλια των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…

Για να δείτε τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του παιδικού τουρνουά πατήστε εδώ.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ myxalandri.gr


Ευχαριστήριο e-Trikala A.E.


3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου - Δελτίο τύπου