Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου


Για το άκρως σοβαρό ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, μίλησε ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνεντεύξεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης. Αναφερόμενος στον περήφανο κρητικό λαό εξέφρασε την προσδοκία του ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο κίνημα στην Κρήτη ώστε να αποτραπεί η επιχείρηση καταστροφής των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «περίμενα και περιμένω μια πιο δυναμική παρουσία του κόσμου, των φορέων και της Εκκλησίας. Μόνο με μια δυναμική προσπάθεια μπορούμε να αναγκάσουμε την ανήμπορη και άβουλη κυβέρνηση να τηρήσει τουλάχιστον τους στοιχειώδεις τύπους αξιοπρέπειας αυτού του λαού. Οι σημερινοί κυβερνώντες -σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών που δεν δέχτηκαν να γίνει η καταστροφή των χημικών επί εδάφους τους- όχι μόνο δεν εκδήλωσαν διαφωνία και δεν πίεσαν για την αποτροπή της όλης επιχείρησης, αλλά επιδεικνύοντας μια ψοφοδεή στάση επέτρεψαν να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός από το αμερικάνικο Πεντάγωνο. Η κυβέρνηση ως εθελοντής των ΗΠΑ δεν διαθέτει το κουράγιο να ζητήσει έστω την παρουσία δύο Ελλήνων ειδικών επιστημόνων παρατηρητών πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο που επιχειρεί να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε χημική «τουαλέτα».

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία της Πάρνηθας
Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας πραγματοποίησε σήμερα η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο υπαίθριο θέατρο του Φορέα Διαχείρισης, στη θέση «Αγία Τριάδα». Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, δήμαρχοι, φορείς, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Η Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες, Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου κατά την οποία «ανοίγει ο δρόμος από την κυβέρνηση της fast track δήθεν αξιοποίησης των δασών». «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όχι στο πλαίσιο μιας εθιμοτυπικής συνάντησης γνωριμίας, αλλά γιατί όλοι μας νοιαζόμαστε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι ευθύνης, για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, που έχει βαθιά τραυματιστεί από τη μεγάλη φωτιά του 2007». «Ωστόσο δύσκολα μπορεί να αισιοδοξεί κανείς όταν για παράδειγμα γνωρίζει ότι ακριβώς για την Πάρνηθα δεν έχει αναρτηθεί δασικός χάρτης – απαραίτητη προϋπόθεση προστασίας». «Απαιτείται επίσης η ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, όχι η συγχώνευση ή η κατάργησή του», τόνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας τη σημασία ανάληψης των κατάλληλων εκείνων πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Δασαρχείου και Φορέα».

Τέλος, η αντιπροσωπεία της «Δύναμης Ζωής» επισκέφθηκε αντιπυρικά φυλάκια στις θέσεις ΜΟΛΑ και ΚΥΡΑ και η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «η πυροπροστασία των δασών πρέπει να στηρίζεται κυρίως στη πρόληψη και δευτερευόντως στη καταστολή – κάτι που απαιτεί την ορθολογική διαχείριση, την επαρκή φύλαξη, αλλά και αυστηρό νομικό πλαίσιο προστασίας των δασικού χαρακτήρα των εδαφών».

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ! ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΤΣΑΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ FM (που για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον βγάζουν ακόμα να εκθέτει το προκεχωρημένο Αλτσχάιμέρ του σε δημόσια θέα) ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΣΥ ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ να ισχυρίζομαι ότι το πρόβλημά του είναι φροϋδικό και κρύβει μεγάλο ανεκπλήρωτο γεροντικό πόθο - αλλιώς ΓΕΡΟΝΤΟΚΑΨΟΥΡΑ , και κάθε φορά που μιλάει για την Δούρου πετάει και ένα σεξουαλικό υπονοούμενο και μάλιστα χυδαίο και πρόστυχο.

Πάγκαλος χωρίς φραγμούς: Έδωσαν στη Δούρου ένα γκλομπ, το οποίο είναι μια μαλαπέρδα, περίπου πενήντα πόντων, μαύρηΠαρά τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει τα πρόσφατα σεξιστικά του σχόλια για τη Ρένα Δούρου ο Θόδωρος Πάγκαλος όχι μόνο δεν σταματά αλλά όλο και ανεβάζει τον πήχη των παραληρημάτων του. Και πάλι μέσω του βήμα fm επιτέθηκε με άνευ προηγουμένου υπονοούμενα κατά τη νέας περιφερειάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άκουσα σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Ντινόπουλο, ο οποίος ομιλούσε και ήταν πανευτυχής μετά από μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτοί που έδωσαν στην κυρία Δούρου ως δώρο μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης κι ένα γκλομπ αστυνομικό, το οποίο είναι μια μαλαπέρδα, περίπου πενήντα πόντων, μαύρη. Φαντάζομαι θα πονάει, δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, γιατί εμένα η αστυνομία ήταν σε παλαιότερες εποχές, όπου τα γκλομπ ήταν ξύλινα. Εν πάση περιπτώσει, της το έδωσαν ως δώρο γιατί το αφαίρεσαν από την αστυνομία μετά από μάχη που έδωσαν, επαναστατικού χαρακτήρα, αφού αφόπλισαν κάποιο αστυνομικό. Το έδωσαν λοιπόν στην κυρία Δούρου και χάρηκε πολύ».

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ : Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι ....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ...

 
Ολα ξεκίνησαν από μια φράση του Κυριάκου Πιερρακάκη στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Αναφερόμενους στους πολλούς δελφίνους, σχολίασε ότι ο Χιούι ο Λιούι και ο Ντιούι θέλουν να γίνουν αρχηγοί. Ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε τη σκυτάλη για να ρωτήσει τον Βενιζέλο μήπως είναι ο Ντόναλντ και πήρε την πληρωμένη απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι τότε αυτός είναι ο Μαύρος Πιτ. Για τη Φώφη έμεινε το παρατσούκλι Νταίζη, ενώ έκτοτε διάφοροι ψάχνουν να βρουν διάφορα πρόσωπα από τα Μίκυ Μάους και άλλα “κλασικά εικονογραφημένα” για να τα ταυτίσουν με τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ ώστε να φτιάξουν αυτοσχεδιάζοντας το κόμικ της Κεντροαριστεράς.
Τα παιδία του ΠΑΣΟΚ παίζει. Ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ο Σκρουτζ, ποιος ο Ποπάϋ κοκ. Συμφωνούν, πάντως, στο ποιος είναι ο Γκούφυ και η σχετική συζήτηση γίνεται μακριά από τα αυτιά παπανδρεϊκών
(Το ρεπορτάζ είναι  από το aftodioikisi.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ.

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 789 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει με το Ν.4250/2014 εισάγεται ένας νέος τρόπος «αξιολόγησης» στο Δημόσιο που στοχεύει στη δημιουργία μιας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων. Ο ανωτέρω Νόμος σε συνδυασμό με την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326/7-4-2014 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζει τα ζητήματα του «νέου τύπου αξιολόγησης» στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα ανωτέρω ορίζεται ότι πρώτη ενέργεια που λαμβάνει χώρα είναι η έκδοση της πράξης επιμερισμού των ποσοστών. 

Κατόπιν, το αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιμερισμού όργανο αποστέλλει στους Αξιολογητές τη σχετική απόφαση πριν από τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης. 

Με βάση τα ανωτέρω, ευκόλως συνάγεται ότι η έκδοση και αποστολή των πινάκων επιμερισμού αποτελεί προαπαιτούμενη ενέργεια προκειμένου οι υπάλληλοι να συντάξουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές να συντάξουν τις εκθέσεις αξιολόγησης. Στην περίπτωση λοιπόν που δεν έχουν συνταχθεί ακόμα ή δεν έχουν αποσταλεί οι πίνακες επιμερισμού οι αξιολογητές δεν δύνανται να προβούν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων. 

Σε κάθε περίπτωση δε και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποχή από κάθε εργασία σχετική με την αξιολόγηση χωρίς όμως αυτή να είναι όμως άμεσα εκτελεστή, παραμένει σε ισχύ η απεργία. Δεν συμμετέχουμε, δεν συνεργούμε, δεν προωθούμε καμία διαδικασία που σχετίζεται με αυτή την «αξιολόγηση» που έχει στόχο την ανθρωποφαγία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. 

Δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί ουδεμία απόφαση επιμερισμού, οι υπάλληλοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να συντάξουν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές δεν έχουν καμία υποχρέωση αλλά και καμία δυνατότητα να συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης, ενώ επιπρόσθετα τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι οι ρυθμίσεις του Ν.4250/2014 δεν καταλαμβάνουν τους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού!!! 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. 

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας 

 Γιάννης Τσούνης

Ενας ακόμη διοικητής νοσοκομείου με πλαστό πτυχίο!

 Ένας ακόμη διοικητής δημόσιου νοσοκομείου χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών εντοπίστηκε από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Θεόδωρο Κουκάκη, του οποίου ο διορισμός στο ΕΣΥ ανακλήθηκε από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η «παθογένεια» των τυπικών προσόντων του. Ο κ. Κουκακης, εκτελωνιστής στο επάγγελμα, είχε


διοριστεί και κατά τη διετία 2008- 2010 στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
Σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης, ο κ. Κουκάκης διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».
Ο κ. Κουκάκης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε ουσιαστικά δεκτή τη σχετική πρόταση της κάθε ύλην αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ που είχε αξιολογήσει και επιλέξει τους διοικητές μεταξύ εκατοντάδων με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.
Στο βιογραφικό που υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κουκάκης δήλωσε αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αποπεμφθεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ» καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου του τίτλου σπουδών της ότι αυτός ήταν πλαστός.

http://olympia.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Τα πλαστά πτυχία βρίσκονται στους εκλεκτούς του πολιτικού συστήματος, στα διοριμένα, υψηλόβαθμα golden boys και όχι στις συμβάσεςι που έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Τα μπάνια των σκύλων: Ελεύθερα με τα κατοικίδια σε όλες τις παραλίες

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που αναμένεται να εκδοθεί, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του μπάνιου μέσα στην θάλασσα. Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία. Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.
Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό.
Παρόλα αυτά, η εγκύκλιος δεν έχει καθολικότητα καθώς κανονιστικές αποφάσεις δημοτικών αρχών μπορούν να τον αναιρέσουν.
Κάθε δημοτική αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις “αντίθετες” προς τους ισχύοντες νόμους -μερικώς ή ολικώς, λόγω ύπαρξης ιδιαιτέρων συνθηκών κατά περίπτωση, οι οποίες πάντα πρέπει να περιγράφονται για να στοιχειοθετείται η αναγκαιότητα αλλαγής/παραλλαγής του νόμου.

http://tvxs.gr/news/ellada/egkyklios-tha-epitrepei-mpanio-mazi-me-katoikidio-stis-paralies

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Επιτέλους έφυγε από την μέση μια μεγάλη παπάτζα μικροαστισμού, κομπλεξισμού, υστερίας και άγνοιας, η αντίληψη δηλαδή ότι τα άλλα ζώα θα μας ρωτάνε, εμάς τα ζώα, αν θα μπαίνουν στην θάλασσα, αν θα περπατάν στην παραλία, αν θα κάνουν βόλτα στους δρόμους και τα πάρκα.
Και μην μας αρχίσετε τα περί ασθενειών κλπ. που κουβαλάνε τα σκυλιά γιατί θα σας στείλουμε να βγάλετε από τις θάλασσες τα .... δελφίνια και τους καρχαρίες (και από τις λίμνες τους κροκόδειλους).
 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Η νέα κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη

  Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη   Για ακόμη μία φορά, δυστυχώς πολλοστή, η χώρα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις