Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΜΑ .... ΤΟ ΠΡΩΤΟΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 6η Ιουλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος.

2.        Έγκριση υποβολής προτάσεων για τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο.

3.        Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

4.        Καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ στο Δήμο μας.

5.        Αίτημα δημοτικού συμβούλου για χορήγηση άδειας.

6.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7.        Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

8.        Έγκριση δαπάνης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από 30 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016.

9.        Λήψη απόφασης για την προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μέσω διαπραγμάτευσης για την «Προμήθεια ανταλλακτικών καπακιών πλαστικών και μεταλλικών κάδων απορριμμάτων».

10.     Έγκριση 1ου Τακτοποιητικού ΑΠΕ για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», Α.Μ. 5/2014.

11.     Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου με τίτλο: ‘’Έργα Συντήρησης και επισκευών Αθλητικών Χώρων Δήμου Χαλανδρίου’’, Α.Μ. 5/2015.

12.     Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευές αποχετεύσεων σε σχολεία», Α.Μ. 10/2013.

13.     Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας περάτωσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», Α.Μ. 4/15.

14.     Λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας υλοποίησης εργασίας με ιδία μέσα και έγκριση για παροχή υπηρεσίας «ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΚΟΚ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ».

15.     Λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας υλοποίησης εργασίας με ιδία μέσα και έγκριση για παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας για οικοδομικές εργασίες».

16.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάθμευσης για το αναπηρικό αυτοκίνητο του κ. Γεωργίου Ντίντα, άτομο με ειδικές ανάγκες, πλησίον της οικίας του επί της οδού Μιλτιάδου αρ. 5 (& 25ης Μαρτίου), στο Ο.Τ. 38, στο Δήμο Χαλανδρίου.

17.     Επανεπιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 712Β επί των οδών Μεταμορφώσεως  και Βόλου στην περιοχή Τούφα του Δήμου Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Αντ. Λούρα, Π. Λούρα και Αν. Λούρα, με ανταλλαγή των ρυμοτομούμενων ακινήτων, με οικόπεδο που προέρχεται από τράπεζα γης στην Πολεοδομική Ενότητα Πάτημα Ι και καταβολή από το Δήμο του επιπλέον ποσού της αποζημίωσης, σε συμμόρφωση με την υπ΄ αριθμό 4452/2010 απόφασης του ΣτΕ για άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

18.     Μίσθωση οικοπέδου για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ: ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣΗ μισή μου καρδιά είναι στο ΜΟΝΑΚΟ - με την Μαρία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του εκσυγχρονισμού .....

Η άλλη μισή - βέβαια - στην ΚΙΝΑ βρίσκεται .....

Εντάξει να καταλάβω το αντιπολιτευτικό οίστρο των αντιπολιτευόμενων την "πρωτηφορά" κυβέρνηση. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ: Με το φόρεμα της Μπέτυς τι ζόρυ τραβήξατε, μπορεί καποιος να μου το εξηγήσει; Τι έπρεπε να φοράει; Ράσσο και καλιμαύκι;;;;

Τι ζούμε Παναγία μου!

Να πεις για την κάθοδο της επίσημης (ΧΑΧΑ) αποστολής της χώρας που λεγόταν Ελλάδα από το αεροπλάνο, να σχολιάσεις την εικόνα των "beach boys" να τους αποδίδει τιμές το άγημα του κινεζικού στρατού με τα σπαθιά, τα παράσημα και τα σειρήτια, ε αυτό ήταν όντος για πολύ τρολάρισμα.

Ειδικά αυτός ο υπουργός των Εξωτερικών .....  Με το πόλο και χωρίς καν σακκάκι.
Πού πα ρε Καραμήτρο ....

Και οι Κινέζοι αξιωματικοί ήταν σε θέση "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ" ρε φίλε μου για να αποδώσουν τιμές στην επίσημη αντιπροσωπεία ΚΡΑΤΟΥΣ - σου λέει.

Γάμα τα, με μεγάλα γράμματα. Ο αγηματάρχης λέγεται ότι παραιτήθηκε μετά από αυτό και ανέβηκε στο Θιβέτ για να μονάσει. "Ε όχι ρε πούστη μου να αποδίδω τιμές στον "επίσημο" με το ιδρωμένο πόλο -σου λέει - φορτωμένος μπιχλιμπίδια πάνω μου, σαν τον Τελευταίο Αυτοκράτορα. Άντε γαμήσου δηλάδή .... Τα παρατάω".

Συζήτηση για τον εκλογικό νόμο: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ανά τους αιώνες.

Παρακολουθήστε την σε σχέση με το τι λέγανε τα κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν.

ΝΔ: Όχι στην απλή αναλογική, λέει. 
Μάλιστα ο Άδωνης καλέι τον Τσίπρα να παραδώσει τις 50 έδρες - λέει - του μπόνους αφού δεν το πιστεύει. ΑΡΜΕΓΕ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕ ΧΕΛΩΝΕΣ!
Το γεγονός ότι το ΛΑΟΣ (γιατί ΛΑΟΣ είναι ο ΑΔΩΝΗΣ, έτσι; Μην μπερδευόμαστε) ήταν με την απλή αναλογική τότε ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΠΑΣΟΚ: Ο οπορτουνισμός ανά τους αιώνας. Είμαστε με την απλή αλλά και με την super αμόλυβδη!

Πάντως η θέση της Φώφης για το σπάσιμο των τερατωδών περιφερειών ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ και αυτό το έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς ΟΛΟΙ οι "μεταρρυθμιστές" , αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι .... η κουτάλα, οπότε οι πραγματικές μεταρυθμίσεις δεν πάνε να ....... στο μέλλον.

"ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ" του κώλου.

Λεβέντης όμως, ε; Σύμμαχος! Αυτά είναι!
 Βάζει βέτο, σου λέει, ο Λεβέντης γιατί δεν ξέρει που θα βγει βολευτής, σου λέει, αν κόψουν τις μεγάλες περιφέρειες. Δηλαδή το κριτήριο δεν είναι η καλύτερη εκπρσώπηση του πολίτη αλλά πώς δεν θα πάθει καμιά νίλα να μην εκλεγεί ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ που δεν θα ξέρει πού να βάλει υποψηφιότητα.

Και ο Τσίπρας ΑΥΤΟ το δέχτηκε ως λογική, αναγνώστη μου!
Και απέσυρε το σπάσιμο των περιφερειών! ΛΕΒΕΝΤΟΚΑΨΟΥΡΑ!

Από πού να τους πιάσεις δηλαδή και πού να τους αφήσει, με τόσο καιροσκοπισμό όλους.

Πλάκα έχουν αυτοί της ΡΗΜΑΔ που τώρα είναι ΠΑΣΟΚ ομως.
Τι θα πούνε δηλαδή τώρα; Ότι δεν θένε την απλή αναλογική; Αφού μια ζωή ήταν το ΝΟ 1 ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ.

Και το κόμμα (όχι ρε και ποιο κόμμα. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ). Αφού δεν θέλει ο Μήτσος και ο Τάκης δεν ψηφίζουν σου λέει.  Έχουν "καθαρή" θέση, σου λέει.

Αν δεν καταργηθεί το 3% να έχουμε και επίσημα τούρκικο κόμμα στην βουλή, δεν ψηφίζει σου λέει το ΚΚΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ με όριο το 3%.

ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ!
ΟΛΟΙ! ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!

Η ανακοίνωση των συστεμικών παρατάξεων της ΠΕΔΑ είναι η δικαίωση του ακατανόμαστου που μίλησε πρώτος για το νέο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, έτσι; Να λέμε και του οξαποδώ το δίκιο.
Γιατί η ΠΕΔΑ αγγίζει τα θέματα που άγγιξε και ο 'οξαποδώ".

Βέβαια η κριτική της ΠΕΔΑ είναι "εντός των τειχών".

Διότι ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ των προοδευτικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων για αλλαγή του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

Πάνε αυτές.

Το σύστημα θέλει δημαρχάρες - μονάρχες σαν τον δικό μας, τον ΚΙΜ.

Να "πιάνει" έναν το συστηματάκι, να νταραβερίζεται και να καθαρίζει ότι δεν θα γίνει ποτέ δημόσια επένδυση στην καθαριότητα.
Μην έχει πολλούς να ομιλούν.

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αυτό το πολυνομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Και βέβαια τον Καλλικράτη δεν θα τον αλλάξουν γιατί δεν ήταν τόσο κακός όσο έλεγαν ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ.
Είχε προβλήματα που χρειάζοντια βελτιώσεις. ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ και μακάρι να είχε υλοποιηθεί. Μακάρι ας πούμε να σέβονταν οι δημαρχαίοι τις δημοτικές παρατάξεις όπως Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ.
Θα είχε αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος.
Αλλά ποιος τον θέλει.

Και δεν ταο λέμε εμείς αυτά για τον Καλλικράτη ευκαιριακά και ανάλογα με την συγκυρία, όπως έκανε  ο Αεικίνητος στο πρώτο φύλλο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Σε άλλο ένα θέμα λοιπόν που έκανε επαναστατικές γυμναστικές, η καργαριστερά, θα κάνει γαργάρες.

Και εμείς θα τους κάνουμε πλάκα, για να μάθουν να ακούν πρώτα και την άλλη άποψη πριν την απορρίψουν.

Αλλάζω: Τι ρεζιλίκι ήταν αυτό που έπαθαν οι Ρουσσοκουρασαίοι με την συναυλία αλληλεγγύης αναγνώστη του; 23 καλλιτέχνες σου λέει και όλοι "οι φορείς" της πόλης (το σωματείο των ΚΥΕ έλλειπε, όλοι οι άλλοι εκεί ήντουνε) μάζεψαν καμιά πενηνταριά νοματαίους και τριάντα σακούλες με ρύζι καρολίνα και ροβίθια.

Δεν τράβηξαν φωτογραφίες οι "χορηγοί επικοινωνίας" να μας δείξουν, διότι δεν είναι χορηγοί επικοινωνίας αλλά κατευθυνόμενα παπαγαλάκια. λλά η ΕΡΤ όμως είχε τραβήξει πλάνα ....

Βγήκαν και τα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ που τους έσφαξαν με το μπαμπάκι, με εκείνη την φωτό με τις 30 σακούλες, που φαίνεται ότι η επιτροπή λογοκρισίας δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνη να την κόψει και επέτρεψε να δημοσιευτεί ....

ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΝ!

Πάντως και στην ΠΛΑΤΕΙΑ θα σου πω αναγνώστη του, ότι έχει γίνει ένα ψιλομπάχαλο. Έχει πέσει διχόνοια, εμένα να ακούς.

Διότι ο διαχειριστής έχει σκαλώσει άσχημα. Και λέει ότι "αφού μπαίνει χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις της ρεματιάς, ένα τοπικό site και μάλιστα χωρίς να έχει βάλει λεφτά - μόνο με τις αναρτήσεις των δελτίων τύπου - εμείς μαλάκες δεν είμαστε, δεν θα τα αναρτούμε τα δελτία τύπου" λέει.

"Χάνουμε κλικάκια" φωνάζει το αφεντικό.

"ΤΡΙΧΕΣ! Θα δικαιωθούμε μακροπρόθεσμα από την αγάπη του αναγνώστη μας, που θα επιβραβεύσει την ανεξάρτησία μας και θα κατανοήσει έτσι ακόμα περισσότερο ότι ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, εκτός από την ΠΛΑΤΕΙΑ, στην πόλη δεν υπάρχει. Οι άλλοι είναι απλά καθεστωτικοί εντεταλμένοι" απαντάει ο ακατανόμαστος.

Ναι μωρέ, μακροπρόθεσμα θα στο πιστώσει ο αναγνώστη σου! Μετά θάνατον .... Δεν μας χέζεις ρε μεγάλε λέει ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ

Προς το παρόν του περνάει ακόμα και το αφεντικό που θέλει να βάζουμε τα δελτία τύπου του φεστιβάλ υποχωρεί. Ως πότε όμως ...

Το τι νεύρα έχουν οι κάτοικοι της "GYFTOPOULOY str" αναγνώστη, δεν μπορώ να σου μεταφέρω. Βρίζουν ασύστολα. "ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ" φωνάζουν με αυτά τα όργανα κάθε νύχτα στην πλατεία που ακούγονται .... μέχρι το PORTOFINO και βάλε.

Αλλά με αυτό το προχθεσινό .... ανέβηκαν στα κεραμμίδια.

"Πες τι πρέπει να κάνουμε, τώρα" του έλεγαν του άλλου λες και έχει κανένα μαγικό ραβδί στην κωλότσεπη.

Και τι να τους πει δηλαδή, εδώ που τα λέμε; Να μαζευτούν καμιά δεκαριά και να πάρει μια ντουντούκα να μπει μπροστά και να παριστάνει .... τον Ρούσσο ή τον Καλομοίρη; "Πηγαίντε στην αστυνομία" τους είπε.

(Και άμα βγάλετε άκρη, στείλτε μας τηλεγράφημα).

Βλέπετε η αστυνομία - και συγκεκριμένα η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, για να μην αδικήσουμε εδώ, τους δικούς μας - ασχολείται με πολύ σοβαρά θέματα. Πήγε στο ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ να βγάλει την ταμπέλα στην Δουκ. Πλακεντίας. ΑΜ ΠΩΣ;

Μπράβο σύντροφε ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ!
Το εκτιμούμε που τους κάνεις όλα τα χατήρια ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ που διαλέξατε να στηρίξετε!

Όταν ξαναφτιάξετε με τον Κοτζιά κανένα ΠΡΑΤΤΩ να μας πάρετε να έρθουμε να σας υπογράψουμε τα ιδρυτικά. Θα ξαναέρθουμε οπωσδήποτε! Να πάρετε τους αριστερούς την άλλη φορά. Θα σας δώσουν και αριστερόσημο.

ΕΤΣΙ! Με το μαγαζί  να τα βάζετε που είχαμε κάνει την μεγάλη παρανομία να έχουμε ταμπέλα για να το βλέπει κανένας πελάτης να μπαίνει μέσα. Οι άλλοι καταλαμβάνουν όλη την πλατεία για να διαφημίζονται με κλαπατσίμπανα και δεν αφήνουν τον κόσμο να κοιμηθεί αλλά εκεί δεν πάει η τροχαία.

Η μέθοδος του εκβιασμού μας δια της επίθεσης στην εργασία μας και το ψωμάκι μας, που ξεκίνησε ο Αεικίνητος με τον Σταθόπουλο και ο Πρίγκηπας με τον Τουίτυ, συνεχίζεται βεβαίως από το ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ που διοικεί τώρα με ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΒΙΑ.

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ, ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ....

Αλήθεια σύντροφε Νίκο Τόσκα, έχει πάει ποτέ η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στους πεζοδρόμους να μετρήσει αν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι κανόνες διάβασης πεζών και κανόνες ασφαλείας;
Γιατί ναι ρε σεις. Οι πεζόδρομοι είναι για να περνάνε οι πεζοί. (ακου να δεις τι λέει, είναι εναντίον των μαγαζιών).

Και μια και θυμήθηκα τους πεζοδρόμους: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και αναφερθεί ξανά σε "σωματείο ΚΥΕ Χαλανδρίου" στο δημοτικό συμβούλιο, "με το οποίο συνεργάζεστε άψογα" .... Γερολυμάτε. ΟΚ;

Πρόκειται για ένα κλειστό club φίλων και γνωστών.

Καθόλα σεβαστό βέβαια ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, - διότι το δικαίωμα του συναθροίζεστε είναι ιερό - αλλά ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αφού ετισθελικά αποκλείουν κατόχους αδειών ΚΥΕ από το να συμμετέχουν στο σωματείο.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ;;;

Τι γίνεται ρε;
Λες να έχει δίκιο ;;;;
Γιατί δεν τον μπαγλαρώνουν;;;

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΠΟ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ - ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τις ταμπέλες μπροστά από το ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ, έξω από το μαγαζί μας, όχι αλλού με βέλη προς τα πού θα μας βρείτε (βλ. φωτο),  τις βγάλαμε κύριε υπουργέ ΠΡΟΠΟ, τις βγάλαμε ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ - ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και εσύ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ (της νομιμότητας), όπως μας υπέδειξε η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ που μας στείλατε.

Δεν είχε άλλη δουλειά η ΤΡΟΧΑΙΑ βλέπετε.

Να ξέρετε όμως ότι τώρα θα αρχίσουμε να φωτογραφίζουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ χριστιανών που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμάκι τους την ώρα που  καθεστωτικοί ρουφιάνοι τους κυνηγάνε.

ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Για τα συμφέροντα των οποίων, για λογαριασμό των οποίων, κυνηγάτε τις άλλες, τις μη "πολιτικά φιλικές σας".

ΠΡΟΣΤΆΤΕΣ!
ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Δεν μασάμε ρε! Δεν το βουλώνουμε!

Ακριβώς απέναντι - επί της Δουκ. Πλακεντίς - από τις ταμπέλες που αφαιρέσαμε ύστερα από υπόδειξη και απειλη της τροχαίας (που βέβαια την έστειλε ο δήμος) μπροστά στο κληροδότημα Κεφαλληνού υπάρχουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ διαφημιστικές ταμπέλες επιχειρήσεων .... στην ΓΑΡΥΤΤΟΥ.
Αυτές δεν ενόχλησαν τον Γερολυμάτο και τον Ρούσσο.
Αυτές που ήταν ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ τους ενόχλησαν.
 Όπως δεν τους ενοχλούν τα "πάρτυ" των ΚΥΕ στον δημόσιο χώρο στην πλατεία.

ΠΑΛΙΑ .... (λέμε)


Επείγουσα έκκληση του Κοινωνικού Ιατρείου (4/7/2016)


Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου αναζητά επειγόντως ινσουλίνη Lantus solostar για την κάλυψη των  αναγκών 3 διαβητικών ασθενών.
Τηλέφωνο : 210-6894973 κατά τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, καθημερινά 5.00μμ-8.00μμ και Σάββατο 11.00πμ-13.00μμ, Ασχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου

Ανακοίνωση των τριών πλειοψηφικών παρατάξεων της Π.Ε.Δ.Α. (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)

Η ΠΕΔΑ έχει έγκαιρα στείλει στο Υπ. Εσωτερικών τις προτάσεις της για επείγοντα θέματα της ΤΑ. Το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών που είδε το φως της δημοσιότητας μελετάται από τις αρμόδιες επιτροπές της ΠΕΔΑ έτσι ώστε να συνεχιστεί η διαβούλευση με το αρμόδιο Υπουργείο.

Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώνουμε ότι στο υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο του ΥΠ. Εσωτερικών περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που κινούνται στη λογική της περαιτέρω υποβάθμισης της καταστατικής θέσης των Αιρετών και της αυτοδιοίκησης συνολικά.

Η ακραία, αυθαίρετη και εκτός πάσης λογικής περικοπή της αντιμισθίας των αντιδημάρχων καθιστά αδύνατη την απασχόληση σε θέσεις υψηλής ευθύνης και αποκλειστικής απασχόλησης και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Η περικοπή αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την εκφρασμένη θέση της αυτοδιοίκησης για αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών , με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών αλλά κυρίως με την ίδια την πραγματικότητα . Εκτός αν νομίζει κάποιος από τους συγγραφείς τέτοιων απαράδεκτων εισηγήσεων ότι μπορούν να ασκηθούν από αντιδημάρχους των 600-700 ευρώ τα δημόσια καθήκοντα που αναφέρονται στους τομείς της καθαριότητας, του περιβάλλοντος, της παιδείας, της κοινωνικής και αθλητικής πολιτικής των δημοσίων έργων κτλ.

Επισημαίνουμε ότι με το πολυνομοσχέδιο δεν επιλύονται συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών και την υποβοήθηση τους στην εκτέλεση του έργου τους. Ακόμη και το αίτημα για δυνατότητα απόσπασης συνεργατών από τον δημόσιο τομέα, που δεν επιβαρύνει διόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν ικανοποιείται για τους Δήμους ενώ στο ίδιο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται αυτή η διαδικασία για άλλους θεσμούς.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της διάταξης για την περικοπή της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Την αντικατάστασή της με τις ήδη κοινά συμφωνημένες θέσεις. Για να μην βρεθούν οι Δήμοι σε αδυναμία κάλυψης των θέσεων Αντιδημάρχων και να μην αντιμετωπίσουμε διαλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.

Τέλος ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα και με την απαιτούμενη σοβαρότητα όλα τα θέματα που άπτονται της καταστατικής θέσης των αιρετών σύμφωνα με τις προτάσεις των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Αθήνα 4η Ιουλίου 2016

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη "Ο Κάτω Παρθενώνας"
ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ
Ο Κάτω Παρθενώνας
Θεατρικό
Σελ.: 62 τιμή: 8,52 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-26-9
Κάπα Εκδοτική


Η Ελλάδα της κρίσης είναι η Ελλάδα του χτες και του αύριο; Η πατρίδα μας; Αυτή που ξέρουμε, που αγαπάμε και αναθεματίζουμε την ίδια στιγμή; Η ίδια είναι. Μόνο οι άνθρωποι αλλάζουν. Όχι αυτοί που γράφουν την ιστορία, μα αυτοί που είναι η ιστορία.

Δυο απ’ αυτούς τους ανθρώπους συναντιούνται ένα απόγευμα. Τυχαία; Αδιάφορο. Ποια είναι η αφορμή; Ούτε αυτό μετράει. Σημασία έχει ότι για μερικές ώρες βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, σε μια μονομαχία του παράλογου με τη λογική. Αν υπάρχει παράλογο κι αν ξέρουμε τι είναι λογική…

Ο ένας είναι ο Χρηματιστής κι ο άλλος ο Άστεγος. Ένας γιάπις κι ένας κλοσάρ, ή, πιο σωστά (και πιο ελληνικά…), ο ένας είναι ο «Νεόπτωχος» κι ο άλλος ο «Νεοάστεγος». Ανάμεσά τους ένας τοίχος, διάφανος σαν καθρέφτης. Ένα μυστικό και μια αλήθεια. Η πραγματικότητα και η φαντασία. Ποιος είσαι εσύ; Ποιος είμαι εγώ; Ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι οι «άλλοι»;

Όταν πέσει η αυλαία θα ξέρουμε την απάντηση…

«Ο Κάτω Παρθενώνας», γράφει η ποιήτρια Κλεοπάτρα Λυμπέρη στον πρόλογο, «είναι ένα κείμενο αμιγώς ρεαλιστικό, ωμό, σκληρό, γυμνό, αλλά ταυτόχρονα θερμό και τρυφερό, γεμάτο από τους χυμούς της καθημερινότητας, ένα έργο που μας κερδίζει με την ανθρωπιά του».

Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη Ο Κάτω Παρθενώνας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου. Επίσης έχει προγραμματιστεί να ανεβεί το Δεκέμβριο του 2016 σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.


Βιογραφικό:
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και από τα 16 του ζει στην Αθήνα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ελεύθερη Γνώμη και στη συνέχεια, επί 27 χρόνια εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Βήμα πρώτα (1984) και στα Νέα από το 1986 έως το τέλος του 2011. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης (1984-1990), υπεύθυνος των εβδομαδιαίων πολιτιστικών ενθέτων, αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος (1991-1995), υπεύθυνος των εκδόσεων Βορείου Ελλάδος (Αγγελιοφόρος, Ζω στη Θεσσαλονίκη, 1995-2000), διευθυντής στο περιοδικό Ταχυδρόμος(2000-2005), διευθυντής Ειδικών Εκδόσεων (2005-2011) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ένθετο Art της εφημερίδας Ποντίκι. Τα τελευταία 25 χρόνια έκανε εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έχουν εκδοθεί έως σήμερα πέντε λογοτεχνικά βιβλία του, τα μυθιστορήματα Τι είπα στην Κλαούντια (1996, Λιβάνης), Οι τρεις Μαρίες (1999, Νέα Σύνορα Λιβάνης), Το δεξί πόδι του θεού (2004) και Ο δράκος κόκορας (διηγήματα, 2006, Ελληνικά Γράμματα) και πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη; από τις εκδόσεις Τόπος.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές διηγημάτων, ενώ έχει δημοσιεύσει σε όλα τα μεγάλα λογοτεχνικά περιοδικά (Λέξη, Δένδρο, Εντευκτήριο, Εξώπολις κ.λπ.). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Κακογιάννη, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας για το Κτίριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» και αναπ. μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά.

Διδάσκει σε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και πρόσφατα δίδαξε στο
Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: vintiadism@yahoo.com
 

Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr ? www.kapaekdotiki.gr ? fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki