Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕAΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΓΟΡΙΛΑ ΣΕ 2ο ΡΟΛΟ

Την περασμένη Τρίτη, στο παλιό δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, δόθηκε 7/ωρη θεατρική παράσταση που θα την ζήλευε και ο Ιονέσκο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω και νιώθω ένα μεγάλο κενό μέσα μου.

Από μερικά τηλεφωνήματα και από τα τοπικά ΜΜΕ έμαθα ότι είχε τα πάντα όλα. Από πρωτοστάτη Άγγελο μέχρι φευγάτη Μαρία. Από τραμπουκισμούς μέχρι λιποθυμίες και παραλίγο ασθενοφόρα. Από αγάπες που μετατρέπονται σε μίση. Από αμετροεπείς «αμεσοδημοκράτες» που ξαφνικά ζητούν υποκριτικά συγνώμη, διότι δεν είχαν καταλάβει οι δυστυχείς το διακύβευμα και το κομπρεμί που είχε στηθεί πίσω από την πλάτη τους.. Από δημοκρατικές ευαισθησίες αλά καρτ μέχρι ετεροχρονισμένα ψηφίσματα.

Είχε και πληρωμένους θεατές, χωρίς θεατρική παιδεία. Είχαν έρθει μόνο για να κάνουν κλάκα σε όσους δεν μιλούσαν σαν γορίλες . Ήθελαν γορίλα για πρωταγωνιστή. Τους είπαν ότι το θέατρο είναι κάτι σαν το FB με φυσική παρουσία ανθρώπων και πιθήκων.

Ο τίτλος του έργου ήταν «Ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου για το νέο έτος». Είχαν γίνει δύο αποτυχημένες τελικές πρόβες και σε πολλούς αδαείς υπήρχε μεγάλη αγωνία για την τύχη της παράστασης. Περίμεναν μια μεγάλη αποτυχία, διότι δεν γνώριζαν για τα δύο πολύωρα μασάζ που προηγήθηκαν.

Τελικά η παράσταση κρίνεται πετυχημένη, αφού όλοι οι θεατές, άνθρωποι και πίθηκοι , έμειναν ευχαριστημένοι. Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 20-20 και με την ψήφο της προέδρου νόμισαν ότι νίκησαν οι πίθηκοι και θριαμβολογούσαν. Δεν τους έφτανε το μυαλό για να αντιληφθούν την πανωλεθρία τους.

Από την άλλη μεριά χαμογελούσαν και οι άνθρωποι, διότι ο αξιότιμος Κος δήμαρχος δεν θα έχει πια άλλοθι για την προδιαγραμμένη αποτυχία του. Δεν θα έχει πια να λέει ότι, σε μια ολόκληρη πενταετία, δεν έλυσε κανένα σοβαρό και χρονίζον πρόβλημα της πόλης, επειδή δεν ψηφίστηκε το πρόγραμμα του για την τελευταία προεκλογική χρονιά. Δράκος στο παραμύθι δεν υπάρχει πια.

Παρόλα αυτά θα επιμείνω. Προσοχή στον γορίλα. Μια ματιά στο FB θα σας πείσει. Έχει μαζέψει γύρω του καμμιά 300/ριά γοριλάκια και ζεσταίνουν μαζί το αυγό του φιδιού.
Συμπολίτες μου γρηγορείτε.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΕΜΠΑΘΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 15ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ