P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΣΙΑ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

 Η μικροπολιτική εκμετάλλευση των επιπτώσεων της χρόνιας παθογένειας της Ελληνικής Διοίκησης (για την οποία ο πολιτικός του φορέας, η ΝΔ φέρει την ευθύνη ) από τον κ. Στεργίου δεν έχει όρια.
Στην πρόσκληση συμμετοχής στην συγκέντρωση της 28ης Ιουνίου ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος για τους δασικούς χάρτες συντάχθηκε καθ’ υπόδειξή του.
Κατά την εισηγητική του ομιλία στην συγκέντρωση ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς παράγοντες   που, κατά τον ίδιο, υιοθέτησαν τις προτάσεις του.
Αν και ο Υπουργός κ. Ι. Τσιρώνης τόνισε με σαφήνεια ότι ο νέος νόμος (τροποποίηση  του 3889/2010):
  • Αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάρτισης των δασικών χαρτών με την μεγαλύτερη εμπλοκή των δασικών υπηρεσιών
  • Δεν συντάχθηκε με γνώμονα τα  ειδικά προβλήματα της  Πεντέλης
  • Βελτιώνει την διαδικασία αντιμετώπισης των οικισμών με εγκεκριμένο σχέδιο και των οικισμών με σχέδια στερούμενα  νόμιμης έγκρισης (παρ. 2α και 2β του άρθρου 24)
  • Εισάγει για πρώτη φορά  την συστηματική και Πανελλαδική καταγραφή όλων των υπολοίπων οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις) των οποίων την αντιμετώπιση παραπέμπει σε μελλοντικές  ρυθμίσεις (που θα στηριχθούν στα δεδομένα της καταγραφής)
Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Βουλευτή  κ. Γ. Δημαρά, ότι οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για την τρίτη κατηγορία οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις) τελούν υπό τον έλεγχο συμμόρφωσης προς το Σύνταγμα από το  ΣτΕ και δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτε δεδομένο.
Κατόπιν αυτών, και επειδή άνθρακας ο θησαυρός, στο σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Στεργίου αντί απαρίθμησης απτών αποτελεσμάτων:
  • “Διαπιστώνει” ότι ο αγώνας του βρίσκει ευήκοον ους.
  • Σκιαγραφεί μια  εικόνα υπουργών της κυβέρνησης, δίκην κλιμακίου υπαλλήλων, να  καταγράφουν ποικίλα αιτήματα, άσχετα με το θέμα της συγκέντρωσης
  • Αφού επιτίθεται  με σκαιότητα στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (δίκην λοχία σε ‘στραβάδια’) τους καλεί να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν αυτά που τους απέτρεψε να κάνουν για τις περιοχές  των παρ. 2α και 2β του άρ. 24, κατά την πρώτη ανάρτηση των δασικών χαρτών της Πεντέλης,.
Όμως για τον κ. Στεργίου σημασία έχει η εξουσία.  Όλα για την υλοποίηση του “από το Διοικητήριο στο Κοιμητήριο”, όπως γλαφυρά το διατύπωσε  στην ομιλία του.

ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΤΕΡΑΣ!!

Μετά το χαστούκι που έφαγε από την Μ. Βρετανία η γερμανική ΕΕ φαίνεται ότι έχασε εντελώς την ψυχραιμία της..
Έτσι  συμβαίνει συνήθως στις υπερφίαλες και αλαζονικές χώρες που νομίζουν προς στιγμή, ότι είναι κυρίαρχες και παντοδύναμες ώσπου έρχεται ένα απρόβλεπτο γεγονός και τις βγάζει από τον προγραμματισμό τους δραματικά και τελεσίδικα.
Η ιστορία συνήθως είναι ο οδηγός για τους συνετούς ώστε να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και στο παρόν αλλά και στο μέλλον.
Οταν ο Χίτλερ έπαθε το κάζο στην μάχη της Κρήτης αντί να αναδιπλωθεί και να οργανωθεί καλύτερα για την μάχη με την Ρωσία αγνόησε όλες τις προτάσεις και συμβουλές των επιτελαρχών του και τυφλωμένος από την αλαζονεία της υπεροχής εξαπέλυσε τελικά την επίθεσή του στην Ρωσία η οποία απετέλεσε και τη αρχή του τέλους του!!

Η ιστορία ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους λαούς, επαναλαμβάνεται με άλλη βεβαίως μορφή και δομή αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά κυρίως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό!

Αυτή την φορά είναι η Βρετανία που ύψωσε ανάστημα στην επεκτατική πολιτική του Δ' Ραιχ!

Οι αντιδράσεις αναμενόμενες..Ειρωνεία , κινδυνολογία και τρομοκρατία των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης!!

Κατά βάθος πιστεύω ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι φτάνει το τελος της παντοδυναμίας τους.

Έχουν όμως το συνδρομο του σκορπιού!

Καποτε ενας σκορπιος ζητησε απο εναν βατραχο νατον περασει απεναντι στο ποταμι!
Ο βατραχος παρα τους αρχικους του ενδοισμους δεχθηκε γιατι σου λεει δεν μπορει να με δαγκωσει γιατι θα πνιγει και αυτος μαζι μου..
Παρ ολες αυτες τις αισιοδοξες σκεψεις του βατραχου ο σκορπιος στην μεση της διαδρομης τον δαγκωσε τον βατραχο...
Την ωρα που βουλιαζαν και οι δυο στο ποταμι ο βατραχος ρωτησε γιατι το εκανες αυτο.Και ο σκορπιος απαντησε..
Μα ειναι στην φυση μου!!!
Καπως ετσι φοβαμαι οτι θα συμπεριφερθει και το πληγωμενο τερας του νεοναζισμου το οποιο καταπατησε με τον χειροτερο τροπο τις αρχες της ΕΕ , τουλαχιστον οπως αυτες εμφανιζονταν, με σκοπο την ασφυξια η την δραπετευση!!
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΦΘΑΣΕ!!!!

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ BREXIT ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ, ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΑ ΑΝΤΙ-ΕΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ


 Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει στην εκπομπή «Εντός» του «Αιγαίο Τηλεόραση» και τον Μπ. Κουλούρα, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για το Brexit (23/6/2016), για την προοπτική που ανοίγει σε όλη την Ευρώπη, τα αιτήματα και τη σύνθεση του, τον ρόλο της ΕΕ, της παγκοσμιοποίησης και της Υπερεθνικής Ελίτ που τη διαχειρίζεται. Αναφορά γίνεται στην ανάπτυξη των νεο-εθνικιστικών κινημάτων και τη διαφορά τους με τα παλαιά εθνικιστικά κινήματα, και για την ανάγκη Μετώπων για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ), για μια Δημοκρατική κοινότητα κυρίαρχων εθνών, σε αντίθεση με τη σημερινή Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που ευθύνεται για την καταστροφή της μεγάλης πλειονότητας του πλανήτη.

Αλκιβιάδης Άγιος" - από τη Θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ

  "ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ"
 
              σκηνοθεσία Μαρία Περετζή
«...Ένα μεγάλο μυστήριο γεμάτο αντιφάσεις φαίνεται να περιβάλλει
το πρόσωπο και τη ζωή της σημαντικότερης πολιτικής μορφής
της κλασικής Αθήνας μετά τον Περικλή ...»ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  ( Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς )
Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Ιουλίου 2016
Έναρξη: 21:00


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ (ΒΥΡΩΝΑΣ)  ( Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" )
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016
Έναρξη: 21:00