Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ7Α ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ7Α ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ;

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!


ΟΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όσοι παρακολουθούν τα social media ίσως έχουν παρατηρήσει ότι προσφάτως πολλοί Χαλανδραίοι socialmedιστές - στελέχη της διοίκησης Ανδρεάση - παραπέμπουν συνεχώς σε αναρτήσεις καλού συναδέλφου που το παίζει "το blog γειτονικού δήμου".
Είχαμε την υποψία ότι πρόκειται απλώς για κομματικό blog που δεν έχει σχέση με την τοπική κοινωνία αλλά δεν είχαμε κανένα τρόπο να επιβεβαιώσουμε τον ισχυρισμό μας.
Ε! Τώρα έγινε καθαρό!

Διαβάστε απόσπασμα της ανάρτησης του για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου:

"Τραγικό θάνατο βρήκε μία νεαρή κοπέλα στην διασταύρωση των οδών Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, η οποία εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της από τα ορμητικά ρεύματα που αναπτύχθηκαν από την κακοκαιρία."

Πρέπει να είναι εδώ γείτονας ο συντάκτης της ανάρτησης, Ρηγίλλης και Συγγρού γωνία πρέπει να μένει.

O Ιταλικός κόλαφος


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Νοέμβρη του 2011 η υπερεθνική ελίτ που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση καθιέρωσε και επίσημα τoν θεσμό της κοινοβουλευτικής Χούντας στην Ελλάδα και την Ιταλία. Όπως έγραφαν τότε οι Financial Times, το Ευρωπαϊκό τμήμα της ελίτ αυτής απέστειλε δύο νέους κυβερνήτες: «στη θέση του αλλοπρόσαλλου Παπανδρέου τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ (Παπαδήμο), και στη θέση του απείθαρχου Μπερλουσκόνι τον Μόντι, πρώην επικεφαλής της πολιτικής ανταγωνισμού στην Κομισιόν». Και οι δύο, μέλη της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), δηλ. της επιτροπής που είχε ιδρύσει ο Ροκφέλλερ για τη διαχείριση της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς, οι οποίοι μαζί με τον Ντράγκι (που ακόμη διευθύνει την ΕΚΤ) ανήκουν, σε διαφόρους βαθμούς, στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Goldman Sachs, κύριου «στελέχους» της υπερεθνικής ελίτ! Και ο μεν Παπαδήμος αντικαταστάθηκε από τους αντάξιους, ως προς την δουλικότητά τους στην υπερεθνική ελίτ, σημερινούς μας κυβερνήτες, ο δε Μόντι ήταν η μεγάλη ελπίδα της υπερεθνικής ελίτ για να συγκρατηθεί η Ιταλία στο ίδιο χαλινάρι με την Ελλάδα.

Πριν από ένα μόλις μήνα, στο Νταβός όπου συγκεντρώνεται κάθε χρόνο άτυπα η υπερεθνική ελίτ, υποδεχόντουσαν τον Μόντι σαν τον «σωτήρα της Ευρώπης». Οι στημένες δημοσκοπήσεις της ίδιας ελίτ τον έφερναν φαβορί να σχηματίζει κυβέρνηση μαζί με τον Μπερσάνι, τον Ιταλό...Τσίπρα, και την εκφυλισμένη τέως κομμουνιστική Αριστερά που εκπροσωπείται από το Δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας, που δεν διανοείται μεν, ακριβώς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να θέσει θέμα εξόδου από την ΕΕ, αλλά τουλάχιστον δεν εξαπατά τον Λαό ότι ακόμη και μέσα στην ΕΕ θα μπορούσε να παραβεί τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας! Οι πολιτικές αυτές έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική φτωχοποίηση που δεν συγκρίνεται βέβαια με την Ελληνική καταστροφή. Γι’ αυτό και οι αγορές, προεξοφλώντας τη νίκη του διδύμου της υπερεθνικής ελίτ (Μόντι/Δημοκρατικό κόμμα) ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες στην αρχή, μέχρι να έλθουν τα νέα για τη πανωλεθρία του Μόντι που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά μόνο το 10% των ψήφων, αλλά και την αντίστοιχη βαριά ήττα του Δημοκρατικού κόμματος που έχασε το 30% των ψήφων του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Και εδώ έγκειται ο κόλαφος του Ιταλικού λαού στην υπερεθνική ελίτ. Όχι μόνο το νεοσύστατο «κίνημα» του Γκρίλλο δεν διστάζει να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για την έξοδο από το Ευρώ (που η δυναμική του σε μια χώρα του μεγέθους της Ιταλίας, θα έθετε και θέμα εξόδου και από ΕΕ) αλλά και το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν το έχει αποκλείσει, εισπράττοντας τη λυσσασμένη επίθεση της υπερεθνικής ελίτ. Έτσι πάνω από 55% του Ιταλικού λαού (και πολύ περισσότεροι αν συνυπολογίσουμε την αποχή-ρεκόρ) δεν διστάζουν να αγγίξουν την πραγματική αιτία των δεινών τους, την ένταξη στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα χάρις κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτουμε, η υπερεθνική ελίτ δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την χώρα μας, όπως άλλωστε διαπίστωσε και «ιδίοις όμμασιν» από τις επισκέψεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για να επιδώσει τα «διαπιστευτήρια» του!

Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ήδη γίνεται κάποια ριζική αλλαγή στην Ιταλία, ιδιαίτερα αν πάρουμε υπόψη τη σύνθεση και τον χαρακτήρα των δύο λαϊκιστικών κομμάτων που ήταν οι νικητές. Απλά, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει η δυναμική για ριζικές αλλαγές, η οποία απουσιάζει σήμερα στην Ελλάδα. Έτσι, η παράταξη Μπερλουσκόνι εκπροσωπεί μεν τα συμφέροντα της Ιταλικής ελίτ και των προνομιούχων στρωμάτων, τα οποία όμως δεν συμπίπτουν πάντα με αυτά της υπερεθνικής ελίτ γιατί η Ιταλία δεν παύει να είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής περιφέρειας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απώλειας της ανταγωνιστικότητάς της εξαιτίας της ένταξής της στην ΕΕ/Ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι στην Ιταλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν διαθέτει καν αξιόλογη παραγωγική δομή, ένα κόμμα σαν αυτό του Μπερλουσκόνι δεν θα δίσταζε να έλθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή ελίτ για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ιταλικής ελίτ. Ανάλογα ισχύουν για το «κίνημα» του Γκρίλλο που, καθεαυτό, είναι εντελώς ακίνδυνο για την υπερεθνική ελίτ, αφού δεν καταδικάζει το ίδιο το σύστημα αλλά απλά την διαφθορά του από παραδόπιστους πολιτικούς. Είναι, δηλαδή, το κόμμα των «αγανακτισμένων» το οποίο, χωρίς πολιτικό πρόταγμα, ανάλυση που να το στηρίζει, και συνακόλουθη στρατηγική, εκφράζει την οργή του Ιταλικού λαού με εντελώς ανοργάνωτο (και επομένως ελέγξιμο από τις ελίτ) τρόπο ―όπως συνέβαινε γενικά με τους «αγανακτισμένους».Το μεγάλο ερώτημα επομένως που αφορά όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς είναι αν ο Ιταλικός λαός θα ξεπεράσει τις συστημικές παγίδες που εκφράζουν τα κόμματα Μπερλουσκόνι και Γκρίλλο, καθώς και τα ψευτοδιλήμματα για τις πολιτικές λιτότητας και την «κακή» Μέρκελ, και θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός παλλαϊκού Μετώπου με στόχο την έξοδο από την ΕΕ και την οικονομική αυτοδυναμία, ώστε να ξανακτίσει την παραγωγική δομή της χώρας. Γεγονός που, αντικειμενικά, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις μελλοντικής συστημικής αλλαγής.

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_03_02.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

www.periektikidimokratia.org

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΡΗΖΕ! ΚΥΡΙΟΣ!

- Παρακαλώ

- Γειά σας, ο κος Ταδόπουλος;

- Ποια τον ζητεί παρακαλώ;

- Τηλεφωνώ εκ μέρους της τράπεζας ΒΗΤΑ.

- Το όνομά σου;

- Λέγομαι Παραδοπούλου. Είστε ο ίδιος; Πρέπει να πιστοποιήσω ότι μιλάω με τον ίδιο. Θα μου δώσετε τον αριθμό  ταυτότητάς σας ή κάποιο άλλο στοιχείο που να πιστοποιεί ότι είστε εσείς;

- Όχι βέβαια. Πού ξέρω  ότι όντως λες αλήθεια και είσαι από τράπεζα; Και αν χρησιμοποιήσεις παράνομα τα προσωπικά μου στοιχεία;

- Κύριε Ταδόπουλε πρέπει να μου δώσετε κάποια στοιχεία σας για να συνεχίσουμε την συζήτηση.

- Θες να μάθεις προσωπικά μου στοιχεία; Ελεύθερη είσαι ή έχεις οικογένεια;

- Ελεύθερη είμαι κύριε. Τι σημασία έχει;

- Α και εγώ ελεύθερος είμαι το βράδυ. Αφού θες να γνωριστούμε δεν βγαίνουμε το βράδυ και θα σου πω ό,τι θες.

- Κύριε με δουλεύετε; Σας είπα ότι είμαι από την τράπεζα που έχετε το δάνειό σας.

- Και πώς μπορώ να είμαι σίγουρος;

 Ενώ αν πιούμε ένα ποτάκι το βράδυ θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα και να βελτιωθεί η μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Να συναντηθούμε στις 10;

Το ραντεβού δεν κλείστηκε διότι του έκλεισε το τηλέφωνο!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΘΑΣΕΥΟΝΤΑΙ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

Προς αναβολή οι δημοτικές εκλογές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014, αλλά ένα χρόνο αργότερα, άφησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Διευκρίνισε ότι η σχετική συζήτηση δεν άνοιξε από το υπουργείο ή την κυβέρνηση, αλλά από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, ωστόσο το θέμα υφίσταται. Οπως είπε, μάλιστα, το υπουργείο αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι και παρέπεμψε το θέμα στο μέλλον, λέγοντας πως η Βουλή είναι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση.

Πηγή: Εθνος

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝΑπό τον Ανδρέα Οικονόμου - μέλος του Δ.Σ. της ¨Ενωσης πήραμε το παρακάτω email που διορθώνει την ανάρτησή μας για τα αποτελέσματα των εκλογών: http://stinplatia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2564.html


Φίλε καλησπέρα ,

Έχεις αναρτήσει λάθος τα αποτελέσματα των Εκλογών στην Ένωση.

Ψήφισαν 48 και όχι 49

Ενιαίο Έλαβε 34 και όχι 37
Αγωνιστική Συνεργασία Έλαβε 14 και όχι 12


Ομοσπονδία Εκλέγονται

Ενιαίο 3

Αγωνιστική Συνεργασία 3 (κανονικά η Αγωνιστική Συνεργασία έβγαζε 2 αλλά μη υπαρκτού υποψηφίου από το Ενιαίο περνάει στην επόμενη παράταξη που είχε υποψήφιο)ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχαριτούμε Ανδρέα. Καλή Επιτυχία σε όλους σας.

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ MOVE IT!

Η φιλοσοφία της αλήθεια ή η αλήθεια της φιλοσοφίας;

-Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…..χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

- Η γιαγιά στον 4ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ....... με νέα πνοή, το "συντακτικό" συνέδριο λήγει αύριο το βράδυ με την απόλυτη οργασμική διαδικασία για το ΝΕΟΠΑΣΟΚο!

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΑ! 

(Ένας παλιοσύντροφος στο fb λέει ότι αυτό το "συντακτικό" στο συνέδριο είναι απλά ορθογραφικό λάθος. ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ έννοούν).

Στο Χαλάνδρι όμως .....
 με την λήξη του συνεδρίου, 

την Δευτέρα ..........

                                .... να το πω τι θα γίνει;

ΝΑΙ ΡΕ ΘΑ ΤΟ ΠΩ!

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!
ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥ ΓΩΝΙΑ! 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚ!


ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ!ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΙΚΟ! ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΙΚΟ!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις